Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2019
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2019
Заргана явно тази година е решил да си ходи по-рано.
А и морето през 2019 не беше много щедро.
Много е гадничко, но аз съм решила да приключа с морския за 2019
Започва сладководния-за мен!
Успех на по инатливите!!!
А и морето през 2019 не беше много щедро.
Много е гадничко, но аз съм решила да приключа с морския за 2019
Започва сладководния-за мен!
Успех на по инатливите!!!

Днес минах и през морска гара Бургас
.Пробвах на плувка за чернокоп и зарган от 7ч.до към 10ч.нищо.
Раницата на гърба и в къщи. 

Вчера и днес на Ной 80бр.
-
- новобранец
Здравейте колеги,някой може ли да ми обясни за пилкерите как се ползват и имат ли нещо по специално в такъма, благодаря предварително
-
- новобранец
днес на Ной 69 бр., все йедру
Няма нищо специално. Спинингова пръчка,влакно и макара,съобразени с тежестта на примамките,около два метра флуорокарбон,завършващ с вирбел. Закачаш пилкера и мяташ. След приводняване на примамката започваш да туичваш равномерно или да правиш малки паузи между туичването. Много често удря точно в паузата. Проводката не е бавна.semkata851 написа:Здравейте колеги,някой може ли да ми обясни за пилкерите как се ползват и имат ли нещо по специално в такъма, благодаря предварително
На пилкера му махаш тройката и на нейно място вързваш около 5-6 см. флуоро поводче и за него вързваш тройката. Аз,лично,махам асист куките (ако има такива). Често правят повече проблеми,отколкото помагат. До сега имам само една риба,закачена на асист кука. Влакното ми е 0,10 мм. , но може да се слезе и на по-тънко. Флуоро повода ми е 0,26 мм. Слагам такъв защото няколко пъти вадя пилкера без кука.
И това е в общи линии...
Успех ти желая!
А не може ли да си оставим тройката и пак да си монтираме втора на 7-8 см. Идеята ми е, че ако пилкера се атакува от чернокоп, вероятноста да го извадим е по-голяма. Едва ли този монтаж ще наруши фатално играта на пилкера.Бобo написа:Няма нищо специално. Спинингова пръчка,влакно и макара,съобразени с тежестта на примамките,около два метра флуорокарбон,завършващ с вирбел. Закачаш пилкера и мяташ. След приводняване на примамката започваш да туичваш равномерно или да правиш малки паузи между туичването. Много често удря точно в паузата. Проводката не е бавна.semkata851 написа:Здравейте колеги,някой може ли да ми обясни за пилкерите как се ползват и имат ли нещо по специално в такъма, благодаря предварително
На пилкера му махаш тройката и на нейно място вързваш около 5-6 см. флуоро поводче и за него вързваш тройката. Аз,лично,махам асист куките (ако има такива). Често правят повече проблеми,отколкото помагат. До сега имам само една риба,закачена на асист кука. Влакното ми е 0,10 мм. , но може да се слезе и на по-тънко. Флуоро повода ми е 0,26 мм. Слагам такъв защото няколко пъти вадя пилкера без кука.
И това е в общи линии...
Успех ти желая!
Обичайно рибите се закачат от външната страна на устата или някъде по главата.Това е при положение,че атакуват тройката. Ако атакуват пилкера се закачат "през кръста". Ако оставиш тройката на пилкера и пуснеш повод,ще се заплита много. Ама нищо не ти пречи да пробваш и да кажеш как е минало.
-
- новобранец
Колега, хипотетично всичко е възможно, но практически да ама не. На 10-ти номер тройка, бидем 0,26
- пробвай и ще разбереш. Оптималният вариант по мои експерименти е 0,16 флуоро дължина 15-тина см и тройка 10-ти номер. Е бидема се къдри няма как, ще трябва да се превръзва периодично. 

-
- новобранец
Благодаря за изчерпателния отговор Бобоgamon написа:А не може ли да си оставим тройката и пак да си монтираме втора на 7-8 см. Идеята ми е, че ако пилкера се атакува от чернокоп, вероятноста да го извадим е по-голяма. Едва ли този монтаж ще наруши фатално играта на пилкера.Бобo написа:Няма нищо специално. Спинингова пръчка,влакно и макара,съобразени с тежестта на примамките,около два метра флуорокарбон,завършващ с вирбел. Закачаш пилкера и мяташ. След приводняване на примамката започваш да туичваш равномерно или да правиш малки паузи между туичването. Много често удря точно в паузата. Проводката не е бавна.semkata851 написа:Здравейте колеги,някой може ли да ми обясни за пилкерите как се ползват и имат ли нещо по специално в такъма, благодаря предварително
И това е в общи линии...
Успех ти желая!
''Ама нищо не ти пречи да пробваш и да кажеш как е минало."
Дано ми се удаде да пробвам, защото не съм "морско чедо". Но ако успея да прескоча до морето непременно ще пробвам. Опасенията ти за оплитане са основателни, но разчитам на това, че флуорокарбона е сравнителни твърдо валакно и в размер 0.26 - 0.30 няма да има проблеми. Пък ако някой друг пробва нека сподели.
Дано ми се удаде да пробвам, защото не съм "морско чедо". Но ако успея да прескоча до морето непременно ще пробвам. Опасенията ти за оплитане са основателни, но разчитам на това, че флуорокарбона е сравнителни твърдо валакно и в размер 0.26 - 0.30 няма да има проблеми. Пък ако някой друг пробва нека сподели.
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Днес на Тюленово, от 14 до 18ч- 40бр. и много изтървани.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Днес от 10ч. до 13ч. на трета буна много слабо. До 12ч. без удар и към 12.30 се обади. Изкарах 2бр.
Днес на Аркутино пълен валат.От 9ч.до12ч;нищо.Появиха се и делфини. 

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Много труден риболов се получи днес.Още с качването на багажа в колата си счупих върха на въдицата и добре че в нея си имам секундно лепило и фина шкурка че да го ремонтирам докато чаках да съмне.И се почна с голямото мятане като от време на време се вадеше по някоя риба предимно дребна , колегите които ползваха от китайския червей взеха и пи някой каиш дали беше случайно или заради червея не знам но аз финиширах в 13:00 с 33 риби дребни и покрай тях някоя средна.Чак ме досрамя да ги снимам
Искам да попитам колегите които ловят с пилкери зарган , можели този риболов да се практикува и с блесни клатушки като алба , мориселда , крокодил и други или става само с пилкери
Благодаря предварително за отговорите

Искам да попитам колегите които ловят с пилкери зарган , можели този риболов да се практикува и с блесни клатушки като алба , мориселда , крокодил и други или става само с пилкери
Благодаря предварително за отговорите

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека