Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
- sardina
- научил се да хвърля
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Относно Звънец. Бях там миналата седмица . За 5 дена нивото беше спаднало с 50 см. Докато си тръгна на другия ден, спадна с още около 10 см. Като питах "кондуктора" /човека с билетчетата/ какво става, не можа да ми отговори. Каза , че не знае къде отива водата , въпреки, че са се опитвали да пускат боя за да разберат къде ще се появи. Иначе относно риболова - 10 таранки приличен размер /25 см/ , както с мача , така и на дъно. Раците сваляха всяка стръв. Бях си купил винтер и го пробвах за първи път като сложих за примамка риба/леко вмирисана/. За 20 часа - 4 рака!!! Щом рака ми сваля захранката, реших да сложа във винтера захранка. За 4 часа - над 60 бр. Не съм плащал за винтера, но знам, че по принцип се плаща, въпреки, че при тази липса на шаран ще е супер нагло да ти искат пари за щяло и нещяло. Не съм сигурен дали да ходя повече там. Най-вероятно няма, а имам добри спомени от предишни години. Докато арендаторите не направят нещо, за да привлекат рибарите, препоръчвам да не си губите времето и парите с този водоем.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
-
- новобранец
Здравейте колеги,искам да попитам някой наскоро (тази година) ходил ли е на яз. Минково и ако да какви са впечатленията от рибата и като цяло от водоема,Благодарско, хубав ден и много НАСЛУКА!! 

- dim-dim
- научил се да хвърля
Здравейте колеги! Сега да споделя и аз за яз Преселка(много красив язовир и удобен) Условията са 15лв за 24ч 4бр въдици В Петък в 16и30ч бях на язовира и започнах с хранене с ракетата (суха сварена царевица,топчета, сварен коноп и 2 вида пелети рибни и с ягода) Бях се разположил точно до стената до главния път риболова Риболова протече доста слабо от към хубави риби, имах 2 много силни удара на топче и на суха царевица но и двете риби не се закачиха!!?Иначе вечерта си захраних едно място на 20-25м на вътре и с 2,5-3м дълбочина и на ваглер с сладка царевица си начесах крастата поне с дребни шаранчета от по 300-400-500гр който си плуват отново в язовира
Разбрах от пазача че имало сулка(бяла риба) и сом и амур също но от сома и амура никой тази година не е вадил още!? Според мен този язовир трябва да се затвори поне за 2г за да пораснат рибите или трябва да има строг контрол на язовира за да не се взимат маломерни риби! по пътя за Преселка минах и покрай язовир Изворник и той е до пътя но лошото е че са го изпуснали да го чистят и така са го оставили
А иначе и той е хубав и голям и дълбог язовир но вече е пресъхнал

- Val848
- научил се да хвърля
Някой скоро ходил ли е на Манастир?
- lishev_64
- разбира нещата
Здравейте колеги. Ако някой има намерение да посещава яз. Николаевка /големия/ - в петък, събота и неделя с приятели си спретнахме чудесен риболовен излет, но само откъм скарата, защото нямаше никаква активност от страна на рибата. Резултата от тридневния риболов беше общо 7 каракуди по педя /изключвам хилядите бабушки големи колкото запалка и слънчаците/. Опитвахме на плувки, на фидери, на дъно, стръв - на каквото се сетите, резултат - никакъв. При всички колеги, които видяхме и с които успяхме да разговаряме резултатите бяха същите. С две думи на Николаевка /големия/ риболов в момента НЯМА.
Така, че не си губете времето там... 

