Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Риболов на Толстолоб
Модератор: sapuna
- Vlado_852
- разбира нещата
Re: Риболов на Толстолоб
НЕSvetl1o написа:Може ли да ми кажете 13 грамова тапа ще може ли да държи пружина със стабилно захранка на нея?
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
В никакъв случай..От 25 гр. нагоре може да стане..Svetl1o написа:Може ли да ми кажете 13 грамова тапа ще може ли да държи пружина със стабилно захранка на нея?
А 50 грамова много ли ще е ...
Аз слагам 100 грамова, че да я виждам и нямам никакви проблеми.Svetl1o написа:А 50 грамова много ли ще е ...

А, ок, че утре ще тръгвам за селп (Росина) и там сега има много толуб и изчетох цялата тема... и се зарибих да ги хващам, пък дано да бута
Какво ще кажете за тая рецепта, на нея мисля да пробвам - "1 пакет царевично брашно, 4-5 лъжици сухо мляко, един хляб надробен на ситно без кората и 3 степчета ягода" това го слагам на прожината като е по рехаво ?

- Живко Василев
- разбира нещата
Мисля следващата седмица да пробвам монтажа с пружина и тапа на Тец-а, проблемна ще е дистанцията обаче, толупите съм ги виждал на 100-120 метра да се въртят. Ще замятам първите няколко часа от ръка с надеждата да се завъртят по напред, ако не успея да излъжа някой, ще се наложи да вкарвам тапата с плуване. Незявисимо от резултата ще пиша, ако разбира се успея да се добера до ,,Топлото,, надявам се пътя да е сух.
Поздрави!
Поздрави!

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
- Vlado_852
- разбира нещата
На Русина ако изкараш толупи ми се обади да дойда с някоя биричка да почерпя...Svetl1o написа:А, ок, че утре ще тръгвам за селп (Росина) и там сега има много толуб и изчетох цялата тема... и се зарибих да ги хващам, пък дано да бутаКакво ще кажете за тая рецепта, на нея мисля да пробвам - "1 пакет царевично брашно, 4-5 лъжици сухо мляко, един хляб надробен на ситно без кората и 3 степчета ягода" това го слагам на прожината като е по рехаво ?
Сложи и коноп задължителноSvetl1o написа:А, ок, че утре ще тръгвам за селп (Росина) и там сега има много толуб и изчетох цялата тема... и се зарибих да ги хващам, пък дано да бутаКакво ще кажете за тая рецепта, на нея мисля да пробвам - "1 пакет царевично брашно, 4-5 лъжици сухо мляко, един хляб надробен на ситно без кората и 3 степчета ягода" това го слагам на прожината като е по рехаво ?
-
- ще става разбирач
И защо коноп бе колега
Конопа по никъкав начин не привлича грозниците

Конопа е наркотика за толупите и всички добавки като ягода,ванилия и много други са само добри добавки.Мятали сме във водата и сериозни количества полуразвалени торти,пак се събират но сериозните удари при мен са винаги когато има оснвно коноп и друго на пружината.Може би е случайност но при мен е така и затова изказах това мнение.Lusi_vg написа:И защо коноп бе колегаКонопа по никъкав начин не привлича грозниците
![]()
-
- научил се да хвърля
ОООООООО,колега,не е само при тебе.Наистина конопа е толубския наркотик.Веднъж помиришат ли го,подивяват.
И аз винаги ловя със захранка "ягода и коноп".Просто по-добра все още за тези лакомници не съм открил!

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Пълни глупости пишете вече!
-
- ще става разбирач
Толупите се хранят със зоо и фито планктон ... захранките , които ние използваме ни служат само за да направим мътилка за да може да я филстрират рибите ... дреме им на .... на какво мирише
стига да прави добър облак около плувката ..
Аз лично съм мятал топки с кал , когато ми е свършела захранката и те пак идват

Аз лично съм мятал топки с кал , когато ми е свършела захранката и те пак идват

Дано не бъркам темата. Имам такава молба. Ако някой знае нека напише къде около София (до 100 км радиус) може да се лови толстолоб, но НЕ В ПЛАТЕНИ водоеми (някоѝ от платените знам). И естествено - да го има, т.е. да не са минали през него бракониери от всякакъв тип. Благодаря предварително!
-
- научил се да хвърля
моите уважения сапун,но ако беше тъй лесно,нямаше да създадат захранките,пък и с различни аромати!