МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Йордан Марков
сериозен играч
сериозен играч

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от Йордан Марков »

Браво Ники :smt038
Светът е кръговрат. Всеки е отговорен за действията си. Всичко се връща..
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Здравейте,колеги. Вчерашните опити да хвана маришкия таймен завършиха пак неуспешно. Закачи се пак малко сомче. Явно малките са доста на брой,което е много радостно. Надявам се скоро да се закачи и нещо по-голямо. Малкия естествено отиде да вика баба и дядо. Дано дойдат по-скоро. На слука на всички.Изображение Изображение
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

Браво колега сега ако кажеш горе долу къде и на какъв воблер го хвана ще бъде чудесно (но на ЛС) защото четат и бракониери
Изображение Изображение
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Снощи,още един 20кг. сом, в района на гр.Пловдив-честито на моя приятел Вантата.Сома си се храни и то още как?
Съжалявам,че нямам време да ходя..........,а пък на спининг не ще,а може и въобще да пропусне гоненето тази година.Казвам това защото на мястото където го е хванал има постоянно цял табун спинингисти мяткащи воблери и блесни денонощно.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

Дано да не си прав отностно спининга, :lol: че мен само това ме влече,искам ако хващам сом да е на спининг,аз и без това други вьдици не нося.Искам да усетя пьрвият удар в рьката,чуството е уникално,адреналина ти се вдига и по някой пьт се чустваш толкова мальк и слаб. :wink: Правя го само заради тази единсвена трьпка.

п.п Аксел,приятелю дано се раздвижи и на спининг.А вьпростното соме го видях на снимки,24кг.разбрах че е да е жив и здрав колегата.
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

аксел написа:Сома си се храни и то още как?
а пък на спининг не ще,а може и въобще да пропусне гоненето тази година.
Здрасти,колега. Честито на твоя приятел,дано му се закачи скоро и по-голям. За спининга мисля,че грешиш. Вече има изкарани няколко хубави риби,точно на спининг. Това,че някъде въртят нон стоп за сом не дава никаква гаранция,че ще го закачат.
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Разковничето при спининга е късмета :idea: , а той идва с ходенето и валатите.
След късмета, свързан с удара идва моженате/неможенето да пребориш противника :idea:
след това снимките и пускането обратно в дълбините на реката-ето това е НЕУПИСУЕМО :idea:

п.п. Преди седмица в района на Пловдив(+ - 20км. :wink: ) има закачени2бр. товарни влакове. След неколко минутна борба-олколо 20мин. и вземане на цялото влакно от ролката са се откачили. По думите на хората на чиито примамки са ударили рибите са над 30кг., защото и двамата са вадили СОМове по 30кг. и казват че напъните са били доста по-големи :idea:

В района около Д-град има на дъно един 24кг. и един 29кг.!!! преди 10 дни

Така, че да се твърди че на спининг резултата е по-слаб отколкото на дъно примерно, за мен е погрешно :idea:

Другото важно нещо е да знаеш: КЪДЕ, КОГА и НА КАКВО да го търсиш :wink:
Къде: места където лежи или гони, за да се храни :idea:
КОГА: ниво, температура, атм. налягане, луна :idea:
НА КАКВО: през определени часове на деня се търси на различни по отношение на дълбочината на газене примамки :idea:
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

аксел написа:Казвам това защото на мястото има постоянно цял табун спинингисти мяткащи воблери и блесни денонощно.
Още малко и ще им се запали чергата :lol: .Нека да се стабилизира водата и пойзбистри,пък някой си знаят урока :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

GODFATHER написа: Така, че да се твърди че на спининг резултата е по-слаб отколкото на дъно примерно, за мен е погрешно :idea:

НА КАКВО: през определени часове на деня се търси на различни по отношение на дълбочината на газене примамки :idea:
Погрешно е защото аз,знам за доста народ който е хванал сом на спининг тази година.

Може ли да издадеш тайната за дълбочината на газене на примамките ? Че утре сутринта заминавам и смятам да спа на реката.
Изображение Изображение
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

fn1p написа:
GODFATHER написа: Така, че да се твърди че на спининг резултата е по-слаб отколкото на дъно примерно, за мен е погрешно :idea:

Погрешно е защото аз,знам за доста народ който е хванал сом на спининг тази година.

