Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: Инфо за р. Струма!
DJONI RINGO написа:Искам да попитам кой извади това твърдение ,,РИБАТА НЕ СЕ ВЛИЯЕШЕ ОТ ХРАНА,,? как разбра ти Мето обясни ми точно?Мерсиmetoo написа:Ето ви малко информация. Вчера на железница с колегата Граховски хванахме около 23 24 скоби на троха, рибата въобще не се влиаше от храна. Кажете как е риболова на покровнишкия мост по 100 човека се трупат на ден а няма никой от форума да даде инфо ?
Поради простия факт че риба се ловеше еднакво и без храна и с храна. Даже като хвърлиш храна и рибата изчезваше за бая време.
-
- фен клуб-скобар
Спокойно още ще гледашpojara28 написа:Това за Валентин Колев че лови с боло в някой филм е ОК ; Всеки лови както му е най удобно. Но колкото пъти аз съм го засичал по струма лови със мач или фидер не знам какво е точно не съм любопитен. Това обаче не означава че трябва всички да се юрнете на фидери или мачове. За болонезе аз съм държал само такива на Тика защото реших че това е марката която мога да си позволя. И макар че я счупих моята, мога категорично да кажа, че Ареса е страшна. Не е твърда като уондъра, но не е и мека като суинга , просто на мен ми пасва идеално точно това искам от въдицата си. За това съвета ми е вземи си въдица която ти пасва пък ако видиш че искаш нещо повече от нея винаги може да и смениш върха или да минеш на друга пръчка. Убеждението ми че ако почваш от нулата в риболова на река така както бях аз преди години е по добре да наблегнеш на кола във въдицата а после да минеш на нещо по добро. А това колко по добро зависи от финансовите възможности, както е казал не безизвестния герой -колкото повече толкова повече.
ПС: А че В Колев ги умее според мен не е от въдицата а от задвъдичното устройство. Последно го гледах преди два три дни- е скъса им .....

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
метка ебати логиката изкара брат.... как че се е ловило еднакфо с храна и без па после като си метнал храна бегала рибата - да не си го сановал тоя излет ?metoo написа:DJONI RINGO написа:Искам да попитам кой извади това твърдение ,,РИБАТА НЕ СЕ ВЛИЯЕШЕ ОТ ХРАНА,,? как разбра ти Мето обясни ми точно?Мерсиmetoo написа:Ето ви малко информация. Вчера на железница с колегата Граховски хванахме около 23 24 скоби на троха, рибата въобще не се влиаше от храна. Кажете как е риболова на покровнишкия мост по 100 човека се трупат на ден а няма никой от форума да даде инфо ?
Поради простия факт че риба се ловеше еднакво и без храна и с храна. Даже като хвърлиш храна и рибата изчезваше за бая време.
- jasonsmith
- разбира нещата
Абсолютно прав е Метката. ето от днешния излет:FlyFishing написа:метка ебати логиката изкара брат.... как че се е ловило еднакфо с храна и без па после като си метнал храна бегала рибата - да не си го сановал тоя излет ?

Захранка: четири хляба, 200 гр бял. В момента който фърля храната, рибата спираше да кълве. Даже си върнах повече от половината захранка

Средният улов на колегите около мен беше 2-3 риби максимум, така че съм повече от доволен. Имах и 5-6 откачени.
Между другото, имаше един местен, който ловеше без захранка, с 3.6 телескоп, и две куки отдоле - скъса им джуките! Евалата на пича.

