около Бургас ????

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: около Бургас ????

Мнение от gogobogo »

161 написа:Миналата година често въртяха филм с "Мишел" по хоби Тв на "Грудовска река".
За там ти трябва къса гола пръчка около 4 м. и тънки такъми (12 на 10) или (10 на 0,08) както ти е на сърце. Но за фидер по "Грудовска" няма как да стане - реката е тясна не много дълбока и с много многоооо закачки.
Направи си една разходка събота и неделя и ги погледай и ще разбереш най добре.
Но не мисля че ще те грабне Цецо.
Поздрави !
От този филм има какво да се научи и двамата ловяхме тогава с разлини начини аз на щека той на къса птъчка. Но тогава бешекал от риба и тогава рибата не се влияеше от нищо просто си беше там. По принцип захранката по Грудовска е нож с две остриета може да помогне но в повечвто случаи да навреди. Виж стрелбата на бял никога няма да навреди така че вземай 200 гр бял и ти си човека. За останалото другите колеги са обяснили повече от добре. Сга няма вода по реката и почти не тече и един грам плувка е предостатъчен.
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Аватар
GogoBuboleto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от GogoBuboleto »

С фидер има идея да търсиш целенасочено кефала, но на различна стръв от бял, примерно царевица или жива стръв (рибка)
Аватар
omegasportz
новобранец
новобранец

Мнение от omegasportz »

gogobogo написа:
161 написа:Миналата година често въртяха филм с "Мишел" по хоби Тв на "Грудовска река".
За там ти трябва къса гола пръчка около 4 м. и тънки такъми (12 на 10) или (10 на 0,08) както ти е на сърце. Но за фидер по "Грудовска" няма как да стане - реката е тясна не много дълбока и с много многоооо закачки.
Направи си една разходка събота и неделя и ги погледай и ще разбереш най добре.
Но не мисля че ще те грабне Цецо.
Поздрави !
От този филм има какво да се научи и двамата ловяхме тогава с разлини начини аз на щека той на къса птъчка. Но тогава бешекал от риба и тогава рибата не се влияеше от нищо просто си беше там. По принцип захранката по Грудовска е нож с две остриета може да помогне но в повечвто случаи да навреди. Виж стрелбата на бял никога няма да навреди така че вземай 200 гр бял и ти си човека. За останалото другите колеги са обяснили повече от добре. Сга няма вода по реката и почти не тече и един грам плувка е предостатъчен.

А за хората който не са имали ХОБИ ТВ.. няма как да го гледам,даже незнам от къде мога да го изтегля,някой да ми го прати за да гледам ... това е лошото , някой ако може да ми го даде ... аз черпя хиххихихи...ако и риба хвана .. пуууууууу против уроки хахаха :rolleyes: :rolleyes:
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

GogoBuboleto написа:С фидер има идея да търсиш целенасочено кефала, но на различна стръв от бял, примерно царевица или жива стръв (рибка)
Основното при фидера е хранилката, като разнообразието на хранилки е огромно. За плитки и дълбоки води, за спокойни и в течение. За храна, пелети и бял червей. Целта е да се създаде концентрирано петно или да се презентира концентрирана и ароматна храна в един ограничен периметър и да се предизвика интереса на рибата.
Стръвта е според рибата, която търсиш - може и бял, може царевичка или протеиново топче.
Има монтажи както за дънно хранещите се риби, така и за хранещите се в по-горните слоеве.
Друг момент е начина на индикация - чрез връхчето, като поведението е близко до това на плувката. Фидера може да индикира кълването на дребни рибета, до като с шаранджийката това не става.
teosdaros
новобранец
новобранец

Мнение от teosdaros »

Здравейте, колеги!
Някой ходил ли за хищници кефали, щуки по Средецка река, Тръстиково или Мандра на скоро? Над Средец дали има някакво раздвижване на хищник в началото на годината? Миналата година се чуваше за хубави щуки по вировете към Белила.
Благодаря за информацията предварително и Наслука на всички!
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

teosdaros написа: Над Средец дали има някакво раздвижване на хищник в началото на годината? Миналата година се чуваше за хубави щуки по вировете към Белила.
Уви, точно в този участък все още няма.
Водата е малко и е бедна на кислород.
Аватар
GogoBuboleto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от GogoBuboleto »

