Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Кърджалийски регион
Модератор: dantho.mihov
- Vesko1
- сериозен играч
Re: Кърджалийски регион
От понеделник до днес....си стоя в къщи...не съм си мърдал носа навън след 9 сутринта.То в тия жеги..не си е работа..евентуално в събота ще ходя..и ако има какво-ще споделя..georgi30 написа:Колеги, какво е това радиомълчание бре?Никой никъде ли не ходи бре?Нищо ли не се случва по тия големи язовири?

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
-
- кандидат преподавател
Съжалявам,колеги,че не мога да дам никакво инфо,ама заради прекомерните жеги не съм стъпвал в Кърджалийския регион.Защото там,по моите обичайни зони,няма сянка,аз не обичам да нося чадър и тогава стандартният ми риболов от "тъмно до тъмно" би могъл да приключи внезапно с окончателен и нежелан за сега изход за мен
Всяка неделя се закотвям под някоя постоянна и дебела сянка по реката в нашия регион,риболова е твърде относителен,ама релаксирам,като наблюдавам всякакви насекоми,членестоноги,влечуги,земноводни,дребни и по-едри бозайници.

- antivik
- кандидат преподавател
Що бе...? В сряда се пробвах на близичко - каваците под Веселчане, след старото сметище, но риболова си беше коджа ялов и нямаше какво толква да се пише. Натиснаа ме едни слънчаци докът беше хубаво времето. После излезнаха яки ветрове и риболова общо взето приключи. Единствената радост беше едно шаране около 400-500гр., де ми огъна мача и ме зарадва, че може би има шанс да се навъди риба в този гьол. После ме натисна жегата, а кога стигнах до асфалтополагането между Веселчани и автогарата си беше кръг от ада, като се ръгнат и скапани шофьори де си решаваха, че затвореното платно не важи за тях, караха срещу движението и се опитваха да ме избутат в изкопи и пясъци..., че и подвикваха да се дръпна въпреки торбата на гърба ми и багажа в ръцете. Та малко ми смарангясаха слънчасалия кеф, но к`во да ги праиш - прости шофьори
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Антон Тонев
- сериозен играч
Аз утре отивам на Островица с жената и децата+ надуваемия басейн.Да не ми е уроки, риба не чакам, ама има пусто дано жената се навие да идва с мен.
.В тая връзка да попитам,ако някой е ходил там на боруна, има няколко дървета.За сянка стават ли.???
пп Някой има ли представа за разтоянието в метри до другия бряг дето са скалите

Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- Vesko1
- сериозен играч
На боруна има едни дървета..но до там с колата май няма да можеш да стигнеш.Много е изровен пътя.Иначе на самия борун...знаеш няма никаква сянка...Антон Тонев написа:Аз утре отивам на Островица с жената и децата+ надуваемия басейн.Да не ми е уроки, риба не чакам, ама има пусто дано жената се навие да идва с мен..В тая връзка да попитам,ако някой е ходил там на боруна, има няколко дървета.За сянка стават ли.???

- Антон Тонев
- сериозен играч
Весе, сега се прибирам.Влезнах чак до ръкава на Сютлийка,Сянка нон стоп, бира, аз кат тюлен в басейна на децата, абе с една дума - прелест.Изкарах към 30 перки и каракуди, 5-6 кефала, и на дънните един клен към 1,2кг.Нивото не играе обаче пътя е ЛЕШVesko1 написа:На боруна има едни дървета..но до там с колата май няма да можеш да стигнеш.Много е изровен пътя.Иначе на самия борун...знаеш няма никаква сянка...Антон Тонев написа:Аз утре отивам на Островица с жената и децата+ надуваемия басейн.Да не ми е уроки, риба не чакам, ама има пусто дано жената се навие да идва с мен..В тая връзка да попитам,ако някой е ходил там на боруна, има няколко дървета.За сянка стават ли.???
Поздрав за групата-

да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- pacho109
- сериозен играч
И аз днеска направих грешка и отидох с брадчеда на Траса
Вярно , до 09.30 часа издържахме
- няколко каракуди шамарчета и перки
Изгубил съм тренинга на жега,след 10години в Смолян
А за късмет дойде най-горещото лято за да се адаптирам по-бързо
Стъпалата ми още греят като ютии,не знам на какво се дължи
37 градуса е в момента в Кърджали......

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- Vesko1
- сериозен играч
Тони ,прекарали сте си супер.Аз отидох да поплувам Малко на Сотлийка, изпих там едно певеце бира....и се прибрах към 14ч да гледам формулата.Не е за риболовстване тия жеги..

