Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

4 X 4
Модератор: dantho.mihov
- stonetales
- разбира нещата
Re: 4 X 4
За моя приятел Годзи, намерих перфектното решение - безотказен,
всъдеходен, семпъл, всичко носещ автомобил, с Голямо сърце:)

Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
Колега , ако още не си си взел кола за без път , поговори с някой който кара L200 . За твоята цел и между 5 и 10 хиляди това е много добър вариант .1996-1997 се намират и за по за 8 хиляди и за още 1-2 хиляди ще го направиш като нов . Поддръжката му е най-евтината от всички японски джипове . Много по-евтина от на Лендроувъра , Тойотата , Субарото ....и т.н. за които става въпрос в темата
п.п. А иначе Форестъра наистина е голямо куче , не се предава и на много трудни терени .
5 км нанагорнище в най голямата кал след три дена дъжд без да се замисли никъде .
Само да има някой друг който да ти го поддържа .
п.п. А иначе Форестъра наистина е голямо куче , не се предава и на много трудни терени .
5 км нанагорнище в най голямата кал след три дена дъжд без да се замисли никъде .
Само да има някой друг който да ти го поддържа .
-
- ще става разбирач
prodos, ако става дума за Mitsubishi Space Gear Delica 2.8 TDI, известна и като L200, не съм много сигурен относно поносимостта на разходите за подръжка.
Поне аз се разкандардисах качествено за модела, когато търсих да сменям семейната кола, именно поради препоръките на G.Petkov относно разходите за подръжка на тоя иначе супер всъдеход. G.Petkov са имали служебна такава и може доста да каже от опит. Много кефи Delica-та като визия, комфорт и възможности, ама и тя идва от където са и Субару, та явно и това е една от причините за скъпата подръжка.
Ето я красавицата звяр: http://www.cars.bg/?go=used&search=1&ad ... ditionId=1
Поне аз се разкандардисах качествено за модела, когато търсих да сменям семейната кола, именно поради препоръките на G.Petkov относно разходите за подръжка на тоя иначе супер всъдеход. G.Petkov са имали служебна такава и може доста да каже от опит. Много кефи Delica-та като визия, комфорт и възможности, ама и тя идва от където са и Субару, та явно и това е една от причините за скъпата подръжка.
Ето я красавицата звяр: http://www.cars.bg/?go=used&search=1&ad ... ditionId=1
Не става дума за това колега . L200 е пикап с 4+1 места .
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
Ето това е L200 , a Спейс Гиъра беше ако не се лъжа L400.
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2
Ето това е L200 , a Спейс Гиъра беше ако не се лъжа L400.
Хаха от икономическа гледна точка,това L200 ако яде 10-12/100 нафта по 2.50 лв, нее ли по арно да зареждаш газчица на 1.30 лъва пак за 10-12/100
Сметниги средно по 50000хил.км. на година
Нафта-12500лв
Газ- 6500
Малеееееее що пари наливаме в тия пущини
Сметниги средно по 50000хил.км. на година
Нафта-12500лв

Газ- 6500

Малеееееее що пари наливаме в тия пущини

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Краско, руско чудо и за подарък не приемам!stonetales написа:За моя приятел Годзи, намерих перфектното решение - безотказен,

Не е безотказен - един ден верно го караш, ама после една седмица си в бокса.

И не сърцето му е голямо, ами разхода е голям....има няма 30-40/100.

И ако трябва да се повторя:
Создал Бог мужчину, так тому стало скучно
и Бог создал женщину.
"Вот", говорит, "тебе жена, занимайся с ней любовью по ночам."
Мужику понравилось, но мало. "Хочу", говорит, "и днем любовью заниматься!"
Бог создал любовницу.
Но мужик не угомонился: "Хочу круглосуточно тр@х@ться!"
И Бог создал УАЗ.
Навън навсякъде е яко сняг, зимата пак изненада фирмите за почистване, ама с жипката си бръмча без грижи, гледайки отвисоко всички буксуващи и закъсващи коли

Колкото повече си се возя, толкова повече май ми се изпарява идеята да махна жипката.

