Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Днеска на Суходол шаран не се обади
- CERRUTI
- сериозен играч
Едно приятелче е било там...и той 0:0 за домакинитеkag1980 написа:Днеска на Суходол шаран не се обади

Аз мисля неделя да го преслушам .....

От сега съм приготвил един мой специалитет....

-
- новобранец
днес бях на Панчарево.ГАДОСТ! отидохме около обяд. до гребната база за 1 час едно костурче,обаче каяци през 30 секунди, голямо пляскане. после до 20часа бяхме на трибунете ,без ПИПАНЕ. бях с един приятел 6 въдици!нищо! 2кг захранка метнахме.Ако щете вярвайте едно момиче с каяк се обърна пред нас/на трибуните/, слава богу ,с доста пъшкане доплува до брега ,водата беше ледена. приятелят ми Венелин издърпа каяка до брега с дънната въдица, заклевам се. Чак аз се учудих.Момичето обаче печено, качи се в каяка /с моя помощ/ и отпраши към базата. евала девоика на около 18 години ама с як кураж!
нали не мислите, че съм тъп само защото почиствам след себе ,си!
То на базата винаги е така, дори и в неделя тренират.В тази част от базата до Лебеда само в студа става риболов, през останалото време абсурд.bokobogdan написа:днес бях на Панчарево.ГАДОСТ! отидохме около обяд. до гребната база за 1 час едно костурче,обаче каяци през 30 секунди, голямо пляскане.
п.п. Някой има ли скорошно инфо за Белопопци, нещо не ми се чака до откриването и мисля да ходя да дърпам платени шарани?
Днес на платеното на Враждебна - 8:00 до 17:00, приятен бриз, слънце и зелениена, скара-бира, всякакви екстри.
Рибата обаче нещо я нямаше...
Да идва 15 юни, че да спра да се занимавам с глупости.
Рибата обаче нещо я нямаше...
Да идва 15 юни, че да спра да се занимавам с глупости.

-
- разбира нещата
Колеги,моля за съвет:
къде около София или 100тина км може да се направи тематичен и целенасочен риболов на толстолоб,аз не се сещам...
Моля помагайте с всичко...
къде около София или 100тина км може да се направи тематичен и целенасочен риболов на толстолоб,аз не се сещам...
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
-
- новобранец
Колега много, ама много си прав.... Седи си в кафето селянчето му със селянче взима ти парите и ти казва къде да си мяташ въдиците.... За малко да има шамари ма се скри в кафетоbkd написа:Там /Безден последният гьол/ крачето ми няма да стъпиАрендаторчето,ама много отворено копеленце
-
- ще става разбирач
Водоема на който можеш да ловиш тостолоб на въдица по разрешен методmario67 написа:Колеги,моля за съвет:

Лови се на дъно с фидер и къс повод 7-8 см със стиропор на куката, за целта се използва захранка с по едри частици ,която не е преовлажнена и задължително мината през сито . Така приготвена захранката отделя частичи който тостолобите филтрират,тука идва реда на стиропора който от своя стана създава добра плаваемост на куката и тя попада в устата на рибата.
Ако ще ловиш на плувка се използва преовлажнена захранка с която се захранва много често около плувката ,и целта е създаването на облак от захранка която привлича и задържа рибите.Трябва да използваш много финна линия , бял червей за стръв и плувка до 1 грам .При всяка индикация трябва да засичаш рязко ,но не грубо .

Най - голяма емоция можеш да изпиташ ако ловиш тези толупи на щека.

Уловисти са плодовите аромати , но съм имал и риби уловени и на рибен аромат, но само нощно време , за което нямам логично обяснение .
Предпочитани захранки от мен за риболов на тостолоб на този язовир са Tubertini лимон и Van Der Einde ягода .Успех и късмет!!!
P.S На язовира имат албум със снимки и можеш да видиш добрите попадения на колегите който са решили да споделят за улова си със собствениците , а не да се измъкнт инкогнито като бити п.......и.

