Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Как да направим добър харпун в домашни условия
Модератор: nkolev66
- Jack Daniels
- разбира нещата
Re: Как да направим добър харпун в домашни условия
Коце, лично аз подаръци не отказвам - като почнеш от желъди и стигнеш до твоя пневматикseal написа:Подари ги на някой дет му имаш зъб...да се мъчи със тях за наказаниеJack Daniels написа:сакън, да не вземеш да ги хвърлиш сега

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
-
- ще става разбирач

недооформени железа,колко пилене колко мъка...

90 процента завършен,само баланс и остава да гръмна да видя как е спусъка,засега казва тихо "клик" и спуска леко.

спусъка изглежда далеч от ръкохватката заради изтънената част,инак на мен си ми идва тамън.
Остават ластиците да ги сменя,да донатегна линията и дребни детайли.

Почвам следващия,този беше "чернова".И наистина го направих в домашни условия.Другия ще е с по сериозна обработка на дървото,и няма да е едно към гьотере.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега grizmin, твоето произведение ми навява асоциации за японски меч. 

Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
давай , действай , че лавраците идат 

Гризмин, мен железцата ти не ме впечатлиха толкова, колкото ръката ти. Доста е видяла и патила.
А за самурайският харпун ще почакаме рибите да си направят - харакири.
А за самурайският харпун ще почакаме рибите да си направят - харакири.

Никоя риба не е по - важна от живота !
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Гризмин не си го изпробвал още и започваш нов
да не стане поточна линия.
Майтап, хубава е пушката липсва и скоба пред спусъка, но не е задължителна ако имаш предпазител. 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
-
- ще става разбирач
Ще има и скоба,ще стане.След проверка на стрелбата .Дръжката смятам да не я оставям с тази оплетка,ще се мисли нещо по-сложно.Просто си оставям неща ,които да бърникам,да не губя интерес.Та засега зарежда,дали стреля е друг въпрос.Колко стреля,накъде отива стрелата с тоя "Ве" образен канал,и прочие бъзикни,пък като го направя окончателно,ще видите и една моя прищявка,която съм решил да му сложа.
И по този имаше моя кръв,ама така става.Този път без шевове.Общо на двете ми ръце са около 25 шева,дотук съм си рязал две сухожилия,два нерва,една ставна капсула и разказах играта с прав удар с ножа имам дупка на показалеца на лявата ръка от ножица,която премина от другата страна(правих коледни сладки с голямата дъщеря) преди 4 години.И още около 7 видими белега от порязване.Другите не ги помня.
Новия няма да го бързам,този път искам да няма недоразумения.Първо спусък,после останалото.Иначе дървото седи,но се чудя карбон продават ли в България,на кило ли е на лист ли е?
Нека малката да тръгне на детска градина като хората,да спре да реве,да се стопли...да тръгне работата.И още пет да подхвана имам само две ръце.Идва друга тегава зима след има няма 7 месеца. 
-vatus56 написа:мен железцата ти не ме впечатлиха толкова, колкото ръката ти. Доста е видяла и патила.
И по този имаше моя кръв,ама така става.Този път без шевове.Общо на двете ми ръце са около 25 шева,дотук съм си рязал две сухожилия,два нерва,една ставна капсула и разказах играта с прав удар с ножа имам дупка на показалеца на лявата ръка от ножица,която премина от другата страна(правих коледни сладки с голямата дъщеря) преди 4 години.И още около 7 видими белега от порязване.Другите не ги помня.

Новия няма да го бързам,този път искам да няма недоразумения.Първо спусък,после останалото.Иначе дървото седи,но се чудя карбон продават ли в България,на кило ли е на лист ли е?

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
Харпуна си е супер , давай само тестовете.Ако нямаш време дай го на сам ние ще му направим теста.Утре влизам не издържам вече. 

Батка ти си жив учебник по медицина бе (по-точно по травматология)

...да ама има два палецаaustralia написа:Батка ти си жив учебник по медицина бе (по-точно по травматология)![]()
![]()
![]()

-
- ще става разбирач
Да не стане като на "Смъртоносно оръжие"-дупка от нож,тук ме влачиха по асфалт,дупка от 9 мм в плешката-много се смея всеки път на Гибсън и Русо като си показват белезите и накрая стана една....
Булти ти нали беше снимал ръката след инцидента? Но стига за белези.
.Айде на плаж. И честит празник. 

Браво много добро начало!За следващия път систематизирай по точки работния процес на база първия опит!Някои дребни но важни насоки:
Относно спусъка: първо шаблон очертаване после дупки в шината и профила преди да са изрязани на грубо за да използваш фабричните прави ъгли на заготовките.Измери растоянието м/у тавана на касетата и наи издадената част на бъбрека не трябва да надвишава 4мм(сводчето на всички стрели е 3мм)
Относно дървото:по време на разбичване на дървото на ламели номерираи ламелите по ред и последователност после ги подреди като ги завърташ на 180градуса един спрямо друг за да прекъснеш естестената посока на измятане на жилите и преди да ги слепиш надраскаи повърхностите на ламелите дълбоко с пирон...За слепването използваи 2 винкела 60х60 с 2реда болтове м/у които е дървото ,ако нямаш стяги....
Дано съм бил полезен,ако има нещо питаи...
Относно спусъка: първо шаблон очертаване после дупки в шината и профила преди да са изрязани на грубо за да използваш фабричните прави ъгли на заготовките.Измери растоянието м/у тавана на касетата и наи издадената част на бъбрека не трябва да надвишава 4мм(сводчето на всички стрели е 3мм)
Относно дървото:по време на разбичване на дървото на ламели номерираи ламелите по ред и последователност после ги подреди като ги завърташ на 180градуса един спрямо друг за да прекъснеш естестената посока на измятане на жилите и преди да ги слепиш надраскаи повърхностите на ламелите дълбоко с пирон...За слепването използваи 2 винкела 60х60 с 2реда болтове м/у които е дървото ,ако нямаш стяги....
Дано съм бил полезен,ако има нещо питаи...
-
- ще става разбирач
Благодаря за съветите
Питане ще има ,но по натам.
Нали за това сме се събрали в тая тема.

А ако нямаш и винкели може да ползваш и стреч фолио върши чудесна работа а и стяга равномерно на всякъде,колкото повече намоташ толко по силно стяга,само че трябва да го опъваш здраво докато го намотаваш! една ролка е около 10лв.(малка). има го във всяка железария.