Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Мнение от Мунчо »

Според мен, при производителите извън Япония, 16 либри са близо 0.30( например стандартното ПП 8 либри е 0.20, който каквото иска да търди). На "Пенн" съм виждал брейда "Интернешънъл" - стори ми се груб и поне двойно по-дебел от заявеното сечение 0.12... За риболов на кефал е излишно презапасяване и при ползване на дребни примамки ще провисва и ще ги заваля на една страна. Аз лично обикновено ползвам 4-6 либри, за по-силов спининг 8-10, като нямам забележки и потребност за по-"серт".
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
deqn@
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от deqn@ »

мерси за инфото относно това влакно . Не знам дали трябва пак тук да попитам или да си пусна нова тема ама питам
Ще ловя предимно на марица и ако може да ми препоръчате какви воблерчета да си заприходя
Поздрави
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

Vid написа: За щука повод не ти е нужен, а за кефал??
Дали?
Остави само стъпки
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

gergi762 написа:
Дали?
Това въпрос ли е или...? Та аз целенасочено за щука не ходя, но покрай рибите които търся удрят и такива. Поводи не ползвам и досега не съм имал случай на прегризано влакно от щука, говоря за такова примерно ПП 15 лб. и нагоре... Е, досега не съм се сблъсквал с "крокодили" по 5-6 кила, най голямата ми уловена щука е 3 кила.
За мен тази дискусия във форума - да ползваме ли повод или не е излишна, защото "крокодилите" в Б-я се кратиха :lol: :lol:, и вярвай ми един читав брейд усрешно се справя със зъбатките без допълнителни и излишни екстри...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

Vid написа:
gergi762 написа:
Дали?
Това въпрос ли е или...? Та аз целенасочено за щука не ходя, но покрай рибите които търся удрят и такива. Поводи не ползвам и досега не съм имал случай на прегризано влакно от щука, говоря за такова примерно ПП 15 лб. и нагоре... Е, досега не съм се сблъсквал с "крокодили" по 5-6 кила, най голямата ми уловена щука е 3 кила.
За мен тази дискусия във форума - да ползваме ли повод или не е излишна, защото "крокодилите" в Б-я се кратиха :lol: :lol:, и вярвай ми един читав брейд усрешно се справя със зъбатките без допълнителни и излишни екстри...
И аз съм на мнение, че трябва да имаме цел и да се съобразяваме с нея т.е. да се приготвим за риболов на това което мислим да ловим, а не на това което евентуално би могло да удари някога :D И все пак си мисля, а и доста дискусии има, че при целенасочен риболов на щука повода е задължителен и е хубаво той да е метален.

ПП Съмнявам се, че ако щуката е глътнала достатъчно добре някое плетено ще спаси положението :wink:
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

A.S.H написа:....при целенасочен риболов на щука повода е задължителен и е хубаво той да е метален.

ПП Съмнявам се, че ако щуката е глътнала достатъчно добре някое плетено ще спаси положението :wink:
Абсолютно съм съгласен.Дори и да не го скъса,много вероятно да го протрие и при следващ удар да се скъса.
Изображение
Изображение
EL_Ninhooo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от EL_Ninhooo »

Здравейте, колеги отскоро и аз се запалих по спининг-а. Взех си една пръчка тук от форума, която ми пасна много добре и съм много доволен, въпреки че все още нямам удар, но и той ще дойде рано или късно :). Въртя с една стара макаричка, която има отдавна, но е доста тежка и неудобна за този вид риболов, та реших да ви питам за съвет за някоя подходяща макаричка на достъпна цена. Пръчката ми е Quantum Tenacity AP IM7 с дължина 198см, акция 3,5 - 14 грама, тегло 120 грама. Предварително благодаря на отзовалите се.

Поздрави и наслука! :)
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Мисля, че някаква макара до 240 гр. ще ти пасне, но конкретизирай малко какво разбираш под "достъпна цена".
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
EL_Ninhooo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от EL_Ninhooo »

Ами в порядъка на 20-25лв примерно. Не държа на марка и модел.
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Мисля, че няма читава макара за спининг за тези пари. Остава ти да се водиш от теглото, защото марката надали е от значение. И не ти препоръчвам да слагаш брейд на такава макара, защото ще ти излезе много скъпо.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
EL_Ninhooo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от EL_Ninhooo »

Да, в началото със сигурност ще съм с монофил. Като цяло съм отворен и към макари втора употреба. Най-вероятно ще пусна и някоя темичка във "Купува" подфорума.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

EL_Ninhooo написа:Ами в порядъка на 20-25лв примерно. Не държа на марка и модел.
Виж тази:
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... ushima-EFB
По принцип има хубави неща писани във форума за тази марка.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
EL_Ninhooo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от EL_Ninhooo »

eroucma написа:
EL_Ninhooo написа:Ами в порядъка на 20-25лв примерно. Не държа на марка и модел.
Виж тази:
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... ushima-EFB
По принцип има хубави неща писани във форума за тази марка.
Много добре изглежда. Благодаря ти за предложението.
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

Vid написа:
gergi762 написа:
Дали?
Дори и читавия брейд за секунда го срязва,зависи как ще и попадне между зъбите,има даже метални поводи прерязани,така че за щука с повод,да няма после :smt017
Остави само стъпки
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

EL_Ninhooo написа:Здравейте, колеги отскоро и аз се запалих по спининг-а. Взех си една пръчка тук от форума, която ми пасна много добре и съм много доволен, въпреки че все още нямам удар, но и той ще дойде рано или късно :). Въртя с една стара макаричка, която има отдавна, но е доста тежка и неудобна за този вид риболов, та реших да ви питам за съвет за някоя подходяща макаричка на достъпна цена. Пръчката ми е Quantum Tenacity AP IM7 с дължина 198см, акция 3,5 - 14 грама, тегло 120 грама. Предварително благодаря на отзовалите се.

Поздрави и наслука! :)
И аз си взех същата пръчка. За съжаление още не съм я тествал, но се балансира добре с Тика Камбрия 2000. Струва малко повече, но си заслужава парите и ще ти служи вярно.
Ето: http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7106
Изображение Изображение Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”