-
- разбира нещата
Много Благодаря за изчерпателния отговор на колегата ribohva6ta4 !
Поздрави!!!
П.П. Би ли споделил условичта за риболов там?
Поздрави!!!
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
-
- разбира нещата
Не е на 100км,но все пак ето виж това: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%B5%D1%86mario67 написа:Колеги,моля за съвет:
Ако направиш всичко както съм описал гарантирам,че ще хванеш.Бтв в водоема има толстолоби то 20кг.За съжаление моя най-голям е 4,5.
Някой да е ходил на Панчарево скоро и да се похвали

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Довечера ще пусна инфо от горния край между гумаджийницата и стената.Ribko написа:Някой да е ходил на Панчарево скоро и да се похвали![]()
-
- ще става разбирач
Условията са тип "Пернишки винкел по Радомирски "ето за какво иде реч :Седем лева на въдица за 12 часа.mario67 написа:Много Благодаря за изчерпателния отговор на колегата ribohva6ta4 !
Поздрави!!!

Но това не пречи десетки колеги да окупират язовира от ранни зори в дните когато се пуска риба, и не само тогава.
Преди десетина години имаше добри риби който хвщахме и пускахме обратно ,но явно вече са изпържени .

На теб наслука и да пишеш какво си хванал, ако ли не в кръчмата на язовира има какво да се хване .

p.s. Ако много ти се ловят риби около Перник ми пиши на лични да ти обясня каде да ходиш, за да не правиме реклама публично ,щото модовете ще ме изперат.

Последно промяна от ribohva6ta4 на Чет Юни 03, 2010 5:59 am, променено общо 1 път.
Днеска бяхме от 7;00 - 13;00 на Панчарево .. Бяхме от дясно на гребните бази между тях и ресторант Лебеда.. Нивото на водата ОТЧАИВАЩО Ниско , с течение на времето се качи с около 3.5 метра може би и повече.. Сутринта рано ужасно много каракуда си хвърляше хаивера около брега , НО НЕ пипаше .. През деня продължи да шляпа около плувките ни , колкото да дразни.. На дъно, на плувка ,а на жито , червей , бял ,торен,пинк , захранки, НА РИБЕ, стериопорче , прожина .. 5-6 Червеноперки (от 5 души общо) и то адски дребни (бяха пуснати разбира се) 1-2 пипания на дънната (чепаре на торен) но така и не извадихме нищо.. Времето - Дъжд..след 9 може би СИЛЕН вятър от към яз. Искър ,гребците и те шляпаха,препръскваше дъжд.. ии Отчаиващо беше всичко общо взето .. От много време вече се немога да уцела нивото на водата както трябва ,а според мен на Панчарево това е ключовият елемент , за да подбереш подходящо място и време.. Винаги когато ида от година на сам се или спада рязко или отивам и е спаднало и започва рязко да се покачва.. НЯМАМ Думи, но каракуда адски много скача .. 3-4 различни източника ми казаха ,че са ловяли Сулки последната седмица на Панчарево .. Очудващо лично аз последно може би преди 5 години за последно хванах Сулка там.. Щом е тръгнала отново бялата риба е добре,надявам се да успея да хвана някоя. Тва е за мен , до мен имаше 1 човек с 5 дънни- нямаше пипане .. дойдоха 2ма за по 2 часа ,които си тръгнаха също без пипане,общо взето маи от Лебеда/гумаджииницата до стената никой не ловеше нищо, а пък от гумаджииницата към реката най-вероятно просто нямаше вода.. на реката незнам , вчера се върнаха едни приятели ,бяха ходили на ВЕЦ-а точно и бяха наловили някви каракуди,перки.. нищо особенно ,но там е пълно с Косачи... жалко много жалко,, като за Пънча обичайно
! Тва е от мене.. наслука.