Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Мнение от ivalpetkov »

lusienn написа:
ivalpetkov написа:......рано или късно всеки риболовец стига до спининга..... :D
Абсолютно не е така,това е най не резултатния риболов на риба и го практикуват сигурно 1 процент в България-лично наблюдение имам от излети по цялата страна за 30 години риболов.И не мисля да ставам някога такъв.Това че се пише за тоя риболов по форумите,няма нищо общо с действителноста.
Вие не вниквате в гениалността на мисълта....прочитате но не четете какво пише. :lol: " практикуващите риболов" в България са ...как да го кажа-в голям процент мръваромесарско консервно промишлен риболов...тъй да се каже. :( Въпрос на манталитет.
Тука не става въпрос за резултатност-въобще не е това идеята.Аз откак открих магията на спининга също не мисля за така наречената от вас "резултатност"...още повече се разграничавам от....тъй наречените - "излетите по цялата страна"... :lol:
смехотворно е да стоя и да се моля на плувката....да гоня "КИЛОГРАМИ" пред снимки с пълни десетметрови живарници като тръби на консервна фабрика,да нося фотиойли пълни с гръмоотводи и легени с ярма по поляните и тъй на татък.Въпреки,че познавам хора със спиниг в ръка постигнали улов равен на 3 годишен такъв на плувкар да речем...говоря за сомове на Тунджата и така на татък. :yawinkle: Той който си го може го може.А който не го влече ,подценява или мрази спининга значи не е дорасъл до това ниво в красотата и философията на риболова.Нима дънарството при шаранджиите не е тромаво и скучно,или пък фидеризма-с тези нелепо и несиметрично висящи кошници по линията могат да ме впечатлят? ДА-фанатично мислене!
Абе хубав спорт си е финния и галантен спининг...това е лично мнение.Ай да сте ми живи и здрави. :drinkers:
Може едно да ти удари дето се казва веднъж в годината,но токът през ръцете си остава за спомен като наркотик... :D
П.П.-от два месеца ловя на спининг... :lol: преди тва другите стилове ги врътках (над 30 години).НО...откак реших да не прашасва туй тънкото ,недъгаво и странно пръчле в гардеробя..дет съм дал пари за него и тез работи -шаренките дет лапето си играе с тях и дрънкат в кутийките-нееее ..вече няма друго освен спининга.Аз на който и приятел да разказвам за спининга и удоволствието от него-всеки цъка с език и ме кара пак да разкажа.... :shock:
Последно промяна от ivalpetkov на Чет Сеп 13, 2012 9:57 pm, променено общо 6 пъти.
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Жив и здрав и ти колега,пускайте репортажи да си верваме,може и в други теми.А тунджа мисля че малко хора от 2 милиона Софиянци ще се вдигнат за 1 уикенд да ловят.По близо е Гърция примерно.И там има едра риба.За пъстърви,тука много се ходи в Сърбия,пак е по близо.Та затова споменах и фактора,пари похарчени за гориво преди 20 години и сега.Пари 1992 до 1995,изкарваше всеки едноличен търговец,повече отколкото може да похарчи за риболов.Сега е съвсем друго.Но и незабравяй че тука аудиторията са Магазинерите,маскирани на мъпети и деца.Другите едва ли имат много време за форумите :Щях да пропусна Пенсионерите,ама тука едва ли им е интересно.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

ivalpetkov написа: Може едно да ти удари дето се казва веднъж в годината,но токът през ръцете си остава за спомен като наркотик... :D
Ей в това изречение е истината :lol: :lol: :lol:
lusienn написа:Жив и здрав и ти колега,пускайте репортажи да си верваме,може и в други теми.
Колега, ние ходим за риба, а не на фотосесии. Е, от време снимаме по някоя риба, която си заслужава... Лично на мен ми е много трудно да снимам нагазил по средата на реката, държейки в една ръка въдица, а в друга уловената риба. А и защо да го правя? Риболова ми е тръпка, кеф и релакс сред природата, а не доказване пред колегите тук.
Относно капотата, въобще не си прав. През този сезон не си спомням да имам капо. Ако не вярваш, има колеги от форума, които могат да го потвърдят.
Поздрави...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

Като цяло, при риболов с естествена стръв, и без много знания и опит, без специални такъми, все някоя риба се хваща. Например, не е толкова трудно да се монтира тапа с жива рибка и да се чака щуката да нагълта. При спининга не е баш така и от там идва заблудата, че е по-малко резултатен. Много колеги се отказват, след няколко неуспешни излета, без да осъзнават, че причината за неуспеха е била в тях, в примамките, в мястото и т.н.
Преди да се запаля по спининга, също съм слагал блесни и воблери на моменти, но всичко свършваше с думите "това за нищо не става" :lol: И така до един момент, в който случайно уцелих печелившата комбинация и се зарибих окончателно. Сега се връщам към плувкарството само за уклей, сафрид нощем на морето или ако ме замъкнат някъде, където наистина няма хищна риба. А даже и тогава експериментирам с джиг глава, силиконов червей и един бял червей на върха :lol:
Лови ми се също и черна мряна - рибата от детството ми, но там, където тя обитава, винаги има клен и хващам спининга.... Съжалявам за лиричните отклонения :oops:

А за снимките - забелязал съм, че като се екипирам с фотоапарат, резултатът от излета е по-лош :twisted:
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

franky написа:......................................................................

