Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Риболова около Русе

Мнение от K.KOLEV79 »

kutinchev написа:K.KOLEV79
А ти какво улови на Пет кладенци?
Благодаря за инфото, в забраната и аз може да го пробвам :)
НАСЛУКА!
Като за първи излет на язовира доволно ,таранки 20-25 бр между 700 гр. и 1 кг. и нещо
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Аватар
knbis
новобранец
новобранец

Мнение от knbis »

Днес пак разочарование в лимана на АППД.Имаше отбор парашутисти,единия с цялата си наглост реши да си пусне парашута там където аз си мятах спининга и след като го попитах там ли мисли да го остави отговорът му беше:"Дааааа,че къде?"
е аз пък му го измъкнах със силиконката и така......
Отдавна се каня да си запиша номерата на ИАРА,но след днес вече са в телефона ми!
aspius
новобранец
новобранец

Мнение от aspius »

Колеги, днес на р. Янтра, водата е много чиста, като пробвах риболов с болонезе, но резултата бе нула за мен. Прекрасна е реката, но кефала, морунажа, каракудата ги няма. На моста до Ценово имаше риболовци, които вадеха по някоя каракуда до към 100 гр. и паради тази причина се наложи да посетим старото корито на реката. Доволно количество дребна каракуда, поне за релакс е супер.
Аватар
dan10
фен клуб-скобар

Мнение от dan10 »

"aspius" в кое село си бил на старото корито ??? :)
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

aspius написа:Колеги, днес на р. Янтра, водата е много чиста, като пробвах риболов с болонезе, но резултата бе нула за мен. Прекрасна е реката, но кефала, морунажа, каракудата ги няма. На моста до Ценово имаше риболовци, които вадеха по някоя каракуда до към 100 гр. и паради тази причина се наложи да посетим старото корито на реката. Доволно количество дребна каракуда, поне за релакс е супер.
Аз пък днес ходих по работа до Бяла и ест. след това се разходих по Янтра :) в район между Бяла и Стърмен. Колеги имаше на няколко места и по двата бряга на реката. Постоях 30мин при трима колеги, които мятаха с болонезки. Ловяха си много добре на торен, на около 15-20м навътре, на приблизително 1,5м дълбочина. Почти нямаха празно изтичане. Рибите: каракуди по 250-300 до 400гр (на око на толкова приличаха :) ) и кефалчета по педя. Ест. захранваха си постоянно..... Имаше и един пич на фидер - и при него си кълвеше доволно....
За сега от мен толкова :)
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
deto_g
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deto_g »

Днес на ряховския лиман пълна скръб! Трима човека, добра захранка + пелети Сенсас, шарен червей, торен червей, блесни, воблери, чалъми и т.н. = почти нищо - 2 бабушки и 2 костура. До нас група от четирима души, също добре подготвени - и те така. Къде отиде тая риба, не знам!?! До преди две седмици излизаше, пък сега :roll: Да не би да пускат от ония въдици с тока вечер?
Изображение
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

deto_g написа:Днес на ряховския лиман пълна скръб! Трима човека, добра захранка + пелети Сенсас, шарен червей, торен червей, блесни, воблери, чалъми и т.н. = почти нищо - 2 бабушки и 2 костура. До нас група от четирима души, също добре подготвени - и те така. Къде отиде тая риба, не знам!?! До преди две седмици излизаше, пък сега :roll: Да не би да пускат от ония въдици с тока вечер?
Каква е дълбочината в този лиман? При продължително спадане на нивото е най-нормалното нещо рибата да си бие камшика към руслото, особенно ако е недълбоко мястото. Какви да е пелети са грешка, в този сезон и за тези риби.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Ицо
новобранец
новобранец

Мнение от Ицо »

От сайта на ИАРА - топло-топло :)

ВАЖНО!!! ЗАБРАНАТА ЗА РИБОЛОВ ВЪВ ВРЪЗКА С РАЗМНОЖИТЕЛНИЯ ПЕРИОД ЩЕ ЗАПОЧНЕ ОТ 18 АПРИЛ 2011 г.
София, 5 април 2011 г. – Предстоящата пролетна забрана за риболов по време на размножителния период се предвижда да започне от 18 април /понеделник/ 2011 г. Малко по-късното въвеждане на забраната е с оглед любителите риболовци да могат да упражнят през почивните дни /16 и 17 април 2011 г./ своето хоби.

Заповедта за забрана ще бъде качена на интернет страницата на ИАРА www.iara.government.bg след подписването й от министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.
valu
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valu »

Здравейте колеги.Ами да питам някой имо ли инфо за Бели лом.Дали подкараха лодките......
И ако някой е практикувал там този риболов,да сподели къде има добри места за пускане на лодка.Ще съм благодарен,че в неделя ако не духа много мисля да пробвам.
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Добър ден, вманиачени на тема риболов :) :)
Някой може ли да даде инфо за гьола на Щръклево - мисля да заведа брат'чеда да поскубе дребосък там...до преди година-две имаше, ама сега не знам до колко е опоскан от братята с постоянен тен :) :)
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
insurgent
новобранец
новобранец

Мнение от insurgent »

Днес реших да пробвам района под хлебна мая, но се отчаях доста рано поради силния вятър. След това се приместих в лимана до маята, където отначало вятъра беше поносим, след малко захранка почна да пипа на фидера, но имах късмет само за 3 риби в рамките на 15мин, след което се оказа, че не ми е ден и вятъра се усили, смени си посоката на 180 градуса и практически не можеше да се лови. Така че приключих с 3 морунажа, които си плуват в момента. Но мисля, че при спокойно време, захранка и фин такъм може да се постигнат добри резултати.
bat_deso
новобранец
новобранец

Мнение от bat_deso »

Здравейте колеги.Да питам някой има ли инфо за чифлика?
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

И на мене ми е интересно какво става с Чифлика,дочух че старият собственик се е отказал,но незнам доколо е истина. :roll:
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
ribarq92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarq92 »

nick71 написа:И на мене ми е интересно какво става с Чифлика,дочух че старият собственик се е отказал,но незнам доколо е истина. :roll:
Не не се е отказал.Таксата е пак 5лв. и рибата се заплаща.Има хванати доста шарани но до 1.5кг :wink:
Аватар
stan4o__vd
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stan4o__vd »

bat_deso написа:Здравейте колеги.Да питам някой има ли инфо за чифлика?

И аз знам че таксата е 5лв и шараните са до килограм, но се ловят добре :D
Риболова не е наслука- РИБОЛОВА Е НАУКА!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”