Кърджалийски регион

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Re: Кърджалийски регион

Мнение от Vesko1 »

georgi30 написа:Колеги, какво е това радиомълчание бре?Никой никъде ли не ходи бре?Нищо ли не се случва по тия големи язовири?
От понеделник до днес....си стоя в къщи...не съм си мърдал носа навън след 9 сутринта.То в тия жеги..не си е работа..евентуално в събота ще ходя..и ако има какво-ще споделя..;)
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Съжалявам,колеги,че не мога да дам никакво инфо,ама заради прекомерните жеги не съм стъпвал в Кърджалийския регион.Защото там,по моите обичайни зони,няма сянка,аз не обичам да нося чадър и тогава стандартният ми риболов от "тъмно до тъмно" би могъл да приключи внезапно с окончателен и нежелан за сега изход за мен :lol:Всяка неделя се закотвям под някоя постоянна и дебела сянка по реката в нашия регион,риболова е твърде относителен,ама релаксирам,като наблюдавам всякакви насекоми,членестоноги,влечуги,земноводни,дребни и по-едри бозайници.
georgi30
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от georgi30 »

Благодаря за изчерпателните отговори!
Георги Тенев
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Що бе...? В сряда се пробвах на близичко - каваците под Веселчане, след старото сметище, но риболова си беше коджа ялов и нямаше какво толква да се пише. Натиснаа ме едни слънчаци докът беше хубаво времето. После излезнаха яки ветрове и риболова общо взето приключи. Единствената радост беше едно шаране около 400-500гр., де ми огъна мача и ме зарадва, че може би има шанс да се навъди риба в този гьол. После ме натисна жегата, а кога стигнах до асфалтополагането между Веселчани и автогарата си беше кръг от ада, като се ръгнат и скапани шофьори де си решаваха, че затвореното платно не важи за тях, караха срещу движението и се опитваха да ме избутат в изкопи и пясъци..., че и подвикваха да се дръпна въпреки торбата на гърба ми и багажа в ръцете. Та малко ми смарангясаха слънчасалия кеф, но к`во да ги праиш - прости шофьори :evil: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Аз утре отивам на Островица с жената и децата+ надуваемия басейн.Да не ми е уроки, риба не чакам, ама има пусто дано жената се навие да идва с мен. :D.В тая връзка да попитам,ако някой е ходил там на боруна, има няколко дървета.За сянка стават ли.???
пп Някой има ли представа за разтоянието в метри до другия бряг дето са скалите
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Антон Тонев написа:Аз утре отивам на Островица с жената и децата+ надуваемия басейн.Да не ми е уроки, риба не чакам, ама има пусто дано жената се навие да идва с мен. :D.В тая връзка да попитам,ако някой е ходил там на боруна, има няколко дървета.За сянка стават ли.???
На боруна има едни дървета..но до там с колата май няма да можеш да стигнеш.Много е изровен пътя.Иначе на самия борун...знаеш няма никаква сянка...;)
ИзображениеИзображение
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Vesko1 написа:
Антон Тонев написа:Аз утре отивам на Островица с жената и децата+ надуваемия басейн.Да не ми е уроки, риба не чакам, ама има пусто дано жената се навие да идва с мен. :D.В тая връзка да попитам,ако някой е ходил там на боруна, има няколко дървета.За сянка стават ли.???
На боруна има едни дървета..но до там с колата май няма да можеш да стигнеш.Много е изровен пътя.Иначе на самия борун...знаеш няма никаква сянка...;)
Весе, сега се прибирам.Влезнах чак до ръкава на Сютлийка,Сянка нон стоп, бира, аз кат тюлен в басейна на децата, абе с една дума - прелест.Изкарах към 30 перки и каракуди, 5-6 кефала, и на дънните един клен към 1,2кг.Нивото не играе обаче пътя е ЛЕШ
Поздрав за групата-Изображение
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

И аз днеска направих грешка и отидох с брадчеда на Траса :mrgreen: Вярно , до 09.30 часа издържахме :lol:- няколко каракуди шамарчета и перки :idea: Изгубил съм тренинга на жега,след 10години в Смолян :cry: А за късмет дойде най-горещото лято за да се адаптирам по-бързо :lol: Стъпалата ми още греят като ютии,не знам на какво се дължи :mrgreen: 37 градуса е в момента в Кърджали......
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Тони ,прекарали сте си супер.Аз отидох да поплувам Малко на Сотлийка, изпих там едно певеце бира....и се прибрах към 14ч да гледам формулата.Не е за риболовстване тия жеги..
Изображение
ИзображениеИзображение
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

