ПОПЧЕТА - 2011

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
evgeni jordanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: ПОПЧЕТА - 2011

Мнение от evgeni jordanov »

недялко радков написа:А за попчетата си в голяма грешка, като ги приготвиш както трябва, са по-вкусни от повечето морски риби (изключвам хищниците) ......
По този начин може да ги панираш, изпържиш и да гарнираш с различни сосове - ако опиташ, ще се влюбиш в тази риба!
Тука съм напълно съгласен с колегатa! :smt023 :drinkers:
Това, което не ни убива, ни прави по-силни!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

недялко радков написа:Ми темата е за попчета :D :D :D
А за попчетата си в голяма грешка,като ги приготвиш както трябва,са по-вкусни от повечето морски риби(изключвам хищниците),тая снимка съм я побликувал,ама ще я повторя! :idea: :idea:
По този начин може да ги панираш,изпържиш и да гарнираш с различни сосове-ако опиташ,ще се влюбиш в тази риба!
Тъй амчи как.Изображение
Това е черноморската риба за мен,не ме гледайте че за сега клатя само чепарета.
Скоро тръгвам пак да го търся попа.Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
borkok
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от borkok »

А някой да е правил маринована кая :( Щото един колега се опита да ме убеди ,че ставала супер :!: :?:
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

Аз съм правил,но на филета,става наистина супер!
Ако ти си играе отстраняваш само средния кокал,след 24 ч. в саламура много лесно се маха кожата с перките.След това я кисна в специална марината от 0.7 л. оцет,0.7 л. вода,4-5 лъжици захар,15 зърна бахар,10 карамфил,30-40 чер пипер,1-2 дафинови листа.Маринатата се загрява до завиране,оставя се да изстине при затворен капак,отстраняват се подправките и след това в нея се разтварят 2 с.л.горчица.
В тази марината рибата се кисне 3-4 дни,след това се нарежда буркани без подправки,поела си е достатъчно от маринатата и заливаме с олио,в което преди това е изпържена филия хляб а аз я правя със зехтин. :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
borkok
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от borkok »

Ще я пробвам :D
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Въх Недялкооо - това не съм го правил.
Ще има коментари,само дето трябва на друго място да пишем после де. :wink:
Изображение

lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lefera1 »

Тази рецепта според мен става и за таранка и за ватус.
str.hadjiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от str.hadjiev »

Колега, има ли някаква тънкост , при филетирането :prayer:
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

:D Колеги да ви попитам и аз вече няколко човека ми казват че правили и чируз от попчетата някой имали някво инфо по този въпрос?Предварително ви благодаря за отговорите и Наслука на всички :D :D
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

str.hadjiev написа:Колега, има ли някаква тънкост , при филетирането :prayer:

Няма никаква тънкост,караш с ножа направо от страната на главата(която се отстранява)по кокала,ако ти се играе можеш след това да отстраниш и коремните ,но ако попчето не е едро няма нужда.Ако ще я панираш,това е зедължително,ако ще я пържиш или мариноваш не е нужно.
Чироз става от цели попчета без глави,но внимавай да не го пресушиш,че става каиш.
Има нещо,което съм правил и го е опитвал лично бат'Бойко(самата истина е,случайно имахме една среща на Бяла,когато той беше там за риба преди да стане премиер).Голяма играчка е,но си струва!!!
Само от едри попчета над 100 гр. се отделят филета без коремните кокали,кожата се отстранява след 24 ч. в саламура.След саламурата се държи само 12 ч.в маринатата.Вади се,отцежда се няколко часа и се овкусява със счукан чесън,чимен(не много),червен пипер и съвсем малко бяло вино,за да не е сухо.Съединяват се по 5-6 филета,омотават се с конец и след това се овалват в суха кайзеровъчна смес,без да се прекалява,за да не горчи после.На така получените ролета им слагаш по един конец с иглата горе и ги закачаш да съхнат 5-6 дни(внимавай да не ги пресушиш).
Това е нещо уникално,което си струва труда!!!
Тази рецепта съм я измислил аз след многобройни импровизации,за пръв път я споделям,белким някой почерпи!!! :D :D :D :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Излизаме от темата колеги.
Има си риболовна кухня,нека си преместим там кулинарията.
И като за последно - Пешо,не съм чувал за чироз от дънни риби. :wink:
Изображение

Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Бат'Кире,сори за спама,но темата е попчета,рецептите са за попчета,колегите питат,а аз гледам да съм от полза.А Кулинарията никой не я е посещавал от 2 седмици...Колегите сега ловят риба,сега е момента да си приготвят мезета...
Извинявам се още веднъж,че наруших правилата на Форума!
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

:D И аз се извинявам за спама и ви благодаря за отговорите :D :D
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
thisiswar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от thisiswar »

Колеги някой има ли инфо за Каварна ? Има ли гаден вятър или се е пооправило времето ? Миналата събота се прибрах от Каварна с 3 кила попчета за около 3 4 часа.А да ви питам някой пробвал ли е да лови на чепаре целенасочено попчета защото аз пробвах в събота и резултата беше много добър закачах на всяка кука рапан и мида и един път извадих пълно чепаре с попчета след като престоя 6-7 минути във водата. :drinkers: Снимка имам на телефона но не мога да я кача.
nov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nov »

thisiswar написа:Колеги някой има ли инфо за Каварна ? Има ли гаден вятър или се е пооправило времето ? Миналата събота се прибрах от Каварна с 3 кила попчета за около 3 4 часа.А да ви питам някой пробвал ли е да лови на чепаре целенасочено попчета защото аз пробвах в събота и резултата беше много добър закачах на всяка кука рапан и мида и един път извадих пълно чепаре с попчета след като престоя 6-7 минути във водата. :drinkers: Снимка имам на телефона но не мога да я кача.
На мене ми се е случвало (не целенасочено), когато съм оставял чепарето просто да си виси до дъното и съм се опънал в лодката! Без стръв естествено! Улавяли са се, но по настоящем избягвам тези опити заради драконите, че те много обичат чепарета :)
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”