Сом на тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Re: Сом на тролинг

Мнение от yzyna »

Юлиане,максимата на Мечо пух я знаем,но при положение че си с лодка като моята ще имаш доста ядове с 3-пръчки!Както споменах в по горните си постове,при удар и вадене на риба,лодката се завърта по посока на пръчката която вадим,какво следва ако рибата харесала воблера ни е 10 или 20 и повече килограма,минава през другите линии,става мътна и кървава!Това е при положение че сме сами в лодката и няма кой да обере другите пръчки!Относно воблерите които спомена,съгласен съм че седмиците на рапала от серията шад рап са си доста универсални,аз също мога да кажа че на тях имам много извадени риби,специално за Пясъчник става на въпрос!Този сезон смятам да наблегна и на Магнумите,имам някой друг модел и мисля да ги тествам! :wink:
Емо чакам подробни снимки на стойките и всичко останало!! :D
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Не съм забравил за стойките.Но трябва да имам повод да извадя лодката.Обещаха ми за тази седмица да дойде двигателя за да го пусна в разработка.Тогава ще снимам и джаджите по лодката. :wink:
Троли,трябва наистина да ме отвориш за някои неща.Воблери имам бол....куфара вече не ги побира.Но си требва и возене с тях.Според мен Пясъка даде тази година доста сом,благодарение на ниското му ниво.Освен това моето инфо е,че доста се е кръжало там по този повод.Има някои дадености,които не можем да пренебрегнем.Например Искъра и пословичния Сливър за там.Човека,който втора година ги лови,живее на брега на устието.Всяка сутрин и вечер прави тигели.Е кой да хване сом.....той или аз :!: Сливъра работи изключително най-вече там.Но такива дълбочини с такова дъно,както наличието на вливаща се река със много стъв,кислород из нея....няма. :roll:
По принцип до скоро бях трагедия при тролинга.Преди години пусках Денсерче след като излизах от някой залив.Ловкаха се белки до 2кг.Само веднъж ги насецках със жената в плиткото пред ракетната площадка.Другите влачеха на други места,а аз покрай водораслите на един хвърлей място.От тогава всяка година пазарувам от най-дащните воблери.И чак сега започнах да закачам тройки и четворки.Но никога не ми е потръдзвал сом.Веднъж един клен ме заблуди,че е чичо Скруч,но не би.Приемам всякакви съвети при троленето....,повече от лаик съм.Но все си мисля,че Негъра може да ми доведе някой големец. :wink: :D :roll:
Между впрочем бях при Орозката.Каза ми,че малкия Телденсер е спрян от производство и това били последните бройки.Вземах си още две,макар да имам всички стари разцветки.Станах си,като малките дечица.Викам само искам,искам.....поиграя си малко из хола и аре после в куфара.А там риби няма.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Емо,каза всичко квото имаше да се каже! :wink: Моята логика е,че ЦВЕТЪТ на воблера лови в повечето случаи,но трябва и дълбочината да се открие,там където рибите атакуват!Имам си един закон на базата на опита,"има ли много сулки,сомът е наблизо"!Хващал съм с ръка от лодка слузесто-зашеметена сулка,намирал съм в сом 7кила,400-500гр. сулка.На едно петно в язовира,хващам 6-7 сулки и хоп на същият воблер-сом!Играта е следната,като си сам в лодката и ти удари Сомчо е двойно по-трудно да се справиш със зъвъртането,обирането на втората въдица и т.н.Аз съм много бърз,но това е предимство и недостатък.Споделих мъката,за да е наполовина,но споделеното щастие е двойно.Всеки,който се помисли за по-силен от сома е загубен.Все едно да имаш вяра на жена!Ядох го вече,стига ми!Ако ми върже,екстра!Той/сомът/ или тя/жената/ решават на кой да клъвнат!Важното е да сме там,в определеното място,по същото време! :D :drinkers:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Баси колко си помъдрял..... :roll: :smt017 Само да не се скриеш и тази година. :evil: Мукакана съм да знеш....тогава пиша само общи неща. :wink:
Geo
новобранец
новобранец

Мнение от Geo »