- prodigy666
- разбира нещата
да добавя и аз ... важно е колко пара си решил да отделиш за дадения риболов и това че некои ги скъсва а ти ловиш но малко не значи че тоя дето ги педраши е по добър или по слаб .... много зависи захранката която се подава не всеки може да маа сенсас по 2 кофи 

- jasonsmith
- разбира нещата
Братче нищо не разбрах..prodigy666 написа:да добавя и аз ... важно е колко пара си решил да отделиш за дадения риболов и това че некои ги скъсва а ти ловиш но малко не значи че тоя дето ги педраши е по добър или по слаб .... много зависи захранката която се подава не всеки може да маа сенсас по 2 кофи
Просто казвам, че мястото и стръвта са много по-важни, отколкото каквато и да била захранка. Примери много, особено зимата при групиран скобар

- prodigy666
- разбира нещата
исках да кажа на пожара да не се вълнува много че Колев ги лови много щото има хора и хора на реката едни взимат 1-2 пакета трапер примерно други 1 50 килокрамова бака сенсас ....jasonsmith написа:Братче нищо не разбрах..prodigy666 написа:да добавя и аз ... важно е колко пара си решил да отделиш за дадения риболов и това че некои ги скъсва а ти ловиш но малко не значи че тоя дето ги педраши е по добър или по слаб .... много зависи захранката която се подава не всеки може да маа сенсас по 2 кофи
Просто казвам, че мястото и стръвта са много по-важни, отколкото каквато и да била захранка. Примери много, особено зимата при групиран скобар
П.с та викаш евала на стареца с чивтето а евала на всички бракониери

-
- фен клуб-скобар
Абсолютно прав е Метката. ето от днешния излет:jasonsmith написа:FlyFishing написа:метка ебати логиката изкара брат.... как че се е ловило еднакфо с храна и без па после като си метнал храна бегала рибата - да не си го сановал тоя излет ?

Захранка: четири хляба, 200 гр бял. В момента който фърля храната, рибата спираше да кълве. Даже си върнах повече от половината захранка

Средният улов на колегите около мен беше 2-3 риби максимум, така че съм повече от доволен. Имах и 5-6 откачени.
Между другото, имаше един местен, който ловеше без захранка, с 3.6 телескоп, и две куки отдоле - скъса им джуките! Евалата на пича. :
Това,че от ваща храна са бегали не означава нищо! Скъсайте им джуките лятно време! Такива зимни общаци с тонове риби и закачане за перки ,очи и ануси -само си направи сметка щом с 3.6 ги е убил за какво иде реч-Аз да съм с болонеза и некой с 3.6 да ме прави кореспондент-пълен ужас!!!! Ама требва да застане некой ориентиран на точното място и да хване 60-70 броя на храната и да има изпъване!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- фен клуб-скобар
Колега ти верно ли го мислиш това -че храната не е важнаjasonsmith написа:Братче нищо не разбрах..prodigy666 написа:да добавя и аз ... важно е колко пара си решил да отделиш за дадения риболов и това че некои ги скъсва а ти ловиш но малко не значи че тоя дето ги педраши е по добър или по слаб .... много зависи захранката която се подава не всеки може да маа сенсас по 2 кофи

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- вече хвърля и на тежко
те от вчера,не много,но арни рибета

Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
-
- фен клуб-скобар
Виде ли са те-ясен си миhumfy написа:те от вчера,не много,но арни рибета![]()

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

ех от кога ги търся тия литровите скобари но за сега не мога да каже че успявам да ги уцеля
скобара е риба проклета

-
- фен клуб-скобар
Не си питал Пожарpojara28 написа:ех от кога ги търся тия литровите скобари но за сега не мога да каже че успявам да ги уцеля

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- вече хвърля и на тежко
Кой? Къде? Кога?DJONI RINGO написа:Виде ли са те-ясен си миhumfy написа:те от вчера,не много,но арни рибета![]()

Старите
- izzyone
- фен клуб-скобар
В неделя бях там сутринта за няколко часа само че от страната на пресевната за да избегна панаира. Народ много, хвана се по някоя риба тук там, но нямаше някой да ги лови постоянно. Аз си лових кленчета в края.metoo написа: Кажете как е риболова на покровнишкия мост по 100 човека се трупат на ден а няма никой от форума да даде инфо ?
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway