Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Много бракониери и никой не се грижи за язовирите, отидеш на някои питаш риба има ли те само те лъжат че са зарибени, това е самата истина !
Отчаяна работа е България - та, макар че имаме най - хубавото и никой не си грижи за това което имаме. Всеки гледа да краде и да лъжи, а реално можем да бъдем толкова единни със хората, на които сме вложили доверие. Във стихотворението на Иван Вазов - "Аз съм българче" много точно е написан последния коплет... цитирам:
Аз съм българче и расна
в дни велики, в славно време,
син съм на земя прекрасна,
син съм на юнашко племе.
Обаче работата отива на крадливо племе. Ееее едно време всичко като беше свободно ти писваше чак да хващаш парчета по язовирите, защото ги имаше, а сега не стига и че плащаш като започнем от "ИАРА" ами и накрая не си спал, скапал си са от път, сънцето ти е ..... майката (без чадър е абсурд на язовир, да не говорим и за плажно масло против изгаряне), и накрая се прибираш без нито един плюс (+) от цялата работа. Следващото впечатление е от подписа на един друг колега от форума, който казва:
Да ловиш риба е лесно,но да хванеш е трудно!!!:)
Аз съм българче и расна
син съм на юнашко племе.
Обаче работата отива на крадливо племе. Ееее едно време всичко като беше свободно ти писваше чак да хващаш парчета по язовирите, защото ги имаше, а сега не стига и че плащаш като започнем от "ИАРА" ами и накрая не си спал, скапал си са от път, сънцето ти е ..... майката (без чадър е абсурд на язовир, да не говорим и за плажно масло против изгаряне), и накрая се прибираш без нито един плюс (+) от цялата работа. Следващото впечатление е от подписа на един друг колега от форума, който казва:
Не замърсявайте местата за риболов - и следващия път ще бъдете пак там !!!
- kalin_80
- вече хвърля и на тежко

Напълно си прав колега.
Някой да има инфо за яз.Засмяново хваща ли се някаква риба?? Мерси предварително
- lishev_64
- разбира нещата
filchev написа:Отчаяна работа е България - та, макар че имаме най - хубавото и никой не си грижи за това което имаме. Всеки гледа да краде и да лъжи, а реално можем да бъдем толкова единни със хората, на които сме вложили доверие. Във стихотворението на Иван Вазов - "Аз съм българче" много точно е написан последния коплет... цитирам:
Аз съм българче и расна
син съм на юнашко племе.

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
-
- новобранец
спокоино прави се ботево
-
- вече хвърля и на тежко
вчера минах през камчия до венелин до водопада с идея - сомчета ... прекалено много и е водата , изобщо няма смисъл да се ходи по реката поне още 2 седмици докато се поуспокои водата , мътилка голяма ... единственото нещо което плува там в момента са едни големи дънери 

