За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 14443
Регистриран на: Пон Фев 18, 2008 9:54 pm

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от lusienn »

Така са Орехите-по далече от Блока-къщата-че корена-тръгва към основите мазетата.

Иначе си е убаво-да си ги береш на есен.

Сега имам и едно Чинарче-още му е зелено листото,

А върбата тя май не мисли за листопад-като я гледам.

На Чири му е Близо и Западния парк-направиха доле към стария лунапарк-спортна площадка,

Евгени-Джасо-идва често да тренира-та и за Рибите може да си говориме.

Станах си с това метро-като Центъра на София-преди 40 години беше краен квартал-Люлин го нямаше.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 15109
Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
Местоположение: София

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от G.Petkov »

lusienn написа:...На Чири му е Близо и Западния парк...

Не знаех, че Владо се е преместил :lol: !
Ама щом му е близо - добре !
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5619
Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
Местоположение: гр.Асеновград

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от Don4o_62 »

абе какви орехи ви гонят да събирате :lol: ,не четете ли че с Чири пишем за ДИВ ОРЕХ,разликата е голяма, питомен е дето искате да му барате орехите :D а дивия...все едно от мъжка черница да събираш плод :mrgreen:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 14443
Регистриран на: Пон Фев 18, 2008 9:54 pm

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от lusienn »

Дончо.

От диви орехи,файда нема.

По Добре да Бодне тогава една Върба-може и плачеща.

Нашта я подрезаха ама не плака,а бързо прокара нови клони-и са все още зелени листата.

Друго красиво дърво е Чинар-живеят много дълго-стотици години.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 14443
Регистриран на: Пон Фев 18, 2008 9:54 pm

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от lusienn »

Чинара живее до 1000 години.

Ето една статия за Най-старите дървета оцеляли до наши дни :arrow: http://www.highviewart.com/10-te-nay-st ... a-952.html" onclick="window.open(this.href);return false; .

Мойта туршийка е готова-междудругото-стана за 1 месец,само моркова още да омекне-че е още твърд.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5619
Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
Местоположение: гр.Асеновград

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от Don4o_62 »

на всеки му стана...туршийката де :D ама другия път бели на морковите корите с белачка за картофи и тогава ги пускай при другия матерял,сега виж как са почернели,като се замразяват също белене задължително и си седят свежи
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 14443
Регистриран на: Пон Фев 18, 2008 9:54 pm

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от lusienn »

Не е Верно-мойте моркови са с нормален цвят-но ползвам най скъпия оцет-от 2.30 шишето.

На 50 литра бидон- 400 грама оцет,и сол морска около 30 гр на литър слагам.

На зелето-слагам 40 гр на литър.

Я кажи-твойта пропорция като по страр майстор.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 14980
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 12:29 pm
Местоположение: София

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от Павел Иванов »

lusienn написа:...но ползвам най скъпия оцет...
Абе усетих , че си набарал промоцията на шише от сто милилитра оцет - http://www.parmashop.com/italiano/aceto ... chiam.html" onclick="window.open(this.href);return false; :D Сигурно с него става хубава туршия :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 14443
Регистриран на: Пон Фев 18, 2008 9:54 pm

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от lusienn »

Най скъпия оцет в нашия квартал Павка-не в световен мащаб :D

Досега-майка ми се занимаваше с тия работи-но живеем в отделни жилища,

така че всеки си прави за него както му е кеф.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2609
Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
Местоположение: софия

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от Диканаров »

А аз си направих 20л, ябълков оцет, но още не се е избистрил! Вече повече от 2 месеца от залагането му. Догодина него ще ползвам за маринати, салати и ястия! Общо взето е по-слаб от купешките, но е наистина натурален, а се надявам и да е лечебен, както го препоръчват! Дори почнах една рецепта за сваляне на кила с мед, лимон, канела и ябълков оцет. А да видим, ще има ли резултат!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 14443
Регистриран на: Пон Фев 18, 2008 9:54 pm

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от lusienn »

Тая рецепта може да я ползваш,но точно не сега-избира се по Топъл слънчев месец.

На яз.Искър-идваше един колега и седеше цял месец на палатка преди на Багера.

Та го гледам на едно откриване-става сутрин гледа изгрева,и само си почива с тая диета.

Аз до него-ям пия-предлагам-рибена чорба-той не смее да хапне нищо.

Може след нея,внимателно да се захранва организма,но не се ядяло нищо до пълното пречистване.

Беше свалил над 10 кила за месец,и каза че се чуства добре-но пък пушеше цигари.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2609
Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
Местоположение: софия

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от Диканаров »

Схемата е следната:- това дето преди си го ял на ден го делиш на четири, едната четвъртинка я забравяш, а останалите три-четвърти си ги делиш на пет равни части и съответно ги ядеш на пет пъти. След 18-20ч не ядеш нищо! Сутрин 20-30 минути преди закуска вземаш една супене лъжица от сместа и това е цялата тайна рецепта! Аз ще се жертвам да видя, ще има ли ефект при подготовката ми за светите гурме празници през декември-януари и за последващата рехабилитация! Ако има ще ви се похваля под секрет! И да я пазите тайната ей! :D
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
dantho.mihov
Модератор
Модератор
Мнения: 3727
Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
Местоположение: Наше село

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от dantho.mihov »

Диканаров написа:А аз си направих 20л, ябълков оцет, но още не се е избистрил! Вече повече от 2 месеца от залагането му.
Я да те светна малко, за да не се тревожиш. Истинския Натурален Ябълков оцет не се избистря. По това се отличава от имитиращия такъв. Точно на мътилката, която си плува в оцета старите хора й казваха "майка". На нея дължим лечебните свойства на този оцет.
Като постои още два-три месеца ще стане доста по-силен - тогава го разреждаш с 2/3-ти части вода.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2609
Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
Местоположение: софия

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от Диканаров »

Благодаря ти Данчо! Да те питам обаче, това дето се утаява на дъното ли е "оцетната" гъба или е нещо друго, което тепърва ще става. Защото там където четох как се прави оцетът е записано да не се изхвърля, а да се държи влажна с оцет и да се ползва при новата реколта. Съкращавала на два пъти срокът на ферментация. Като го гледам на дъното обаче си е утайка, която при разбъркване се вдига и после бавно утаява. Не е някакво желе например дето цялото да се клати в бидончето.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
dantho.mihov
Модератор
Модератор
Мнения: 3727
Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
Местоположение: Наше село

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..

Мнение от dantho.mihov »

Точно това е оцетната гъба. Не се разтваря, а нараства и от само себе си се разпада на по-малки, които после си плуват в оцета. Правилно си разбрал, че тя е "маята" за следващата реколта.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”