Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Калкан около Варна
Модератори: emo vasilev, alekst
- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Re: Калкан около Варна
Бях чел във форума мнението на един колега, че калкана "гълта куката до ануса"...
Като се разхождахме след даскало на канала, един дядо изкара една бая голяма писия (около 40 см), но ми направи впечатление, че бидемите на куките му не са както правят повечето (и аз също) по 20-30 см., а бяха по 10 см., и куките му баха 3 на брой.
Незнам, дали го е направил това с бидемите, с цел да не вади куката чак от корема му или от другата му гореспомената част, но май и аз ще пробвам така...
Като се разхождахме след даскало на канала, един дядо изкара една бая голяма писия (около 40 см), но ми направи впечатление, че бидемите на куките му не са както правят повечето (и аз също) по 20-30 см., а бяха по 10 см., и куките му баха 3 на брой.
Незнам, дали го е направил това с бидемите, с цел да не вади куката чак от корема му или от другата му гореспомената част, но май и аз ще пробвам така...
Това, което не ни убива, ни прави по-силни!
- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Мене са ме съветвали на бидемите да слагам по една пластмасова тръбичка, подобна на тези на бомбардите... Така изваждането било много по-лесно, отколкото на гола месина.
откачането да ти е проблема като ловиш калканEvgeni Jordanov написа:Мене са ме съветвали на бидемите да слагам по една пластмасова тръбичка, подобна на тези на бомбардите... Така изваждането било много по-лесно, отколкото на гола месина.

- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Тука си мнoго правvenito80 написа:откачането да ти е проблема като ловиш калканEvgeni Jordanov написа:Мене са ме съветвали на бидемите да слагам по една пластмасова тръбичка, подобна на тези на бомбардите... Така изваждането било много по-лесно, отколкото на гола месина.

откачането да ти е проблема като ловиш калкан
[/quote]
Пожелавам на всички колеги тая трудоемка и изпълнена с много ядове дейност ,да се случва доста по-често

Пожелавам на всички колеги тая трудоемка и изпълнена с много ядове дейност ,да се случва доста по-често

Колега боркок.За сега мрежите ми са още на брега.Каня те когато им дойде времето да ми помагаш при ваденето.Горницата е твоя,но акта пак за теб.След вдигане на мрежите сме длъжни да се обадим в иара и агента да ни чака на определено място.Ако сме преди него - горим,акт.Той трябва да чака,описва рибата бройка по бройка,с метъра в см.с кантара в кг и гр. в специален журнал за калкана.Това едно на ръка.Калкан в брега НЯМА,поне пред и около Варна.И аз се моля за повече но уви и тази квота ми е ............,така че мислете си каквото ви дойде на ума.От ден на ден нашият занаят загива.Дано има радост за любителите.Желая ви мноооого успехи.
- Angel_d4
- вече хвърля и на тежко
Колега недей толкова да им се палиш нали знаеш типичното за нас БГ-тата е чул не дочул и той да се обади. Аз лично се радвам че между нас има и професионални рибари и ще се радвам да споделяш тук твоите преживявания а ние да черпим информация от това.
- borkok
- научил се да хвърля
Колега искренно се надявам да не съм те засегнал много .Приеми го като закачкаrif_58 написа:Колега боркок.За сега мрежите ми са още на брега.Каня те когато им дойде времето да ми помагаш при ваденето.Горницата е твоя,но акта пак за теб.След вдигане на мрежите сме длъжни да се обадим в иара и агента да ни чака на определено място.Ако сме преди него - горим,акт.Той трябва да чака,описва рибата бройка по бройка,с метъра в см.с кантара в кг и гр. в специален журнал за калкана.Това едно на ръка.Калкан в брега НЯМА,поне пред и около Варна.И аз се моля за повече но уви и тази квота ми е ............,така че мислете си каквото ви дойде на ума.От ден на ден нашият занаят загива.Дано има радост за любителите.Желая ви мноооого успехи.

Вчера хванах една писия на морска гара,на зеления фар мисля че му викаха.Имаше и други хора с уловени риби,но те бяха точно пред самата гара.Стръвта бе солена граца.Имах и две уловени попчета.Като цяло слаба работа,но аз съм доволен защото не бях улавял писия досега.
- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Ако става дума за малкото фарче до Морска гара - да, така му викат.иванко написа:Вчера хванах една писия на морска гара,на зеления фар мисля че му викаха.Имаше и други хора с уловени риби,но те бяха точно пред самата гара.Стръвта бе солена граца.Имах и две уловени попчета.Като цяло слаба работа,но аз съм доволен защото не бях улавял писия досега.
Колега, колко голяма беше писията? В колко часа я хвана, на какъв номер куки?..
Малко повече информация няма да е излишна

Последно промяна от evgeni jordanov на Пон Фев 21, 2011 11:17 pm, променено общо 2 пъти.
Вчера бях на морска гара един колега изкара две писии,едната около 15 см другата около 35 см на пилешко.Аз като го видях се юрнах обрато до нас за въдиците ,но не хванах нищо след това,то и никой друг не изкара повече!
Зарганолог
Около 20см беше писията.Удари ми някъде към 16.30ч.Куката ми бе една или две нули(с тях за калкан ходя),но според мене е прекалено голяма,тъй като устата на писията е по-малка от тази на калкана.Това не и попречи да глътне до гъзъ 

- evgeni jordanov
- вече хвърля и на тежко
Колеги, малко извън темата, защото не става дума за калкана около Варна...
Един мой приятел миналата събота и неделя беше в Бяла. За три часа само едно попче хванал, а човека до него закачил нещо голямо. Първо си помислил, че е някоя обувка, но като извадил видял, че е калкан - бил среден размер...
Наслука
Един мой приятел миналата събота и неделя беше в Бяла. За три часа само едно попче хванал, а човека до него закачил нещо голямо. Първо си помислил, че е някоя обувка, но като извадил видял, че е калкан - бил среден размер...
Наслука