Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ПОПЧЕТА - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- вече хвърля и на тежко
Re: ПОПЧЕТА - 2010
Как го ловите т"ва попче на плувка направо шапка ви свалям. Абе иска си майсторлък явно ! Наздраве !!

-
- научил се да хвърля
Днес на Дружба от 9.00 до 15.00 пред МВР-то 20 попа и 3 лихмуса
стръв онея малките рачета дето приличат на скариди 

как се лови попче на плувка, на шано как. Пробвал съм като дядовците поне 10000 пъти шано.
За Venkicha!
Попчета на плувка как се ловят? Правиш си брат, подвижна плувка 4 грама, съответното утежнение с неподвижни цепени сачми 3,5 грама направо към майката, бидем 20-25 санта, може и два да са, но вторият да е 10 санта, кука морска по усмотрение, стръв също и мяташ в дупките, да се мандахерца почти на дъното
Попчета на плувка как се ловят? Правиш си брат, подвижна плувка 4 грама, съответното утежнение с неподвижни цепени сачми 3,5 грама направо към майката, бидем 20-25 санта, може и два да са, но вторият да е 10 санта, кука морска по усмотрение, стръв също и мяташ в дупките, да се мандахерца почти на дъното

-
- вече хвърля и на тежко
То ясно как ще си направя такъма но попчето е дънна риба и обикновено се хваща на най долната кука. Следващата кука е на пет санта нагоре и там хванатите са значително по малко а ако сложиш и трета кука на още 5 санта нагоре уловените там ще са незначителна част от улова ( единични бройки ). Всичко това важи за улов на попчета от брега, както е ловил колегата. Казвам от брега защото резултата от лодка е значително по висок .Там има възможност да се търси по камъните тук проба ,там проба, докато им откриеш градинката. Та мисълта ми беше че е нужно стръвта да се поднесе на възможно най- близко разстояние до дъното . С един такъв такъм на плувка, ще ми трябва 15 минути да отрегулирам нивото и при следващото хвърляне на половин метър в дясно или ляво дълбочината няма да е същата значи се налага наново регулиране. Ако новото място е по плитко , добре, веднага ще се разбере и ще си отрегулираш нивото, но ако е по дълбоко с примерно 20- 30 сантиметра - куката ти ще си седи на 20-30 сантиметра от дъното а ти ще чакаш удар, ама няма да има. Другият вариант е да отпуснеш повече влакно ( по голям бой , както му казваме ние ) и плувката ти да си лежи на повърхността на водата , тогава няма да можеш да отчиташ всички удари и ще се надяваш на самозасичане. От където и да го погледна не-става. Не че не е възможно но е нерентабилно. Резултатите с дънна въдица ще са значително по-високи. И да си призная за първи път чух да се ловят попчета на плувка , тук в този форум и до ден днешен не съм виждал някой да лови така . Първият път ми прозвуча като шега. Но сега виждам колегата се кефи на такъв вид риболов , а това си е най-важното. Кеф цена няма .
За това казвам, че ловенето на попчета с плувка си е майсторлък ! Аз не бих се справил.
Леле каква тема развих ! Ам чи аз по литература едно време не се справях така бре, к"во става с мен ? Хайде колеги наздраве ! Честито на всички Георгиовци !

Леле каква тема развих ! Ам чи аз по литература едно време не се справях така бре, к"во става с мен ? Хайде колеги наздраве ! Честито на всички Георгиовци !

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Не помня дали съм ловил на плувка,ама сега си мисля,че
ако куката е на 30-50см над дъното,попа пак я атакува,стига да му се папка в момента.
Имал съм моменти,водата - сълза,попа се вижда,пускам му пред устата,
мързи го даже и да помирише стръвта,
а в друг момент, на чепарето на 2 и 3 кука над дъното е атакувала.
А и да не забравяме,че при плувка,стръвта почти винаги се движи нагоре-надолу,
а това го предизвиква попчето.
Абе пробвайте и казвайте какво се получава.
ако куката е на 30-50см над дъното,попа пак я атакува,стига да му се папка в момента.
Имал съм моменти,водата - сълза,попа се вижда,пускам му пред устата,
мързи го даже и да помирише стръвта,
а в друг момент, на чепарето на 2 и 3 кука над дъното е атакувала.
А и да не забравяме,че при плувка,стръвта почти винаги се движи нагоре-надолу,
а това го предизвиква попчето.
Абе пробвайте и казвайте какво се получава.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- ще става разбирач
Попчетата ги ловя най-вече на плувка с 5,6 или 7м.телескоп без водачи.Закачам на куката едно олово(20 или 30гр.няма значение)с ушенце и внимателно пускам пред мен горе-долу на максималното разстояние което ще мога да достигна.Регулирам си плувката така,че кукичката със стръвта да е на около 3-5см. от дъното.Дори и в ляво или дясно дълбочината да не е същата не е от голямо значение,попчето си атакува смело хапката,нищо че е над дъното.Ако пък кукичката е легнала на дъното придърпвайки леко(аз го правя ако 2-3мин.не ми бутне)почти винаги
следва моментна атака.
следва моментна атака.
На Кранево е обичайна гледка да се лови на плувка,пробвал съм и от брега преди 1 буна-номера минава.
Колеги ,някой знае ли от къде мога да си намеря "астрахос" както им казвате вие ,за ем.Благодаря предварително.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Върви на даляните,като вадят трицоната,и него го има в изобилие,ttkkxx написа:Колеги ,някой знае ли от къде мога да си намеря "астрахос" както им казвате вие ,за ем.Благодаря предварително.
ама ги мързи да го събират,и го продават барабар с трицоната.
Астахос му е заглавието,или мърмъри
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- ще става разбирач
на пазара има от време на време, ако няма там , в магазина на БИЛА долу Манчото го продават замразен (колхозния пазар)
Благодаря.
Пресен е най-добър.След като се замрази и размрази не стои добре на куката.Не че не става...В събота надвечер на полицеиската буна за един час 12 каяджока на въпросната стръв.На мида буташе но не отразих нито една.На солена рибка трицона,но даже не я и помириса.Общо взето като резултат рибата не беше много активна.ico000_ написа:на пазара има от време на време, ако няма там , в магазина на БИЛА долу Манчото го продават замразен (колхозния пазар)
-
- новобранец
НА 07,05,2010 пред кранево с лодка от17,30 до 19,00-6кг хубава кая 2 човека стръв солена риба
-
- научил се да хвърля
Здравейте
Вчера на Кранево голяма греда а ма и голям дъжд.От 11.30 до 14.30 само 4 попчета .Пробвах на бял и на торен червей понеже в Добрич няма от това раче.И много водорасли при всяко вадене на дъно всичко оплетено във водорасли.Искам да споделя още нещо купувам си готови такъми за попчета от два различни магазина в града но и двата на външен вид са еднакви и на двата такъма се чупи по една кукичка при най малкото закачане някъде по дъното.На някой случвало ли му се е това.
Вчера на Кранево голяма греда а ма и голям дъжд.От 11.30 до 14.30 само 4 попчета .Пробвах на бял и на торен червей понеже в Добрич няма от това раче.И много водорасли при всяко вадене на дъно всичко оплетено във водорасли.Искам да споделя още нещо купувам си готови такъми за попчета от два различни магазина в града но и двата на външен вид са еднакви и на двата такъма се чупи по една кукичка при най малкото закачане някъде по дъното.На някой случвало ли му се е това.
ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