Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Щука около Пловдив
Модератор: Paublo_Eskobar
- danev69
- сериозен играч
Re: Щука около Пловдив
Навсякъде щуката упорито пасува.
Днес извъртях поредния валат на с.Труд/този с 3лв.такса/.
Водата е студена,налягането високо,времето облачно,ама щуката не ще и тва сие.
По-добре се разходи по Марица,там поне е без такса и е по-красиво.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Вчера - цял ден на Марица (бента между 6 и 9км) за щука, на тапи и спининг.Записах поредния валат, дори и удар нямаше.Около мен още трима колеги с общо 12 тапи и те без удар.Цял ден една риба не видях да погони някъде - просто нямам думи такова чудо отдавна не съм виждал - какво става с тази река?....Тази есен имам около 15 излета на Марица за щука(повечето на спининг) и за тях само една уловена мерна щука.Местата са същите,реката е същата, примамките са много по-разнообразни от друга година, а щуката не ще и не ще.....
Риболовец,а не рибар съм аз!!
- rosboz
- ще става разбирач
[quote="katri"]Около мен още трима колеги с общо 12 тапи quote]
Кво става - трима с 12 тапи - това става тя рибата е определена бройка а лакомията човешка безкрайна.
Кво става - трима с 12 тапи - това става тя рибата е определена бройка а лакомията човешка безкрайна.
ski today
work tomorrow
work tomorrow
Здравейте колеги !
Може ли някой да ми каже къде трябва да отида за да видя риба в региона по това време ?Някой има ли инфо за язовирите до с . Труд , за 6-9 км на Марица и за бента до село Маноле пак на Марица . Моля помагайте !!! Основно се интересувам от хищниците но ще съм благодарен ако дадете инфо и за мирните риби . На скоро се прибрах в страната и изобщо не съм в час за това къде да ходя и какво да търся в момента .
Може ли някой да ми каже къде трябва да отида за да видя риба в региона по това време ?Някой има ли инфо за язовирите до с . Труд , за 6-9 км на Марица и за бента до село Маноле пак на Марица . Моля помагайте !!! Основно се интересувам от хищниците но ще съм благодарен ако дадете инфо и за мирните риби . На скоро се прибрах в страната и изобщо не съм в час за това къде да ходя и какво да търся в момента .
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега - и трите места,които си цитирал ги посещавах наскоро.Навсякъде положението е "в ...ъза".И на трите места в търсене на щуката записах капота - на спининг и тапи.Други хищници и мирни риби не съм търсил целенасочено.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
-
- научил се да хвърля
Колега ти с колко тапи ходиш за щука?rosboz написа:katri написа:Около мен още трима колеги с общо 12 тапи quote]
И ако четеш кво пише колегата ще ти стане ясно че за щтука се ходи не с една тапа.
- sme6ko83
- вече хвърля и на тежко
А ти ако четеше повече,щеше да знаеш,че на река се лови с една въдица!И това не е щото няма да можеш да гледаш повече!
Така е колега ,имаме право на една въдица ,за съжаление съм попадал на място до Стрелча на което колега беше хвърлил над 20 тапи ,наложи се да ги намали по причина ,че му обещах едно есенно къпане ,но защо трябва да се стига до там.Сами си го правим.
Някой от вас знае ли водоем до Исперихово -говориха ми за такъв но не знам мястото.
Някой от вас знае ли водоем до Исперихово -говориха ми за такъв но не знам мястото.
- danev69
- сериозен играч
Днес с един приятел отидохме да проверим щуките на с.Труд, при Бат Петьо/този с 3лв такса/. Бяхме там към 13,00ч. ,водата е паднала много,ама в момента го пълнят. Първо обиколихме целия гьол да си проверим местата,ама щуката се беше изпарила. След това се намърдахме с лодката между шаварите. Резултата беше само няколко подплашени толупа. Всичката каракуда се беше събрала в един плиткаж. Упорствахме невероятно много там ,ама с изключение на 5-6 истърмъчени каракуди на Салмо Слайдер,друго не се закачи.Малко преди да се скрие слънцето една щука 2кг ни отърва от поредния валат. Стояхме до 18,00 с идеята да излъжем някоя бяла риба ,ама номера не мина. 
Здраве и късмет на всички.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- buntasever
- новобранец
Къде е тва 3 лева на Труд. Аз знам само за два платени - единия е с бетоните дето плащаш 3лв и не дават да се лови щука, а другият, след него по пътя, миналата година беше 10лв и к'вото хванеш - зимаш ама се ловяха предимно малки писалки. Иначе добра шучка сте заболи.
Само Ботев Пловдив
-
- разбира нещата
Браво , Коцеdanev69 написа:....Малко преди да се скрие слънцето една щука 2кг ни отърва от поредния валат.

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Днес,заедно с един приятел ходихме да търсим щука на дупките край село Песнопой.Тръгнахме рано,ама малко се позабавихме,защото и двамата отивахме там за първи път,та се полутахме докато ги открием.
Само че щуката нещо не беше гладна,а пък може и да има нещо общо с наближаващото хвърляне на хайвера.Тъкмо си мислехме вече за предстоящия валат,когато почти едновременно,и двамата имахме по един удар.На мен на тапа,а на колегата на блесна.Само че те бяха едни щукиии...Едната 20 сантиметра,другата към 30.Заминаха си обратно,естествено,без даже да се снимат с нас.
Та тези сладурчета ни отърваха от валата
а пък и времето беше направо приказка.Успяхме страхотно да се разтоварим.
ПП:В дупките край Песнопой днес двамата успяхме да посеем сигурно 1 кило изкуствени примамки.
Ама какво да се прави:КЕФА ЦЕНА НЯМА
Поздрави на всички!!!

ПП:В дупките край Песнопой днес двамата успяхме да посеем сигурно 1 кило изкуствени примамки.

Поздрави на всички!!!

Колега къде ги хвърляхте тези блесни?То там е пълно с водна леща и става само на тапа,тази дупка с многото шавари има повече щука ама иска много газене за да минеш шавара.А на реката какви кефали съм виждал не е истина.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Водната леща се е събрала в единия край на гьола,а останалата е перфектно чиста,само че за съжаление има много закачки.А що се отнася до дупката с многото шавари,и аз си помислих,че там ще има повече щука,но не бяхме подготвени за газене а от брега май няма никакъв шанс да се лови нито на тапа нито на спининг.

Става на тапа и на спининг ама иска гащеризон за да можеш да прегазиш.Аз когато бях трябваше да отида на края на втората дупка защото на другите места имаше много леща.Не съм ходил от другият бряг там където се оставя колата и тръгваш пеш към местата,там ми се виждаше по чисто,но имах много багаж и не ми се мъкнеше.