-
- ще става разбирач
Здравейте колеги, искам да попитам някой има ли инфо за Калиманци дали излиза нещо и какви са условията там.
+BorqnaFishing написа:nolimitbg написа:Здравейте колеги опитах се да съставя списък на водоемите около Варна. Ако се сещате за други язовири пишете.
1. Ген. Киселово
2. Ген. Колево
3. Одринци
4. Засмяново
5. Цонево
6. Елешница
7. Калиманци
8. Добротич
9. Пода
10. Звънец
11. Манастир
12. Любен Каравелово
13. Николаевка
14. Тутраканци
15. р. Камчия
16. Бозвелийско
17. Левски
18. Брестак
19. Оброчище
20. Пчелник
21. Трастиково
22. Блъсково
23. Дуранколак
24. Доброплодно
25. Венелин
26. Ботево
27. Снежина
28. Черковна
29. Здравец
30. Измътец
31. Блъсково
32. Комарево
33.Яз.Пъничката село Аврен[/color]
Да добавя и аз един излет,само че снимки не мога да кача в момента.
Та запланувахме с двама колеги да спретнем един излет на яз.Пъничката село Аврен за 2 денонощия,с надеждата че ще имаме слука предвид обилните валежи.Първият ден имахме само няколко шаранчета малки 300гр-500гр,на различни аромати вземаха.След обед ни обрули дъжд до към 2 часа някаде и следователно нямахме пипане цяла вечер,даже и стръвта беше по местата без да е бутни ракът(а между другото той ядеше само на едно от местата които бяхме завардели),на сутринта захраване с цяревица различен аромат ,и към 9:00часът сутринта започнаха да взимат малките шаранчета само на суха царевица,та заложихме само на нея и за 3 часа имахме доста изкарани взимаха по едно и също време и на тримата.До към обяд и после спряха и от време на време само се обаждаше сигнализаторът с фалшиви пипания.Вечерта освен 2 малки шаранчета нямахме други пипания на по-големи риби.На следващият ден потеглихме обратно с една равносметка на излета:Хванахме около 40-50 шаранчета с калибър около 500гр и няколко по големи ,но нямаха 1кг,един удар на по-голяма риба но влезна в закачки и не можахме да е видим,и едно шаранче около 2-та килограма престрашило се да вземе на стръв зелена царевица за амур,но го изтървахме пред кепа се завъртя и изчезна,като цяло не лапаха настървено и се откачаха даже и малките рибки.
Според мен причините поради които нямахме слука са:
1.Поради обилните валежи и местоположението на язовира,се е вкарало доста естествена храна във водоемът,в предвид че рибата не се храни от арендаторът,рибата е заситена и не чака на някои риболовец да хвърли 10кг царевица да се нахрани;)
2.Спадането на нивото на водата,защото водоемът е с преливник ,за 2 дена водата спадна с около 30см,а предният път когато го посетих беше по ниско поне с 40см
3.Ниското атмосферно налягане допълнително усложни нашият излет.
Като цяло е доста труден язовирътно не смятам да се откажа така лесно,предвид рибите които държи вътре,не е източван близо 20 години и предният месец има слука на амур 16кг които плува спокойно във водоемът;)надявам се да съм бил полезен
Колеги, като местен патриот държа да изясня, че с.Калиманци няма язовир, а язовира е на с.Изгрев.Chenko93 написа:Здравейте колеги, искам да попитам някой има ли инфо за Калиманци дали излиза нещо и какви са условията там.
kolegi moeto pitane e ima li tolstolob na nikolaevka na golemiq i zaslyjava li si da se hodi
колеги някой може ли да даде прясна информация за пода
- ribar4oto
- вече хвърля и на тежко
а като местен патриот ще дадеш ли някво инфоbedo написа:Колеги, като местен патриот държа да изясня, че с.Калиманци няма язовир, а язовира е на с.Изгрев.Chenko93 написа:Здравейте колеги, искам да попитам някой има ли инфо за Калиманци дали излиза нещо и какви са условията там.

НИКОГА КАПО,,,,
-
- новобранец
Сега си идвам от Калиманци(Изгрев), резултата е 3 шаранчета, 2 маломерни около 200 гр и едното около 1 кг. Закачих още 2, които успяха да се отскубнат от куката. По усет мога да кажа, че едно беше маломерно, а другото над кило, но уви не се стигна до среща очи в очи.
Отидох към 5 след обяд, захраних и до 8 резултата беше на лице. От 8 до 9 само един удар, но не успях да го реализирам.
Таксата е 10 лв за деня и има ограничение до 3кг шаран, сом или сулка, всичко над 3 се доплаща.
Отидох към 5 след обяд, захраних и до 8 резултата беше на лице. От 8 до 9 само един удар, но не успях да го реализирам.
Таксата е 10 лв за деня и има ограничение до 3кг шаран, сом или сулка, всичко над 3 се доплаща.
И аз да дам малко инфо за Николавка големия .Рибари бол риба йок.Нищо ама наистина НИЩО...Ходих и на първия същата история. Не знам какво става ,ама никак не е добре.