Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Язе не се оплаквам, цяло лято реката си дава хубава риба от над Димитровград та до под Харманли.
Сом доволно, 3 трофейни, от които двата си плуват обратно.

Такива нахални пишльоци има много, и тях прибират наред, не само мангалите.

А на това му викат "кило шаран" и се лови масово на всичко. Няма откъде да дойдат толкова много изведнъж и за тях ми казаха със сигурност, че са зарибителен материал. Дано оцелеят някое и друго, та да станат риби...

Бяхме на риболов в района на Любимец, разкошни места, но никаква риба. Според приятели от този край всичко е избито с всякакви способи, затова рибата си търси сигурни райони. Макар че и насам налетяха асеновградски мингяни, а и сари са се научили да залагат гадовете.

Такива нахални пишльоци има много, и тях прибират наред, не само мангалите.

А на това му викат "кило шаран" и се лови масово на всичко. Няма откъде да дойдат толкова много изведнъж и за тях ми казаха със сигурност, че са зарибителен материал. Дано оцелеят някое и друго, та да станат риби...

Бяхме на риболов в района на Любимец, разкошни места, но никаква риба. Според приятели от този край всичко е избито с всякакви способи, затова рибата си търси сигурни райони. Макар че и насам налетяха асеновградски мингяни, а и сари са се научили да залагат гадовете.

- Shark Hooks
- вече хвърля и на тежко
Браво Кендо хубави сомове си наловил .
Това означава че при маловодие по река Марица от горното и средното течение рибата слиза надолу към
Харманли и Димитровград . Но няма как да се върне в Пазарджик и Пловдив никога .
Ако можеше тези сомове свободно да се качват нагоре по реката е друго нещо.
Тази година лових само на спининг с цел такива сомове като твоите да хвана и щука.
Да ама на единственият вир с вода имаше друг спинингист .
Викам си тоя кога ще се махне от моето място ...
Е махна се ама извади един сом метър и двадесет на сръбски воблер . Подобен като твоя сом .
Разгледах добре воблера на колегата и сома и установих че точно на определена разцветка от тази марка
воблери в река Марица има извадени много сомове .
Интересното е че на същата марка в друга разцветка не реагира мустакатия .
Смятам да пробвам още два пъти по 4-5 часа на спининг да извада някоя щука или сом подобен на твоя .
Колкото да разаваля серията от капотирания през тази лоша година за мен .
Кендо искрено ти завиждам за сомовете и за река Марица в долното си течение пълноводна и винаги с повече риба .
Това означава че при маловодие по река Марица от горното и средното течение рибата слиза надолу към
Харманли и Димитровград . Но няма как да се върне в Пазарджик и Пловдив никога .
Ако можеше тези сомове свободно да се качват нагоре по реката е друго нещо.
Тази година лових само на спининг с цел такива сомове като твоите да хвана и щука.
Да ама на единственият вир с вода имаше друг спинингист .
Викам си тоя кога ще се махне от моето място ...

Е махна се ама извади един сом метър и двадесет на сръбски воблер . Подобен като твоя сом .
Разгледах добре воблера на колегата и сома и установих че точно на определена разцветка от тази марка
воблери в река Марица има извадени много сомове .
Интересното е че на същата марка в друга разцветка не реагира мустакатия .
Смятам да пробвам още два пъти по 4-5 часа на спининг да извада някоя щука или сом подобен на твоя .
Колкото да разаваля серията от капотирания през тази лоша година за мен .
Кендо искрено ти завиждам за сомовете и за река Марица в долното си течение пълноводна и винаги с повече риба .
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Към Любимец е много зле положението.Както каза колегата по-горе ,рибата е избита.Редовно се ходи с ток ,а за сари и даули да не приказваме.
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
- Vid
- кандидат преподавател
Потвърждавам по горното- след днешния излет в региона на Свиленград и Любимец, без дори и наченка на удар от кВа и да е риба- положението с реката е трагично....vobler4o написа:Към Любимец е много зле положението.Както каза колегата по-горе ,рибата е избита.Редовно се ходи с ток ,а за сари и даули да не приказваме.
Отписвам тази дестинация.
п.п. Проверих ситуейшъна и на яз.Доситеево.
За разлика от предни години кога таме беше останала една кална локва, сега има дори вода...

Обаче, риби няма- костури де, поне на спининг и джиг..

