Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Margatyna написа:
Малките парчета на снимката са от свинска рибица и подправките са чубрица и червен пипер.
Я раздухай малко за рибицата?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
Нищо ама тия пущеняци Шведите,нямат нищо читаво на пазара за мариноване.GODzillata написа:Е, що....к'во пречи да се маринова коя да е риба?
Може и да имат но трябва да отида до някоя рибарска борса или нещо такова.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Направих едно руло тип Стефани, ама първо бях забравил, че имаме и малка форма за кекс, та го нагнйетих цялото и формата ми се виде манечка, почесох се къде не ме сърби и потънах в размисъл що така бе, Миме, туй руло не влаза целото...та добре, че жената ме светна, че туй била манечката тава, та го прехвърлих у големата, ма се разкъса и не излезе добро на външен вид:

Цяла нощ бех мариновал едни пържолки:

Запекох ги под фолио:

След час ги отвих и ги мацнах с масълце:

А по-натам и със сметана:

Направих един гъбено-сметанов сос:

И едни дробчета:

Врътнах и едни картофчета ала МакДоналдс:
Пържени картофки в стил McDonalds
Необходими продукти
2 бр. картофи
1/2 ч.ч. захар
2 с.л. царевичен сироп (глюкоза или мед)
2 ч.ч. вода
фритюрна мазнина
сол
Начин на приготвяне
Нарязвате картофките на познатата ни от МакДоналдс големина. В купа смесвате 2 чаши вода с 1/2 ч.ч. захар и царевичният сироп (аз използвах мед). Слагате нарязаните картофки вътре и ги слагате в хладилника за 30 минути. През това време загрявате фритюрника на максимум. Като загрее слагате картофките за 1.5 минути. След това ги охлаждате в хладилника за 10-20 минути. Отново загрявате фритюрника на максимум и пържите до получаване на златист цвят.


Изпържих и филийки:

След това започнах да трупам...филийка, връз нея пържолка:

...гъбки и дробчета:

...отстрани картофки:

...и всичко се залива със сосчето, и става Медальон с гъби.

Залците преглъщах с едно Бордо 2009г.....еееех, хубава година беше...слънцето обилно напичаше южна Франция, почвата бе варовикова, мани-мани, ония тримата мускетари са знаели кво да пият:

И за десертче една мноо убава турта, за която единствения ми принос бе, че я омлатих:


Цяла нощ бех мариновал едни пържолки:

Запекох ги под фолио:

След час ги отвих и ги мацнах с масълце:

А по-натам и със сметана:

Направих един гъбено-сметанов сос:

И едни дробчета:

Врътнах и едни картофчета ала МакДоналдс:
Пържени картофки в стил McDonalds
Необходими продукти
2 бр. картофи
1/2 ч.ч. захар
2 с.л. царевичен сироп (глюкоза или мед)
2 ч.ч. вода
фритюрна мазнина
сол
Начин на приготвяне
Нарязвате картофките на познатата ни от МакДоналдс големина. В купа смесвате 2 чаши вода с 1/2 ч.ч. захар и царевичният сироп (аз използвах мед). Слагате нарязаните картофки вътре и ги слагате в хладилника за 30 минути. През това време загрявате фритюрника на максимум. Като загрее слагате картофките за 1.5 минути. След това ги охлаждате в хладилника за 10-20 минути. Отново загрявате фритюрника на максимум и пържите до получаване на златист цвят.


Изпържих и филийки:

След това започнах да трупам...филийка, връз нея пържолка:

...гъбки и дробчета:

...отстрани картофки:

...и всичко се залива със сосчето, и става Медальон с гъби.


Залците преглъщах с едно Бордо 2009г.....еееех, хубава година беше...слънцето обилно напичаше южна Франция, почвата бе варовикова, мани-мани, ония тримата мускетари са знаели кво да пият:

И за десертче една мноо убава турта, за която единствения ми принос бе, че я омлатих:


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Вкусотии в чинии
Мале епа ти си се преуморил от бачкане бре Кире,днеска си празнуващ-по добре да си почивал,някъде, в тоя хубав слънчев ден.Но тортата,бих хапнал едно парче,ако е наблизо.Айде наздраве на хубавото вино,да ти е лек съня.Днеска в твоя чест, съм сложил зелето,да има за моите любими сърмички зимата.

