Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
kag1980
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от kag1980 »

Днеска на Суходол шаран не се обади
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

kag1980 написа:Днеска на Суходол шаран не се обади
Едно приятелче е било там...и той 0:0 за домакините :) каза че язовира е бил изпускан....
Аз мисля неделя да го преслушам ..... ;)
От сега съм приготвил един мой специалитет....
Изображение
bokobogdan
новобранец
новобранец

Мнение от bokobogdan »

днес бях на Панчарево.ГАДОСТ! отидохме около обяд. до гребната база за 1 час едно костурче,обаче каяци през 30 секунди, голямо пляскане. после до 20часа бяхме на трибунете ,без ПИПАНЕ. бях с един приятел 6 въдици!нищо! 2кг захранка метнахме.Ако щете вярвайте едно момиче с каяк се обърна пред нас/на трибуните/, слава богу ,с доста пъшкане доплува до брега ,водата беше ледена. приятелят ми Венелин издърпа каяка до брега с дънната въдица, заклевам се. Чак аз се учудих.Момичето обаче печено, качи се в каяка /с моя помощ/ и отпраши към базата. евала девоика на около 18 години ама с як кураж!
нали не мислите, че съм тъп само защото почиствам след себе ,си!
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

bokobogdan написа:днес бях на Панчарево.ГАДОСТ! отидохме около обяд. до гребната база за 1 час едно костурче,обаче каяци през 30 секунди, голямо пляскане.
То на базата винаги е така, дори и в неделя тренират.В тази част от базата до Лебеда само в студа става риболов, през останалото време абсурд.

п.п. Някой има ли скорошно инфо за Белопопци, нещо не ми се чака до откриването и мисля да ходя да дърпам платени шарани?
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Днес на платеното на Враждебна - 8:00 до 17:00, приятен бриз, слънце и зелениена, скара-бира, всякакви екстри.
Рибата обаче нещо я нямаше...
Да идва 15 юни, че да спра да се занимавам с глупости.
Изображение
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Колеги,моля за съвет:
къде около София или 100тина км може да се направи тематичен и целенасочен риболов на толстолоб,аз не се сещам...
Моля помагайте с всичко...
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
N1ghTmArE
новобранец
новобранец

Мнение от N1ghTmArE »

bkd написа:Там /Безден последният гьол/ крачето ми няма да стъпи :!: Арендаторчето,ама много отворено копеленце :evil:
Колега много, ама много си прав.... Седи си в кафето селянчето му със селянче взима ти парите и ти казва къде да си мяташ въдиците.... За малко да има шамари ма се скри в кафето
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
ribohva6ta4
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribohva6ta4 »

mario67 написа:Колеги,моля за съвет:
къде около София или 100тина км може да се направи тематичен и целенасочен риболов на толстолоб,аз не се сещам...
Водоема на който можеш да ловиш тостолоб на въдица по разрешен метод :D е Върба и се намира на на 55 км. от София след Радомир.
Лови се на дъно с фидер и къс повод 7-8 см със стиропор на куката, за целта се използва захранка с по едри частици ,която не е преовлажнена и задължително мината през сито . Така приготвена захранката отделя частичи който тостолобите филтрират,тука идва реда на стиропора който от своя стана създава добра плаваемост на куката и тя попада в устата на рибата.
Ако ще ловиш на плувка се използва преовлажнена захранка с която се захранва много често около плувката ,и целта е създаването на облак от захранка която привлича и задържа рибите.Трябва да използваш много финна линия , бял червей за стръв и плувка до 1 грам .При всяка индикация трябва да засичаш рязко ,но не грубо . :shock:
Най - голяма емоция можеш да изпиташ ако ловиш тези толупи на щека. :!:
Уловисти са плодовите аромати , но съм имал и риби уловени и на рибен аромат, но само нощно време , за което нямам логично обяснение .
Предпочитани захранки от мен за риболов на тостолоб на този язовир са Tubertini лимон и Van Der Einde ягода .Успех и късмет!!!
P.S На язовира имат албум със снимки и можеш да видиш добрите попадения на колегите който са решили да споделят за улова си със собствениците , а не да се измъкнт инкогнито като бити п.......и. :oops: :oops: :oops:
mario67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mario67 »

