Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за Копринка
Модератор: sapuna
Re: Инфо за Копринка
Май още е топло за големите щуки. Не, само в резервоара имаше двегодишна смес, ма и двигателя е руски, та ...
Това му е лошото, че не знаеш кога ще откаже. Ще му присаждам май четиритактов китаец, като някои колеги.
Казваха, че ИАРА са проверявали живарниците за маломерни шаранчета, което е добре.
Това му е лошото, че не знаеш кога ще откаже. Ще му присаждам май четиритактов китаец, като някои колеги.
Казваха, че ИАРА са проверявали живарниците за маломерни шаранчета, което е добре.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Проверките ще се засилят защото не може на пролет да се пусне зарибител по 0,500гр и да се лови и прибира в момента по 0,800-0,900гр - не е нормално нали
Но според мисленето на някои елементи щом е там и го е хванал защо да го пуска когато е бил толкова път за да го хване
Разрешения за прибиране шаран е с големина над 45см 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Искам Инфо За Копринка , Прясно и Веднага АКо Може Че Тръгвам За Там
-
- новобранец
Аз пък се връщам от там.Хора много риба малко.
Колега,цитирай ми закон... член... алинея...,тогава ще ти повярвам. Не се заяждам,но правилата не ги определаш ти!С.Върбанов написа:Проверките ще се засилят защото не може на пролет да се пусне зарибител по 0,500гр и да се лови и прибира в момента по 0,800-0,900гр - не е нормално налиНо според мисленето на някои елементи щом е там и го е хванал защо да го пуска когато е бил толкова път за да го хване
-
- научил се да хвърля
30 см е по закон. Обаче да вземеш такъв е смешно,600-700 грама,опашка и глава. Лично мое мнение е,че трябва да се промени закона и да се вдигне летвата поне на 40 см.
Tова е така колега,в момента нещата опират до съвеста на риболовците,а съвестни риболовци има-може да са по-малко,може да са повече,но съвестни мрежари и токаджий няма,там е проблема!has76 написа:30 см е по закон. Обаче да вземеш такъв е смешно,600-700 грама,опашка и глава. Лично мое мнение е,че трябва да се промени закона и да се вдигне летвата поне на 40 см.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
При наличието на толкова народ по целия язовир , нито мрежар мито токаджия имат шанс да правят бели ! Белите ги правят тия с въдиците в ръцете точно сега
Нима прибирането на маломерна риба или превишаването на количеството не е нарушение на закона - от редовен риболовец ? Вчера надвечер пресен пример - местно селянче със спининга дойде нагази до кръста помята 1 час и на връщане в ръцете му 2 маломерни щучки и един костур ! Е какво да го правиш малкия корморан при вече умрели рибки - нито да го нашамариш нито да го накараш да ги пусне обратно , а за билет изобщо не говорим ! Нацията ни е сбъркана просто и няма оправия
п.п. Ако зависи от мен щях да забраня взимането на шаран от язовирите поне за 5г и глобите космически за да им се завива свят когато бъдат заловени
Иначе и , ако можех бих преправил закона да стане на 45см минимум разрешения за взимане размер специално за шаран
Просто не са актуализирали допустимите размери от комунизма и мисля , че е време да се помисли и в тази посока малко
С това ново ръководно лице без ценз за тази длъжност ................ може скоро и жаби да няма , но дано да греша 

п.п. Ако зависи от мен щях да забраня взимането на шаран от язовирите поне за 5г и глобите космически за да им се завива свят когато бъдат заловени

