Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Кърджалийска област
Модератор: sapuna
Re: Кърджалийска област
Антон Тонев написа: Митев, понеже се чувствам пряко отговорен, като инициатор на темата, та мисля че имам право на отговор.Не те познавам, но съм длъжен да се съобразявам, защото са ти гласували доверие и са те направили модератор.Не съм целял са два или три излишни поста да разводнявам темата, още по малко да я правя на поредната "Боза".Мислиш ли, че от тия 23 страници до момента, на мен ми е приятно да пишем в темата трима от Кърджали и двама от Смолян.Айде последните две страници се включиха и други, което показва че все повече колеги от региона четат и ще пишат в темата.
ПП Понеже имам персонална вина, спирам да пиша по темата за 1 месец.
Гледам писал си в първия си пост " по идея на Асеновградската група" , ми що не си отворите като тях и една подобна тема в "Разни" и всеки доволен

И тука си оставя добре темата , и има къде да си пишете на воля , да се уговаряте , да си казвате наздрави и прочее..

Та, госпожи,господа, народни представители и всички по някакъв начин свързани с риболова в Кърджали и региона вече всички общи неща като сбирки,похвали и т.н. ще стават в тази тема: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 94#p893994 за да няма недоразомения
Георги Тенев
- Антон Тонев
- сериозен играч
Днес, след като натроших един куп стъкла за изхвърляне, викам си айде да пробвам новите сопи.Отидох не толкова за риболов,отколкото да пробвам на Сапунджиев новите телекарпове .Че нищо не хванах се подразбира.Имах две-три ялови пипания, но нищо извадено.Поне още седмица ще е навсякъде кално, така че внимавайте къде слизате с колите.Отидох между траса и бентонита.Водата е още студена, а пък и имаше и малко по силен ветрец.Нивото и нормално високо.Не взимаше нито на торен червей, нито на сладка царевица, нито на стериопорено топче.Положението с брега е такова.Може би аз намирам такива места-незнам.На яз Кърджали е по каменист брега, и може би там щеше да е по добре да ида.

Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Здравейте колеги!! След провала миналата седмица реших да опитам отново на яз.Кърджали. И така -ставане в 6ч.две бързи кафета, газ към язовира, по непотвърдена информация на петия залив давало МНОГО. Дава ама трънци!!! за 2 часа 1 червеноперка с много захранка(ся колегата haga ще каже-там е за майстари ти къде се вреш!!)Ми то и аз съм майстор ама кът не ще!!!От там-обратно и газ към понтоните а там-олелее!!!! не знаех че в Кърджали имало толкова много рибари, беше като мравуняк. Както и да е ,настаних се до един колега близо до въжетата и като се почна една след друга, за 4 часа половин кофа.Не бих казал че беше голямо удоволствие между толкова хора но като за начало на сезона става,само да вметна,до мен имаше двама колеги "роми" и те рибари,ама облечени кът за бал с лачени обувки и кожени сака дали пък това не е нова рибарска мода???доста ме развеселиха.Ами това е от мен колеги риба излиза чух че и на траса дава добре,та който не е открил още сезона сега му е времето.
Има ли някой,който практикува риболов от лодка да даде някаква информация за яз.Кърджали,като ниво,температура на водата и да ли се размърда костура?
Колега преди седмица ти написах какъв ти е проблема.emilionr написа:Здравейте колеги!! След провала миналата седмица реших да опитам отново на яз.Кърджали. И така -ставане в 6ч.две бързи кафета, газ към язовира, по непотвърдена информация на петия залив давало МНОГО. Дава ама трънци!!! за 2 часа 1 червеноперка с много захранка(ся колегата haga ще каже-там е за майстари ти къде се вреш!!)Ми то и аз съм майстор ама кът не ще!!!
Колега не си взел къдемче.
Мъдър е този,не който знае много,а необходимото.
Колега прясно инфо от днес костура го няма още но изкарах много доволно чаушан и дребна червеноперка на корабчето при Мишо обаче едвам си намерих место беше фрашкано.Не се лъжи да отиваш на хижата няма и една рибка там. Наслука!emilionr написа:Здравейте колеги!! След провала миналата седмица реших да опитам отново на яз.Кърджали. И така -ставане в 6ч.две бързи кафета, газ към язовира, по непотвърдена информация на петия залив давало МНОГО. Дава ама трънци!!! за 2 часа 1 червеноперка с много захранка(ся колегата haga ще каже-там е за майстари ти къде се вреш!!)Ми то и аз съм майстор ама кът не ще!!!От там-обратно и газ към понтоните а там-олелее!!!! не знаех че в Кърджали имало толкова много рибари, беше като мравуняк. Както и да е ,настаних се до един колега близо до въжетата и като се почна една след друга, за 4 часа половин кофа.Не бих казал че беше голямо удоволствие между толкова хора но като за начало на сезона става,само да вметна,до мен имаше двама колеги "роми" и те рибари,ама облечени кът за бал с лачени обувки и кожени сака дали пък това не е нова рибарска мода???доста ме развеселиха.Ами това е от мен колеги риба излиза чух че и на траса дава добре,та който не е открил още сезона сега му е времето.
Тук нещо дружинката спря да пише,кълве ли ,некълве ли?
- Антон Тонев
- сериозен играч
Ще пишем в неделя вечерта.Между другото вчера бях на стената на яз.Кърджали/имах гости по работа/, и ми направи приятно впечатление че боклуците до преливника са изчистени,и самия той е прясно боядисан.Не се виждаха като обикновенно уклей и друга риба на повърхността на водата.Поне още десетина дена и трябва да се затопли.Дотогава при Ангел.haga написа:Тук нещо дружинката спря да пише,кълве ли ,некълве ли?

