Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Модератори: Димо Михалев, dobria1
- 1000n
- разбира нещата
Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА
Здравейте!
Както вече бях писал направил съм си няколко бомбарди по идеен замисъл на Чуруликпенчо.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=22008
Така, че имам бомбарда, която потъва дори като 24гр.,но цялата бомбарда тежи 40гр. Но нея съм
решил да използвам само в екстремни случаи на много силен насрещен вятър и висока вълна.
Това което искам да кажа е, че си правих опити да наблюдавам как потъват бомбардите и мога да
кажа, че потъващи бомбарди като 8-10гр си потъват вече доста бързо и последващо увеличаване на
грамовете, с които потъва бомбардата не води до значително увеличение на скоростта на потъване.
Така, че не бива да ни учудва факта, че на пазара рядко се срещат бомбарди, потъващи като повече от 8-10г.
Но ако все пак някой иска да увеличи грамажа, с който една бомбарда потъва, може да вземе една бормашина,
да направи симетрично разположени дупки по повърхността на бомбардата, да постави в тях оловни съчми и
да запълни дупките със някакво секундно лепило или със силикон(както правя аз). Като за последния съвет
благодарности отправяйте към Чуруликпенчо.
Наслука! 
Както вече бях писал направил съм си няколко бомбарди по идеен замисъл на Чуруликпенчо.

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=22008
Така, че имам бомбарда, която потъва дори като 24гр.,но цялата бомбарда тежи 40гр. Но нея съм
решил да използвам само в екстремни случаи на много силен насрещен вятър и висока вълна.

Това което искам да кажа е, че си правих опити да наблюдавам как потъват бомбардите и мога да
кажа, че потъващи бомбарди като 8-10гр си потъват вече доста бързо и последващо увеличаване на
грамовете, с които потъва бомбардата не води до значително увеличение на скоростта на потъване.

Така, че не бива да ни учудва факта, че на пазара рядко се срещат бомбарди, потъващи като повече от 8-10г.

Но ако все пак някой иска да увеличи грамажа, с който една бомбарда потъва, може да вземе една бормашина,
да направи симетрично разположени дупки по повърхността на бомбардата, да постави в тях оловни съчми и
да запълни дупките със някакво секундно лепило или със силикон(както правя аз). Като за последния съвет
благодарности отправяйте към Чуруликпенчо.

- Моряка
- кандидат преподавател
Eeeee от толкова любопитни само ти ли си направи1000n написа: Както вече бях писал направил съм си няколко бомбарди по идеен замисъл на Чуруликпенчо.![]()

А сега де? 

- 1000n
- разбира нещата
Ето ги моите творения.Моряка написа:Eeeee от толкова любопитни само ти ли си направи1000n написа: Както вече бях писал направил съм си няколко бомбарди по идеен замисъл на Чуруликпенчо.![]()
Покажи снимка тук или в темата на Чурулика,довечера или утре и аз ще покажа снимка,и без това съм вързан в къщи с децата

От силикона са малко рунтави като шишарки,

Покривам ги със силикон, защото за около час риболов се чупеше стиропорът при удара му с водата. Долната бомбарда е направена от стиропор и е покрита със силикон, а горната няма стиропор направо 4гр олово около пълнителя от химикалка са покрити само със силикон(22гр). Като резултат се получава бомбарда тежаща 26гр и потъваща като 2гр. Наслука!

- Моряка
- кандидат преподавател
Горната е станала по-добре,но пусни снимката в темата в Напра ви си сам,аз там ще я пусна,коментари там 

А сега де? 

Някой знае ли дали има някъде още Tubertini 30gr aff.1,5
Че ми останаха само 2 бр, пък и един приятел ги търси.
Ако някой има в повече и реши да ми продаде може да пише ЛС.
Че ми останаха само 2 бр, пък и един приятел ги търси.
Ако някой има в повече и реши да ми продаде може да пише ЛС.
Къде се продава това влакно?patter написа: Добрия по-назад в темата е показал едно влакно на сънлайн. Незнам до колко му е реален диаметъра 0.06 , но си е много тънко, меко и кръгло. За сравнение със Climax Spin Line 0.1 е може би повече от 2 пъти по-тънко. Пак на сънлайн флуорокарбона 0.138 с окомера е по-дебел.
Е вярно, че и плетеняка не е тънък (от към цена), но както казват - кеф цена няма
-
- научил се да хвърля
а мога ли да пипитам от къде си я купил тази бомбарда, някъде във Варна или Бургас?lefi написа:вижте какво си купих но още не съм го пробвал -http://www.milo.it/en/access_t/bubo_1.asp става дума за модела (кинетик) интересното е ,че се движи между 25-75 см. независимо от скороста .нооо както се казва - трябва да провериме .някой има ли опит с такава бомбарда
Javor-Къде се продава това влакно?
Магазина е на битоля от лявата страна на улицата ако искаш снимка кажи
Магазина е на битоля от лявата страна на улицата ако искаш снимка кажи
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Благодаря,dobria1 написа: Магазина е на битоля от лявата страна на улицата ако искаш снимка кажи
колегата patter ми каза къде е на ЛС.
Днес помятах с въпросното влакно на sunline.
Наистина е много добро; тънко, меко и гладко.
За бомбардата сложих 6lb, а за блесан 8lb.
Идялно се лови и при страничен вятър, за разлика от другите плетеняци които провах.
И да попитам за тази бомбарда на каква дълбочина върви долу горе
28гр е и е много малка

Наистина е много добро; тънко, меко и гладко.
За бомбардата сложих 6lb, а за блесан 8lb.
Идялно се лови и при страничен вятър, за разлика от другите плетеняци които провах.
И да попитам за тази бомбарда на каква дълбочина върви долу горе
28гр е и е много малка

колега не излъгах за плетеното, а за това торпедо какво да кажа докато кажеш "тракторист"и то е вече на дъното,лети като куршум и не се влияе много от вятъра бе много добра бомбарда за ветровито време и море с вълни

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
Купих си ето това влакно:

Balzer Platinum, флуорокарбон, 0.14мм.
Някой дали има опит с него?
Ако не, аз скоро ще го тествам и ще пиша как се държи.
Наслука!

Купих си ето това влакно:

Balzer Platinum, флуорокарбон, 0.14мм.
Някой дали има опит с него?

Ако не, аз скоро ще го тествам и ще пиша как се държи.

Наслука!

-
- научил се да хвърля
От дека ги вземате тея бомбарди maver?
Имаше на ГО ФИША при Стефан.Това е на полиграфията,магазина с стълбичките.spetro написа:От дека ги вземате тея бомбарди maver?