Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Качествени чепарета
За сафрид става,сега с такива ловя N 5-6-7
Сафрида е много едър и не подбира много чепарето.
На дъното е по-едрия,по-нагоре е по-дребния ( но не и граца де )
Сафрида е много едър и не подбира много чепарето.
На дъното е по-едрия,по-нагоре е по-дребния ( но не и граца де )
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- 1000n
- разбира нещата
Ето оттук:angel_nikolov написа:а някой да знае за качествени чепарета от софия купешки че няма от къде да взема перушина ако може да се предлагат в риболовния свят или "Риби и такъми" междудругото аз имам едно чепаре само че куките са му огромни (номер 2)и може от перушината да направя самоделно
http://shop.akvasport.com/catalog/index ... 395d9d4c41
можеш да си поръчаш, до колкото разбирам, добри чепарета и на добри цени. Разнообразието от чепарета е голямо.
Хубаво е да си имаш поне едно чепаре с флуорокарбоново влакно за моментите, когато рибата не кълве много-много.
Иначе чепарета в София можеш да си купиш от магазина на Дием Фишинг на площад "Възраждане". Не знам обаче какви са цените там.
тел.: 02 / 9803638 - това трябва да им е телефона.
Чепарета има и в магазина на „Аква Спорт Н”. От перушина са и мисля, че са добри. Струваха 2лв.
жк. Люлин, 4-ти микрорайон,
до бл. 421
/срещу общината/
тел. 02/927 73 02
И двата последни магазина имат сайтове в интернет, но не предлагат чепарета в online-магазините си. Трябва да ходиш на място, за да си ги купиш.
Що се отнася до перата - то можеш доста успешно да ги заместиш с едни ленти от изкуствена материя, които можеш да си купиш от магазина "От игла до конец" на "Пиротска" и "Христо Ботев". Лентите са с най-различни цветове. Използвал съм сигнално зеления и черния цвят, и мога да кажа, че дават еднакви резултати, а в някои случаи дори по-добри, с тези при перушината. Лентите струват 20ст за метър. Но понеже са широки около 6мм ги по дължината на две. Ако обаче използваш с големи куки(например номер 4 или по-големи) можеш и да не режеш лентите на две, въпреки, че е препоръчително(просто не знам тогава какви ще са резулатите, защото не съм правил такива тестове).
На страница 22 в тази тема съм качил снимка на лентите, които използвам за направа на чепарета. А на 21 страница има снимки на чепаретата, направени от лента.
Наслука!

- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
благодаря но в момента нямам време да бия път до там иначе с удоволствие бих си взел ако може би ли ми отговорил на въпроса за едни чепарета (дал съм линк в последното мнение на 25 страница) и на теб наслука1000n написа:Ето оттук:angel_nikolov написа:а някой да знае за качествени чепарета от софия купешки че няма от къде да взема перушина ако може да се предлагат в риболовния свят или "Риби и такъми" междудругото аз имам едно чепаре само че куките са му огромни (номер 2)и може от перушината да направя самоделно
http://shop.akvasport.com/catalog/index ... 395d9d4c41
можеш да си поръчаш, до колкото разбирам, добри чепарета и на добри цени. Разнообразието от чепарета е голямо.
Хубаво е да си имаш поне едно чепаре с флуорокарбоново влакно за моментите, когато рибата не кълве много-много.
Иначе чепарета в София можеш да си купиш от магазина на Дием Фишинг на площад "Възраждане". Не знам обаче какви са цените там.
тел.: 02 / 9803638 - това трябва да им е телефона.
Чепарета има и в магазина на „Аква Спорт Н”. От перушина са и мисля, че са добри. Струваха 2лв.
жк. Люлин, 4-ти микрорайон,
до бл. 421
/срещу общината/
тел. 02/927 73 02
И двата последни магазина имат сайтове в интернет, но не предлагат чепарета в online-магазините си. Трябва да ходиш на място, за да си ги купиш.
Що се отнася до перата - то можеш доста успешно да ги заместиш с едни ленти от изкуствена материя, които можеш да си купиш от магазина "От игла до конец" на "Пиротска" и "Христо Ботев". Лентите са с най-различни цветове. Използвал съм сигнално зеления и черния цвят, и мога да кажа, че дават еднакви резултати, а в някои случаи дори по-добри, с тези при перушината. Лентите струват 20ст за метър. Но понеже са широки около 6мм ги по дължината на две. Ако обаче използваш с големи куки(например номер 4 или по-големи) можеш и да не режеш лентите на две, въпреки, че е препоръчително(просто не знам тогава какви ще са резулатите, защото не съм правил такива тестове).
На страница 22 в тази тема съм качил снимка на лентите, които използвам за направа на чепарета. А на 21 страница има снимки на чепаретата, направени от лента.
Наслука!
- 1000n
- разбира нещата
Ами, той Киро ти е отговорил.angel_nikolov написа: ...... благодаря но в момента нямам време да бия път до там иначе с удоволствие бих си взел ако може би ли ми отговорил на въпроса за едни чепарета (дал съм линк в последното мнение на 25 страница) и на теб наслука