От 4 години я карам, назад в темата се вижда на какви зверства и издевателства е била подложена през годините

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- smoky
- научил се да хвърля
Колега, напълно прав си за УАЗ-а. Такова чудо не ти трябва освен, ако не си монтьор и разполагаш с прекалено много свободно време за ремонти и "досделане"
. Вярно е, че напоследък все повече български семейства се ориентират към схемата с 2 и повече МПС-та според нуждите на членовете от семейството. Вярно е, че този начин е двойно по-скъп и на фона на кризата трудно постижим, но навсякъде по света е така и има обяснение за това. Щом сте повече от един шофьор в семейството, едва ли ако махнеш джипката и колата ще ви е удобно само с една кола и постоянно ще има дразги за това кой да я кара. Имаш хубав джип и ако не ти е проблем цената на нафтата в момента не се разделяй с него, иначе може да помислиш просто да го замениш за бензиново Паджеро дълга база с газ.

- Павел Иванов
Тая тема ми става все по-интересна
Силно ми е интересно защо под понятието "семейна кола" се спрега я ван , я некъф друг матаф от сорта ?!?
MOSKOW83 , кефиш отсекъде !!! Тоя разход къде си го обявил за Форестера в газ , на бензин не го прави ама ти си знаеш . Напомняш ми на Митев къдет ми обясняваше за едно превозно средство което му давало средно по пет нафта извън градско , при това твой набор като ти гледам ника . Моите от типа където беше спреган , купувани нови , нивгаш не са падали под девет извън градът при това празни

Силно ми е интересно защо под понятието "семейна кола" се спрега я ван , я некъф друг матаф от сорта ?!?
MOSKOW83 , кефиш отсекъде !!! Тоя разход къде си го обявил за Форестера в газ , на бензин не го прави ама ти си знаеш . Напомняш ми на Митев къдет ми обясняваше за едно превозно средство което му давало средно по пет нафта извън градско , при това твой набор като ти гледам ника . Моите от типа където беше спреган , купувани нови , нивгаш не са падали под девет извън градът при това празни

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Пак споменаваш името ......напразно , ще трябва да са разкаеш подобаващоПавел Иванов написа:Тая тема ми става все по-интересна![]()
![]()
![]()
MOSKOW83 , кефиш отсекъде !!! Тоя разход къде си го обявил за Форестера в газ , на бензин не го прави ама ти си знаеш . Напомняш ми на Митев къдет ми обясняваше за едно превозно средство което му давало средно по пет нафта извън градско , при това твой набор като ти гледам ника . Моите от типа където беше спреган , купувани нови , нивгаш не са падали под девет извън градът при това празни![]()
![]()

пък то на Митев возилото все още си харчи 5 на 100 извънградско, ако е на 19 годин

- GODzillata
Не моА да разбера защо само чуждите коли харчат малко?
Жипа - 10-12 извънградско, Ланчията - колко и сипеш - все ще го изгори
, Микрата, хем е илядо кубика двигателя - пак си е цифра разхода....има - няма нещо средно между 8 и 10.

Жипа - 10-12 извънградско, Ланчията - колко и сипеш - все ще го изгори

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

Колега хайде да знам по доре от теб колко ми гори колата-хахаха.Не се изказвай така,а впрочем ако ти кажа че един Subaru Outback 3.0 на авто пилот при 150км/ч гори 13.8 газ ще повярвашли.А това за бензина е друга пречина,но ако искаш мога да ти я обесняПавел Иванов написа:Тая тема ми става все по-интересна![]()
![]()
![]()
MOSKOW83 , кефиш отсекъде !!! Тоя разход къде си го обявил за Форестера в газ , на бензин не го прави ама ти си знаеш . Напомняш ми на Митев къдет ми обясняваше за едно превозно средство което му давало средно по пет нафта извън градско , при това твой набор като ти гледам ника . Моите от типа където беше спреган , купувани нови , нивгаш не са падали под девет извън градът при това празни![]()
![]()

Здравейте. Една идея за проходим автомобил и от мен - VOLVO XC 70. Супер практичен , семеен и ...... става за риболов ( споделям от опит ). А за подръжката
тва е друга тема. Ама нали кефа цена нямал 

