Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от pojara28 »

topsoft написа:
pojara28 написа:Ясно че може да се оправи просто се питам дали си заслужава да я правя. А за майстор че ще ми трябва ще ми трябва но не знам дали да я лепи или да и сменям наставката.
Продават си "оригинални" колена при вносителя, ама ... според мен е добре да пробваш рекламацийка направо да ти дата коляно ново без пари....
Това като го прочетох се почудих дали да се резсмея или да се разплача, човек това е Булгаристан тук думата рекламация е мръсна дума. Че съм се пре...л съм се пре....л то е ясно.
скобара е риба проклета
Изображение
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

мойта е доста по нисак клас formax legacy 6м. ебати дървото счупи се на 4то или 3то коляно незнам точно а са ме мързи да я гледам ама я направих с един изолирбанд или нешто такова ама яко я стегнах тои е некав разтягащ се и оня ден нямах ядове ама ако тресне некой по-голем нз. а и е суупееерр тежка мускулна треска имам а бе с 2 думи се пре..х яко :X
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Аз също ползвам тика АДВЕНЧЪР 7м директна , а брат ми ползва УОНДЪР 6-ца е това са здравите модели на тика. По крехки са Уинър и Арес такива са ми наблюденията от колеги. Искам да сменя директната с 8-ца но първо ще и тъпся на тази купувач. А аз ползвам 6-ца на Фокус менте по тежичка е но е здрава да чукна дърво.
А добрия белобрад дядо беше оставил за мен един фидер и макара под елхата, явно е прочел писмото ми :lol:
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

pojara28 написа:
topsoft написа:
pojara28 написа:Ясно че може да се оправи просто се питам дали си заслужава да я правя. А за майстор че ще ми трябва ще ми трябва но не знам дали да я лепи или да и сменям наставката.
Продават си "оригинални" колена при вносителя, ама ... според мен е добре да пробваш рекламацийка направо да ти дата коляно ново без пари....
Това като го прочетох се почудих дали да се резсмея или да се разплача, човек това е Булгаристан тук думата рекламация е мръсна дума. Че съм се пре...л съм се пре....л то е ясно.
Ако не сия купил от официалния вносител може и да си прав, но от Ал Фишерман са доста коректни в това отношение.....
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

pojara28 написа:то и на мен боло ми донесе Дядо Коледа. Една тика на 6м и след две хванати риби се счупи при замятане. Нема по скапана история
Е нема що ..... Не ми допада тая марка въпреки,че в момента разглеждам болонези точно от нея! Продадох си Шимано Техниума чисто ново да го заменим с Тика! Нема да стане-още повече с думите на Пожара! Дядото за празниците донесе нова осмица Фокус Тоурнамент да попълни колекцията вече станаха 5 мислим само шпицове осмори,донесе и една бака колмик 25 л страхотна е,един тубос Фокус 1.51м та доволно:)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

topsoft написа:.... това е Булгаристан тук думата рекламация е мръсна дума. .
Ако не сия купил от официалния вносител може и да си прав, но от Ал Фишерман са доста коректни в това отношение.....[/quote]

Незнам, за счупвания рекламацията е под въпрос, дори и в страните където връщането на стоки е хоби :?: Как ще увериш продавача, че стоката му е била калпава, а не си брулил орехи с нея, например :?:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

Че не съм брулил орехи не съм, днес даже специално отидох на чисто място да ловя с нея за да посвикна с въдицата, но уви нямах време. Лошото е че започнах да се чудя дали и аз нямам вина. Проблема ми е че искам де се направи като хората и не знам как и къде да стане това и да не стане по лошо.
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Вариантите са ти два - Ал Фишерман ново коляно (за предпочитане според мен) или Стенли (ненадминат майстор на карбона).
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

