Зарган 2019

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Зарган 2019

Мнение от Мilena »

Заргана явно тази година е решил да си ходи по-рано.
А и морето през 2019 не беше много щедро.
Много е гадничко, но аз съм решила да приключа с морския за 2019
Започва сладководния-за мен!
Успех на по инатливите!!! :wink:
Аз съм си АЗ :wink:
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
Аватар
Sarfa2015
новобранец
новобранец

Мнение от Sarfa2015 »

Днес минах и през морска гара Бургас :fishing11: .Пробвах на плувка за чернокоп и зарган от 7ч.до към 10ч.нищо. :fishing12: :drinkers: Раницата на гърба и в къщи. :drinkers:
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

Вчера и днес на Ной 80бр.
semkata851
новобранец
новобранец

Мнение от semkata851 »

Здравейте колеги,някой може ли да ми обясни за пилкерите как се ползват и имат ли нещо по специално в такъма, благодаря предварително
hristov666
новобранец
новобранец

Мнение от hristov666 »

днес на Ной 69 бр., все йедру
Бобo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Бобo »

semkata851 написа:Здравейте колеги,някой може ли да ми обясни за пилкерите как се ползват и имат ли нещо по специално в такъма, благодаря предварително
Няма нищо специално. Спинингова пръчка,влакно и макара,съобразени с тежестта на примамките,около два метра флуорокарбон,завършващ с вирбел. Закачаш пилкера и мяташ. След приводняване на примамката започваш да туичваш равномерно или да правиш малки паузи между туичването. Много често удря точно в паузата. Проводката не е бавна.
На пилкера му махаш тройката и на нейно място вързваш около 5-6 см. флуоро поводче и за него вързваш тройката. Аз,лично,махам асист куките (ако има такива). Често правят повече проблеми,отколкото помагат. До сега имам само една риба,закачена на асист кука. Влакното ми е 0,10 мм. , но може да се слезе и на по-тънко. Флуоро повода ми е 0,26 мм. Слагам такъв защото няколко пъти вадя пилкера без кука.
И това е в общи линии...

Успех ти желая!
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

Бобo написа:
semkata851 написа:Здравейте колеги,някой може ли да ми обясни за пилкерите как се ползват и имат ли нещо по специално в такъма, благодаря предварително
Няма нищо специално. Спинингова пръчка,влакно и макара,съобразени с тежестта на примамките,около два метра флуорокарбон,завършващ с вирбел. Закачаш пилкера и мяташ. След приводняване на примамката започваш да туичваш равномерно или да правиш малки паузи между туичването. Много често удря точно в паузата. Проводката не е бавна.
На пилкера му махаш тройката и на нейно място вързваш около 5-6 см. флуоро поводче и за него вързваш тройката. Аз,лично,махам асист куките (ако има такива). Често правят повече проблеми,отколкото помагат. До сега имам само една риба,закачена на асист кука. Влакното ми е 0,10 мм. , но може да се слезе и на по-тънко. Флуоро повода ми е 0,26 мм. Слагам такъв защото няколко пъти вадя пилкера без кука.
И това е в общи линии...

Успех ти желая!
А не може ли да си оставим тройката и пак да си монтираме втора на 7-8 см. Идеята ми е, че ако пилкера се атакува от чернокоп, вероятноста да го извадим е по-голяма. Едва ли този монтаж ще наруши фатално играта на пилкера.
Бобo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Бобo »

Обичайно рибите се закачат от външната страна на устата или някъде по главата.Това е при положение,че атакуват тройката. Ако атакуват пилкера се закачат "през кръста". Ако оставиш тройката на пилкера и пуснеш повод,ще се заплита много. Ама нищо не ти пречи да пробваш и да кажеш как е минало.
hristov666
новобранец
новобранец

Мнение от hristov666 »

Колега, хипотетично всичко е възможно, но практически да ама не. На 10-ти номер тройка, бидем 0,26 :shock: - пробвай и ще разбереш. Оптималният вариант по мои експерименти е 0,16 флуоро дължина 15-тина см и тройка 10-ти номер. Е бидема се къдри няма как, ще трябва да се превръзва периодично. :drinkers:
semkata851
новобранец
новобранец

Мнение от semkata851 »

gamon написа:
Бобo написа:
И това е в общи линии...

Успех ти желая!
А не може ли да си оставим тройката и пак да си монтираме втора на 7-8 см. Идеята ми е, че ако пилкера се атакува от чернокоп, вероятноста да го извадим е по-голяма. Едва ли този монтаж ще наруши фатално играта на пилкера.
Благодаря за изчерпателния отговор Бобо
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

''Ама нищо не ти пречи да пробваш и да кажеш как е минало."
Дано ми се удаде да пробвам, защото не съм "морско чедо". Но ако успея да прескоча до морето непременно ще пробвам. Опасенията ти за оплитане са основателни, но разчитам на това, че флуорокарбона е сравнителни твърдо валакно и в размер 0.26 - 0.30 няма да има проблеми. Пък ако някой друг пробва нека сподели.
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

Днес на Тюленово, от 14 до 18ч- 40бр. и много изтървани.
20191025_164249.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
e1967
новобранец
новобранец

Мнение от e1967 »

Днес от 10ч. до 13ч. на трета буна много слабо. До 12ч. без удар и към 12.30 се обади. Изкарах 2бр.
Аватар
Sarfa2015
новобранец
новобранец

Мнение от Sarfa2015 »

Днес на Аркутино пълен валат.От 9ч.до12ч;нищо.Появиха се и делфини. :fishing7:
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Много труден риболов се получи днес.Още с качването на багажа в колата си счупих върха на въдицата и добре че в нея си имам секундно лепило и фина шкурка че да го ремонтирам докато чаках да съмне.И се почна с голямото мятане като от време на време се вадеше по някоя риба предимно дребна , колегите които ползваха от китайския червей взеха и пи някой каиш дали беше случайно или заради червея не знам но аз финиширах в 13:00 с 33 риби дребни и покрай тях някоя средна.Чак ме досрамя да ги снимам :( :drinkers:
Искам да попитам колегите които ловят с пилкери зарган , можели този риболов да се практикува и с блесни клатушки като алба , мориселда , крокодил и други или става само с пилкери
Благодаря предварително за отговорите :drinkers:
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”