Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Зарган и илария

Мнение от чуруликпенчо »

Чурулик, а на Арапя нещо направи ли?
Всъщност ходих на Ахтопол.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... &sk=t&sd=a
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

tolio_pm написа:
halil1988 написа:Колеги на кея в Поморие сега каква риба излиза?
Здр. за питането;Ще пиша нощеска или утре сабахлян ,ако не ми мине котка път :idea:
А да си испълня обещанието :) Към18;30 прибегах на кея до 20:30 нищо на чепаре-"3"със черни пера и ламе,"6"със ламе "8"класика(черно бели пера).НИЕНТЕ, мамка му даже нямах удар,после като си трагвах погледнах кофичката на един "папундрел"(дядо) които каза че висял там от 14 часа имаше 5-6грациииии но ги изловил кат мръкнало с директния на белена скарида :cry: Дано да съм ви бил полезен,ама голяма суша в туи море маика му да.......
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
halil1988
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от halil1988 »

Аз утре сутрин мисля да отида там ама ще видим само да не завали.Ако отида ще ви кажа как положението.
Изображение
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

По-добре недей,бате,по-добре недей! :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Предвид снощния вятър реших да поспя сутринта, и въобще да пропусна днешния ден откъм риболов. Като идея беше добре,ама .......след квалификациите във Ф-1 започна да не ме свърта на едно място и към 17,00ч. вече бях поел по пътеката. Получи се доста добре предвид на лошото време. От 17,30ч. до около 19,00ч. -9 заргана и 1 доста добра платерина. На два пъти дъждеца ме понамокряше , но сухо дупе риба не яде. :D :D
Наслука на всички!
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Аз обикалях кат сомнабул,че сам не ми се излизаше.Или по-точно да обясня,имах резервен ход,да взема една друга лодка от Кранево и с нея да изляза,ама времето едно такова калпаво,с нея лодка щеше да изглежда като приключение,имаше вълнение заради което с нея нямаше как,а с мойта щеше да стане,ама нямаше този път с кого.
Бях на 1-ва буна Кранево / страната към Златните ,/ тя се води първа /,там колегите за 20-тина мин изкараха по един хибав / а сега де/ кефал(платерина),(илария), абе имаха по 300-500 грама,де да го знам кво е.Пък ме беше и срам да питам.
Ама другата информация е най-важна.За сега чернокопа и лефера/вече/,си стои още над Калиакра.Там има и много добър карагьоз.След бурунтията дето идва тези дни,се очаква да мине и в наша посока.Дано и цигането се раздвижи от юга към нас.И тук го има,но единични бройки.инфо КИРО нюзИзображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
halil1988
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от halil1988 »

Колега Камба защо казваш да не ходя заради мъртвото вълнениели?
Изображение
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Заваля!

Стой си вкъщи,почисти пръчките,смажи макарите,вържи някой друго такъмче.Утре е неделя,прекарай си един спокоен ден у дома.Следващата седмица да се надяваме,че времето ще се подобри,пък и пасажите трябва да са пристигнали. :lol:

- Лий Улф - 1939 г.
halil1988
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от halil1988 »

Бате щом така казваш така да бъде ще ти послушам съвета, защото аз хал хабер си нямам от морски риболов.А за мен дали е неделя или друг ден няма значение защото аз 2дена еаботя 2дена почивам и постоянно имам свободно време за риболов.И дано другата седмица времето да се оправи както ти викаш и рибата да е дошла ще е идеално :D за да си направим кефа нали така?
Айде наслука на всички!
Изображение
Аватар
patter
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от patter »

Тази сутрин реших да отида да видя какво правят зарганките. Почити беше станало 6 сутрнта когато отидох на вълнолома. Бях един от първите ентусиасти. Постепенно се развидели и горе-долу почнах да си виждам повода :-)
Второ - трето мятане - хоп сафридче (позамислих се дали да не вържа чепарето). После зарганка, втора ... Появи се и вятър, вдигна вълна и започна да прави кореми. Позамръзнах лееееекичко и реших да се прибирам към 9:15. Резултата беше 13 заргани, един сафрид и едно кефалообразно.

Изображение

Малко касапска снимка, но не носих апарата с мен. За ориентир размера на плочката е 33см. (това май не трябваше да го пиша ... бракониер с бракониер такъв)
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Камбата написа:Заваля!

Стой си вкъщи,почисти пръчките,смажи макарите,вържи някой друго такъмче.Утре е неделя,прекарай си един спокоен ден у дома.Следващата седмица да се надяваме,че времето ще се подобри,пък и пасажите трябва да са пристигнали. :lol:
Здр.Камба,гледах прогнозата на 'форекаст' до четвъртък го дават СЕВЕР,СЕВЕРОИЗТОК:от друга страна добре-ще разбърка водата,ще поистине малко:чакаме ги да доидат :idea: ама я додат,я не знае ли човек :lol:
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Сега се връщам от маслен нос бяхме от вчера с преспиване под дъжда ,но това не е такъв проблем лошото е че пукнат зарган няма все още ,два дни почти непрекъснато хвърляне на плаваща ,потъваща ,полупотъваща и прочие резултата през половин час по един чернокоп.Отидох и отпред на носа където беше същата работа много рядка граца и някое друго чернокопче ,айде да изстива тази вода че вече аман от нямане днес лодките излязоха още в 8:30 явно и навътре е същата работа.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

За такивап чернокопчета ли става дума?

Изображение

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Същите дребосъци са ама те растат бързо :wink:
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

zografa написа:Сега се връщам от маслен нос бяхме от вчера с преспиване под дъжда ,но това не е такъв проблем лошото е че пукнат зарган няма все още ,два дни почти непрекъснато хвърляне на плаваща ,потъваща ,полупотъваща и прочие резултата през половин час по един чернокоп.Отидох и отпред на носа където беше същата работа много рядка граца и някое друго чернокопче ,айде да изстива тази вода че вече аман от нямане днес лодките излязоха още в 8:30 явно и навътре е същата работа.
На нощен пробвахте ли?
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”