Може ли да издадеш тайната за дълбочината на газене на примамките ? Че утре сутринта заминавам и смятам да спа на реката.
Тайна няма-на опаковка на всеки воблер си пише параметрите му-тегло, дължина, дълбочина на газене при спининг и тролинг :idea:
Друг е въпроса, че в зависимост от положението на пръчката и това дали в бурзо или бавно течение водим примамката. може да попроменим този параметър дълбочина на газене :idea:

И да пишеш какво си направил!!
Разковничето го знаеш: повече време на реката, повече постоянство и късмет :wink:
barim
новобранец
новобранец

Мнение от barim »

Колеги, някой да има инфо за Марица в района Симеоновград - Харманли????? Излиза ли нещо? Има ли вероятност да се хване ШАРАН или хич да не се надявам. Извинявам се ако въпроса ми не е зададен където трябва.
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

Вчера на марица,2 удара 2ве откачания.След пьрвият удар водих рибата 3-4м и се откачи,но доста добре дьрпаше а и аванс ми взе,но нищо другият пьт ще се ревенширам. :wink:
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

За ударите добре,ама за откачането,кофти работа. :( На какво беше удара? Дай малко повече инфо.
Аватар
fn1p
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от fn1p »

GODFATHER написа: И да пишеш какво си направил!!
Разковничето го знаеш: повече време на реката, повече постоянство и късмет :wink:
Тамън се прибирам от реката,направо нямам думи,от Понеделник сутринта до днез на обед имам около 8 часа сън,и нито един удар,нито на мен нито на моя приятел,все едно тоя сом го няма и го е нямало никога,иначе днес малко преди обед,седнахме на една сянка малко да починем (бяхме станали в 05:30 ,в 05:45 бяхме на реката) и аз си нося едно единствено кефалско Ъгли и си викам,чакай както си стойм така да го похвърлям (с тая сомската тояга не е много яко,ама...) и те като почнаха,хванах 5-добри кедала,и 2-3 удара,единият от който беше добър удар,и това за около 40-50 мин.

П.п - Общо взето беше едно добро прекарване,много ще се радвам,някой да се похвали с някоя класна риба.

П.п 2 - Незнам,вече направо ще се побъркам от какво съм започнал да въртя за сом нямам и удар (започнах сериозно някъде края на Декември месец) незнам какъв е тоя моя късмет,ама...каквото такова всеки път съм все по надъхан.
Изображение Изображение
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

fn1p написа:
GODFATHER написа: И да пишеш какво си направил!!
Тамън се прибирам от реката,направо нямам думи,от Понеделник сутринта до днез на обед имам около 8 часа сън,и нито един удар,нито на мен нито на моя приятел,все едно тоя сом го няма и го е нямало никога,иначе днес малко преди обед,седнахме на една сянка малко да починем (бяхме станали в 05:30 ,в 05:45 бяхме на реката) и аз си нося едно единствено кефалско Ъгли и си викам,чакай както си стойм така да го похвърлям (с тая сомската тояга не е много яко,ама...) и те като почнаха,хванах 5-добри кедала,и 2-3 удара,единият от който беше добър удар,и това за около 40-50 мин.

П.п - Общо взето беше едно добро прекарване,много ще се радвам,някой да се похвали с някоя класна риба.

П.п 2 - Незнам,вече направо ще се побъркам от какво съм започнал да въртя за сом нямам и удар (започнах сериозно някъде края на Декември месец) незнам какъв е тоя моя късмет,ама...каквото такова всеки път съм все по надъхан.
МНОГО, ама наистина много валати ще има, НО когато ти удари ще забравиш за часовете прекарани на реката без пипване :idea:
Продължавай и някой ден ще се случи, това което всеки спинингист търсещ целенасочено СОМ желае-товарният влак :wink:

п.п. Снощи отскочих на реката около Пловдив за 3 часа- от 19.00 до 22.00, НО пак пуснаха вода от Въча и еб....ха майката на пейзажа!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”