Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум


За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Модератор: dantho.mihov
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Така са Орехите-по далече от Блока-къщата-че корена-тръгва към основите мазетата.
Иначе си е убаво-да си ги береш на есен.
Сега имам и едно Чинарче-още му е зелено листото,
А върбата тя май не мисли за листопад-като я гледам.
На Чири му е Близо и Западния парк-направиха доле към стария лунапарк-спортна площадка,
Евгени-Джасо-идва често да тренира-та и за Рибите може да си говориме.
Станах си с това метро-като Центъра на София-преди 40 години беше краен квартал-Люлин го нямаше.
Иначе си е убаво-да си ги береш на есен.
Сега имам и едно Чинарче-още му е зелено листото,
А върбата тя май не мисли за листопад-като я гледам.
На Чири му е Близо и Западния парк-направиха доле към стария лунапарк-спортна площадка,
Евгени-Джасо-идва често да тренира-та и за Рибите може да си говориме.
Станах си с това метро-като Центъра на София-преди 40 години беше краен квартал-Люлин го нямаше.

Риболовци.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15109
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
lusienn написа:...На Чири му е Близо и Западния парк...
Не знаех, че Владо се е преместил

Ама щом му е близо - добре !
- Don4o_62
- учете се от него
- Мнения: 5619
- Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
- Местоположение: гр.Асеновград
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
абе какви орехи ви гонят да събирате
,не четете ли че с Чири пишем за ДИВ ОРЕХ,разликата е голяма, питомен е дето искате да му барате орехите
а дивия...все едно от мъжка черница да събираш плод 



Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Дончо.
От диви орехи,файда нема.
По Добре да Бодне тогава една Върба-може и плачеща.
Нашта я подрезаха ама не плака,а бързо прокара нови клони-и са все още зелени листата.
Друго красиво дърво е Чинар-живеят много дълго-стотици години.
От диви орехи,файда нема.
По Добре да Бодне тогава една Върба-може и плачеща.
Нашта я подрезаха ама не плака,а бързо прокара нови клони-и са все още зелени листата.
Друго красиво дърво е Чинар-живеят много дълго-стотици години.

Риболовци.
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Чинара живее до 1000 години.
Ето една статия за Най-старите дървета оцеляли до наши дни
http://www.highviewart.com/10-te-nay-st ... a-952.html" onclick="window.open(this.href);return false; .
Мойта туршийка е готова-междудругото-стана за 1 месец,само моркова още да омекне-че е още твърд.
Ето една статия за Най-старите дървета оцеляли до наши дни

Мойта туршийка е готова-междудругото-стана за 1 месец,само моркова още да омекне-че е още твърд.

Риболовци.
- Don4o_62
- учете се от него
- Мнения: 5619
- Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
- Местоположение: гр.Асеновград
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
на всеки му стана...туршийката де
ама другия път бели на морковите корите с белачка за картофи и тогава ги пускай при другия матерял,сега виж как са почернели,като се замразяват също белене задължително и си седят свежи

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Не е Верно-мойте моркови са с нормален цвят-но ползвам най скъпия оцет-от 2.30 шишето.
На 50 литра бидон- 400 грама оцет,и сол морска около 30 гр на литър слагам.
На зелето-слагам 40 гр на литър.
Я кажи-твойта пропорция като по страр майстор.
На 50 литра бидон- 400 грама оцет,и сол морска около 30 гр на литър слагам.
На зелето-слагам 40 гр на литър.
Я кажи-твойта пропорция като по страр майстор.

Риболовци.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14980
- Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 12:29 pm
- Местоположение: София
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Абе усетих , че си набарал промоцията на шише от сто милилитра оцет - http://www.parmashop.com/italiano/aceto ... chiam.html" onclick="window.open(this.href);return false;lusienn написа:...но ползвам най скъпия оцет...


Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Най скъпия оцет в нашия квартал Павка-не в световен мащаб
Досега-майка ми се занимаваше с тия работи-но живеем в отделни жилища,
така че всеки си прави за него както му е кеф.

Досега-майка ми се занимаваше с тия работи-но живеем в отделни жилища,
така че всеки си прави за него както му е кеф.

Риболовци.
- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2609
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
А аз си направих 20л, ябълков оцет, но още не се е избистрил! Вече повече от 2 месеца от залагането му. Догодина него ще ползвам за маринати, салати и ястия! Общо взето е по-слаб от купешките, но е наистина натурален, а се надявам и да е лечебен, както го препоръчват! Дори почнах една рецепта за сваляне на кила с мед, лимон, канела и ябълков оцет. А да видим, ще има ли резултат!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Тая рецепта може да я ползваш,но точно не сега-избира се по Топъл слънчев месец.
На яз.Искър-идваше един колега и седеше цял месец на палатка преди на Багера.
Та го гледам на едно откриване-става сутрин гледа изгрева,и само си почива с тая диета.
Аз до него-ям пия-предлагам-рибена чорба-той не смее да хапне нищо.
Може след нея,внимателно да се захранва организма,но не се ядяло нищо до пълното пречистване.
Беше свалил над 10 кила за месец,и каза че се чуства добре-но пък пушеше цигари.
На яз.Искър-идваше един колега и седеше цял месец на палатка преди на Багера.
Та го гледам на едно откриване-става сутрин гледа изгрева,и само си почива с тая диета.
Аз до него-ям пия-предлагам-рибена чорба-той не смее да хапне нищо.
Може след нея,внимателно да се захранва организма,но не се ядяло нищо до пълното пречистване.
Беше свалил над 10 кила за месец,и каза че се чуства добре-но пък пушеше цигари.

Риболовци.
- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2609
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Схемата е следната:- това дето преди си го ял на ден го делиш на четири, едната четвъртинка я забравяш, а останалите три-четвърти си ги делиш на пет равни части и съответно ги ядеш на пет пъти. След 18-20ч не ядеш нищо! Сутрин 20-30 минути преди закуска вземаш една супене лъжица от сместа и това е цялата тайна рецепта! Аз ще се жертвам да видя, ще има ли ефект при подготовката ми за светите гурме празници през декември-януари и за последващата рехабилитация! Ако има ще ви се похваля под секрет! И да я пазите тайната ей! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Я да те светна малко, за да не се тревожиш. Истинския Натурален Ябълков оцет не се избистря. По това се отличава от имитиращия такъв. Точно на мътилката, която си плува в оцета старите хора й казваха "майка". На нея дължим лечебните свойства на този оцет.Диканаров написа:А аз си направих 20л, ябълков оцет, но още не се е избистрил! Вече повече от 2 месеца от залагането му.
Като постои още два-три месеца ще стане доста по-силен - тогава го разреждаш с 2/3-ти части вода.
- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2609
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Благодаря ти Данчо! Да те питам обаче, това дето се утаява на дъното ли е "оцетната" гъба или е нещо друго, което тепърва ще става. Защото там където четох как се прави оцетът е записано да не се изхвърля, а да се държи влажна с оцет и да се ползва при новата реколта. Съкращавала на два пъти срокът на ферментация. Като го гледам на дъното обаче си е утайка, която при разбъркване се вдига и после бавно утаява. Не е някакво желе например дето цялото да се клати в бидончето.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Точно това е оцетната гъба. Не се разтваря, а нараства и от само себе си се разпада на по-малки, които после си плуват в оцета. Правилно си разбрал, че тя е "маята" за следващата реколта.