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
Колеги помислите малко, около Копринка сигурно Събота и неделя се събират около 200-250 риболовеца/на ден, ако всеки от тях в дните когато взима рибата хване по 3-4 килограма това не невъзможно количество и по едно единствено маломерно шаранче. На месец са минимум 30*150*3= 13 500 кг и 4 500 шаранчета. Нали сега не мислите че един или двама браконери като хванат 200 кг риба на ден точно те ще довършат рибното богатство. Освен ако не е масова практика. Специално за Копринка съм виждал пролет риболовци да ловят по над 10 кг каракуда в дъпките, а на устието по над толкова бабушка.
Брат, навремето през зимата на 1984 срещу 1985 източиха язовира, цялата риба замина в тунджа и в канала за Стара Загора, а на следващата година го завириха и пуснаха шаранчета, които също бяха по 800-900 грама. Отначало беше забранен, но някъде през август се реши да го пуснат за риболов. Знаеш ли колко време беше разрешен - три дни! Рибарите (в това число и моя милост, ученик в девети клас с акъла на всички останали) тъпчеха торби с шарани. На четвъртия ден минаха и ни изгониха съвсем правилно, и удължиха забраната до края на годината. В резултат на което шаранът си се завъди доволно. Така че според мен в момента би трябвало да се наложи забрана за риболов на шаран на Копринка плюс писане на актове за нарушителите.С.Върбанов написа:Проверките ще се засилят защото не може на пролет да се пусне зарибител по 0,500гр и да се лови и прибира в момента по 0,800-0,900гр - не е нормално налиНо според мисленето на някои елементи щом е там и го е хванал защо да го пуска когато е бил толкова път за да го хване
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да се направи нещо за да може да се съвземе малко популацията , която е видно , че е добра всяка година , но не и се дава шанс да порасне и да се ловят поне екземпляри над 1кг , а се плячкосват масово маломерките без никакъв свян и мисъл за това какво може да даде това поколение за язовира ! На година се излавят и убиват доста от майките в язовира и това също трябва да се спре ! Просто си трябва забрана за ВЗИМАНЕ не за ловене на шаран ! Нека си ловят хората , но не и да ги взимат ! Както да се забрани и държането им в живарници , канапи и въжета !
п.п. Помня шараните в канала - голяма еуфория беше
п.п. Помня шараните в канала - голяма еуфория беше

-
- разбира нещата
В Събота на Копринка 1 шаран 1.5 кг + много каракуда,перка и платика. Голям кеф са тия диваци. Понеже бях с повод 0.14, го вадих около 6-7 минути с мача,а чувството беше все едно вадя поне 3-4 килограмова риба на рибарник
Сега със захлаждането може и по-големите да тръгнат. След 14:00 започнаха да се лепкат на 50-60 метра от нас едни хубави шарковци,но никой не можа да се излъже да дойде на петното
Ловях на дълбочина 4.5 м., като на фидера мятах около 6 м. дълбочина и там реализирах каракуди от порядъка на 500-600 гр. + 1 по добра платика.

- borislav58
- сериозен играч
Светльо там пак са по 700 гр. на Пясъка са по 300гр,и си ги вземат преди малко се връщам от там, и видях с очите си как чистят шаранчета, и си ги пържат .Никога няма да дойде акъля на некой хора:rolleyes: Проверяващите не са слънце да огреят на всякъде.Ама кво да ти кажа ти сам си го знаеш от опит.
Всичко заебавам и за риба заминавам!
-
- разбира нещата
Боре, ИАРА-Пловдив не огрява никъде .... просто не работят тия мързели. Незнам и аз защоborislav58 написа:Светльо там пак са по 700 гр. на Пясъка са по 300гр,и си ги вземат преди малко се връщам от там, и видях с очите си как чистят шаранчета, и си ги пържат .Никога няма да дойде акъля на некой хора:rolleyes: Проверяващите не са слънце да огреят на всякъде.Ама кво да ти кажа ти сам си го знаеш от опит.

На Копринка все още не са ме проверили,но аз съм ходил само 3 пъти и то за 1 ден,но чух,че минават често и следят дори за ръчила и цапала

-
- научил се да хвърля
Има много тая година щото пролетно време е извършено зарибяване с 15 тона шаран. Може и да бъркам с количеството,но е факт.Плевелна риба на язовира винаги си е имало. Не е като на Пясъка-цял ден храниш и може и без почукване на перото да си останеш. Колегата читаво е сметнал колко риболовци,по колко риба за колко дни-СЕЧ. Догодина читав шаран-нанайци. Тя да извира отвътре ще свърши. Не съм против взимането на риба ама да е с мярка.