Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Ще следим форума за ноември и ще се видим .
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicki4 »

хайде още един млад рибар готов за обмяна на опит.
Колкото обичаме, толкова и мразим пороците си.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Вчера бях на пясъка под първа бунa (под безмитна зона),от 5 до 13часа-две платики.Голямо нямане,не само при мене беше така-на буната двама човека-нищо,под мене трима-нищо.Хвърлях две пръчки (с чепаретата за калъч)едната на около 40метра,другата на около20,удар никакъв.Почнах да мисля дали не трябваше да взема леките дънни с хранилките.Но колегите под мен ловяха така(опитваха се) без резултат.Реших да пробвам по към брега-след малко резултата не закъсня,плувката заподскача и платиката беше в живарника.Хвърлих и втората пръчка на малка дистанция,удара беше моментален,но каква беше рибата не разбрах-изправи куката и се откачи.След десетина минути се хвана още една платика и това беше. Довечера мисля да отида на корабната на светеща плувка,дано платиката се пораздвижи малко.
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

трапера написа:Вчера бях на пясъка под първа бунa (под безмитна зона),от 5 до 13часа-две платики.Голямо нямане,не само при мене беше така-на буната двама човека-нищо,под мене трима-нищо.Хвърлях две пръчки (с чепаретата за калъч)едната на около 40метра,другата на около20,удар никакъв.Почнах да мисля дали не трябваше да взема леките дънни с хранилките.Но колегите под мен ловяха така(опитваха се) без резултат.Реших да пробвам по към брега-след малко резултата не закъсня,плувката заподскача и платиката беше в живарника.Хвърлих и втората пръчка на малка дистанция,удара беше моментален,но каква беше рибата не разбрах-изправи куката и се откачи.След десетина минути се хвана още една платика и това беше. Довечера мисля да отида на корабната на светеща плувка,дано платиката се пораздвижи малко.
Опита ли да я задържиш с храна платиката? Преди няколко дни ми разказа очевидец как Сунай преди 2-3 седмици в най не-кълвежното време му писнало да се оплакват от капота. Хвърлил две кофи захранка на кюшето над буната на корабната, извадил щеката и попилял рибата пред очите на поне 50 човека. После естествено върнал всичко в Дунава. :D
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Вчера бях на Дунава на корабната.Буната а и около нея беше заето пък и имаше едно голямо дърво на върха на буната та неставаше за блесни и т.н..Намерихме си място след понтона Хвърлихме въдиците на дъно и чакаме.От ляво на нас нищо , ние нищо ,от дясно също нищо само един пич клекнал с директния и се вгледал.Постоях гледайки го и извади платикана на бяло червейче,и още една и оше една .Опънах и аз дирекния но не буташе нещо .Полових 30 мин.и се обади , извадих я но в следващия час нищо .През това време пича си вадеше платиките но ЗАХРАНВАШЕ а ние ни бяхме подготвени за това и си тръгнахме .Малко се увлякох но ТРАПЕР вземи си захрана ако искаш платика.УСПЕХ
Последно промяна от ivo75 на Нед Окт 28, 2007 11:31 pm, променено общо 1 път.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

А забравих платиката си плува нейде.Не че беще дребна но само една
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Абе аз знам за захранката,но нямах щото исках да си ловя на чепаретата за калъч.А при този метод захранка не се ползва,просто няма смисъл от нея.Предимно се хвърля в анафора.ИВО75 колегата,който е ловил платиките с директния,с кафяво яке ли беше?На връщане от буните се отбих на корабната и този човек имаше около 20 платики,само на плувка,на дъно никой нищо не бил хванал.Иначе когато ходя на плувка то си е задължително да имам 3-4 пакета захранка.В неделя ходих на корабната под шлепа, на светеща за 3часа не БУТНА НИТО ВЕДНЪЖ мамка и рибешка :evil: ,а захранка си имах три пакета.Като отидох имаше трима колеги но и те нямаха кьорава риба. Но да не губим кураж ще пробваме този уйкенд,па каквото сабя покаже :lol: :wink: :lol:
лягам си star
събуждам се super star

ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Мисля че беше тъмно кафяво , беше седнал на едно молко столче почти във водата и живарника му беше пред него.Май че бяха двама други ловеше на 20-30м.от него и между тях всичко беше въдици но нказаха че дори нямали удар.Ако не утида някъде за хищник може и аз да пробвам.Успех
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Айде народе записвай се за среща :lol: :lol:

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t=10433&start=30

08.11.2007
Механа Русе час 19.00
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

За същия човек става дума.Уйкенда бях в Ямбол и Варна и ми пропаднаха плановете,за сметка на това пък как се напихме :partyman: Току що се връщам от командировка,утре съм на частно и май ще трябва да си взема болничен,че да отида за риба.Като гледам как от кранчето на лимана скубят косати и таранки ми иде да се гръмна от яд.Хората там ,пък аз на работа :evil: :evil: :evil: за тез мръсни пари. И в мех.Русе не успях да ида........
лягам си star
събуждам се super star

Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Така е,не всеки успява,но хубавото е ,че ще има и други срещи!Все за някоя ще успееш да се включиш! Много дъжд днеска а!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Който е пропуснал срещата пропуснал - случва се .Следващата среща ,трябва да сме повече и май да е пак през седмицата ,че ако сме много няма да има маси свободни .Пък и по бързо ни обслужват .Снимките са готени (продължавам да съжалявам че си тръгнах по рано)
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Не се коси Иво,срещи ще има а най важното е ,че се роди добра идея подбудена от Ивак.Има добри хора по земята!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

... и каква стана тя. Тази ценна тема ще иде на втора страница, ама така ще е, като от работа не може да иде човек за риба ,почти няма време да влезе във форума ,а камо ли да пише.. бе е.ало си е май..та :oops:
Най-после вчера реших ейтака напук да ида за риба на Текето да пофърлям, че забравих от коя страна се държи пръчката и как се слага червей на кука. За отиването отидох, пофърлях ама риба не фанах :oops: . Неможе да е само от студената вода, викам си. Те хората и под леда ловят риба, ама аз си се капотирах баш как си го пише по дебелите книги. Никви бели, червени и пембени червеи не свършиха работа. От 9 до 3 следобед ми клъвна 3 пъти на плувката и улових две попчета по около 2 най-много 3 грама... и те така. :wink: После си фанах гъ.а и айде дома, че си имам работа. Сега ще чакам пак добро разположение на звездите и съдбите, белким пак успея да ида за риба с този билет... Дай Боже!!!
:lol: :lol: :lol:
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Колега те май на Текето вече не дават да се лови. Поне така ми каза един от пазачите ,който познавам.Каза че щели да го зарибявати от декември до март нямя да е разрешен.Но щом никой не те е изгонил не се знае.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”