Сладки приказки и раздумки за неща свързани със спининга .

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Заключено
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Сладки приказки и раздумки за неща свързани със спининга .

Мнение от certate »

malkia_joro написа: Значи искаш да кажеш,че руския състезател е излъгал и сега Павел Иванов лъже нас!
Или искаш да кажеш,че Павел Иванов си измисля това за руския състезател?
И ако всичко това е изфабрикувано,защо са те изгонили от клубовете "Стари Видри" и "Никулден",след като си толкова добър състезател-спинингист?
п.п.ти ми каза да проверя и аз взех,та проверих :wink:
п.п.2 сега в кой клуб си?

malkia_joro

Малко е трудно да се отговори с няколко думи на толкова много въпроси , не знам дали ще се получи но ще опитам

Казваш че си проверил. Добре. Значи най-вероятно си прочел материала от който Павел Иванов е почерпил творческото си вдъхновение

Нито руският състезател е излъгал в изложението си, нито пък там става дума за нещо което не се е случило. Клевета и лъжа е обаче Иванов да твърди и прави връзка между написаното там и човека Юри Тодоров. Но пък защо да не се възползва и воден от разяждащата го злоба, завист и безсилие и да не се опита да го наклевети и окаля, и да блесне пред другарите с изобретателноста си. :butthead:

Аз лично, не знам някой да е гонен от клуб Стари Видри през годините, въпреки явното бракониерско поведение на някой от членовете. Това все пак е въпрос на морал и морална хигиена. Няколко души са го напуснали по собствено желание и лични причини. Всеки сам избира къде, защо и до кога да бъде.

Аз съм от основателите на клуба и напуснането ми през 2005 е мое лично решение. Може да се каже също и липса на алтернатива.
Стана така, че благодарение на успеха и популярноста на отбора през първите години, за което се тръбеше навсякъде, доста люде без каквато и да е идея и представа що е то риболов на спининг бързаха да се набутат в клуба, водени от единствената причина да се броят и те Видри, и да се водят спинингисти.
Няма лошо, но неясно защо не съществуваше никакъв реален критерий за подбор. В същност не, имаше един критерий ...,, Да имаш кола и да пиеш ракия,, :shock:
По тази причина освен хора ловящи на спининг и интересуващи се от този риболов, се събраха и най-различни други момчета, мухари, плувкари , дънари, всякакви. :roll: На пръв поглед странно и смешно, но в същност - имайки в предвид първоначалната идея..... жалко. Още по-жалко бе друго,..... имаше даже и такива екземпляри, които се направиха на спонсори и си платиха, за да ги приемат по бързо в клуба, един вид да ги уважават и като се поомешат с практикуващите спинингов риболов, може и те да се понаучат малко.
Такъв именно е случая и на Павел Иванов. Той тогава си плати - даде някакви пари под формата на спонсорство, за да го приемат в клуба като равен, да го уважават и да се понаучи на спинингов риболов. Доколкото виждам обаче, си е дал парите на вятъра, защото за 3-4 год. от риболова нищо. Нула. Научил се е само да спами и да се прави на отворен и компетентен по форумите, както и си позволява да пише лъжи с които да клевети хора от които е искал да се учи. :mrgreen:

Няма да коментирам кой, какъв и колко добър състезател и спинингист е, защото е повече от безмислено. Има история и факти и за едното и за другото.
А причината да не участвам като състезател, е че от миналия сезон клуб Ниикулден, взе решение да прекрати участието си в състезанията на спининг.

Виждам че междувременно темата е добила друг нюанс, но пък така сигурно ще е още по-интересна :D
.........!
Аватар
fisher™
новобранец
новобранец

Мнение от fisher™ »

Марко, стига ми йеди от пуканките :mrgreen: Тури по йедна кола барем, да се знае, че не всички сме пийеници :partyman: :smt118

Изображение
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Язък...

п.с.
Pedro написа:...
Витае и се чувства и по форуми и на реката,и ако наистина не е провокация ти прави чест !Чест имею !
...
Не е провокация, Педро, това е един тъжен факт от българската действителност. Всъщност единствения, защото всичко се върти около него...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Павел Иванов написа:... изриталият го мръснишката кат мръсно коте от отбора на Никулден Николайчо ....
certate написа: А причината да не участвам като състезател, е че от миналия сезон клуб Ниикулден, взе решение да прекрати участието си в състезанията на спининг.
А сега де!Ние,с пуканките,на кого да вярваме? :roll: :roll: :roll:
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
certate
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от certate »

malkia_joro написа:
Павел Иванов написа:... изриталият го мръснишката кат мръсно коте от отбора на Никулден Николайчо ....
certate написа: А причината да не участвам като състезател, е че от миналия сезон клуб Ниикулден, взе решение да прекрати участието си в състезанията на спининг.
А сега де!Ние,с пуканките,на кого да вярваме? :roll: :roll: :roll:
Ми питай го Николайчо, той трябва да знае :twisted:
malkia_joro написа:...п.п.ти ми каза да проверя и аз взех,та проверих :wink:
Нищо не каза по въпроса :roll:
.........!
Аватар
enduro51
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от enduro51 »

:drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: Влюбех съ ф тоо ФоруМ и незнам що ама е супер Увлекателно тука :lol: :lol: даваите момчета дискусията е невероятна :drinkers: :drinkers: Успехи и наслука на спинигите :P :drinkers:
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

certate написа:
malkia_joro написа:...п.п.ти ми каза да проверя и аз взех,та проверих :wink:
Нищо не каза по въпроса :roll:
Както си проверявах и стигнах до следното:
malkia_joro написа:.. са те изгонили от клубовете "Стари Видри" и "Никулден"
Защо един клуб би изгонил добър състезател,освен ако състезателя не е предал отбора? :roll: :roll: :roll:
А и още нещо.Не познавам Николайчо!Даже не познавам и Павел Иванов(освен косвено от форума)!Теб също не те познавам!Затова и ще спра да пиша по темата и ще чакам отговорите от бившите ти съотборници и от теб!
п.п.сега вече ще имам време за повече пуканки :wink:
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Да разбирам ли,че като имам скъпи такъми,не мога и не съм хващал риба :shock: Да разбирам ли/щото на там Ви избиват постовете/че нищо не разбирам от спининг риболова,само защото ползвам скъпи такъми :?: :?: :?: :roll: Има още много въпроси дето мога да задам,ама първо някой да ми отговори на тези двата :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Марко,хайде да ми отпуснеш едно ъгълче под наем в магазина,да си сложа машината :wink:
Изображение
После ще делиме печалбата :wink:
Изображение
Аватар
fisher™
новобранец
новобранец

Мнение от fisher™ »

Пфууууу, тук на самообслужване ли е ве :rolleyes:

Изображение
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Въх ! Е по тоя въпрос трудна работа щото се питат сал не новобранците а даже и Юрката ме заклейми като такъв :
Стойне зе та написа:Кога може да се каже,че един новобранец,в спининг риболова,вече не е новобранец?
Ми Стойне има един образ къде казва че явно задобрева в спининга щото късмета на наченаещият му е отминал :wink: Та начи като захванеш спининга и вече почнеш да хващаш по-по-редко значи тъ е напъплил майсторлъка :D
ivo75 написа:...Но и всички са виждали как местни рибари с прости въдици ловят повече от всички на реката.Те са майстори нали :D
Общо взето месните рибари си познават домашната река педя по педя и могат да са "резус" ( Юрка :wink: ) само на месна основа та ......
stancom написа:... Защото като си отговоря на някои въпрос свързан със спининга се появяват поне още два три нови въпроса, това дали означава, че ставам все по начинаещ :roll:
Означава че много мислиш което пък евентуално може да доведе до разваляне на следващата ти реколта от онова червеното а това не е на добре :wink:

Ех , Юрка , Юрка ! Тоя път гледам си мислил ударно или може консултации да си правил та мисли само ден и канче що да напишеш гуеам :lol: Кефиш ме как сам изтъкваш че никогиш не си се интересувал какво става в спининг клуб "Стари видри" освен от това ако може некой от клуба да плати нещо увнаместо тебе щот у Метрото не давали много кинти а и кат дадат те са си за тебе , нал тъй :wink: Айде пак се заинтересувай дали ако и да имам доста повечко от теб съм станал Видра чрез спонсориране ако може ! Не друго ами в случаят си типичният случай на крадеца къде вика дръжте крадеца и на лудият къде вика че другите били луди 8) Айде понеже искаш нещо конкретно да цитирам Стефан Минчев прецедател на спининг клуб "Стари видри" от оназ тема която толкоз споменеваш :
Най-голямото удовлетворение за годината ми донесе третото място на българския отбор в Девин на световното по спининг. Оборът ни победи напълно заслужено и в двата състезателни дни руснаците, които са сила в спининга и диктуват модата в този спорт. Отборът ни беше много мобилизиран и нахъсен и победи утвърдени сили и отборни шампиони в спининга като Русия, Полша, Италия. Това е първият медал за българските спинингисти на световно първенство.

Наред с всеобщата радост, щастливите очи на всички, които ни подкрепяха и вярваха в българският отбор, открих един цитат, който много ме разочарова и огорчи. Цитатът се появи и тук във форумите на Фишинг мания. Цитатът е от форума на Алексей Шанин – световен шампион в предишни първенства, силен спинингист и двукратен шампион от отбора на Русия.

