Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Joshua
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от Joshua »

На Лобош май никой не е ходил :D
Angel Zhelyazkov
новобранец
новобранец

Мнение от Angel Zhelyazkov »

Здравейте колеги риболовци днес от обяд до 19:30 на Пожарево на бял червей и царевица резултата е 10 сланчака, 1 каракуда колкото длан, 5 уклея и 10 рака за мезе. Не бях много подготвен за там ходя за първи път. Положението е това 8лв на пръчка рибата си е без пари. Казаха ми също да пробвам на Хераково язовира много риба била пусната там много каракуда и много шаран 10 лв пръчка рибата без пари. Това е от мен за съботния ден.Наслука на всички.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Angel Zhelyazkov написа:......10 лв пръчка рибата без пари......
Колега нищо лично, но на платените язовири (рекетьори), като чуя тая фраза от регламента, направо вече си представям какво ще бъде разочарованието откъм риболова. Не съм ходил на този язовир (няма и да отида на платен с подобно условие), но въпреки това успех и наслука :smt023
Изображение
Angel Zhelyazkov
новобранец
новобранец

И на мен не ми харесва ама кво да правя само обикалям по баластриери по кариери по язовири реки и то няма риба то от бракониери не остава. Плащам си риболовен зимата ловен билет и от година на година става по зле нито риба нито дивеч. ....... Наслука ама от къде да дойде. Но все пак наслука на всички.
Аватар
SL1m
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от SL1m »

Вчера с приятели ходихме на душанци, на втория залив след стената. Хванахме по някоя и друга риба, обаче такава простотия и селения от одавна не бях виждал от колеги. То не беше къпане, викане,през целия ден и чалгата беше на мах. Може би няма да повторя да отида там, жалко защото язовира е много хубав.
Angel Zhelyazkov
новобранец
новобранец

Какво да ти кажа колега така е. То понякога като си идеш сам май става най- големия риболов.
Като са повече хора и несериозни викане както казваш плацикане във водата и резултата в най- добрия случай ще е 1 риба ама за опашката хваната аххах.
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

SL1m написа:Вчера с приятели ходихме на душанци, на втория залив след стената. Хванахме по някоя и друга риба, обаче такава простотия и селения от одавна не бях виждал от колеги. То не беше къпане, викане,през целия ден и чалгата беше на мах. Може би няма да повторя да отида там, жалко защото язовира е много хубав.
За съжаление селяните са неизменима част от българската култура :lol: Добре че се отвориха границите, та малко тая паплач да намелее :axe:
Рибата винаги е на другия бряг
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

JettroniX написа:
Angel Zhelyazkov написа:......10 лв пръчка рибата без пари......
Колега нищо лично, но на платените язовири (рекетьори), като чуя тая фраза от регламента, направо вече си представям какво ще бъде разочарованието откъм риболова. ...
По принцип не пиша и не коментирам платени водоеми, но понякога, през студените и лоши месеци на годината, ходя само на тези "..10 лв пръчка, рибата без пари.."

И съм бил доволен, но трябва да им свикнеш на особеностите!

По-голямата част от колегите, пишещи в тази тема са много напред с платените водоеми, чети внимателно постовете им :D !
Наслука!
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

На Ярджиловци стария слаба работа-на дъно(царевица)нямаше пипане цяла нощ...Отново фидера спаси положението на сутринта-на торен,каракуди гол след гол среден размер.
Изображение
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Аз ходя предимно на платени водоеми но такива дето рибата не се плаща,защото по свободните няма риба.Червеноперки,каракуди и уклеи не ловя а винаги търся едри риби и за това не ходя на свободните.Вярно е,че всеки водоем си има особености и като им хванеш цаката можеш да скъсаш рибата.Аз съм свидетел на връх голямото земетресение на седмиците баща и син с които се запознах там хванаха 21 шарана и 8 сомчета.2 дена след това пак с тях се засичаме на гьола и ловиме един до друг,тогава в 01 през нощта пак имаше земетресение и то силно защото се усети на гьола и аз хванах 4 шарана и 4 сомчета а те хванаха към 10 шарана и около 30 сомчета.Просто хората много ги умеят това е истината.който си го може си го може.2 или 3 дена след това пак се засичаме бяха хванали 1 шаран 5.2 кг два толстолоба и около 7 - 8 шаранчета по около кило.Айде стига че пак ще кажат че водоема е мой :lol: :lol: :lol:
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Днеска реших да се пусна до челопечене,че имах ограничен ресурс от време,поради ужасен махмурлук породен от кристализираната ми страст в живота наречена Мастика :mrgreen: :drinkers: Та клюцаха платики и баби,та се отлових на тоя гиол,догодина там па :bear:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Вчера ходих до Безден. Има нова голяма садка в средата на гьола. Големите шарани са в нея. Ходят да ги хранят с лодка. Извън садката са пуснали дребни шаранчета по 3-400 грама, така че риболов на тоя язовир догодина, евентуално ...
нямам живарник
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

