Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Вчера на Доганово се получи приличен риболов. Предния път едвам спасихме капото с един толуп, но сега благодарение на съветите на Митака
хванахме сигурно над 15 шаранчета. За съжаление всичките бяха под или около кило. Бяхме на гьола до кръчмата, че да не се морим като ходим за бира
. Ловихме на мачове. Стреляхме често шарен червей, царевица и пелети, но ми се струва, че рибата не се влияеше много от захранката.
В гьола има много толстолоб. Често покрай нас минаваха групи от по 4-5 едри риби.

В гьола има много толстолоб. Често покрай нас минаваха групи от по 4-5 едри риби.
-
- новобранец
Колеги искам да попитам, че не съм много запознат.
Ако искам да взема да стопанисвам язовир.
Към коя институция трябва да се обърна.
Харесал съм си един язовир ама кмета не решава проблема казват ми в София трябва да се
ходи ама в София къде министерство на земеделието, НЕК язовири и каскади ли не знам.
Благодаря ви предварително.
Ако искам да взема да стопанисвам язовир.
Към коя институция трябва да се обърна.
Харесал съм си един язовир ама кмета не решава проблема казват ми в София трябва да се
ходи ама в София къде министерство на земеделието, НЕК язовири и каскади ли не знам.
Благодаря ви предварително.
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ее браво колега радвам се , че този път си ги начесал.DGK написа:Вчера на Доганово се получи приличен риболов. Предния път едвам спасихме капото с един толуп, но сега благодарение на съветите на Митакахванахме сигурно над 15 шаранчета. За съжаление всичките бяха под или около кило. Бяхме на гьола до кръчмата, че да не се морим като ходим за бира
. Ловихме на мачове. Стреляхме често шарен червей, царевица и пелети, но ми се струва, че рибата не се влияеше много от захранката.
Миналата седмица и аз бях от 7 до 12:30 , 14 шаранчета и една каракуда , много исках толуп да закача но не успях . След 10 полудяват из целия водоем и са на няколко ята. А сегашните шаранчета са с по -малък размер от преди 1 месец , но пък са много борбени и лакоми , и по едрите не успяват да достигнат стръвта

- AzAzEl
- научил се да хвърля
И аз съм си записал на MiTaKa съветите, ама още не мога да се организирам и да се пробвам. Май докато се наканя ще станат по 2 кг шарковците. А толупите не вземат ли на пружина или не са пробвани?MiTaKa™ написа:Ее браво колега радвам се , че този път си ги начесал.DGK написа:Вчера на Доганово се получи приличен риболов. Предния път едвам спасихме капото с един толуп, но сега благодарение на съветите на Митакахванахме сигурно над 15 шаранчета. За съжаление всичките бяха под или около кило. Бяхме на гьола до кръчмата, че да не се морим като ходим за бира
Миналата седмица и аз бях от 7 до 12:30 , 14 шаранчета и една каракуда , много исках толуп да закача но не успях . След 10 полудяват из целия водоем и са на няколко ята. А сегашните шаранчета са с по -малък размер от преди 1 месец , но пък са много борбени и лакоми , и по едрите не успяват да достигнат стръвта
Чорбаджиите за кратко време успяха да изкарат един толуп на тапа и пружина. Не може да не работи - и аз съм мераклия другия път да се пробвам.AzAzEl написа:И аз съм си записал на MiTaKa съветите, ама още не мога да се организирам и да се пробвам. Май докато се наканя ще станат по 2 кг шарковците. А толупите не вземат ли на пружина или не са пробвани?MiTaKa™ написа:Ее браво колега радвам се , че този път си ги начесал.DGK написа:Вчера на Доганово се получи приличен риболов. Предния път едвам спасихме капото с един толуп, но сега благодарение на съветите на Митакахванахме сигурно над 15 шаранчета. За съжаление всичките бяха под или около кило. Бяхме на гьола до кръчмата, че да не се морим като ходим за бира
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Вчера на Конска, то е в пернишка област ама да се похваля, 4 есетри на топчета. Едно бебе 4-5 кила, две седмици и една 13,5 кила. 

нямам живарник
Няпкакво инфо за Огняново?Толкова ли е замряла работата че нищо не се пише за там?
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Чорбаджиите за кратко време успяха да изкарат един толуп на тапа и пружина. Не може да не работи - и аз съм мераклия другия път да се пробвам.[/quote]
На прожина с тапа ще имате успех , то във водоема няма грам водорасли и толупите са постоянно гладни , щом налитат на монтаж за шаран още повреме на замятането и веднага като се плясне във водата .
Аз така имах 4-5 късания , на 0.10 и 0.12 , аванса няма време да засвири
, но пък така извадих една бяла риба с 0.10 пак малско след замятането
На прожина с тапа ще имате успех , то във водоема няма грам водорасли и толупите са постоянно гладни , щом налитат на монтаж за шаран още повреме на замятането и веднага като се плясне във водата .
Аз така имах 4-5 късания , на 0.10 и 0.12 , аванса няма време да засвири

-
- разбира нещата
Колко са големи толупите там?
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
до 5кила и нещо , има много по 2-3 , но играта им по водоема е много приятна , така никъде не съм виждал да правят и толкова често . Лошото е че се плащат
, е можеш и да ги пускаш де

-
- разбира нещата
Няма ли по-големи някъде?Какви са условията на Доганово?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
На затвора имаше големи толупи.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- разбира нещата
Да,там миналата година им направих разбиване,за тази незнам,несъм ходил. Май е време да се разходя да ги проверя!
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
mario67 написа:Да,там миналата година им направих разбиване,за тази незнам,несъм ходил. Май е време да се разходя да ги проверя!
Преди 2-3 месеца си бяха там. Обикалят си големите сенки из гьола