Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от prodigy666 »

humfy написа:Това черното,не са камъни или водорасли! Колко ли от тях ще се спасят от бурканиране? :roll:

Изображение
тва е малка част .... и поне толко са изловените до сега много жалко за нас .... (тия що ловим скобар през летото ) щото повечето като им кажеш за скобар през летото викат ее тва не се ли ловеше зимата на гола троика ..... догодина пак 0лева ако до нова година не завали и дигне поне с 1 м и повече
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

[quote="humfy"]Това черното,не са камъни или водорасли! Колко ли от тях ще се спасят от бурканиране? :roll:

Ако продължава така, не вярвам повече от 20 % да го докарат до хвърляне на хайвер :evil:
Е, затова идеше реч-през зимата при маловодие реката трябва да се затваря за риболов, ако изобщо това може да се нарече риболов :mrgreen:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Лятно време имаше повече вода от колкото сега.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

На Железница е гъз до гъз сега ми докладваха :)

Сега ми каза един приятел - на тунела положението е още по-трагично - драскачи вече и от двете страни, тук-таме и косачи имало......поголовна сеч на рибата - за гъзъ, за корема, за перката...
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Изпратих писмо до ИАРА централно управление и Благоевград, ако не вземат мерки мисля да пиша до телевизии и господари на ефира и т.н.

Здравейте. За пореден ден на вира преди тунела на Железница се извършва наднормен улов на скобар със забранени от закона тройни куки, както и две двойни под формата на чепаре. Моля, обърнете внимание на ситуацията, пасажа от скобар е огромен и при това маловодие до края на зимата просто ще бъде унищожен. Необходими са незабавни и всекидневни проверки за да бъде прекратена тази практика. Ако своевременно не получа отговор от Вас иили не бъдат положени усилия да се прекрати това издевателстване над рибите, група съвестни риболовци от форумите ще бъдем принудени да вдигнвм медиен шум, както и да се обърнем директно към отговорните институции касаещи пряко ръководството на ИАРА.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Аватар
dechev
новобранец
новобранец

Мнение от dechev »

Колега,тия дебелогъзци от ИАРА ще си ГО преместят от единия джоб в другия,ами да вземем да се организираме тия дни и да прочистим бреговете .http://www.nariba.com/forum/posting.php ... 40&t=19888#" onclick="window.open(this.href);return false;
Нищо не ме размеква така,както твърдия алкохол!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

dechev написа:Колега,тия дебелогъзци от ИАРА ще си ГО преместят от единия джоб в другия,ами да вземем да се организираме тия дни и да прочистим бреговете .http://www.nariba.com/forum/posting.php ... 40&t=19888#" onclick="window.open(this.href);return false;

Приятели,
не се очакват скорошни валежи- свирено е :mrgreen:
Едни много прости хора са напипали леснодостъпно месо и нищо няма да ги спре да го затворят в бурканите.От друга страна - вижте кой управлява ИАРА и сами преценете, дали им пука за водоемите в България.Освен някой съвестен служител- последен мухикант, който ще си развали празниците да се бори с вятърните мелници....

Иво, шапка свалям-дано не съм прав и има някакъв ефект!
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

опитвам се да обясним ама никой не може да ме разбере ,това не става с тия телефони ,това не е един път да отидат ,требе или се да са там или да се забрани участък от 500м ,Димитров ми вика че са глупости ,незнам ,по предценка на инспекторите за касапница е напълно възможно и реално да се затвори един участък за 2месеца ,без министър без закони без нищо ,ако може да се обясни що требе невервам некой да му откаже на инспекторо такава заповед ,побиват две табели у периметъро ,никой нема да смее да отиде да лови там ,как е през забраната се едно ,Обаче явно не им се занимава ...са конститъцята че се сменява за скобарите на тунело ...
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Момци, бегате срещу ветаро като оня с коня срещу мелниците! :lol:
Нищо нема да се промени.
Весели празници!
Аватар
bobolinzer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bobolinzer »

topsoft написа:На Железница е гъз до гъз сега ми докладваха :)
Бях на вира в края на селото. Имаше 10ина човека, всички ловяха на стръв и да се хванаха общо 6-10 риби до 3 часа.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

venci72 написа:опитвам се да обясним ама никой не може да ме разбере ,това не става с тия телефони ,това не е един път да отидат ,требе или се да са там или да се забрани участък от 500м ,Димитров ми вика че са глупости ,незнам ,по предценка на инспекторите за касапница е напълно възможно и реално да се затвори един участък за 2месеца ,без министър без закони без нищо ,ако може да се обясни що требе невервам некой да му откаже на инспекторо такава заповед ,побиват две табели у периметъро ,никой нема да смее да отиде да лови там ,как е през забраната се едно ,Обаче явно не им се занимава ...са конститъцята че се сменява за скобарите на тунело ...
:D верно е
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Ето отговора

>есно е да се появявате тук, но се питам - каква е вашата роля на место там до водата. Тези дни служителите на ИАРАІБлагоевград са разкъсани от 80% неточни сигнали. При проверките в тези случаи не се констатират нередности, а борба за место на реката. Да има и достоверни, но като се покрие два пъти поречиято на р. Струма в района на област Благоевград то само пробега на автомобила е равен на дневната смяна на тираджия, при това сблъсък на всяко едно место с "недоволни" или уязвими и нарушители. Няма да стигне страницата да изпиша местата на които има концентрация на скобар и колко обекта се проверяват. Днес сигналите бяха от мосто при с. Бяло поле до с. Рибник и Генерал Тодоров. На кои телефони за сигнали позвънихте, кой от бракониерите навикахте, обозначете се и ще участвате ли като свидетел при съставяне на акт? Или най-удобно е да наблюдавате и критикувате от страни. Хайде съберете се група риболовци от форумите и заповядайте при нас да направим една съвместна проверка. Аз ще подсигуря и медия в целия ден, и автомобил, дори ще включа и личния си. Говорим за една активна гражданска позиция, но не само в интернет и фор
умите но и на место. Не може 10 съвестни риболовци да наблюдават как един дърпа на тройка, да псуват контролните органи, че не си вършат работата, а да няма кой да го "нарита" и изхвърли свръх улова във водата. А появят ли се нашите служители всеки се спотайва и си трае. Не е нормално да се подава сигнал, а после да се отказва да се участва в административно наказателния процес под предтекста "ама ние нали се срещаме с колегите по реката ...... и....". Не става така. Приятни празници. След вашия сигнал два пъти провериф този участък, и над Монца и при Железница, и при моста на Покровник, и под баражите, ето сега ви отговарям. Навярно сте си направили удоволствието да половите риба днес, вече сте с празнично настроение, а за нас остава сблъсака. Или трябва нещата да се правят взаимно и в една посока с , ама с истинска активна гражданска позиция.
Изображение

Изображение
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Както казва моя шеф "за това трябва да имаш топки или биг кохонес". Свидетелствал съм и пак ще го направя, тия не са ми колеги на мене.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

topsoft написа:Ето отговора.................

:shock: Ко?-Не!!!
Не исках да се окажа прав :!:
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Въпросът е дали са ходили вообще както твърди този...Ако веднъж на ден ходят ще ги е страх тия гадове....
Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”