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Колеги моля за информация за Доброплодно - условия (може ли да се преспива , таксата за вход, рибата на килограм ли се плаща), начини на риболов, от къде се стига най-добре до язовира .
Да уточня че не търся риболков на трофейни риби , искам да се разходя със барбекюто заедно със семейството , да хвана някоя рибка.
Ако не Доброплодно препоръчайте някой друг язовир, който не е много претенциозен и скъп
Благодаря
Да уточня че не търся риболков на трофейни риби , искам да се разходя със барбекюто заедно със семейството , да хвана някоя рибка.
Ако не Доброплодно препоръчайте някой друг язовир, който не е много претенциозен и скъп
Благодаря
Да споделя няколко излета на Николаевка на 17/18 юни за 24ч 1шаранче кило и седем таранки.Такъми и стръв каквито се сетите, но водата е чорба и може би на това се дължи слабата активност.
На 22.06 реших да посетя яз.Елешница само дребна червеноперка и таранки.Вечер излизат сомчета едно след друго по педа и познайте местните не им прощават всичко прибират.След 20ч комарите се появяват и "Аутан" не помага, та че този язовир го отписвам веднъж за винаги.
На 23.06 на яз.Цонево при с.Аспарухово не повече от 20човека.От 7 до 10ч една платика 700-800гр и десетина бабушки.Дано други да имат по-голяма слука!!!
На 22.06 реших да посетя яз.Елешница само дребна червеноперка и таранки.Вечер излизат сомчета едно след друго по педа и познайте местните не им прощават всичко прибират.След 20ч комарите се появяват и "Аутан" не помага, та че този язовир го отписвам веднъж за винаги.
На 23.06 на яз.Цонево при с.Аспарухово не повече от 20човека.От 7 до 10ч една платика 700-800гр и десетина бабушки.Дано други да имат по-голяма слука!!!
на доброплодно не съм ходил от 2 години.ЗА всичките ми години на рибар имам само една счупена пръчка и тя е точно на този язовир.Иначе е доста красив и голям и мога да кажа че близо 1/3 от язовира е обрасла с папур и точно това ме навежда на мисълта че колкото и да го търмачат не могат да искарат всичката риба.За пътя наи лесно се стига от към доброплодно но зависи с каква кола си ако е висока около педя нямаш проблеми.А колкото до разходката отиди на Одринци-от варна е на толкова разтояние колкото доброплодно.Плаща се 5 лв може да се преспива там а също така има и гора и най-важното има риба такава каквато ти търсиш .Таранки,костури,бабушки и отвреме на време излиза и ШАРАН , но не много голям около кило най-много повечето са около 500-600 грама.
НАСЛУКА......
НАСЛУКА......
lishev_64 написа:Здравейте колеги. Ако някой има намерение да посещава яз. Николаевка /големия/ - в петък, събота и неделя с приятели си спретнахме чудесен риболовен излет, но само откъм скарата, защото нямаше никаква активност от страна на рибата. Резултата от тридневния риболов беше общо 7 каракуди по педя /изключвам хилядите бабушки големи колкото запалка и слънчаците/. Опитвахме на плувки, на фидери, на дъно, стръв - на каквото се сетите, резултат - никакъв. При всички колеги, които видяхме и с които успяхме да разговаряме резултатите бяха същите. С две думи на Николаевка /големия/ риболов в момента НЯМА.Така, че не си губете времето там...
Ето един добър улов
http://vbox7.com/play:881e782852
-
- новобранец
До колегите който са ходили на Николаевка(големия).Интересуваме вижда ли се толстолоп на ята близо до брега?
Рашо написа:lishev_64 написа:Здравейте колеги. Ако някой има намерение да посещава яз. Николаевка /големия/ - в петък, събота и неделя с приятели си спретнахме чудесен риболовен излет, но само откъм скарата, защото нямаше никаква активност от страна на рибата. Резултата от тридневния риболов беше общо 7 каракуди по педя /изключвам хилядите бабушки големи колкото запалка и слънчаците/. Опитвахме на плувки, на фидери, на дъно, стръв - на каквото се сетите, резултат - никакъв. При всички колеги, които видяхме и с които успяхме да разговаряме резултатите бяха същите. С две думи на Николаевка /големия/ риболов в момента НЯМА.Така, че не си губете времето там...
Ето един добър улов
Колега този улов тазгодишен ли е или отпреди някои друга година?И ако е дай малко повече подробности откъм стръв,тактика,дистанция и т.н.,защото ако риболова е миналогодишен всички знаем че имаше добри слуки тогава;)
Да ловиш риба е лесно,но да хванеш е трудно!!!:)
Уловът е на 24.06.2012г.Захранка-суха царевица с ракета.Стръв-суха царевица;царевица с аромат на чесън;суха царевица с аромат на анетол.Ударът е на втория ден.pesho86 написа:Рашо написа:lishev_64 написа:Здравейте колеги. Ако някой има намерение да посещава яз. Николаевка /големия/ - в петък, събота и неделя с приятели си спретнахме чудесен риболовен излет, но само откъм скарата, защото нямаше никаква активност от страна на рибата. Резултата от тридневния риболов беше общо 7 каракуди по педя /изключвам хилядите бабушки големи колкото запалка и слънчаците/. Опитвахме на плувки, на фидери, на дъно, стръв - на каквото се сетите, резултат - никакъв. При всички колеги, които видяхме и с които успяхме да разговаряме резултатите бяха същите. С две думи на Николаевка /големия/ риболов в момента НЯМА.Така, че не си губете времето там...
Ето един добър улов
Колега този улов тазгодишен ли е или отпреди някои друга година?И ако е дай малко повече подробности откъм стръв,тактика,дистанция и т.н.,защото ако риболова е миналогодишен всички знаем че имаше добри слуки тогава;)
Току що разбрах,че са зарибявали с шаран и амур днес 26.06.2012г.следобед.Щели да качат снимки.Какво по-хубаво от това...Хайде на слука ,колеги!
Той този амур май не е много жив бе колега

Тъй ли никой на 24.06 не е бил там да потвърди или отрече информацията или е поредния рекламен трик.На 17/18 бях там а имаше хора от 3дни и никой-нищо.По някоя таранка и маломерни шаранчета.Този амур Тоше може за клипа да е послушен ако са му обещали,че ще го пуснат после!!!!
Абе аз като го гледам дори и да го пуснат обратно във водоема,ще плува с корема нагореvasileva написа:Тъй ли никой на 24.06 не е бил там да потвърди или отрече информацията или е поредния рекламен трик.На 17/18 бях там а имаше хора от 3дни и никой-нищо.По някоя таранка и маломерни шаранчета.Този амур Тоше може за клипа да е послушен ако са му обещали,че ще го пуснат после!!!!