Много Благодаря за изчерпателния отговор на колегата ribohva6ta4 !
Поздрави!!!
П.П. Би ли споделил условичта за риболов там?
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
todoroshko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от todoroshko »

mario67 написа:Колеги,моля за съвет:
Не е на 100км,но все пак ето виж това: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%B5%D1%86
Ако направиш всичко както съм описал гарантирам,че ще хванеш.Бтв в водоема има толстолоби то 20кг.За съжаление моя най-голям е 4,5.
ivo_pif1
новобранец
новобранец

Мнение от ivo_pif1 »

[
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Някой да е ходил на Панчарево скоро и да се похвали :?: :roll:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
сомчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от сомчо »

Ribko написа:Някой да е ходил на Панчарево скоро и да се похвали :?: :roll:
Довечера ще пусна инфо от горния край между гумаджийницата и стената.
ribohva6ta4
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribohva6ta4 »

mario67 написа:Много Благодаря за изчерпателния отговор на колегата ribohva6ta4 !
Поздрави!!!
П.П. Би ли споделил условичта за риболов там?
Условията са тип "Пернишки винкел по Радомирски "ето за какво иде реч :Седем лева на въдица за 12 часа. :evil: :twisted: Това е най-железната такса на територията на Пернишка община ,забравих че и на Брезнишки Извор е същата. :oops:
Но това не пречи десетки колеги да окупират язовира от ранни зори в дните когато се пуска риба, и не само тогава.
Преди десетина години имаше добри риби който хвщахме и пускахме обратно ,но явно вече са изпържени . :?
На теб наслука и да пишеш какво си хванал, ако ли не в кръчмата на язовира има какво да се хване . :drinkers:
p.s. Ако много ти се ловят риби около Перник ми пиши на лични да ти обясня каде да ходиш, за да не правиме реклама публично ,щото модовете ще ме изперат. :axe:
Последно промяна от ribohva6ta4 на Чет Юни 03, 2010 5:59 am, променено общо 1 път.
fido
новобранец
новобранец

Мнение от fido »

Днеска бяхме от 7;00 - 13;00 на Панчарево .. Бяхме от дясно на гребните бази между тях и ресторант Лебеда.. Нивото на водата ОТЧАИВАЩО Ниско , с течение на времето се качи с около 3.5 метра може би и повече.. Сутринта рано ужасно много каракуда си хвърляше хаивера около брега , НО НЕ пипаше .. През деня продължи да шляпа около плувките ни , колкото да дразни.. На дъно, на плувка ,а на жито , червей , бял ,торен,пинк , захранки, НА РИБЕ, стериопорче , прожина .. 5-6 Червеноперки (от 5 души общо) и то адски дребни (бяха пуснати разбира се) 1-2 пипания на дънната (чепаре на торен) но така и не извадихме нищо.. Времето - Дъжд..след 9 може би СИЛЕН вятър от към яз. Искър ,гребците и те шляпаха,препръскваше дъжд.. ии Отчаиващо беше всичко общо взето .. От много време вече се немога да уцела нивото на водата както трябва ,а според мен на Панчарево това е ключовият елемент , за да подбереш подходящо място и време.. Винаги когато ида от година на сам се или спада рязко или отивам и е спаднало и започва рязко да се покачва.. НЯМАМ Думи, но каракуда адски много скача .. 3-4 различни източника ми казаха ,че са ловяли Сулки последната седмица на Панчарево .. Очудващо лично аз последно може би преди 5 години за последно хванах Сулка там.. Щом е тръгнала отново бялата риба е добре,надявам се да успея да хвана някоя. Тва е за мен , до мен имаше 1 човек с 5 дънни- нямаше пипане .. дойдоха 2ма за по 2 часа ,които си тръгнаха също без пипане,общо взето маи от Лебеда/гумаджииницата до стената никой не ловеше нищо, а пък от гумаджииницата към реката най-вероятно просто нямаше вода.. на реката незнам , вчера се върнаха едни приятели ,бяха ходили на ВЕЦ-а точно и бяха наловили някви каракуди,перки.. нищо особенно ,но там е пълно с Косачи... жалко много жалко,, като за Пънча обичайно :) ! Тва е от мене.. наслука. :drinkers:
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”