Как да направим добър харпун в домашни условия

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Как да направим добър харпун в домашни условия

Мнение от grizmin »

Jack Daniels написа:ами като искаш сам да си ядеш бадемите така се получава ;)
:D :D :D :D :D
Изображение
Така започна всичко,с молив и нож
Изображение
то не беше чертане не беше чудо,ама като не съм по точните науки
Изображение
главата
Изображение
канала,дялан на ръка.
Изображение
V формата,както си я бях замислил.
среднощен час по дърводелство
Изображение
дръжката
Изображение
Изображение
главата
Изображение
релийза
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
това е дотук,три ръце тиково масло,три ръце байц, две ръце лак на водна основа,колкото да спре да избива тиковото масло,но това е много недовършено,имам много работа на главата си и заради това не съм завършил спусъка, не съм финиширал релийза,дръжката абе всичко е за довършване.Отивам да ям бадеми с лак,че децата бръмчат да гледат филми на компа от един час :D
поздрави на всички без които този проект въобще нямаше да види бял свят(или море в случая)...
Изображение
ако не стане нещо като хората,смятам да реализирам този проект,не да го скова,както казваше един велик български актьор. :D
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Ако имаш още бадеми с тиково масло, да идвам с уискито, че много си вървят... :D
А харпунчето дали ще стане супер оръжие не е толкова важно, важното е, че си е твоя рожба и си си скъсил дългите зимни месеци. :wink:
Успех в морето!
Никоя риба не е по - важна от живота !
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Благодаря за мнението,Vatus ,половината бадеми "пиха масло'' и са за боклука,белени ще намерим пак ще хапнем и пийнем :D Харпунчето е 107 см обща дължина, а от спусък 95(работна).Исках да постигна ефекта ''стара кремъклийка'',като много ползвана пушка,която ръцете са дооформили сами с годините,и като имаш на в предвид че е играл само ножа и шкурката,аз съм доволен дотук от резултата,като го финиширам ще видим .Предвидил съм му два ластика'' горила'' 19-ски, или 20йсетица ако намеря.Дръвото дори и една риба(бяла) да пушне ще съм доволен,като запиша хлапето на детска градина,а другото изстрелям при баба му за ваканцията,ще имам повече време.Засега толкова.
:D Наздраве.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Kolega, tezi lastici za koito pi6e6, 4e si predvidil mai 6te mu doidat mnogo, mnogo nenujni! Po4eti malko predi da si vzeme6 lasticite. Az ne sam ot nai razbira6tite, no za tova sam siguren. Uspeh :D Sorry za latinicata
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

На алуминката със същата дължина не бяха проблем,но така или иначе ще купувам 1.50 м ластици(толкова вървят парчетата горила,които аз намерих) и стигат точно за два жартиера,но или ще имам едни резерви, или ще стане???? ..как да гадая като съм още до никъде с изработката.Това беше просто технически преглед,преди главния филм...Ценя твоите постове Адвенчър,както и на всички останали,не оставям мненията просто така,питай патило,казали хората.
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

колега, евала на ентусиазма ти, това си е наистина уникат 100% ръчна изработка, но наистина с ластиците не прекалявай, тези които си намислил ще ти направят голям отката /бат Гойко доста добре и нагледно беше показал защо, а при тебе като гледам ще се получи голям офсет / от което следва проблем с точността, пробвай с 2х14 или 1х18 или 19 и стрела 6,25, при тебе явно с проба-грешка ще постигнеш най-добрия сетъп, а може и практиката да се размине с теорията, така че смело напред :)
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

grizmin, az polzvam edin 17.5 mm. praim line lastik na sa6tata daljina harpun sas 6 mm strela i sam mnogo dovolen. Prepora4vam ti go za6toto go polzvah polovin sezon i ne e mradnal. :drinkers:
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Jack Daniels написа:а при тебе като гледам ще се получи голям офсет /
ръката ми има кофти захват,заради 18 шева през дланта,и заради това търсих този офсет,защото разчитам на горните де факто палец и среден пръст+показалец, да поемат отката,там дръжката е изтънена повече сигурно от колкото трябва,за да мога да държа максимално добре но това е положението,меря,пробвам режа,дялкам,докато пасне.
adventurebg написа:az polzvam edin 17.5 mm. praim line lastik na sa6tata daljina harpun sas 6 mm strela i sam mnogo dovolen
значи минавам на твоя вариант,като диаметър,дай боже и като марка. :D БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТА.
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Ще останеш доволен колега.
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

баси автентичната пушка , Браво !...и да има откат ще му свикнеш и ще си коригираш прицела ...смело напред :drinkers:
котката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от котката »

Браво Grizmin ! Много душа и надежди си вложил в харпуна . Пожелавам ти много успехи с това оръжие под водата.
Поздрави от В. Търново.
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

Благодаря на всички за отзивите,докато не я завърша ми е като трън в ...но Ще стане.Котка ти повлече крак с първия тук съвременен дървен харпун,Булти показа че и моно дръвьете стрелят и ще стрелят още,Гънмен ти даде тласъка,да се започне,Бат Гойко (или всички които пишат от името на Гринго) и Яворсуб дадоха акъл и мъдрост,Австралиеца направи за нула бройки неговия и ме караше да бързам,Терцо направи неговия и ни засрами всичките,Джак Даниелс ме кореше за бадемите,Спиър и всички вие ,които пропускам но не забравям ми помогнахте да си изкарам една страхотна зима ,Ватусе пия за твое здраве едно специално,Сега идва ред на другите...
Най-интересното е, че не познавам лично нито един от тук в подводния,с изключение на рикитикитави.Но по Харпуна ще ме познаете... :D
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Според мен за този ръчно направен хзрпун с желание и страст ще ти трябват ластик 16-17.5 максимум и стрела 6мм. и ще стреля добре всичко останало което си замислил е пълна глупост.Това е мое мнение .Иначе браво за старанието.
grizmin
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от grizmin »

окей,така да бъде,съгласих се. :D
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Колега и аз като jackdaniels ти препоръчвам да си вземеш 2 по 14 mm и 6.5mm стрела .първо щото по лесно се зареждат и второ защото дават по голямо ускорение отколкото 1 по дебел 18mm да речем или 20mm по простата причина че 2x14=28mm:?А и опцийте за цилата на истрела ти се увеличават 5торно само от комбинацийте с зареждането в зависимост дали ще закачиш 2та или само единия и на коя засечка на стрелата :idea:
ИзображениеИзображениеИзображение

Успех и хайде да се съберем,та да ги съдерем! :lol: :lol: :lol:

П.П.това е алуминиев но схващаш идеята предполагам :idea:
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”