Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Любимия воблер!
Модератор: bobopeli
-
- сериозен играч
Re: Любимия воблер!
Добре де Емо,разбрахме ''или поне аз''че ти не-си виновен за ''обезглавяването'' на Троли.Ама аде малко по мъжката
.....кво ми ревете,и се дуете един на друг.И защо си мислите ,че вие двамата,трябва да сте критерии,и всеки трябва да се съобразява с вас ,за успешен улов на сом в България.Кво от това ,че си хванал 900 сома...''не-разбрах за колко време'',и по какъв начин.А за колегата Cronos,МНОГО СЕ РАДВАМ ,ЧЕ СЕ ВКЛЮЧИ,една жива енциклопедия,с теория,и практика.

По темата.........от далечна Аржентина.................. cucu-banana.
Кеф ти контраст,кеф ти,цвят.
Ако на някой ,от тези воблери не-се хване сом ,повече никога няма да пиша в този ''корумпиран''
сайт.Демек не-са удачни...и любими .заеби...
[/img]

По темата.........от далечна Аржентина.................. cucu-banana.

Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Стояне,кой па ти се дуе на тебе.Ти четеш ли добре постовете ми или на тебе трябва да ти вадя цитати от тях.Никога не съм имал претенции за добър тролингист.Ти имаш някакви претенции въз основа на това,че живееш в меката на сомовете.lovo-бай СТОЯН написа:Добре де Емо,разбрахме ''или поне аз''че ти не-си виновен за ''обезглавяването'' на Троли.Ама аде малко по мъжката.....кво ми ревете,и се дуете един на друг.И защо си мислите ,че вие двамата,трябва да сте критерии,и всеки трябва да се съобразява с вас ,за успешен улов на сом в България.Кво от това ,че си хванал 900 сома...''не-разбрах за колко време'',и по какъв начин.А за колегата Cronos,МНОГО СЕ РАДВАМ ,ЧЕ СЕ ВКЛЮЧИ,една жива енциклопедия,с теория,и практика.
![]()
![]()
По темата.........от далечна Аржентина.................. cucu-banana.Кеф ти контраст,кеф ти,цвят.
Ако на някой ,от тези воблери не-се хване сом ,повече никога няма да пиша в този ''корумпиран''
![]()
![]()
сайт.Демек не-са удачни...и любими .заеби...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
[/img]
Това,че си хванал некви сомове там.....евала.Но я ми посочи кой не е хванал там.
Върхара дето ми е приятел,тук в БГ е тотално капо цяла година.Сега се върна от там и за една седмица е закачил 40 сома.....това ли ви е критерия за бройки и майсторлък на вас.
Със сигурност имате шанс да знаете повече и да имате по-голям опит с рибите.Но дори и ти който живееш в Испания не казваш и не споделяш нищо....криеш се,като мишок.
Погледни си поста сега и кво ме научи мен или някой друг колега с него.Изписа повече от две трети какви хора сме ние с троли и постна някакви воблери,които ми харесват на визия и мн. ясно е,че ще хванат сом.
Кажи сега нещо съществено.Щото ние тук се мъчим от пръдня боя да правим.
Да си ни споделил случайно с какви въдици и макари тролят или защо точно тези воблери ни постна,а не Тел-Денсера на Троли или моя Сливър.
Нима ти не ми се дуеш и правиш на някакъв.Аз поне се аргументирам и макар и некви малки сомчета да пускам го правя със снимки и клипове.Ти защо не го правиш ми е странно

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Съгласен съм на 100% с теб,че са болни и даже знам диагнозата!Красимир Атанасов написа:Вие сте болни заклевам се!!!

Шашко,Дане или Стоманко вече са го намерили за себе си и това еTroli Rapala написа:Красимир Атанасов написа:Вие сте болни заклевам се!!!
Ти пък нети ли омръзна да споменаваш тези имена,бе кретен.Има хора,с десетки риби повече от тез дет сати в мозъка и хубави риби.Пляскаш едно и също,тва ли тие критерия по една риба,щото си валат години наред.направо ти се чудя на болния мозък и недостижимите амбиции.Я си покажи любимите воблери наи сетне.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Добро утро!Ето ги пресни-пресни!

