Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
- dan10
- фен клуб-скобар
Re: Риболова около Русе
Неска се поразходих(без да ловя) до корабната и на тухлената!! Като цяло не е много много добре нооо... имаше хора които бяха хванали някоя друга платика червеноперка и тук таме някоя таранкаtenesista_ написа:По островите колега но и там си е слаба работа

-
- вече хвърля и на тежко
аз се пробвах на лома под дъжда и се отчетох само с 2 таранки на директен, имаше и други рибари, но много слаба работа.
Пф днес на Дунава много слабо, на разходка и хората бяха хванали по 1-2 рибки.

- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Шаро явно още не се е раздижил ама таранка доволно добър излет направих по късно ще пусна една тема!!!Vlado_852 написа:Как изкара Колев? Хвана ли някой шаро?K.KOLEV79 написа:Утре пускат язовира на пет кладеци и аз ще съм там на всяка цена ,който изка да заповяда,ако е узпешен излета първи ще разберете
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Важното е релкса да е на макс, колегаK.KOLEV79 написа:Шаро явно още не се е раздижил ама таранка доволно добър излет направих по късно ще пусна една тема!!!Vlado_852 написа:Как изкара Колев? Хвана ли някой шаро?K.KOLEV79 написа:Утре пускат язовира на пет кладеци и аз ще съм там на всяка цена ,който изка да заповяда,ако е узпешен излета първи ще разберете

И малко инфо относно условията, ако може да дадеш

С интерес очакваме темата..
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Нарочно пускам този пост тук, защото съм сигурен, че ще го видят много хора, които обичат да риболовстват по Янтра. Започнали сме нещо, искаме да го довършим и да си изчистим нашия участък от реката във всяко едно отношение. В инициативата до тук са включени Спининг клуб "Стари Видри", Мухарски клуб "Стримерите" и Риболовен клуб "Аспиус" - Ценово. Ще имаме нужда от помощ за да ловим в една по чиста и без бракониери Янтра!
"Излетът" от вчера:
Русенското звено на ИАРА отново доказа, че при реални сигнали действат перфектно!
Ситуацията е ясна - мрежа, лодка, лодкар, телефон до ИАРА, винтери, проверяване на винтерите от лодкаря, неизпускан от поглед през цялото време от група сериозни риболовци, служител на подвижната горска стража между риболовците ...
ИАРА дойдоха след час -колкото им е пътя от Русе до реката. Лодкаря прихванат на излизане с лодката - с винтери и малко риби. Рибите пуснати живи обратно. Извадени още няколко винтера на "неизвестен извършител". Извадена и една мрежа на "неизвестен извършител". Излетът се пише в графа "Успешни".

Тук трябваше да се пресече цялата река заради мрежата:

Цялата мрежа - един кефал и една каракуда - върнати обратно и те ...

Благодарим на ИАРА - Русе за ефективността!
Ето и официалната информация:
Инспектори на ИАРА Русе са заловили бракониер на река Янтра
"Излетът" от вчера:
Русенското звено на ИАРА отново доказа, че при реални сигнали действат перфектно!
Ситуацията е ясна - мрежа, лодка, лодкар, телефон до ИАРА, винтери, проверяване на винтерите от лодкаря, неизпускан от поглед през цялото време от група сериозни риболовци, служител на подвижната горска стража между риболовците ...
ИАРА дойдоха след час -колкото им е пътя от Русе до реката. Лодкаря прихванат на излизане с лодката - с винтери и малко риби. Рибите пуснати живи обратно. Извадени още няколко винтера на "неизвестен извършител". Извадена и една мрежа на "неизвестен извършител". Излетът се пише в графа "Успешни".

София, 4 април 2011 г. – Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе съвместно със служители ДЛС “Дунав” Русе са извършили проверка по река Янтра, в землището на с. Белцов. Проверката е осъществена по сигнал на риболовци от Спиниг клуб “Стари видри” Русе за извършване на бракониерски набези в района. В резултат на предприетите действия е задържан бракониер с инициали В.В. от с. Белцов. Нарушителят е извършвал незаконен риболов с мрежови уреди (винтери) от дървена лодка. Инспекторите на ИАРА са съставили акт на лицето за извършване на стопански риболов без разрешително. От бракониера са конфискувани 3 бр. винтери и една дървена лодка тип “чамица”.
В хода на проверката в същия район, служителите на ИАРА са открили и извадили от водата още 3 бр. винтери и една бракониерска найлонова мрежа с дължина 50 метра. Риболовните уреди са били в работно положение. Те са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Росен написа:Нарочно пускам този пост тук, защото съм сигурен, че ще го видят много хора, които обичат да риболовстват по Янтра. Започнали сме нещо, искаме да го довършим и да си изчистим нашия участък от реката във всяко едно отношение. В инициативата до тук са включени Спининг клуб "Стари Видри", Мухарски клуб "Стримерите" и Риболовен клуб "Аспиус" - Ценово. Ще имаме нужда от помощ за да ловим в една по чиста и без бракониери Янтра!
"Излетът" от вчера:
София, 4 април 2011 г. – Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Русе съвместно със служители ДЛС “Дунав” Русе са извършили проверка по река Янтра, в землището на с. Белцов. Проверката е осъществена по сигнал на риболовци от Спиниг клуб “Стари видри” Русе за извършване на бракониерски набези в района. В резултат на предприетите действия е задържан бракониер с инициали В.В. от с. Белцов. Нарушителят е извършвал незаконен риболов с мрежови уреди (винтери) от дървена лодка. Инспекторите на ИАРА са съставили акт на лицето за извършване на стопански риболов без разрешително. От бракониера са конфискувани 3 бр. винтери и една дървена лодка тип “чамица”.
В хода на проверката в същия район, служителите на ИАРА са открили и извадили от водата още 3 бр. винтери и една бракониерска найлонова мрежа с дължина 50 метра. Риболовните уреди са били в работно положение. Те са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

