Щука около Пловдив

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
deljan
новобранец
новобранец

Re: Щука около Пловдив

Мнение от deljan »

Днес бях на полицейския в с. Труд за щука . Бях с 1 приятел и двамата с по две тапи и с по една въдица на воблери , блесни и всякакви такива щуротии . Имаше и още 1 човек с три тапи и 1 на блесна .

Резултат - щука няма , тоя моя приятел без да иска закачи един толостолоп за хрилото та тоя рибок ни отсрами да не сме съвсем валат . :P
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Щуката се жени сега еййй :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Малко инфо за полицейския на Труд. От 8,30ч. до 14,30ч. Много въртяне със силикони, блесни ,воблери и клатушки резултата само малко тен. :D Никаква индикация за щука или друг хищник. Водата е много ниска и не е много мътна. В една клетка зад къщата на пазача с 10м. останала вода видяхме това... 5 писалки сгушени една до друга.
Изображение
От сутринта до края на излета не бяха мръднали и см. :think: Освен няколко подплашени мирни риби друга индикация за живот не видяхме. Ето на какво е заприличал язовира... Стената
Изображение
и към плитката част...
Изображение
Малко преди да си тръгнем един колега закачи един толостолоп на клатушка /циклоп-2 номер/ ,кантара показа 7кг.
Изображение
Същия колега разправяше,че преди 2-3 дена някакъв колега закачил и изкарал щука /1,10м-8кг/на голяма клатушка,пазача бил чул ,ама не е видял,така че не е много сигурна работата. Проблема с рибата на рибарника е бил такъв. Някакъв самолет,който ръси разни неща върху нивите /торове и др./ е наръсил и водоема. За няколко дена са измрели доста риби. Пазача казва,че сега не било проблем да се взима риба.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Днес с Петьо/ burg/ посетихме платения рибарник на Белозем /до краварника на 100м. от магистралата /. Условията са 10 лв. такса в ,която влиза 4кг. мирна риба или 2кг. хищна. Има шаран,амур,толостолоб и безплатна каракуда. За хищника: щука, рядко бяла риба, костур и естествено сом ;) . Най-малките щуки са по 2-2,5кг. до 8-9кг. по думите на собственика. :roll: Имало костури по 0,7-0,9кг. . Бялата риба била от 0,7кг. до 1,5кг.. Имало пуснати няколко шарана по 9-10кг.,които не е разрешено да се взимат,ако някой ги хване. Дълбочината на стената е около 3м.. Дъното е чисто и песъчливо с много малко закачки/останки от корените на предишните шавари/. В 10,00ч. бяхме сглобили пръчките и се започна борба с вятъра,който на моменти правеше по две педи вълни,ама квото е тва е. Рибата я нямаше никаква и да е изиграла някъде с тоя силен вятър и вълни не сме разбрали. Към 16,00. вятъра взе да поутихва и в една от паузите една изгладняла щука реши да захапе желязото. Удари на 50-60м. навътре на клатушка на Спинекс, 20гр. ,сребриста. Водех я с два оборота и пауза близо до дъното. Удари точно ,като вдигах клатушката от дъното и я глътна до хрилете. След кратка борба и задължителните свещи Петьо я паркира в кепа. Петьо мерси за помоща. Резултата: 80 см,2,950кг. женска без хайвер. Поне на тоя рибарник щуката се е избила. Въртяхме до 18,30ч. и приключихме риболова. Когато си тръгнахме по закона на Мърфи вятъра спря. :D Ето и малко снимки.
Язовира погледнат от стената.
Изображение
Стената
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
:handgestures-thumbup: Много здраве и късмет на всички. :handgestures-thumbup:
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
shtilkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от shtilkata »

Може ли да ми кажете за този язовир при Труд платен ли е и каква риба има?
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

shtilkata написа:Може ли да ми кажете за този язовир при Труд платен ли е и каква риба има?
Ако питаш за полицейския,да платен е.Такса 10 лв. без доплащане.Има щука,костур,каракуда,шаран,бял амур и толстолоб.Някой твърдят,че има също сом и бяла риба,но аз не съм виждал.
Изображение
Изображение
shtilkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от shtilkata »

Благодаря колега. Можеш ли да ми кажеш дали щуката калве на изкуствени примамки или предпочита жива стръв
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

Колеги ходят и на спининг, вадят хищници. А ако не ти се обикаля можеш и на жива рибка.
Рибата е риба, когато е в тигана!
shtilkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от shtilkata »

благодаря
Аватар
deljan
новобранец
новобранец

Мнение от deljan »

Преди няколко дни бях на полицейския в с. Труд . Резултата е 1 щука малко над кило и 1 кустур 350-400 гр . Този резултат след цял ден въртяне на какви ли не примамки и още две въдици на тапа . Кустура го хванах на тапата . Щуката не ще да гони и не ще да се храни , или ако го прави е много рядко. Човека който отговаря за язовира ми разправяше , че щуката сега сменяла зъбите и за това не гонела като хората . Аз не му вярвах много много , но след като извадих тази моята щука я проверих и в действителност зъбите и бяха някакви мънички и изглеждаха като млечни . Иначе на язовира има и бяла риба , един колега беше извадил една която видях с очите си преди време .

Искам да попитам , понеже не съм много на ясно , вярно ли е че щуката си сменя зъбите и ако е вярно за колко време става това нещо . Питам защото за сега съм отписал щуките , поне до като някой не се похвали за успехи някъде . Никак не ми се ходи само по дупките да си губя примамките за нищо . Все пак 1 работещ воблер е най-малко 8-10 лв .

Поздрави !!!
Atila123
новобранец
новобранец

Мнение от Atila123 »

колега за щука е така няма начин.А за зъбите е вярно
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Забраната идва!Бих се радвал на всякаква информация за щука около Пловдив в платени водоеми.Става въпрос за водоеми,условия,такси,цени и т.н.
Благодаря предварително! :drinkers:
Изображение
Изображение
Atila123
новобранец
новобранец

Мнение от Atila123 »

здравейте колеги.Може ли да ми кажете за този язовир с.Oризово платен ли е и каква риба има
Atila123
новобранец
новобранец

Мнение от Atila123 »

колеги някои няма ли информация за с.оризово Благодаря предварително! смятам да ходя събота ако не вали
Аватар
vasety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasety »

И мен ме интересува за Оризово, ако ходиш сподели как е положението колега. :)
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”