Костура е едно хубаво мезе и приятна стръв,за която всеки сомаджия трябва да е подготвен адекватно.
Ловим ги по различни начини според случая.Важното е бързо да ги насецкаш,за да не си губиш целия ден в ловенето на стръв.
И понеже темата е за любимия воблер,предполагам Сашко ги е хаванал на любимия си,който не вярвам да ни го покаже отново.
Ние ги ловим по други начини,защото не мога да отделям от времето си тролейки 5ч. за 5 рибета.
На воблер се мъчим много рядко и общо взето уловите ни са случайни,тролейки за други риби на любимия ни воблер.
Никога не съм имал проблеми с костурите,дори на трудния за техния улов Кърджали.В къщи рядко нося от тях,но си пържим редовно на бивака.
Проблемни са за воблера,когато има много дребна рибка и водите са бистри.За това,когато ги ловим на воблер,освен дълбочината на газене е важен размера и скороста да е по-бърза.Костура трябва да се излети и да няма време да го оглежда.На бърза скорост и къса дистанция покрай брега се ловят и кленове.....воблера примерно е топче някакво малко.
Когато ми трябват костури 1-во ги намирам със сонара.После ги пробвам на зимни блесни,кастмастери и силикони.Ако са тегави и нямам жива рибка си правя блеснарката на червей с оловце отдолу и ги ловя отвестно с опънат такъм,чакайки да ми притресе....няма геле.
Някои слагат големи куки,защото при жива стръв гълта всичкото яйце в супата.Аз слагам малка,заради малката контра.А дори да е глътнал цялата,с кохер му я изваждам,без да му вадя червото и да ми умира.За целта не се бърка през устата,а през хрилото.От там се завърта куката и сами ще останете учудени колко лесно се вади....точно както е влезнала,без никакъв проблем или затруднение.Това си е мой патент и съветвам да го пробвате......благодарности не чакам въпреки,че ще ви улесня много.
Пробвайте и споделете.Кохера трябва да е малък и леко извит.
Има много хора,които този риболов им доставя голямо удоволствие.За мен той си е ловене на стръв.Но аз уважавам всеки,който се кефи по свой си начин и на всякакви риби.
Ловим ги по различни начини според случая.Важното е бързо да ги насецкаш,за да не си губиш целия ден в ловенето на стръв.
И понеже темата е за любимия воблер,предполагам Сашко ги е хаванал на любимия си,който не вярвам да ни го покаже отново.
Ние ги ловим по други начини,защото не мога да отделям от времето си тролейки 5ч. за 5 рибета.
На воблер се мъчим много рядко и общо взето уловите ни са случайни,тролейки за други риби на любимия ни воблер.
Никога не съм имал проблеми с костурите,дори на трудния за техния улов Кърджали.В къщи рядко нося от тях,но си пържим редовно на бивака.
Проблемни са за воблера,когато има много дребна рибка и водите са бистри.За това,когато ги ловим на воблер,освен дълбочината на газене е важен размера и скороста да е по-бърза.Костура трябва да се излети и да няма време да го оглежда.На бърза скорост и къса дистанция покрай брега се ловят и кленове.....воблера примерно е топче някакво малко.
Когато ми трябват костури 1-во ги намирам със сонара.После ги пробвам на зимни блесни,кастмастери и силикони.Ако са тегави и нямам жива рибка си правя блеснарката на червей с оловце отдолу и ги ловя отвестно с опънат такъм,чакайки да ми притресе....няма геле.
Някои слагат големи куки,защото при жива стръв гълта всичкото яйце в супата.Аз слагам малка,заради малката контра.А дори да е глътнал цялата,с кохер му я изваждам,без да му вадя червото и да ми умира.За целта не се бърка през устата,а през хрилото.От там се завърта куката и сами ще останете учудени колко лесно се вади....точно както е влезнала,без никакъв проблем или затруднение.Това си е мой патент и съветвам да го пробвате......благодарности не чакам въпреки,че ще ви улесня много.
Пробвайте и споделете.Кохера трябва да е малък и леко извит.
Има много хора,които този риболов им доставя голямо удоволствие.За мен той си е ловене на стръв.Но аз уважавам всеки,който се кефи по свой си начин и на всякакви риби.
Ето този костур би ме впечатлил.

Най-големия който съм виждал някога е от Пясъка през 80-те години,още когато бях шаранджия.
Закачих една мрежа и от нея извадих костур с тегло 3,5кг.
Също през тези години,малко хора бяха виждали силикон и ме зяпаха как пълня кофа за 30мин. Не ми се смята Троли на колко годинки е бил тогава.....щъкал ли е под масата или вече е ходил,нямам идея.
Сега вървя към пенсия.Който му се играе,нека търчи около въртележката....и той ще дойде на моето.