Аз затова съм си направил доста чепарета с половината куки номер 10, а другата половина от чепарето - номер 6. Като редувам куките - една десятка, една шестица и т.н. Така по-едрите риби се хващат на по-големите куки, а по-малките - на по-малки. Успех!

- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
мерси за инфото аз имам и едни огромни чепарета с куки номер 2 и тях ще ги пробвам 

- 1000n
- разбира нещата
Пробвай и втори номер, но най-вероятно ще хващаш по-малко сафрид отколкото ако си с по-малки куки.angel_nikolov написа:мерси за инфото аз имам и едни огромни чепарета с куки номер 2 и тях ще ги пробвам

Но пък може да хванеш някой карагьоз или чернокоп.

- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
от брега е малко вероятно но нищо1000n написа:Пробвай и втори номер, но най-вероятно ще хващаш по-малко сафрид отколкото ако си с по-малки куки.angel_nikolov написа:мерси за инфото аз имам и едни огромни чепарета с куки номер 2 и тях ще ги пробвам![]()
- 1000n
- разбира нещата
Не е малко вероятно, а си е напълно възможно!angel_nikolov написа:от брега е малко вероятно но нищо1000n написа:Пробвай и втори номер, но най-вероятно ще хващаш по-малко сафрид отколкото ако си с по-малки куки.angel_nikolov написа:мерси за инфото аз имам и едни огромни чепарета с куки номер 2 и тях ще ги пробвам![]()

един тъп въпрос но така и не се намери 1 който да каже това пера от бърне ли са,всеки казва различно

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- 1000n
- разбира нещата
Може и да са от бърне, но на мене повече миdobria1 написа:един тъп въпрос но така и не се намери 1 който да каже това пера от бърне ли са,всеки казва различно
приличат на пера от див йордек.
- Моряка
- кандидат преподавател
Според мен ,както виждам от снимката са бърне.На живо се вижда най-добре де.
Виж на тая страница!
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... a&start=15
Виж на тая страница!
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... a&start=15
А сега де? 

мислех да взема някое перо довечера като ходя към вълнолома но май няма нужда (от юрдек е)ама пък имам много

-
- вече хвърля и на тежко
Със сигурност е див юрдек.Тука трима ловджии ги гледат и гласуването е 3:0 за див юрдек.
мерси за инфото,от една птица са но има и малки перца като на бърне(тип зебра)Стефан Добрев написа:Със сигурност е див юрдек.Тука трима ловджии ги гледат и гласуването е 3:0 за див юрдек.
Морски имам и едни други пера но не съм ги фотал пак са като зебра но черното е под наклон и е по тясно от бялото,те знаеш ли от какво са?

- Моряка
- кандидат преподавател
Не мога да кажа без да видя бреdobria1 написа:мерси за инфото,от една птица са но има и малки перца като на бърне(тип зебра)Стефан Добрев написа:Със сигурност е див юрдек.Тука трима ловджии ги гледат и гласуването е 3:0 за див юрдек.
Морски имам и едни други пера но не съм ги фотал пак са като зебра но черното е под наклон и е по тясно от бялото,те знаеш ли от какво са?

А сега де?