pojara28 написа:Че не съм брулил орехи не съм, днес даже специално отидох на чисто място да ловя с нея за да посвикна с въдицата, но уви нямах време. Лошото е че започнах да се чудя дали и аз нямам вина. Проблема ми е че искам де се направи като хората и не знам как и къде да стане това и да не стане по лошо.
Зависи как е счупено, но определено според мен най-добре ще е с ново коляно! Лошото е, че "оригиналните" не са баш такива.
За да не е баш спам коментара - утре ще ги пробвам на едно место, излизали от 800 гр. нагоре. Ако имам късмет - ще докладвам :drinkers: ..
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Ако мога и аз да ти помогна с нещо ще ти дам няколко телефона за ремонт специално на Tica ако не ти се праща на въпросните хора ,то поне за консултация ,съвет или както искаш да го кажеме:
0888673787,0888516375 и 024924625.
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

Не е нужно да търсиш майстор, за да си оправиш болонезата. Ремонтът е елементарен и можеш сам да си го извършиш, без да се вкарваш в излишни разходи. Най-голямото преимущество на риболовната марка "Тика" е, че разполага с всякакви резервни части на склад в България. Мой съвет е да не лепиш счупената бланка, а да си закупиш нова.
Самият ремонт включва:
1. Леко нагряване на върховия водач и отстраняването му.
2. Изваждат се двата подвижни водача.
3. Развиваш металната тапа на болонезата и изваждаш върховата бланка.
4. Сваляш СИК водача от второ коляно. Единствено в тази част от ремонта трябва да си по-внимателен. Взимаш едно малко, но добре наточено ножче и правиш плитък разрез по дължина на заливката на СИК водача на втора бланка, така че да не надереш карбона. Внимателно премахваш заливката /която е смола с незнаен произход/ и под нея стигаш до конеца на СИК водача. Развиваш кончето с ръка и СИК водача ти остава в ръката.
5. Изваждаш и втората бланка.
6. Демонтираш СИК водача от третата бланка /идентично с втора бланка/
7. Подменяш счупената бланка.
8. Монтираш СИК водача на трета бланка.
- намазваш тънко с "Хелметекс" около 1,5 см. мястото, където лежи водача.
- намираш си конец с приблизително същата дебелина и навиваш върху лепилото един слой с дължина 5 мм /този слой се подлага под крачето на СИК водача, за да не опира метал в карбона/
- поставяш водача и навиваш върху него отново един пласт конец с дължина 1,5 см. и изчакваш лепилото да изсъхне.
- заливката на водача се моделира върху намотания конец и се прави от двукомпонентните лепила / продават се навсякъде и лесно се моделират/
9. Монтираш СИК водача на втора бланка / по същият начин както при трета бланка/.
10. Вкарваш подвижните водачи на върховата бланка.
11. Залепваш върховия водач с каноконлит.
12 . Пръскаш с черен спрей заливките на втора и трета бланка и си готов за подвизи на реката.
Извинявам се за спама, но е много гадно да си счупиш новата болонеза на първия излет. Още не е успял да и се нарадва човека и е чул неприятния звук.
П.П. Споделих опита си от подмяна на настъпена трета бланка на болонеза ForMax 5м.
Последно промяна от Veleka на Нед Дек 29, 2013 10:37 pm, променено общо 2 пъти.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
garantex
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от garantex »

Колеги, искам да Ви попитам, добър ли е Арес ? Смисъл мек ли е, или е добре ? Че мисля да купувам болонезе, да подменя мача.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

има тема за риболова с боло ... там пише доста неща за тиките ... и не само .... а и разгледаи 1-2 страници назад в тая тема тъкмо се обсъжда точно тоя модел ;)
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

За навиването и заливката на водачите можеш да погледнеш на Росен блога за мухарки риболов - родбилдинг секцията. http://flyfishing.iantra.com/rod-building.html" onclick="window.open(this.href);return false;
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

garantex написа:Колеги, искам да Ви попитам, добър ли е Арес ? Смисъл мек ли е, или е добре ? Че мисля да купувам болонезе, да подменя мача.
Не е мек !
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”