ПП между другото,подочух че бялата риба я къртят но не по легалния начин.Вадят я с дънни мрежи и затова ако търсите нещо на тролинг- на дълбоко газещи примамки-нали така им казвате.

да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
В момента риболова на бяла риба е забранен.
Здравейте, колеги имам едно питане!Утре се канят едни приятели да ходят на Тракиец, та въпроса ми е дали е тръгнала рибата и дали въобще си заслужава ходенето ?Но ако някой има инфо нека пише че ми е спешно!Благодаря предварително.
Георги Тенев
- Антон Тонев
- сериозен играч
Според мен да идат под гробищата на Николово, до помпата.Ама водата мисля ще е още студенаgeorgi30 написа:Здравейте, колеги имам едно питане!Утре се канят едни приятели да ходят на Тракиец, та въпроса ми е дали е тръгнала рибата и дали въобще си заслужава ходенето ?Но ако някой има инфо нека пише че ми е спешно!Благодаря предварително.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Vid
- кандидат преподавател
От брега със сигурност нищо не излиза. Водата все още е студена и замътена. Колеги от лодка имат инцидентни риби - две лодки за цял ден = две маломерни бели риби.Антон Тонев написа:Според мен да идат под гробищата на Николово, до помпата.Ама водата мисля ще е още студенаgeorgi30 написа:Здравейте, колеги имам едно питане!Утре се канят едни приятели да ходят на Тракиец, та въпроса ми е дали е тръгнала рибата и дали въобще си заслужава ходенето ?Но ако някой има инфо нека пише че ми е спешно!Благодаря предварително.
Днес ходих по служба да Момчилград. На реката къде е разклона за Джебел имаше поне 20 рибари нагазили да колене във водата. Нямах време да спирам и разглеждам положението, но явно ловяха нещо?
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- lif3house
- разбира нещата
На мен ми се очертава да ходя на тракиец след няколко дена и ще дам инфо слрд това. Искам да питам как е положението на траса в момента?
На траса дава уклейка и червеноперка,към ракиджийницата и на горе чак до веселчанския мост дава каракуда(дори рибата се вижда от моста ако погледнеш на долу) на островица също каракуда.