dantho.mihov написа:
GogoBuboleto написа:С фидер има идея да търсиш целенасочено кефала, но на различна стръв от бял, примерно царевица или жива стръв (рибка)
Основното при фидера е хранилката, като разнообразието на хранилки е огромно. За плитки и дълбоки води, за спокойни и в течение. За храна, пелети и бял червей. Целта е да се създаде концентрирано петно или да се презентира концентрирана и ароматна храна в един ограничен периметър и да се предизвика интереса на рибата.
Стръвта е според рибата, която търсиш - може и бял, може царевичка или протеиново топче.
Има монтажи както за дънно хранещите се риби, така и за хранещите се в по-горните слоеве.
Друг момент е начина на индикация - чрез връхчето, като поведението е близко до това на плувката. Фидера може да индикира кълването на дребни рибета, до като с шаранджийката това не става.
Много вярно написано. Все пак се състезавам с фидер от няколко години. Ако и ти имаш интерес ще мие приятно да се запознаем, заповядай и във форума: http://feeder-fishing.bulgarianforum.net" onclick="window.open(this.href);return false;
Писах не с бял заради дребната риба при търсене на кефала в тази река. Иначе кефала си иска хранилка за бял, чувствителен монтаж и червена троха.
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

GogoBuboleto написа:
... ще мие приятно да се запознаем, заповядай и във форума: http://feeder-fishing.bulgarianforum.net" onclick="window.open(this.href);return false;
ОК, и на мен ми е приятно, защото всичките ми приятели са заклети плувкари. :D
Тези дни ми текна антифриза на колата и съм с 90 % вероятност в събота да съм на Арабската воденица. Дано има места тогава.
А за форума вече чакам активация от администратора.
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Значи клипче мога да направя но не знам как да го кача :D а иначе ловя или с един директен гол телескоп 5,50 или с 4м болонеза и на двете съм с основно 0,18 Колмик Фендрил поводи 0,10-0,12 Лазер Шогун , куки Гамакацу 1050 номер 12 за белювица и бряна 2210 номер 12 за бабушката и червеноперата.На директният съм с плувка 1гр. тип буре но реално носи 1,4гр. а на болонезата съм с 1,5гр. със формата на топка за ръгби но носи към 1,8гр. олово
За стръв ползвам само шарен и жълодов червей , а захранка по принцип на Грудовска не ползвам само понякога си взимам по 200гр. шарен червей който стрелям с прашката
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
omegasportz
новобранец
новобранец

Мнение от omegasportz »

Pe6o_Tikvata написа:Значи клипче мога да направя но не знам как да го кача :D
Youtube :) ако не аз се занимавам с видеоредактиране ,ще го пратиш по-скайп и ще го имаме тук ;)
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Днес на Кирил и Методи слабичък риболов , бабушката се беше скатала или пък не можеше да се вреди на куката от бибана :D не си чуатвам пръстите все едно цял ден съм стискал кактус.Риболова протече от 07:30 до 14:30 на стръв шарен червей.Масовата ловена риба беше бибан тук там някой колега вадеше някоя белювичка или бабушка.Времето беше чудно като изключим че сутринта ми замръзваха водачите и не си чуствах пръстите но като напече почнаха и бъзиците и смеха някои си запалиха и барбекюта и умирисха махалтата.Като цяло си прекарах много весело.
Изображение
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Astra_26
новобранец
новобранец

Мнение от Astra_26 »

Pe6o_Tikvata написа:Днес на Кирил и Методи...
Аз бях на същото място от 9 до към 17 часа. Почти на всяко изтичане се вади риба но от десет само едно е с мерна бабушка, а останалите са или дребни или бибани. Кълвеше активно през целия ден с два часа почивка по обяд :). Почти всички ловяха на бял червей, както и аз, но един колега до мен, реши да пробва на царевица от консерва и започна да вади само яки баби. Явно има и доста платика но не кълве (един "юнак" мина с прашутка само за "сондаж").
kypuep
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kypuep »

teosdaros написа:Здравейте, колеги!
Някой ходил ли за хищници кефали, щуки по Средецка река, Над Средец дали има някакво раздвижване на хищник в началото на годината? Миналата година се чуваше за хубави щуки по вировете към Белила.
Благодаря за информацията предварително и Наслука на всички!
Последните ти данни за кога от миналата година са ?
Декември е почти тази година и щуки по 3.5 кг вадиха момчета от Средец като имат и снимки , само че във фейса .
А някой хора изобщо не ходят за риба и пишат тук неподготвени ...препишат от тук от там нещо (примерно за фидер)
и хайде :evil:
Аватар
Sevich
новобранец
новобранец

Мнение от Sevich »

Колеги до Кирил и Методий става ли с ниска кола как е пътя?
Аватар
boceto84
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от boceto84 »

Пътя е добър.Няма да имаш проблеми.
https://www.facebook.com/pages/Handmade ... 8341715246" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”