Риболовци.
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 135
- Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 3:41 pm
- Местоположение: Vancouver
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
Измива се,почиства с еот ципите, осолява се докато побелее, престоява 48 часа или малко повече (не етолкова важно)), изкисва се за едно денонощие и се отупва в подправките (подправките-по избор, като сол в подправките не се слага)GODzillata написа:Margatyna написа:
Малките парчета на снимката са от свинска рибица и подправките са чубрица и червен пипер.
Я раздухай малко за рибицата?
http://margatyna.blogspot.ca/2010/12/pastrami.html
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Еееех, Светле, като ти гледам мръвките в блога и започвам обилно да слюнкоотделям!Margatyna написа: Измива се,почиства с еот ципите, осолява се докато побелее, престоява 48 часа или малко повече (не етолкова важно)), изкисва се за едно денонощие и се отупва в подправките (подправките-по избор, като сол в подправките не се слага)
http://margatyna.blogspot.ca/2010/12/pastrami.html

Какво ще ме посъветваш - как с течен пушек да опуша пастърмата?
Да сипна течен пушек във водата, в която месото ще стои 48 часа ли?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
БънкGODzillata написа: как с течен пушек да опуша пастърмата?
Да сипна течен пушек във водата, в която месото ще стои 48 часа ли?



Вас ис дас?
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Красимир Атанасов написа:БънкGODzillata написа: как с течен пушек да опуша пастърмата?
Да сипна течен пушек във водата, в която месото ще стои 48 часа ли?![]()
![]()
![]()
Вас ис дас?
Течен пушек:
Сипваш малко в марината или върху мръвката и й дава вкус на пушено, без да се чанчиш покрай огИня.

Абе, химия си е, ама то к'во ли не е...даже може и да е карциногенно.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Вкусотии в чинии
[quote="GODzillata"][/quote]
Те такова чуда за първи път виждам
и чувам
Между другото,краднах рецептата за компирите.
Те такова чуда за първи път виждам


Между другото,краднах рецептата за компирите.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Готви и апвай, пък после сподели кЪ са били.
Btw, течният пушек се получава от втечняването на истински.

Btw, течният пушек се получава от втечняването на истински.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Божидар
- кандидат преподавател
- Мнения: 2522
- Регистриран на: Чет Апр 15, 2004 5:57 pm
- Местоположение: България-Габрово-Румъния
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
Кире,от къде си го купил?GODzillata написа:Красимир Атанасов написа:БънкGODzillata написа: как с течен пушек да опуша пастърмата?
Да сипна течен пушек във водата, в която месото ще стои 48 часа ли?![]()
![]()
![]()
Вас ис дас?
Течен пушек:
Сипваш малко в марината или върху мръвката и й дава вкус на пушено, без да се чанчиш покрай огИня.![]()
Абе, химия си е, ама то к'во ли не е...даже може и да е карциногенно.
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Ибей, от UK.Божидар написа: Кире,от къде си го купил?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Вкусотии в чинии
Абе купи си ЧЕРНОКОП и Лефери,докато има.Питай Киро от морския,има дни правят по 30 кила на ден.

Риболовци.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
lusienn написа:Абе купи си ЧЕРНОКОП и Лефери,докато има.Питай Киро от морския,има дни правят по 30 кила на ден.
И к'во - да ми го прати по Еконт замразен с 2-3 кила лед ли?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- научил се да хвърля
- Мнения: 135
- Регистриран на: Пет Дек 03, 2010 3:41 pm
- Местоположение: Vancouver
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
GODzillata написа:Еееех, Светле, като ти гледам мръвките в блога и започвам обилно да слюнкоотделям!Margatyna написа: Измива се,почиства с еот ципите, осолява се докато побелее, престоява 48 часа или малко повече (не етолкова важно)), изкисва се за едно денонощие и се отупва в подправките (подправките-по избор, като сол в подправките не се слага)
http://margatyna.blogspot.ca/2010/12/pastrami.html
Какво ще ме посъветваш - как с течен пушек да опуша пастърмата?
Да сипна течен пушек във водата, в която месото ще стои 48 часа ли?
Кире, я не разваляй пастърмата!
