Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

около Бургас ????
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: около Бургас ????
По късно ще е кача че нещо не стана.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... e=1&ref=nf" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sorcerer
- научил се да хвърля
Миналата седмица в неделя / 3.11.13/ на стената на Мандра се бяха събрали близо 200 човека. Питам се ако инспекторите от ИАРА бяха благоволили да направят проверка, колко аджеба от тези славни спортисти имат риболовен билет
Същото е положението и по бреговете на Вая.

Същото е положението и по бреговете на Вая.
браво колега голям кеф си си направилgogobogo написа:Днес на Мандрата на щека.

ще споделиш ли къде ги накъса рибите и на какъв ем :П и аз да почеша крастата малко

- omegasportz
- новобранец
миналият петък , събота и неделя прекарах на мандрата - от към разлятото но преди твърдица .. е от мрежите не може се лови , 3 дена капо - изпробвах всякакви топчета като предимно халибут , strawberry , рибно , сладко , поп-ъп , снежен човек , шоколад , сладка царевица .. вкисната царевица , яко захранване , използване на филстар захранка , мадискс , фидер .. отдлено 2 пръчки на фидер , 1 мач и отново нищо и нищо .. незнам какво стана тези дни просто съм потресен имам 10 червенопери но те не ме касаят , искам чичковците на малките шаранчета : )
снимка от мястото

снимка от мястото

ЕВАЛА!Мечта ми е Мандрата да се развие както трябва...Уникалното място е това,но кога ще стане това незнам....
- omegasportz
- новобранец
Става много лесно .. просто се иска малко усилие от към ( и аз не знам кое сдружение , но предполагам иара т.н ) влагане на малко пари в зарибяване , охрана на всеки ръкав , денонощно , допускане на хора само с билети , санкции за всяко злонамерено поведение спрямо риболова т.нMethokill написа:ЕВАЛА!Мечта ми е Мандрата да се развие както трябва...Уникалното място е това,но кога ще стане това незнам....

- omegasportz
- новобранец
161 написа:https://www.facebook.com/fishinngg
Ето поразрових се даже се обадих на тела - човечеца е много любезен. Каза че входа бил 3 лв на рибар, имало шаран,сом и амур. Шараните варирали от 1 до 5 кг. Имало кафе, барбекю ( само че за барбекюто се плащало нещо. Попитах го може ли само да се прилага принципа спортен риболов ( хвани пусни ) културно ми обясни че е добре да се купи една рибаАз не съм много съгласен с понятието споертен риболов в този случай
как ще ловим трофей като ги купуваме и ядем, но язовира си е негов той си решава. Иначе найстина беше много вежлив ! Защото много колеги се оплакват от лошо държание на други платени водоеми около Бургас. Дано съм бил полезен ! Ако някой ходи да сподели как е прекарал. Иначе като идея ми се вижда нещо свежо.
Собственика ми е личен приятел , за рибата която е вътре мога да кажа само ,че е има , виждал съм е , хващал съм близо до допустимите максимуми на рибата .. за амур не мога да кажа , не съм хващал но шараните ги има 100 % .. особено лятото , едно един клип от там http://www.youtube.com/watch?v=7Q5lsneW808" onclick="window.open(this.href);return false; .. 1.980 кг излезе този , но борбата е добра , не се влачат като на някой други язовири - снима пазача ,не е в час с техниката но все пак нещо се вижда на клипът

Малко инфо за оризарския?
-
- вече хвърля и на тежко
колега за язовирчето на върли бряг става ли с директни -5-6 метрови на царевица на плувка
Абсолютно,но в момента на плувка само дребни ШАМАРЧЕТА..Излиза и таранка,но пак много дребна...Само на дъно става там сега,но след днешните по-ниски температури вече може и на дъно да не взема..Бях в неделя на Върли бряг-40 50 малки шаМарчета,зарибителен материял на мач,а на дъно 3 шарана по 1.200 и еена таранка 0.700..Задължително на царевица,защото на бял червей е ужас,само аквариумни рибки вземат.Успех!
Пак да питам-информация за Яз.Порой?
Пак да питам-информация за Яз.Порой?
За язовира на черни връх - първия ( Върли бряг ) = Мисля, си че скоро няма да стане добър риболов там, защото пазача няколко пъти е споменавал, че за Никулден пускат мрежи, за да продават шаран, а Никулден наближава и не само ниските температури ще объркат нещата . Ще оберат хубавия шаран, а и така ще се наплаши рибата, че ще се набие в саза и спортния риболов заминава на кино. Жалко че тук в областта няма един язовир, на който да се гледат трофейни риби и да не се се стряскат така. Сега като го огрепят и на пролет ще хващаме шаранчета по кило - два и ще има да се надяваме за нещо по голямо .
Димитър Димитров ( 161)
За Поройският язовир - моя комшия ходеше миналата година ама каза, че имало само малка таранка и редки броики костур и от миналото лято не е ходил, скоро колега беше писал в темата, че излизало дребен костур друго не сам чувал . Наслука !
Димитър Димитров ( 161)
- omegasportz
- новобранец
а какво ще кажете за този в Карнобат ? ( там където имало ресторант ) не съм ходил , само чувам за него за риби над 5 кг шаран , амур ?! Вярно ли е