Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от Redimido »

Някой има ли прясна информация за Огняново? :drinkers:
Аватар
sandogb
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sandogb »

chelebiev написа:Колеги, някой има ли информация за риболова на язовир Суходол? Мисля да спретна едно излетче идната седмица, та да питам има ли смисъл? Благодаря предварително.
Колега, ловът се на плувка и дъно раци, каракуди и тук таме някое шаранче,таксата са я намалили от 10лв.на 6лв.не знам поради каква причина, мой колега беше вчера там и сподели
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

cvetan_metodiev написа:
akoto13 написа:Ходи на Огняново да ти скъсат нервите раците.Стреляй бял и са твои.Риба може и да не хванеш,но раци бол.Голяма напас е тая гад поне за мене.Гнус ме е.Лежиш на дъното рак,на 20 см пак рак,абе насекаде са.Огняново му давам почивка,с него и плувкарството.До края на ноември съм шаранджия Мите...
Споделям твоето мнение. Последня път като бях там със спининга закачих един доста добър рак с блесната:):):) хахаха както си въртя и усещам някаква тежест. Вадя гледам към 30 см. рак, бях го закачил от горната страна между опашката и гърба......Та има ги много там да!!!
Друга "риба" няма ли? А удобни места за палатка? 8)
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

Redimido написа:
cvetan_metodiev написа:
akoto13 написа:Ходи на Огняново да ти скъсат нервите раците.Стреляй бял и са твои.Риба може и да не хванеш,но раци бол.Голяма напас е тая гад поне за мене.Гнус ме е.Лежиш на дъното рак,на 20 см пак рак,абе насекаде са.Огняново му давам почивка,с него и плувкарството.До края на ноември съм шаранджия Мите...
Споделям твоето мнение. Последня път като бях там със спининга закачих един доста добър рак с блесната:):):) хахаха както си въртя и усещам някаква тежест. Вадя гледам към 30 см. рак, бях го закачил от горната страна между опашката и гърба......Та има ги много там да!!!
Друга "риба" няма ли? А удобни места за палатка? 8)
На тоз лунен пейзаж и тея камиони -палатка :shock:
chelebiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от chelebiev »

sandogb, благодаря за информацията. Ако реша да направя един излет ще споделя как са нещата!
Аватар
AzAzEl
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от AzAzEl »

Колеги, някакво актуално инфо за Доганово? Останали ли са шарани, дърпат ли? Захранка, стръв и какви са условията сега? Мерси предварително.
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Е как бе има , но със сигурност са понамалели .
Всеки път споря с пазача , че не е ,както беше в началото на сезона , а той все твърди че вечер ври от риба :lol:
Аз сигурно събота ще съм там .
На какво ще ловиш на дъно или плувка да ти дам малко съвети , аз там ловя само с мач , но ги гледам колегите с дънните как ловят . Иначе таксата е 8 лв и имаш право на един шаран да си вземеш , каракуди и костур е бонус въпреки , че костур дори и не съм виждал да плува . Другия е за спортен риболов (скоро ще го посетя и него) да ги видя тези прехвалени 10ки :lol: . Има и един с пастърви , а кръчмата е супер :drinkers: аз ловя до обяд после съм там за час и си тръгвам доволен от живота
Изображение
Joshua
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Joshua »

На Доганово преди 2-3 седмици хванах около 11 шарана, на този за спортен риболов (нямаш право да взимаш риба ). Рибите бяха около 4-5 килограма, като хванах и 1 сомче около 1 кило ;]
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Даа другия път ще съм на него , че сега сме се разбрали за другия с малките .
На щека ли ги вади , дай малко инфо на какво излизат там и с какво храниш ,а също и дълбочината .Тя мисля е една и съща с другия , аз там съм на 2 метра някъде
Изображение
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

А баластриерите, на Долни Богров?! Неплатените визирам, дали държат някаква спинингова популация още?
gillmor
новобранец
новобранец

Мнение от gillmor »

Здравейте колеги,

Искам да посетя Доганово, да си хвана едно шаранче и да си го пръжна на тигана после. Разбрах, че е 8 кинта на пръчка и си вземаш един риок, но не намирам информация, как да стигна до него от София. Просто си карам до селото и там има табели ли?
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

gillmor написа:Здравейте колеги,

Искам да посетя Доганово, да си хвана едно шаранче и да си го пръжна на тигана после. Разбрах, че е 8 кинта на пръчка и си вземаш един риок, но не намирам информация, как да стигна до него от София. Просто си карам до селото и там има табели ли?
Точно преди селото има табела :idea:

Няма как да се объркаш :D
Joshua
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Joshua »

за щекари Доганово е перфектно, ловяха се на дъното, дълбочина е малко над 2м ( не помня точно колко я бях измерил ). Кълвяха най-добре на 2 леко изстискани царевички и бял червей накрая на куката. Храната беше 1 кило сладка царевица, 1 пакет фиш мил на ВДЕ, 1 пакет ягода на сенсас и 2.5 килограма мондиал-ф за шаран ( казаха ми, че тая странна комбинация от фиш мил и ягода действала и реших да изпробвам :)) оказа се сполучлива )
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

На Доганово наблягайте на торния и земен червей, рибите го взимат най-смело.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Калин–Стоянов написа:
gillmor написа:Здравейте колеги,

Точно преди селото има табела :idea:

Няма как да се объркаш :D
Ако знаеш пътя до селото няма да имаш никакви проблеми , само внимавай че м/у Лесново и Доганово по средата на пътя (дългата права ) има 2 огромни дупки на пътя , аз хем ги знам и предния път пак я оцелих едната със 110-120 . Таа треа да се внимава пътя е такъв , че в последния момент я виждаш и трябва да кръшнеш рязко .
А иначе пробвал съм на торен , но бяха умрели от предната вечер и не ставаха за нищо и пробвах само около 10 минути , но има хора които си ловят на дъно с торен и нямат особени резултати , но това на дъно , там си треа плувка . А както казах скоро ще ходя до този с по-голямите да си направя кефа и ще пробвам на земен :drinkers: .
Тази седмица май се очертава да има силно присъствие от форума на Доганово.
Изображение
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”