Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Качествени чепарета

Мнение от КИРО »

За сафрид става,сега с такива ловя N 5-6-7
Сафрида е много едър и не подбира много чепарето.
На дъното е по-едрия,по-нагоре е по-дребния ( но не и граца де )
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

angel_nikolov написа:а някой да знае за качествени чепарета от софия купешки че няма от къде да взема перушина ако може да се предлагат в риболовния свят или "Риби и такъми" междудругото аз имам едно чепаре само че куките са му огромни (номер 2)и може от перушината да направя самоделно :)
Ето оттук:
http://shop.akvasport.com/catalog/index ... 395d9d4c41
можеш да си поръчаш, до колкото разбирам, добри чепарета и на добри цени. Разнообразието от чепарета е голямо.
Хубаво е да си имаш поне едно чепаре с флуорокарбоново влакно за моментите, когато рибата не кълве много-много.

Иначе чепарета в София можеш да си купиш от магазина на Дием Фишинг на площад "Възраждане". Не знам обаче какви са цените там.
тел.: 02 / 9803638 - това трябва да им е телефона.

Чепарета има и в магазина на „Аква Спорт Н”. От перушина са и мисля, че са добри. Струваха 2лв.
жк. Люлин, 4-ти микрорайон,
до бл. 421
/срещу общината/
тел. 02/927 73 02

И двата последни магазина имат сайтове в интернет, но не предлагат чепарета в online-магазините си. Трябва да ходиш на място, за да си ги купиш.

Що се отнася до перата - то можеш доста успешно да ги заместиш с едни ленти от изкуствена материя, които можеш да си купиш от магазина "От игла до конец" на "Пиротска" и "Христо Ботев". Лентите са с най-различни цветове. Използвал съм сигнално зеления и черния цвят, и мога да кажа, че дават еднакви резултати, а в някои случаи дори по-добри, с тези при перушината. Лентите струват 20ст за метър. Но понеже са широки около 6мм ги по дължината на две. Ако обаче използваш с големи куки(например номер 4 или по-големи) можеш и да не режеш лентите на две, въпреки, че е препоръчително(просто не знам тогава какви ще са резулатите, защото не съм правил такива тестове).
На страница 22 в тази тема съм качил снимка на лентите, които използвам за направа на чепарета. А на 21 страница има снимки на чепаретата, направени от лента.
Наслука! :D
Аватар
Wolf_1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Wolf_1 »

1000n написа:
angel_nikolov написа:а някой да знае за качествени чепарета от софия купешки че няма от къде да взема перушина ако може да се предлагат в риболовния свят или "Риби и такъми" междудругото аз имам едно чепаре само че куките са му огромни (номер 2)и може от перушината да направя самоделно :)
Ето оттук:
http://shop.akvasport.com/catalog/index ... 395d9d4c41
можеш да си поръчаш, до колкото разбирам, добри чепарета и на добри цени. Разнообразието от чепарета е голямо.
Хубаво е да си имаш поне едно чепаре с флуорокарбоново влакно за моментите, когато рибата не кълве много-много.

Иначе чепарета в София можеш да си купиш от магазина на Дием Фишинг на площад "Възраждане". Не знам обаче какви са цените там.
тел.: 02 / 9803638 - това трябва да им е телефона.

Чепарета има и в магазина на „Аква Спорт Н”. От перушина са и мисля, че са добри. Струваха 2лв.
жк. Люлин, 4-ти микрорайон,
до бл. 421
/срещу общината/
тел. 02/927 73 02

И двата последни магазина имат сайтове в интернет, но не предлагат чепарета в online-магазините си. Трябва да ходиш на място, за да си ги купиш.

Що се отнася до перата - то можеш доста успешно да ги заместиш с едни ленти от изкуствена материя, които можеш да си купиш от магазина "От игла до конец" на "Пиротска" и "Христо Ботев". Лентите са с най-различни цветове. Използвал съм сигнално зеления и черния цвят, и мога да кажа, че дават еднакви резултати, а в някои случаи дори по-добри, с тези при перушината. Лентите струват 20ст за метър. Но понеже са широки около 6мм ги по дължината на две. Ако обаче използваш с големи куки(например номер 4 или по-големи) можеш и да не режеш лентите на две, въпреки, че е препоръчително(просто не знам тогава какви ще са резулатите, защото не съм правил такива тестове).
На страница 22 в тази тема съм качил снимка на лентите, които използвам за направа на чепарета. А на 21 страница има снимки на чепаретата, направени от лента.
Наслука! :D
благодаря но в момента нямам време да бия път до там иначе с удоволствие бих си взел ако може би ли ми отговорил на въпроса за едни чепарета (дал съм линк в последното мнение на 25 страница) и на теб наслука
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

