Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от metoo »

Ето ви малко информация. Вчера на железница с колегата Граховски хванахме около 23 24 скоби на троха, рибата въобще не се влиаше от храна. Кажете как е риболова на покровнишкия мост по 100 човека се трупат на ден а няма никой от форума да даде инфо ?
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

тъй като не хона много често мисля да ви подскажа и аз 1 место .... да нее много блъсканица на тунела .... та местото е 50 100 метра по нагоре .... има прилични скобари ... лапат на троха там е сравнително плитко но има 2-3 добри места .... който оставам на вас да си ги намерите
а за покровнишкия има напредвид вливането на бистрица .... че на покровнишкия нема риби .... долу на вливането вадат риби но не всички ! сутрин там винаги има 2-3 с олово и 3ки
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 35820k.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; снимката е на колега от форума
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

prodigy666 написа:.... да нее много блъсканица на тунела ....
Представям си как ще се разреди тунела, че и 5-6 км преди и след него- цели 6 почивни дни, валежи не се очакват никакви.Дано като се струпат всички и се изнервят да вземат, че да изгонят тройкаджиите.То е ясно, че няма да се хване много риба на стръв в тарапаната и бистата вода
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

metoo написа:Ето ви малко информация. Вчера на железница с колегата Граховски хванахме около 23 24 скоби на троха, рибата въобще не се влиаше от храна. Кажете как е риболова на покровнишкия мост по 100 човека се трупат на ден а няма никой от форума да даде инфо ?
Искам да попитам кой извади това твърдение ,,РИБАТА НЕ СЕ ВЛИЯЕШЕ ОТ ХРАНА,,? как разбра ти Мето обясни ми точно?Мерси
Последно промяна от DJONI RINGO на Пон Дек 30, 2013 12:18 pm, променено общо 1 път.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

аз трокаджии там не съм видел ! ловат на чивете всички ама нищо неможе да им се направи така и папата да доиде .... магат само да ги спипат с наднормен улов и тва е .... иначе там само 3-4 ловат големи количества от целата навалица иначе кви 6 почивни дни ахах аз съм на бачкане на 2ри :twisted:
Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

Аз днес си поръчах tica wonder 6 м.,дано не страдам и аз
Аватар
sashoart
фен клуб-скобар

Мнение от sashoart »

не знам,жал ми е за рибетата на мене...>>>
фен клуб-скобар
Аватар
sashoart
фен клуб-скобар

Мнение от sashoart »

гениален
фен клуб-скобар
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

daanndo написа:Аз днес си поръчах tica wonder 6 м.,дано не страдам и аз
С това копие няма спокойно-здрава е!Обаче трябва да знаеш,че ще имаш много откачени риби-:) защо ти сам ще разбереш ;)Тънките влакна също са проблемни при нея! Защо пак оставям да разбереш сам! Обаче аз съм тук и ще ти помогна:D

Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

DJONI RINGO написа:
С това копие няма спокойно-здрава е!Обаче трябва да знаеш,че ще имаш много откачени риби-:) защо ти сам ще разбереш ;)Тънките влакна също са проблемни при нея! Защо пак оставям да разбереш сам! Обаче аз съм тук и ще ти помогна:D
Нали сме за това,да си помагаме:D На първи ще я тествам :D
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

daanndo написа:
DJONI RINGO написа:
Нали сме за това,да си помагаме:D На първи ще я тествам :D
Ако усетиш това за което ти говоря ще и смениш върха и си готов! Ще ти кажа какъв! Към 12 лева ще се набуташ още ,но ще биде ;)

Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

Мерси колега,дано не се наложи
Аватар
Veleka
фен клуб-скобар

Мнение от Veleka »

daanndo написа:Мерси колега,дано не се наложи
Дани така и не разбра намека на Джони. Идеята с подмяната на върха на Уондъра цели да направи върховата акция по-малка, т.е. малко по-мека самата болонеза. Този модел на Тика е с най-висока акция, изключително здрава, мощна и твърда въдица. Основната причина за откачането на трофейните риби се крие именно в нейната твърдост. Силните претупвания, които прави скобарът особено в бързи течения са проблем за твърдите болонези. Вижте на клипчето отдолу с колко мека болонеза лови скобари Вальо Колев, а той определено знае с каква въдица да отиде на реката. http://www.youtube.com/watch?v=5f_1T-lqZ0o" onclick="window.open(this.href);return false;
Последно промяна от Veleka на Пон Дек 30, 2013 7:02 pm, променено общо 1 път.
45324
Все някога ще науча риболова на скобар!!!
Аватар
daanndo
фен клуб-скобар

Мнение от daanndo »

Veleka написа:
daanndo написа:Мерси колега,дано не се наложи
Дани така и не разбра намека на Джони. Идеята с подмяната на върха на Уондъра цели да направи върховата акция по-малка, т.е. малко по-мека самата болонеза. Този модел на Тика е с най-висока акция, изключително здрава, мощна и твърда въдица. Основната причина за откачането на трофейните риби се крие именно в нейната твърдост. Силното претупване, което прави скобарът особено в бързи течения са проблем за твърдите болонези. Вижте на клипчето отдолу с колко мека болонеза лови скобари Вальо Колев, а той определено знае с каква въдица да отиде на реката. http://www.youtube.com/watch?v=5f_1T-lqZ0o" onclick="window.open(this.href);return false;
Разбрах го колега,имах предвид дано не се наложи да го сменям,ще се разбере като отида на реката,мерси все пак
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

Това за Валентин Колев че лови с боло в някой филм е ОК ; Всеки лови както му е най удобно. Но колкото пъти аз съм го засичал по струма лови със мач или фидер не знам какво е точно не съм любопитен. Това обаче не означава че трябва всички да се юрнете на фидери или мачове. За болонезе аз съм държал само такива на Тика защото реших че това е марката която мога да си позволя. И макар че я счупих моята, мога категорично да кажа, че Ареса е страшна. Не е твърда като уондъра, но не е и мека като суинга , просто на мен ми пасва идеално точно това искам от въдицата си. За това съвета ми е вземи си въдица която ти пасва пък ако видиш че искаш нещо повече от нея винаги може да и смениш върха или да минеш на друга пръчка. Убеждението ми че ако почваш от нулата в риболова на река така както бях аз преди години е по добре да наблегнеш на кола във въдицата а после да минеш на нещо по добро. А това колко по добро зависи от финансовите възможности, както е казал не безизвестния герой -колкото повече толкова повече.
ПС: А че В Колев ги умее според мен не е от въдицата а от задвъдичното устройство. Последно го гледах преди два три дни- е скъса им .....
скобара е риба проклета
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”