Алексей Шанин
06-Июн-2008 15:37

"Хоть мы и думали, что резины у нас нет, но после чемпионата, когда все медали были вручены, оказалось, что ВСЯ НУЖНАЯ РЕЗИНА БЫЛА У МАКСИМА БАЛАЧЕВЦЕВА!!!! Была, но он ни сам не пользовался, ни нам не дал. И вообще молчал, что она у него есть. Мотивировал это тем, что мы не тренировались этой резиной, ее надо бросать на 10-15 метров с точностью до сантиметра, а он тренируется на маленьких речках и не умеет этого делать. Зато мы умеем и еще как! У меня подобной резины (маленьких розовых октопусов) не было, но один болгарин болевший за нашу команду после первого тура нашел на берегу реки разорванный на части октопус которым ловил один из спортсменов команды-победителя. На резинке этой живого места не было, ее просто выбросили как исчеравшую свой резурс. С помощью зажигалки и ниток я дал этой приманке вторую жизнь и во второй день соревнований поймал на нее аж половину всей своей рыбы поке не оторвал. Плох тот спортсмен, который не способен престроиться с одной ловли на другую. При том максимально мобильно - прямо во время соревнований, особенно таких ответственных, как чемпионат мира!"

За хората, които не знаят руски, правя опит да преведа цитираните думи.
Алексей Шанин написа:
“Аз нямах подобни силикони /малки розови октопуси/, но един българин, който страдаше за нашия отбор, след първия тур намерил на брега раздърпан на части октопус, с който е ловил един от спортистите в отбора на победителите. На силокона здраво място нямаше, него го бяха изхвърлили като напълно изчерпана примамка. С помощта на запалка аз придадох на примамката нов живот и втория състезателен ден, улових на него половината от своите риби, докато не го загубих.”

Какъв човек трябва да си, за да направиш това? Подмазвач и родоотстъпник. Дребен човек и мижитурка…Българите също нямахме от тези примамки, с които ловиха победителите. Продажникът можеше да помогне и на нас…Въпреки помощта му Шанин се е класирал пети в сектора си, но като се сметнат рибите, които е уловил без тази примамка, можеше да е на десето място в сектора. Ама си е друго продажникът да се подмаже….

Каква му е била изгодата на този подмазвач да коленичи на руснаците, без те да го поискат? Или това е проява на “българското гостоприемство”? Нашата история помни много подобни случаи на хора, които продават национални интереси на чужденци за жълти стотинки… или за жълти блесни…
Кофтито в случаят е че са доста хората които могат да потвърдят в случаят че именно юри тодороф е човека който се упоменава в случаят . Вервам че Стефан няма нищо против че съм го цитирал а напротив :wink: Като гледам по-назад в темата Росица не я споменах аз а човек който от доста години не е в България :lol: Тия дни като ми остане малце време ще поискам от един образ снимките от онуй прословуто републиканско къде Николайчо те нарежда яката а ти стоиш пред него кат ученичка с насрани гащи и тъй ! Предполагам че сам си разбрал че благодарение на некои си изпускания в темата ако и да цитираш Муня в подписа си и правиш срещуположното реЗко си ограничил местата на риболов където ходиш и магазините в Софето от които пазаруваш щото болката ........ ама тва нали знаеш кой каквото прави на себе си го прави :idea: Как да ти кажа ? Аз специално не изпитвам нужда да се доказвам пред който и да било за разлика от тебе ама при тебе кофтито е че не можеш да се докажеш щото нема с какво :lol: Просто в случаят сам показа на хората какво представляваш :idea: Аз само те представих :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Мунчакиса рече и написа:У нас майсторлъка се определя само от такъма. Той дава самочувствие и е единствен критерии за компетентност. Спининга и мухарството отдавна не са простички удоволствия, а снобарски занимания, модни ревюта и обекти на фетиша. Това е. Който не ми вярва, нека ме обори.
Ице, Педро...
Аз ще се изокам, че спининга е сравнително евтино риболовно занимание. С голям напън средностатистическия сноб-спинингист харчи за въдица+макара+примамки примерно 600+600+600 лв = 1800 лв, като в повечето случаи се разминава с 300+300+300 = 900 лв, което е долу-горе колкото годишна смяна на гуми или оправяне последствията от леко ПТП и далеч по-малко от сумите, които благоверната укрива за помади и парцалки.
Я си помисли ако беше сомаджия - само джип, лодка и мотор колко струват, А? :lol:
Я си помисли ако беше щекар - само щеката е близо три бона, ами платформата и останалото оборудване, А? :lol:
Я си помисли ако беше шаранджия - всичко умножено по три - най-кьоравата пръчка хакуйо е 100 лв :mrgreen: , да не говорим за сигнализатори, род-под, матове, палатка, захранки и т.н с подобаваща кола дето да се събират, А? :lol:
и т.н.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Ако щете вярвайте,от три часа и половина чета тази тема!И какво разбрах?....Нищо!
А аз си мислех,че само в Карпа се мерят!!!...........Колкото воблери и блесни имам ги подарявам!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

sapuna написа:......Колкото воблери и блесни имам ги подарявам!
Айде да ги трампиме за пуканки :wink:
Изображение
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

Изображение
Изображение
Имали сделка.........
Заключено

Обратно към “Спинингов риболов”