angel_nikolov написа: ...... благодаря но в момента нямам време да бия път до там иначе с удоволствие бих си взел ако може би ли ми отговорил на въпроса за едни чепарета (дал съм линк в последното мнение на 25 страница) и на теб наслука
Ами, той Киро ти е отговорил. :roll: А аз трябва да повторя казаното от него. Наистина сигнално-зеленият цвят е доста универсален - т.е. можеш да хванеш на практика всякаква риба, която се лови на чепаре. Не знам само чепаре с какъв номер куки да те посъветвам да си вземеш. Аз по-дребният сафрид го ловя на номер 10. Но Киро ти е отговорил, че рибата е по-едра, а и не подбирала много-много. Така, че може да е добре да си вземеш и по-големи куки номер 8,7 и дори 6. Така ще имаш шансове да хванеш и някой карагьоз, например, а и чернокопчетата е нормално да налитат на по-големите куки.
Аз затова съм си направил доста чепарета с половината куки номер 10, а другата половина от чепарето - номер 6. Като редувам куките - една десятка, една шестица и т.н. Така по-едрите риби се хващат на по-големите куки, а по-малките - на по-малки. Успех! :D
Аватар
Wolf_1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Wolf_1 »

мерси за инфото аз имам и едни огромни чепарета с куки номер 2 и тях ще ги пробвам :D
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

angel_nikolov написа:мерси за инфото аз имам и едни огромни чепарета с куки номер 2 и тях ще ги пробвам :D
Пробвай и втори номер, но най-вероятно ще хващаш по-малко сафрид отколкото ако си с по-малки куки. :wink:
Но пък може да хванеш някой карагьоз или чернокоп. :D
Аватар
Wolf_1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Wolf_1 »

1000n написа:
angel_nikolov написа:мерси за инфото аз имам и едни огромни чепарета с куки номер 2 и тях ще ги пробвам :D
Пробвай и втори номер, но най-вероятно ще хващаш по-малко сафрид отколкото ако си с по-малки куки. :wink:
от брега е малко вероятно но нищо
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

angel_nikolov написа:
1000n написа:
от брега е малко вероятно но нищо
Не е малко вероятно, а си е напълно възможно! :D
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

един тъп въпрос но така и не се намери 1 който да каже това пера от бърне ли са,всеки казва различно

Изображение
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

dobria1 написа:един тъп въпрос но така и не се намери 1 който да каже това пера от бърне ли са,всеки казва различно
Може и да са от бърне, но на мене повече ми
приличат на пера от див йордек.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

Според мен ,както виждам от снимката са бърне.На живо се вижда най-добре де.
Виж на тая страница!
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... a&start=15
А сега де? :roll:
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

мислех да взема някое перо довечера като ходя към вълнолома но май няма нужда (от юрдек е)ама пък имам много :wink: :wink: :wink: :wink:
Изображение
Стефан Добрев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Стефан Добрев »

Със сигурност е див юрдек.Тука трима ловджии ги гледат и гласуването е 3:0 за див юрдек.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Стефан Добрев написа:Със сигурност е див юрдек.Тука трима ловджии ги гледат и гласуването е 3:0 за див юрдек.
мерси за инфото,от една птица са но има и малки перца като на бърне(тип зебра)
Морски имам и едни други пера но не съм ги фотал пак са като зебра но черното е под наклон и е по тясно от бялото,те знаеш ли от какво са?
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

dobria1 написа:
Стефан Добрев написа:Със сигурност е див юрдек.Тука трима ловджии ги гледат и гласуването е 3:0 за див юрдек.
мерси за инфото,от една птица са но има и малки перца като на бърне(тип зебра)
Морски имам и едни други пера но не съм ги фотал пак са като зебра но черното е под наклон и е по тясно от бялото,те знаеш ли от какво са?
Не мога да кажа без да видя бре :lol: Приготвих ти пера от бърне за 2 чепарета,като се видим ще ти ги дам,повече немога,свършват ми.А кога ще ми отстрелят един господ знай :roll:
А сега де? :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”