Много по-мъдър е отколкото изглежда.То в това е чара на младоците Емка.Гледаш го такова хрисимо,а гяволе....
Впрочем онзи ден имах много добър удар на 19м.успях и да го поводя малко.Откач и толкоз.....По воблера нямаше особени следи , влакното силно протрито-познай що ето? :roll:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Geo написа:Много по-мъдър е отколкото изглежда.То в това е чара на младоците Емка.Гледаш го такова хрисимо,а гяволе....
Впрочем онзи ден имах много добър удар на 19м.успях и да го поводя малко.Откач и толкоз.....По воблера нямаше особени следи , влакното силно протрито-познай що ето? :roll:
Е на това не съм отворен.Виждал съм ти ония късия прът,но се срамувам да питам за него.До скоро си мислех,че на 19м. се слиза само с акваланг. :roll: :D :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Тук има доста хора на които,не мога да дам никакъв съвет!Те си знаят правилата на играта,но има една ирония! :D Всеки мисли,че е открил нещо което за останалите е тайна,но не!За да стигнеш до сома,трябва да играеш по неговите правила и тука вече си приличаме,искаме-не искаме! :drinkers: Сетих се за Франки! :D А,бе що тролиш с погрешна позиция на пръта? :D Виж,Кроки му е екстра такъма в лодката!А? :drinkers:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Айде сега ново двайсе.Какви позиции,какви 5лв.Студио X. :shock: :roll: :rolleyes:
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

:D Щот съм на гости,а когато съм на гости си релаксирам и рибата остава малко назад.
Кеф ми е бате така,нека малко и аз да отмарям.Важното е да съм на вода.Така ми е най добре. :wink:
Емо,иде реч ,че моя прът е наперен на горе и в средата,а това оказва малко или ...го значение.Нал знаеш имаше една тема" позиция на пръта и газенето на воблера".
По принцип,ако рибата е активна всички правила отпадат,ако не е си е измъчена работа.Кога е измъчена работата предпочитам да съм на маса с приятели. :drinkers: .
За другия сезон в на Любо лодката,ще има и масичка :arrow: за такива моменти.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ша падне голямо ядене и пиене покраи тролинга :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :drinkers:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Geo
новобранец
новобранец

Мнение от Geo »

Emo-83 написа:
Geo написа:Много по-мъдър е отколкото изглежда.То в това е чара на младоците Емка.Гледаш го такова хрисимо,а гяволе....
Е на това не съм отворен.Виждал съм ти ония късия прът,но се срамувам да питам за него.До скоро си мислех,че на 19м. се слиза само с акваланг. :roll: :D :wink:
Емо, лесно се слиза на такива дълбочини и ти го знаеш добре.Лошото е ,че при удар на такава дълбочина нещо неможе да се засече добре.Опитвам се максимално да натегна линията,но засега неможе да се закачи добре.Греша някъде,но до сега не съм получил съвет от никой.Явно малко хора ползват този "сваляч" у нас.До 10м нещата се получават добре,но сега рибата слезе по-надолу и нещо се не вързва.Моето инфо е само от малкото написано тук там и едно филмче,което при интерес мога да изпратя/това по повод на срамежливоста ти :D /
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

По скоро съм свенлив. :oops: :roll: Пусни филмчето,че ми предлагат такава джаджа за сваляне на воблера.Събота и неделя ще разработвам двигателя на Искъра.Все пак ще е по-добре да тая някаква надежда бръмчейки-а у лево,а у десно. :rolleyes: Вчера там хванаха едно соме 4кг.,дето този размер Горнобанци го обявяват за 8кг.Даже за зимата си е било,като десетка. :lol: :D
По въпроса със засичането....сигурно трябва по-дълъг прът.Хващал съм на дълбоко соме 25кг. на плувка и с кльонк.Имаше яко вълни и оставих монтажа да се движи далече от лодката(около 30м).Но сома опъна и си сгъна сам линията.При воблерите нямам никаква идея как се получава. :arrow:
Geo
новобранец
новобранец

Мнение от Geo »

Пусни ми адрес за куриер,ще го пратя на диск.Големичък е за пускане и сваляне.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Geo написа:Пусни ми адрес за куриер,ще го пратя на диск.Големичък е за пускане и сваляне.
А не...това са по-сложни работи.Като се видим ще ми го дадеш,ако до тогава не съм се научил.....споко. :wink:
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Емо, гледам кльонкаха в неделя на искъра, водата беше 9.5град. има ли смисъл по това време?
Мисля и аз да се повозя през уикенда и да си търся разни ........... по дъното, че времето май щее хубаво, може да се засечем.
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”