ogi_peugeot написа:Аз ходя предимно на платени водоеми но такива дето рибата не се плаща,защото по свободните няма риба.Червеноперки,каракуди и уклеи не ловя а винаги търся едри риби и за това не ходя на свободните.Вярно е,че всеки водоем си има особености и като им хванеш цаката можеш да скъсаш рибата.Аз съм свидетел на връх голямото земетресение на седмиците баща и син с които се запознах там хванаха 21 шарана и 8 сомчета.2 дена след това пак с тях се засичаме на гьола и ловиме един до друг,тогава в 01 през нощта пак имаше земетресение и то силно защото се усети на гьола и аз хванах 4 шарана и 4 сомчета а те хванаха към 10 шарана и около 30 сомчета.Просто хората много ги умеят това е истината.който си го може си го може.2 или 3 дена след това пак се засичаме бяха хванали 1 шаран 5.2 кг два толстолоба и около 7 - 8 шаранчета по около кило.Айде стига че пак ще кажат че водоема е мой :lol: :lol: :lol:
Ще те нарекат собственик на седмиците ако се казваш Станислав :lol: , иначе и аз съм чувал за бащата и сина . На повечето платени си ходят главно едни и същи рибари които определено си разбират къде на каква дълбочина , вид на такъма и стръвта , так е на пожарево , седмиците ,мало бучино така беше и на слаковци . С повече постоянство и много опити и валати се постига желания успех . На Пожарево рядко съм се прибирал без риба и за това още изчаквам с излета там , но си има една групичка която си лови и в момента и там и на седмиците .
Много се отклоних от темата таа да дам малко инфо събота с едно приятелче не се разбрахме добре от вечерта и щом ще съм сам ясно къде ще е , пак на Доганово ( да не кажете че и аз му правя реклама) . Дилемата беше Габра или Доганово .
И понеже бях на селото на жената Нови Хан , и Доганово си ми е близко ,
Ставане сутринта към 6 и след 15 минути на язовира при свалянето на багажа разбрах , че съм си забравил прашката :twisted: :twisted: , а тези пелети и 150гр бяла с ръка няма да се мятат - 2-3 мислене и псуване и се върнах до Нови Хан .След връщането ми риболова за мен започна чак към 11 , преди това редовна стрелба на царевица, пелети, и бял.
Накратко първите два удара по закон едно късане и една откачена риба до кеп-а , нормално нали се върнах за една прашка .След това една бира да отпуша и изпикам каръка и общия резултат 3 харана до 1.500 диваци много сърцати и 8 каракуди доволни .Този път нарочно сложих 0.16 основно и 0.14 повод да извадя един толуп и аз , но малко преди удара на толупа хванах шаранче и бях затегнал аванса при вкарането му в кепа , и после го бях забравил натегнат 3 минути след това удари грозника , а аз се бях заблял и видях как ми отскочи мач-а веднага засечка и хоп само вирбелчето остана :evil: . Проспах възможноста . Напече ме яко жегата и към 14:30 гелопеске :lol:
Изображение
lusienn

Мнение от lusienn »

Е вчера по време на мача на стъмване,един 4 и тоя 6 кила при резултат 2 на нула за Испания.Хванах ги на Искъра-като за Джулай морнинг съм доволенИзображение
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

А тая е от 30 07 2012 сутринтаИзображение
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”