-Колега шапка ти свалям

- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
На този човек можели по телефона да му се подаде сигнал за злоопотреби или трябва да се ходи да се пише жалби ,питам защото на едно място видях едни хора който злоопотребяват ,в определни дни от седмица ,идват на мястото за 20-30 мин. и после тръгват ,няма как да ги задържа да изчакат ИАРА да глобиkasabinho написа:082 / 83 65 89
Началник звено
Краснодар Лицов
0888 996549

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Шапка свалям
БРАВО! Редовно трябва да се правят проверки и да се режат глави
БРАВО!
Ако има по-засилен контрол на Текето, ще е много добре, че голяма свободия се шири там последните години, а е идеално място за риболов и релакс

Ако има по-засилен контрол на Текето, ще е много добре, че голяма свободия се шири там последните години, а е идеално място за риболов и релакс
- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това е телефона ...K.KOLEV79 написа:На този човек можели по телефона да му се подаде сигнал за злоопотреби или трябва да се ходи да се пише жалби ,питам защото на едно място видях едни хора който злоопотребяват ,в определни дни от седмица ,идват на мястото за 20-30 мин. и после тръгват ,няма как да ги задържа да изчакат ИАРА да глобиkasabinho написа:Началник звено
Краснодар Лицов
0888 996549![]()
![]()
![]()
Там за контрола отговаря Общината, имат си нов шеф на "Спортни имоти" и имаше някакъв оптимизъм в тази насока, но трябва клубовете да направят разговори с Общината. Ние повече си гледаме реките ...bachoivo написа:Ако има по-засилен контрол на Текето, ще е много добре, че голяма свободия се шири там последните години, а е идеално място за риболов и релакс

На това му се казва хубав репортаж
.Айде и аз да похваля ИАРА. Миналата година един тарикат се осмели да пусне до мен мрежа и след 15-20 мин. хора от ИАРА случайно
минаха и му взеха даже и серткмето.

Последно промяна от kasabinho на Пон Апр 04, 2011 1:25 pm, променено общо 1 път.

- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Как изкара Колев? Хвана ли някой шаро?[/quote]
Шаро явно още не се е раздижил ама таранка доволно добър излет направих по късно ще пусна една тема!!![/quote]
Важното е релкса да е на макс, колега
С интерес очакваме темата..[/quote]
Условията на Пет кладеци са 10 лева 3 пръчки ,рибата не се плаща ,има бирица
,безалкохолно кафенце ,уреден е вече и с тоалетна ,кошчета за боклук и др. май прозвоча като реклама ,ако преценят модовете доже да изтрият това мнение.
Риба:
Таранки/каракуди-до 2 кг енгземляри
Шарани -до към 15 кг .но собственика на 10 кг не дава да се взема
Амури -до 2-3 кг
Толустолопи до 4 кг
Сомове до 10 кг
Миналата година зариби още 150 бройки малки сомчета.
Червеноперки колко изкаш дребосък.
Шаро явно още не се е раздижил ама таранка доволно добър излет направих по късно ще пусна една тема!!![/quote]
Важното е релкса да е на макс, колега

С интерес очакваме темата..[/quote]
Условията на Пет кладеци са 10 лева 3 пръчки ,рибата не се плаща ,има бирица

Риба:
Амури -до 2-3 кг
Толустолопи до 4 кг
Сомове до 10 кг
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Обещаващо изглежда - ще се пробва, по Великден съм на гости на бабето (селото е на 15-тина км от там)....бирата ме грабна тоталноK.KOLEV79 написа: Условията на Пет кладеци са 10 лева 3 пръчки ,рибата не се плаща ,има бирица,безалкохолно кафенце ,уреден е вече и с тоалетна ,кошчета за боклук и др. май прозвоча като реклама ,ако преценят модовете доже да изтрият това мнение.
Риба:
Амури -до 2-3 кг
Толустолопи до 4 кг
Сомове до 10 кг

Здравйте колеги !
Малко инфо и от мен:Петък-след дългата суша през зимата малко платена лубов-Писанец
рибарника на Орлин.Условиятя са 8лв вход и по 4лв на кг без таранката.Резултата- по 25-30 кг на човек шарковци до кило и таранки 150-350 г. .Неделя на Сандровският остров на фидер
от лодката към 20-25 рибки предимно платика и морунаж .
На острова до брега навсякъде имаше винтери. Те законни ли са и трябва ли да подаваме
сигнал до ИАРА за тях ?
Поздрави на всички и наслука !
Малко инфо и от мен:Петък-след дългата суша през зимата малко платена лубов-Писанец
рибарника на Орлин.Условиятя са 8лв вход и по 4лв на кг без таранката.Резултата- по 25-30 кг на човек шарковци до кило и таранки 150-350 г. .Неделя на Сандровският остров на фидер
от лодката към 20-25 рибки предимно платика и морунаж .
На острова до брега навсякъде имаше винтери. Те законни ли са и трябва ли да подаваме
сигнал до ИАРА за тях ?
Поздрави на всички и наслука !
K.KOLEV79
А ти какво улови на Пет кладенци?
Благодаря за инфото, в забраната и аз може да го пробвам
НАСЛУКА!
А ти какво улови на Пет кладенци?
Благодаря за инфото, в забраната и аз може да го пробвам

НАСЛУКА!