Най-големия който съм виждал някога е от Пясъка през 80-те години,още когато бях шаранджия.
Закачих една мрежа и от нея извадих костур с тегло 3,5кг.
Също през тези години,малко хора бяха виждали силикон и ме зяпаха как пълня кофа за 30мин. Не ми се смята Троли на колко годинки е бил тогава.....щъкал ли е под масата или вече е ходил,нямам идея.

Сега вървя към пенсия.Който му се играе,нека търчи около въртележката....и той ще дойде на моето.

Рибата от снимката се казва Peacock bass и е от семейство Cichlidae.Лови се много успешно на повърхносни примамки.
много ценно инфоEmo-83 написа:.За целта не се бърка през устата,а през хрилото.От там се завърта куката и сами ще останете учудени колко лесно се вади....точно както е влезнала,без никакъв проблем или затруднение.

- te4osoma
- разбира нещата
викат му и пауново око също....cronos39 написа:Рибата от снимката се казва Peacock bass и е от семейство Cichlidae.Лови се много успешно на повърхносни примамки.
Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
-
- сериозен играч
Платил ли си за патент,Emo-83 написа:А дори да е глътнал цялата,с кохер му я изваждам,без да му вадя червото и да ми умира.За целта не се бърка през устата,а през хрилото.От там се завърта куката и сами ще останете учудени колко лесно се вади....точно както е влезнала,без никакъв проблем или затруднение.Това си е мой патент и съветвам да го пробвате......благодарности не чакам въпреки,че ще ви улесня много.

[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/RCOcBKw3qrM?version=3 ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/RCOcBKw3qrM?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Мдааааа ще трябва да ми плащат....щото това го правя от как се помня.....още нямаше нет и ю-тубе.
Стояне,вземи покажи някой дяволък от чуждоземско.....щото съм дърт на библия и сам си се учудвал колко съм отворен.А от там имаме какво да научим,заради рибите които имат.
Е виж те как са ме копирали,ама що не го каза по-рано след,като си знаел тия неща.Да не се окаже само,че Испанците ловят сом след нашите прадеди,което е на 100% сигурно.
Аз се заклевам,че за 1-ви път виждам някакви илюстрации или клипчета на подобна тематика.
Саше утре тръгвам на дълъг риболов.Да не ме кълнеш еййй(връща се),че ще съм в една лодка с Палаза и Миро Булстара.....ще те топнем ей,ако няма риба.

Стояне,вземи покажи някой дяволък от чуждоземско.....щото съм дърт на библия и сам си се учудвал колко съм отворен.А от там имаме какво да научим,заради рибите които имат.
Е виж те как са ме копирали,ама що не го каза по-рано след,като си знаел тия неща.Да не се окаже само,че Испанците ловят сом след нашите прадеди,което е на 100% сигурно.
Аз се заклевам,че за 1-ви път виждам някакви илюстрации или клипчета на подобна тематика.
Саше утре тръгвам на дълъг риболов.Да не ме кълнеш еййй(връща се),че ще съм в една лодка с Палаза и Миро Булстара.....ще те топнем ей,ако няма риба.

Последно промяна от Emo-83 на Вто Окт 08, 2013 12:55 am, променено общо 1 път.
Хаахахах щого отваряш бре,ще ни хвърли някви яки и си изпиев пиенето и изядем яденето,с много риби..хахахаха.Emo-83 написа:Мдааааа ще трябва да ми плащат....щото това го правя от как се помня.....още нямаше нет и ю-тубе.![]()
Саше утре тръгвам на дълъг риболов.Да не ме кълнеш еййй(връща се),че ще съм в една лодка с Палаза и Миро Булстара.....ще топнем ей,ако няма риба.![]()
![]()
![]()
Като цяло ще гледам да съм разнообразен клЯн,бабУшка,алАй,карАбълък,стрИжок,тАранка,толУп,шАран,моруНаж,расПер,мренА и сОм....уклЕйки да снимам ли на директен телескоп,за по-голямо величие![]()
С тея кустури ма преби тоя смешко.С същия успех но много по добър ги бъхтя с чернокопско чепаре и по няколко.ма що лиго отварям.