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Vid , да не бяхте случайно двама със едно черно куче , и ние се пуснахме надолу, засякохме колеги нa един бент покрай Любимец риби няма 

- Shark Hooks
- вече хвърля и на тежко
Тоя дето е измислил акумулатора според мен е виновен ...
Според един учен мой приятел от БАН .
На въпроса ми :
- Възможно ли е някоя извънземна цивилизация да е показала на
египтяните как да си правят акумулаторите ?
Понеже не се сещам някой преди тях да е можел да прави акумулатори .
Отговори ми така ученият изследовател :
- Хората са мръсни постоянно ровичкат,изследват,бърникат,търсят и е съвсем нормално е през годините
да са си създали електричеството самички и акумулатора . Друг е въпроса че това няма да ги самозадоволи и ще продължават
да създават разни неща постоянно и винаги .
Тогава са замислих колко е прав . И се смах като луд в къщи ,защото това е положението.
Технологиите буквално ще избият рибата ...
Според един учен мой приятел от БАН .
На въпроса ми :
- Възможно ли е някоя извънземна цивилизация да е показала на
египтяните как да си правят акумулаторите ?
Понеже не се сещам някой преди тях да е можел да прави акумулатори .
Отговори ми така ученият изследовател :
- Хората са мръсни постоянно ровичкат,изследват,бърникат,търсят и е съвсем нормално е през годините
да са си създали електричеството самички и акумулатора . Друг е въпроса че това няма да ги самозадоволи и ще продължават
да създават разни неща постоянно и винаги .
Тогава са замислих колко е прав . И се смах като луд в къщи ,защото това е положението.
Технологиите буквално ще избият рибата ...

- te4osoma
- разбира нещата
Вече не е модерно да се ходи надолу към Харманли и Любимец
Сега модерната е друга посока
поздрави и зддрави ХАЛКИ ви пожелавам

Сега модерната е друга посока

поздрави и зддрави ХАЛКИ ви пожелавам

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
- stridata
- ще става разбирач
Абе това обезрибяване за което става дума в почти всеки пост, за мирна риба ли говориме, за хишник ли, за все живо ли?
Можеш да извадиш човека от селото, но селото от човека НИКОГА!

- Shark Hooks
- вече хвърля и на тежко
Спокойно напълно обезрибяване няма как да се случи! Понеже във река Марица влизат много реки притоци .
И няма как едновременно да си пуснат отровите . Те си ги пускат поетапно и тихичко .
Например в река Стряма съм виждал как плуват с коремите нагоре много риби кефалчета ,мряна и др .
А акумулаторните рибари обикновенно носят една малка раничка с апаратурата и кепче .
Та не подбират майче рибата по видове .
Пък има и по-модерни със лодки и сонари за да не си хабят тока напразно че стана скъп .
Изглежда и не я познават добре рибата по видове .
Чудно ми е какво е правят ?
И няма как едновременно да си пуснат отровите . Те си ги пускат поетапно и тихичко .

Например в река Стряма съм виждал как плуват с коремите нагоре много риби кефалчета ,мряна и др .
А акумулаторните рибари обикновенно носят една малка раничка с апаратурата и кепче .
Та не подбират майче рибата по видове .
Пък има и по-модерни със лодки и сонари за да не си хабят тока напразно че стана скъп .

Изглежда и не я познават добре рибата по видове .

Чудно ми е какво е правят ?
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Рибата я продават.Към Любимец даже и не се крият.Посред бял ден минават с лодката без да ги интересува нищо.Даже предварително се звъни на инспектор на ИАРА да се пита за място с риба.
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
- te4osoma
- разбира нещата
Познавам лично 4/5 човека които търсят и купуват маришка риба без пазарлъци...а за сом от реката офертите са нон стоп пак без пазарлък и без ограничения в килограмите..
Здрави куки и халки пожелавам..
Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
-
- ще става разбирач
Ейсега се тъкмо се прибирам от Марица,бях малко след Стамболийски(между Стамб. и сметището).Е няма такава мръсна река другаде в България.Много мътна,и някакви гнилочи на парцали плуват вътре,и смърди ужасно.Риболов на изкуствени примамки е невъзможно. Незнам от къде идва това нещо,но е срамна работа на днешно време да се изпускат такива гнусотии в река.

Няма риба особено към Свиленград!
Недейте да идвате само ще си загубите времето

бат Сашо и той така викаkoko7784 написа:Няма риба особено към Свиленград!

- Shark Hooks
- вече хвърля и на тежко
Мале тея дето е ядът рибата сигурно имат стомаси като на хиени .te4osoma написа:Познавам лично 4/5 човека които търсят и купуват маришка риба без пазарлъци...а за сом от реката офертите са нон стоп пак без пазарлък и без ограничения в килограмите..
Ако след време започнат да залитат и да имат проблеми с нерната и половата система ще е от консумацията
на риба от Марица .
Като прочетох как ядът риби с тения и червейчета вътре съвсем ми объркаха представите .
Коту и да фанъ обратну у миризливата река .