Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от metoo »

DJONI RINGO написа:
metoo написа:Ето ви малко информация. Вчера на железница с колегата Граховски хванахме около 23 24 скоби на троха, рибата въобще не се влиаше от храна. Кажете как е риболова на покровнишкия мост по 100 човека се трупат на ден а няма никой от форума да даде инфо ?
Искам да попитам кой извади това твърдение ,,РИБАТА НЕ СЕ ВЛИЯЕШЕ ОТ ХРАНА,,? как разбра ти Мето обясни ми точно?Мерси

Поради простия факт че риба се ловеше еднакво и без храна и с храна. Даже като хвърлиш храна и рибата изчезваше за бая време.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

pojara28 написа:Това за Валентин Колев че лови с боло в някой филм е ОК ; Всеки лови както му е най удобно. Но колкото пъти аз съм го засичал по струма лови със мач или фидер не знам какво е точно не съм любопитен. Това обаче не означава че трябва всички да се юрнете на фидери или мачове. За болонезе аз съм държал само такива на Тика защото реших че това е марката която мога да си позволя. И макар че я счупих моята, мога категорично да кажа, че Ареса е страшна. Не е твърда като уондъра, но не е и мека като суинга , просто на мен ми пасва идеално точно това искам от въдицата си. За това съвета ми е вземи си въдица която ти пасва пък ако видиш че искаш нещо повече от нея винаги може да и смениш върха или да минеш на друга пръчка. Убеждението ми че ако почваш от нулата в риболова на река така както бях аз преди години е по добре да наблегнеш на кола във въдицата а после да минеш на нещо по добро. А това колко по добро зависи от финансовите възможности, както е казал не безизвестния герой -колкото повече толкова повече.
ПС: А че В Колев ги умее според мен не е от въдицата а от задвъдичното устройство. Последно го гледах преди два три дни- е скъса им .....
Спокойно още ще гледаш ;) :D
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

metoo написа:
DJONI RINGO написа:
metoo написа:Ето ви малко информация. Вчера на железница с колегата Граховски хванахме около 23 24 скоби на троха, рибата въобще не се влиаше от храна. Кажете как е риболова на покровнишкия мост по 100 човека се трупат на ден а няма никой от форума да даде инфо ?
Искам да попитам кой извади това твърдение ,,РИБАТА НЕ СЕ ВЛИЯЕШЕ ОТ ХРАНА,,? как разбра ти Мето обясни ми точно?Мерси

Поради простия факт че риба се ловеше еднакво и без храна и с храна. Даже като хвърлиш храна и рибата изчезваше за бая време.
метка ебати логиката изкара брат.... как че се е ловило еднакфо с храна и без па после като си метнал храна бегала рибата - да не си го сановал тоя излет ?
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

FlyFishing написа:метка ебати логиката изкара брат.... как че се е ловило еднакфо с храна и без па после като си метнал храна бегала рибата - да не си го сановал тоя излет ?
Абсолютно прав е Метката. ето от днешния излет:
Изображение

Захранка: четири хляба, 200 гр бял. В момента който фърля храната, рибата спираше да кълве. Даже си върнах повече от половината захранка :wink:

Средният улов на колегите около мен беше 2-3 риби максимум, така че съм повече от доволен. Имах и 5-6 откачени.
Между другото, имаше един местен, който ловеше без захранка, с 3.6 телескоп, и две куки отдоле - скъса им джуките! Евалата на пича. :drinkers:
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

да добавя и аз ... важно е колко пара си решил да отделиш за дадения риболов и това че некои ги скъсва а ти ловиш но малко не значи че тоя дето ги педраши е по добър или по слаб .... много зависи захранката която се подава не всеки може да маа сенсас по 2 кофи ;)
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

prodigy666 написа:да добавя и аз ... важно е колко пара си решил да отделиш за дадения риболов и това че некои ги скъсва а ти ловиш но малко не значи че тоя дето ги педраши е по добър или по слаб .... много зависи захранката която се подава не всеки може да маа сенсас по 2 кофи ;)
Братче нищо не разбрах..
Просто казвам, че мястото и стръвта са много по-важни, отколкото каквато и да била захранка. Примери много, особено зимата при групиран скобар :wink:
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

jasonsmith написа:
prodigy666 написа:да добавя и аз ... важно е колко пара си решил да отделиш за дадения риболов и това че некои ги скъсва а ти ловиш но малко не значи че тоя дето ги педраши е по добър или по слаб .... много зависи захранката която се подава не всеки може да маа сенсас по 2 кофи ;)
Братче нищо не разбрах..
Просто казвам, че мястото и стръвта са много по-важни, отколкото каквато и да била захранка. Примери много, особено зимата при групиран скобар :wink:
исках да кажа на пожара да не се вълнува много че Колев ги лови много щото има хора и хора на реката едни взимат 1-2 пакета трапер примерно други 1 50 килокрамова бака сенсас ....
П.с та викаш евала на стареца с чивтето а евала на всички бракониери :D :D .... иначе маитапа настрана ако си бил на тунела сигурно е бил един с нещо като шлифер с качулка ... гърбав ... тоя е сила там иначе :D даже и кеп си беше зел
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

jasonsmith написа:
FlyFishing написа:метка ебати логиката изкара брат.... как че се е ловило еднакфо с храна и без па после като си метнал храна бегала рибата - да не си го сановал тоя излет ?
Абсолютно прав е Метката. ето от днешния излет:
Изображение

Захранка: четири хляба, 200 гр бял. В момента който фърля храната, рибата спираше да кълве. Даже си върнах повече от половината захранка :wink:

Средният улов на колегите около мен беше 2-3 риби максимум, така че съм повече от доволен. Имах и 5-6 откачени.
Между другото, имаше един местен, който ловеше без захранка, с 3.6 телескоп, и две куки отдоле - скъса им джуките! Евалата на пича. :
Това,че от ваща храна са бегали не означава нищо! Скъсайте им джуките лятно време! Такива зимни общаци с тонове риби и закачане за перки ,очи и ануси -само си направи сметка щом с 3.6 ги е убил за какво иде реч-Аз да съм с болонеза и некой с 3.6 да ме прави кореспондент-пълен ужас!!!! Ама требва да застане некой ориентиран на точното място и да хване 60-70 броя на храната и да има изпъване!

DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

jasonsmith написа:
Братче нищо не разбрах..
Колега ти верно ли го мислиш това -че храната не е важна :)))))) От Април до Декември без храна си пълен резил! Освен ако не се задоволява човек с 2-3 случайни риби :)

humfy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от humfy »

те от вчера,не много,но арни рибета :wink:
Изображение
Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

humfy написа:те от вчера,не много,но арни рибета :wink:
Изображение
Виде ли са те-ясен си ми :D

Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

ех от кога ги търся тия литровите скобари но за сега не мога да каже че успявам да ги уцеля
скобара е риба проклета
Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

pojara28 написа:ех от кога ги търся тия литровите скобари но за сега не мога да каже че успявам да ги уцеля
Не си питал Пожар :)

humfy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от humfy »

DJONI RINGO написа:
humfy написа:те от вчера,не много,но арни рибета :wink:
Изображение
Виде ли са те-ясен си ми :D
Кой? Къде? Кога? :)
Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

metoo написа: Кажете как е риболова на покровнишкия мост по 100 човека се трупат на ден а няма никой от форума да даде инфо ?
В неделя бях там сутринта за няколко часа само че от страната на пресевната за да избегна панаира. Народ много, хвана се по някоя риба тук там, но нямаше някой да ги лови постоянно. Аз си лових кленчета в края.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”