- Павел Иванов
Тъй , да систематизираме ?!?
Кире съ двууми между SUBARU AWD и Audi Quattro . За да сме в един клас взимаме в едната ръка Outback а в другата А6 на двете марки . За база примерно 2005+г. та да си струва това дет мисли да го прави .
Та какво имаме ?
Две много здрави и надеждни машини !
Аудито вози много по-меко от Субаруто което си е направо каруца по паветата но пък за сметка на това предницата му заминава два пъти по-бързо и струва два пъти повече кат ремонт и части от колкото на Outbackа .
И двете бендзина го немат за нищо , Галопера е в клас икономични сравнение с тех
Аудито е с по-читави ламарини докато на Субаруто всичките електроники издухват тия на Аудито по отношение трайност .
Ако искаме да са по-проходими трябва да си приготвим от две до пет хиляди лева за комплект читави и високи нови гуми .
И при двете поддръжката е да ти отреже главата до кръста , хубавото е че не се трошат лесно .
Като сравним плюсовете и минусите наистина получаваме едно към едно .
Кире , що верно не загледаш едно като на Ицо Инкобуса във вариант произведено в Япония щото за извън нея производството много им бегал комфорта ? Имаш цена наполовина сравнение с упоменатите "тежки" коли при едни години . Имаш повече от добра проходимост . Имаш сравнително икономична кола дори на бензин . Имаш много по-евтини гуми и резервни части . В японското изпълнение си е наистина здрава кола . Не че в другите не е ама бързо се разтропват пластмасите и и създава дискомфорт . Имаш вариант и 4х4 с блокаж до 60км. За чий ти е в случаят некое от ония двете освен за гъзария ? То верно че не е малко ама ....
Говоря за онова с пирамидата

Кире съ двууми между SUBARU AWD и Audi Quattro . За да сме в един клас взимаме в едната ръка Outback а в другата А6 на двете марки . За база примерно 2005+г. та да си струва това дет мисли да го прави .
Та какво имаме ?
Две много здрави и надеждни машини !
Аудито вози много по-меко от Субаруто което си е направо каруца по паветата но пък за сметка на това предницата му заминава два пъти по-бързо и струва два пъти повече кат ремонт и части от колкото на Outbackа .
И двете бендзина го немат за нищо , Галопера е в клас икономични сравнение с тех

Аудито е с по-читави ламарини докато на Субаруто всичките електроники издухват тия на Аудито по отношение трайност .
Ако искаме да са по-проходими трябва да си приготвим от две до пет хиляди лева за комплект читави и високи нови гуми .
И при двете поддръжката е да ти отреже главата до кръста , хубавото е че не се трошат лесно .
Като сравним плюсовете и минусите наистина получаваме едно към едно .
Кире , що верно не загледаш едно като на Ицо Инкобуса във вариант произведено в Япония щото за извън нея производството много им бегал комфорта ? Имаш цена наполовина сравнение с упоменатите "тежки" коли при едни години . Имаш повече от добра проходимост . Имаш сравнително икономична кола дори на бензин . Имаш много по-евтини гуми и резервни части . В японското изпълнение си е наистина здрава кола . Не че в другите не е ама бързо се разтропват пластмасите и и създава дискомфорт . Имаш вариант и 4х4 с блокаж до 60км. За чий ти е в случаят некое от ония двете освен за гъзария ? То верно че не е малко ама ....
Харчи толкова ако 60 от 100 километра го буташМитев написа:...пък то на Митев возилото все още си харчи 5 на 100 извънградско,...

Не , мерсиMOSKOW83 написа:...но ако искаш мога да ти я обесня

Павел Иванов
Павел Иванов
............Една идея за проходим автомобил и от мен - VOLVO XC 70. .Никой нищо не споделя за идеята.
- Павел Иванов
Какво толкоз да споделя ? Не лош автомобил еквивалент на А6 и Outback , с малко по-евтини части но много по-трошливо . За сметка на това на сигурността на пътниците е наблегнато повече отколкото при Аудито и Субаруто . Аз лично бих го класирал една крачка след тях . По принцип не ме кефат автомобили от класа А6 Quattro , Outback и XC 70 както и каквито и да било комбита , само взимам участие в темата да си чешам пръстите та да не замръзват у тоя студ 

Павел Иванов
Павел Иванов