Осен това, поне на мен, спининговите излети са ми много приятни, дори да не хвана риба. И като се замисля, не съм чул спинингист да псува някой водоем, ....................... :lol:
А тука малко не съм съгласен относно псуването :?. Само че не заради даването или недаването, но на 2-3 замятания да качнеш и измъкнеш 2 найлонови торби и 1 парцал, стой та гледай какви "благословии" падат към близък роднина на неизвестен индивид, който не му е баща :evil: . А ако ти се намаца железцето или пластмаската с някакви гадости и се чудиш как да ги почистиш, концерта е пълен :twisted: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
GSB
новобранец
новобранец

Мнение от GSB »

Ай стига навивахте къцьовчиците да стават спинингисти, че и така не сме малко, та остава и още по-гъсти да станем ..... на мен пък ми се виждат много спинингистите :)

.... темата обаче не се доразви, стигнахме до мидиъм-лайт и толкоз ... понеже господина Павката, който я започна е изтъкнат УЛ и Л и в по-малка степен МЛ любител (демек любвеобвързан, че инак любител звучи кат лаик), е ясно и защо зацикли темата, но, хванал се е на хорото, ще трябва да го Игра ... макар темата много да се разводни, който знае, да чете между редовете. Та така ....
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Като са ти много гъсти спинингистите,не стой в София-ела се засели в нашата област :) ,с голяма изненада ще установиш,че спинингистите са почти "бели врани" :lol:
GSB
новобранец
новобранец

Мнение от GSB »

Здравей, колега,

ами аз не ловя рибки в София, то тука и без това си няма, или почти няма. По Смолянско може и да сте кът, но ела на Огоста, Дунава, Искър - няма ден в който да не се срещнеш с колеги. Явно форумите доста популяризират спининга. А, ти се радвай ако си от малкото - предимство ти е.

Поздрави!
lusienn

Мнение от lusienn »

Е все пак,май съм от първите-намерих си клатушката от училище,правена в 6 клас-след малко ще я снимам-с нея ловях костури преди 30 години и не е ръждясала.Седеше в една кутия в мазето :D Изображение На Павел Иванов,за тия блесни му говорих миналата седмица-много стари и уловили поне 500 костура.Ако живеех до водоем,където има много хищник,сигурно ще продължавам да ловя така,но уви в Искъра костура много издребня,и се лови на джиг-много малък силикон и на рибета дребни.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Здравей драги GSB,то аз се радвам,ама си имам редовно проблеми на някои места,където си заслужава да се проверят основно със спининг,пък там има по няколко начумерени "байчовци",които са метнали по две-три "дънарки"и псуват,че не кълве.:lol:Че са и по-ранобудни от мен,та за това,кога тръгна на специфичен спининг-излет,то си е акция в стил "командос" -през най-недостъпните дебри и камънаци на места,където изначално не става за риболов "на дъно" :lol:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

INCUBUS написа:Здравей драги GSB,то аз се радвам,ама си имам редовно проблеми на някои места,където си заслужава да се проверят основно със спининг,пък там има по няколко начумерени "байчовци",които са метнали по две-три "дънарки"и псуват,че не кълве.:lol:Че са и по-ранобудни от мен,та за това,кога тръгна на специфичен спининг-излет,то си е акция в стил "командос" -през най-недостъпните дебри и камънаци на места,където изначално не става за риболов "на дъно" :lol:
То брате Инкубусе, за туй и по този край са по-малко, що си се иска бая ходене и обикаляне на самоход, а не колата да те смъкне направо до водата и да мяташ де се вика от сделката :lol: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
deqn@
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deqn@ »

Дано да не ми се смеете ама да попиам . Купих си влакно на PENN 16лб тест и 4лб диаметър , дали е достатъчно здраво за риболов на кефал и бонус някоя щука .Нов ми е този вид риболов ,но вече хвърлих някоя стотачка за старт ама още не съм ходил да помятам и не искам ако нещо се излъже да ми вземе воблерчето че ша ма е яд
Поздрави
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не мисля,че точно тук някой ще ти се смее -още повече че нервни,грандоманско настроени ниско културни личности като Бутника,не пишат в този раздел от форума.За кефал, е излишно да се презапасяваш с влакна с такива либри -даже и в Марица по долното течение,едва ли ще имаш удар от кефал с тегло повече от килограм и половина.Аз карам с монофил на "Колмик К-15",с дебелина 0,15,даже и на щукарската пръчка,та за нея си имам 4 бр.титаниеви поводи-някъде ги има в Пловдив,щото ми ги бяха купили оттам,много тънки и трайни,по 5 лв парчето,ако има сведения за обитаване от щуки,слагаш такъв и започваш да облавяш,като си свиркаш :lol:
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

За щука е идеално,но с метален повод,за кефал също става,макар че по-тънко е по-добре.Относно издръжливоста,ако отговаря на 16либри или 7-8кг,е пре-достатъчно.
Остави само стъпки
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

С това влакно вадиш без проблем до 10 кг. сомове. За щука повод не ти е нужен, а за кефал?? Малко е дебелко, но пак става.... :lol:
Не разбрах какво е 4 лб. диаметър, щото доколкото ми е известно либрата е мярка за тегло, диаметъра се измерва в мм. Та, 16 лб. от това влакно смятам отговарят на 0,18 - 0,20 мм.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”