Блесни разни всякакви

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Блесни разни всякакви

Мнение от Д.Граховски »

Мишката написа:Какъв силикон? Вид, цвят, размер...
Най-обикновен шад от 50 стотинки, черен гръб, бял корем 5-6 см, с глава 8 грама, червена ако има значение. Но това ми е първия и единствен клен на силикон. Миналата година в студената вода набих кефалите и на въртяща №3 пантер мартин жълто тяло със сребристо листо на червени точки с яко задържане и мноооооого бавна проводка , също и клатушка литъл клео. Ама като цяло не залагам на кефал по това време на годината. Предпочитам костуреца, а скоро и на пъстърва ще се пусна.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
msotiroff
фен клуб-скобар

Мнение от msotiroff »

Ето моята скромна артилерия от блеснички.
Най - големи успехи съм имал на микроклатуните от най - горния ред, т.е. 0,8 и 0,9 грама. На въртящите имам една хубава балканка на най - китайската блесна-тая с мравката на листото :-D , другите(Мепс, Моска) ги имам от скоро и не съм ги пробвал. Нямам голям опит. защото практикувам спининг от 4-5 месеца, но съм забелязал, че въртящите са някак си по - универсални, докато на клатушки гони в по - топло време, и то само в плитка и бистра вода.
Прикачени файлове
20150224_175958.jpg
20150224_175958.jpg (1.08 MiB) Преглеждано 2495 пъти
Изображение
Аватар
stancom
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stancom »

msotiroff написа:....докато на клатушки гони в по - топло време, и то само в плитка и бистра вода.
Не е точно така. Възможно е ефекта да се е получил понеже вярваш най-много на леките микроклатушки, а те се движат в повърхностния слой. Друга причина е, че клатушката има по-малко съпротивление от въртележката и инстинктивно ги водим по-бързо, а в по студена вода рибата не и се хаби енергия да гони.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

msotiroff написа:Ето моята скромна артилерия от блеснички.
Най - големи успехи съм имал на микроклатуните от най - горния ред, т.е. 0,8 и 0,9 грама. На въртящите имам една хубава балканка на най - китайската блесна-тая с мравката на листото :-D , другите(Мепс, Моска) ги имам от скоро и не съм ги пробвал. Нямам голям опит. защото практикувам спининг от 4-5 месеца, но съм забелязал, че въртящите са някак си по - универсални, докато на клатушки гони в по - топло време, и то само в плитка и бистра вода.
тия клатушки лятото в жегата ако ги мяташ точно в тихичкото, лъдето се образува между брега и бързея ще имаш много яки резултати. Мяташ там и само чакаш с опънато влакно да те вземе.

Изображение

Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

...тия братята руснаци, понеже си нямат друга работа я гледайте с какво се занимават, та и ние палим покрай тях :D «Ульянка». :? я дайте инфо, някой ползвал ли е такова сечиво и към какви железа следва да се класифицира според Вас:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Било перфектно за тролинг, а тия моделчета-прототипи и за мятане:

Изображение

... :drinkers:
Аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Стонин МаХенд »

Малее, тaкова нещо за първи път виждам, според мен е някакъв хибрид, в чиято изработка са използвани гените на цикада.

Аз имам въпрос- използвал ли е някой блесните на Caperlan и какви са впечатленията от тях
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

Взимай смело модела като Аглия :wink:
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

1. Каква марка са микроклатушките на колегата msotiroff?
2. Някой може ли да сподели впечатления от блесните с листо директно монтирано върху оста, каквито са Mepps XD и Panther Martin.
Късметът е на страната на подготвените.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

1. Различни
2. Добри , особено от Пантер Мартин
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

Здравейте ! Има ли колеги ползващи клатушките Gt - bio? Не знам от колко време са на нашия пазар, но аз скоро научих за тях. Попадна ми клатушка на тази марка, модел Leech златна, с червени точки.
https://www.youtube.com/watch?v=NBkyBmZBIAk" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Движението и, е точно като на клипа. Разликата е, че е с единична кука, и няма тази пластина на куката.
2 грама, лети като куршум, и имам вече няколко извадени костура с нея. (мятах за кленове, ама йок...)
Моля , ако има колеги запознати с тези блесни, да препоръчат още някой модел на марката, който според тях си заслужава вниманието.
Благодаря !
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Аз все още нямам подобна блесна, но много от колегите с които ловя притежават доста видове на въпросната марка. ГТ био по мои впечатления е доста прилична и уловиста клатушка, лови пъстърви на платено, може и в диво ама нямам впечатления от диви реки. За клен според мен тази която притежаваш е идеална, просто е въпрос на време да напипаш тупалките, аз съм имал блесни дълго време неразловени и после им хващам цаката и става страшно. Изчакай да позатопли и ги мъчи на границата на бързея и тихото и около клонаци. По мои впечатления около такива места клена налита при цопване или на пропадане малко след цопването.

Изображение

niki23
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от niki23 »

аз имам големите модели даже май се презапасих та ще ги разреждам :) на gt bio обаче още ме съм ги пробвал за щуките. Има един модел с две куки
GT BIO Super Hyperbola Lure: https://youtu.be/ViCJyMCSSOM" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
та му се чудя дали да не махна предната. Каква и е целта на втората троика
Мишката
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Мишката »

Как преценявате, че трябва да смените една блесна по време на излет? Как си избирате блесните? Аз търся модел който да се харесва на дребосъка, малките рибки да съпровождат блесната, като започвам винаги от малките към по-големите номера, при положение, че имам няколко номера от един модел въртушки. Когато съм на непознат водоем започвам с класически модели и разцветки - сребристи, медни аглий на Мепс и тнт. Причината понякога да не взима е че просто рибата не ще или, че я няма на даденото място в съответното време. Как да избирам блесната и по какво да преценя че е време да сложа друга?
Късметът е на страната на подготвените.
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

markas написа:Здравейте ! Има ли колеги ползващи клатушките Gt - bio? Не знам от колко време са на нашия пазар, но аз скоро научих за тях. Попадна ми клатушка на тази марка, модел Leech златна, с червени точки.
https://www.youtube.com/watch?v=NBkyBmZBIAk" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow
Движението и, е точно като на клипа. Разликата е, че е с единична кука, и няма тази пластина на куката.
2 грама, лети като куршум, и имам вече няколко извадени костура с нея. (мятах за кленове, ама йок...)
Моля , ако има колеги запознати с тези блесни, да препоръчат още някой модел на марката, който според тях си заслужава вниманието.
Благодаря !
Имам такива клатушки,имам хванати костури,кефали и щуки.
Намерих само тези снимки:
10511114_891506147529485_1790738013024521972_n.jpg
10511114_891506147529485_1790738013024521972_n.jpg (122.27 KiB) Преглеждано 1990 пъти
10704432_925050770841689_783072057371994655_o.jpg
10704432_925050770841689_783072057371994655_o.jpg (717.09 KiB) Преглеждано 1990 пъти
Всички риби,които съм хванал на такива клатушки,са от затворени водоеми.
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
markas
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от markas »

Само не мога да разчета името на модела. Ако е удобно да го споделиш? Гледам че е с тройка кука и няма атрактор. Ти ли си я сложи, или така я купи?
Нямах търпение да чакам препоръка и за това си взех и сребристия Гт- био Ананас. На него нямам удар все още, но пък на златната, вчера имах 8 костура за 1 час. Проблема е, че искам клен :D А не е като да няма кленове, понеже един колега до мен на двойка бели червеи извади 3 клена по над 40 см...
Първата щука и първата кака се помнят вечно независимо от килограмите им !
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”