И аз да споделя на Широко поле за няколко часа с фидера, много активен риболов се получи, ето 1-2 снимки от преди няколко дена:
Изображение
Изображение
Имаше от всичко по-малко: главно червеноперка, каракуда, клен, разпер, и за цвят няколко уклея :)
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Щом е дало толко риба,значи е почнала да се изтегля надолу,как някое шаранче не се хвана :roll: ,а би трябвало :D ,и местните не идват ли на плаж на кораба,че съм ги гледал го окупирват като корморани :lol: ,но рибата пак си даваше.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Я да взема и аз да пусна едно писание :wink: .
Та този уикенд започна с колебания и планове и за туй е виновен Тони :wink: /и аз :oops: /. Тони с поста си, че ще е на боруна след Островица. Решено замъквам каяка до моста на Веселчане и с малко "копане" се замъквам до там, но чета следващия пост за калпавия път, решавам че Тони ще се разкандърдиса/ па и се сещам на к`во дередже е пътя :evil: / и се разкандърдисах и аз. Съботата минава в леко домакинство и гледане на филми, докът не ме фана секлетя и почнаа плановете - къде :?: да се оди в неделя? Решавам да е нещо леко и без големи надежди. Един гьол над подстанцията срещу ОЦЗ-то :idea: . Знам че бъка от слънчак и за това заложих основно на ляб, царевица и няква захранка основно от кюспе и царевично брашно.
В неделя ставане по тъмно/да се фане ладовината/, мятам на гръб голямата торба с малките сопи и за около 30-40 минути стигам водата. Впечатление първо - Много орасло с папурляк, водорасри и всяква гнусотия :rolleyes: . Намерих си едно що годе свободно местенце, забърках захранката и метнах дънарката/на кошничка/. С мятането опъна и каракудяче, но не бях готов ни с кеп ни с живарник, а и при ваденето закачих водорасляка и каракудяче нанаиси :( .
По нататък риболова се затегна, шибаните слънчаци не прощаваха ни на ляба ни на царевицата - с еднакъв мерак гълтаха и едното, и другото :twisted: . По някое време изпляскаха 1-2 парчета да се види, че в гьола има прилични екземпляри, но да ги докарам на куките не успях. После се появи вятър де се опитваше да ми измъкне сопата от ръцете, натоварих си багажерията и си бих шута обратно.
Това е от мен.
Брее то стана почти тема... :lol:
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

antivik написа:Я да взема и аз да пусна едно писание :wink: .
Та този уикенд започна с колебания и планове и за туй е виновен Тони :wink: /и аз :oops: /. Тони с поста си, че ще е на боруна след Островица. Решено замъквам каяка до моста на Веселчане и с малко "копане" се замъквам до там, но чета следващия пост за калпавия път, решавам че Тони ще се разкандърдиса/ па и се сещам на к`во дередже е пътя :evil: / и се разкандърдисах и аз. Съботата минава в леко домакинство и гледане на филми, докът не ме фана секлетя и почнаа плановете - къде :?: да се оди в неделя? Решавам да е нещо леко и без големи надежди. Един гьол над подстанцията срещу ОЦЗ-то :idea: . Знам че бъка от слънчак и за това заложих основно на ляб, царевица и няква захранка основно от кюспе и царевично брашно.
В неделя ставане по тъмно/да се фане ладовината/, мятам на гръб голямата торба с малките сопи и за около 30-40 минути стигам водата. Впечатление първо - Много орасло с папурляк, водорасри и всяква гнусотия :rolleyes: . Намерих си едно що годе свободно местенце, забърках захранката и метнах дънарката/на кошничка/. С мятането опъна и каракудяче, но не бях готов ни с кеп ни с живарник, а и при ваденето закачих водорасляка и каракудяче нанаиси :( .
По нататък риболова се затегна, шибаните слънчаци не прощаваха ни на ляба ни на царевицата - с еднакъв мерак гълтаха и едното, и другото :twisted: . По някое време изпляскаха 1-2 парчета да се види, че в гьола има прилични екземпляри, но да ги докарам на куките не успях. После се появи вятър де се опитваше да ми измъкне сопата от ръцете, натоварих си багажерията и си бих шута обратно.
Това е от мен.
Брее то стана почти тема... :lol:
Къде си се наврял ти бе.Там изобщо риба има ли?.То там навремето се къпеха работниците дето копат за бентонита-базата е под локвата.Има ли останало нещо от тази база
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Казвам ти изпляскаха няколко твърде прилични екземпляра, но като гледам бреговете няма посещение като миналата година, много е обрасъл. Бентонита работят що нещо са ринали булдозери, че са фраснали и път/някакъв коларски/ де се изсипа един пич с кола, но от къде мина не разбрах. А се заврях там само като разходка, що ми е най-лесно за ходене/пътя ми е много удобен/ :?, не че се надявах на някакъв риболов, даже бира не си бях взел :lol: .
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lif3house »

Don4o_62 написа:Щом е дало толко риба,значи е почнала да се изтегля надолу,как някое шаранче не се хвана :roll: ,а би трябвало :D ,и местните не идват ли на плаж на кораба,че съм ги гледал го окупирват като корморани :lol: ,но рибата пак си даваше.
И аз очаквах някое и друго шаранче ама нямаше. А за местните сигурно минаха за няколко часа около 20 може и повече, скачат от кораба, викат, къпят се и си заминават и след малко нова вълна. Ужас. Обаче като кълве си кълве ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”