- lif3house
- разбира нещата
И аз да споделя на Широко поле за няколко часа с фидера, много активен риболов се получи, ето 1-2 снимки от преди няколко дена:

Имаше от всичко по-малко: главно червеноперка, каракуда, клен, разпер, и за цвят няколко уклея

Имаше от всичко по-малко: главно червеноперка, каракуда, клен, разпер, и за цвят няколко уклея

- Don4o_62
- учете се от него
Щом е дало толко риба,значи е почнала да се изтегля надолу,как някое шаранче не се хвана
,а би трябвало
,и местните не идват ли на плаж на кораба,че съм ги гледал го окупирват като корморани
,но рибата пак си даваше.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- antivik
- кандидат преподавател
Я да взема и аз да пусна едно писание
.
Та този уикенд започна с колебания и планове и за туй е виновен Тони
/и аз
/. Тони с поста си, че ще е на боруна след Островица. Решено замъквам каяка до моста на Веселчане и с малко "копане" се замъквам до там, но чета следващия пост за калпавия път, решавам че Тони ще се разкандърдиса/ па и се сещам на к`во дередже е пътя
/ и се разкандърдисах и аз. Съботата минава в леко домакинство и гледане на филми, докът не ме фана секлетя и почнаа плановете - къде
да се оди в неделя? Решавам да е нещо леко и без големи надежди. Един гьол над подстанцията срещу ОЦЗ-то
. Знам че бъка от слънчак и за това заложих основно на ляб, царевица и няква захранка основно от кюспе и царевично брашно.
В неделя ставане по тъмно/да се фане ладовината/, мятам на гръб голямата торба с малките сопи и за около 30-40 минути стигам водата. Впечатление първо - Много орасло с папурляк, водорасри и всяква гнусотия
. Намерих си едно що годе свободно местенце, забърках захранката и метнах дънарката/на кошничка/. С мятането опъна и каракудяче, но не бях готов ни с кеп ни с живарник, а и при ваденето закачих водорасляка и каракудяче нанаиси
.
По нататък риболова се затегна, шибаните слънчаци не прощаваха ни на ляба ни на царевицата - с еднакъв мерак гълтаха и едното, и другото
. По някое време изпляскаха 1-2 парчета да се види, че в гьола има прилични екземпляри, но да ги докарам на куките не успях. После се появи вятър де се опитваше да ми измъкне сопата от ръцете, натоварих си багажерията и си бих шута обратно.
Това е от мен.
Брее то стана почти тема...

Та този уикенд започна с колебания и планове и за туй е виновен Тони

В неделя ставане по тъмно/да се фане ладовината/, мятам на гръб голямата торба с малките сопи и за около 30-40 минути стигам водата. Впечатление първо - Много орасло с папурляк, водорасри и всяква гнусотия

По нататък риболова се затегна, шибаните слънчаци не прощаваха ни на ляба ни на царевицата - с еднакъв мерак гълтаха и едното, и другото

Това е от мен.

- Антон Тонев
- сериозен играч
Къде си се наврял ти бе.Там изобщо риба има ли?.То там навремето се къпеха работниците дето копат за бентонита-базата е под локвата.Има ли останало нещо от тази базаantivik написа:Я да взема и аз да пусна едно писание.
Та този уикенд започна с колебания и планове и за туй е виновен Тони/и аз
/. Тони с поста си, че ще е на боруна след Островица. Решено замъквам каяка до моста на Веселчане и с малко "копане" се замъквам до там, но чета следващия пост за калпавия път, решавам че Тони ще се разкандърдиса/ па и се сещам на к`во дередже е пътя
/ и се разкандърдисах и аз. Съботата минава в леко домакинство и гледане на филми, докът не ме фана секлетя и почнаа плановете - къде
да се оди в неделя? Решавам да е нещо леко и без големи надежди. Един гьол над подстанцията срещу ОЦЗ-то
. Знам че бъка от слънчак и за това заложих основно на ляб, царевица и няква захранка основно от кюспе и царевично брашно.
В неделя ставане по тъмно/да се фане ладовината/, мятам на гръб голямата торба с малките сопи и за около 30-40 минути стигам водата. Впечатление първо - Много орасло с папурляк, водорасри и всяква гнусотия. Намерих си едно що годе свободно местенце, забърках захранката и метнах дънарката/на кошничка/. С мятането опъна и каракудяче, но не бях готов ни с кеп ни с живарник, а и при ваденето закачих водорасляка и каракудяче нанаиси
.
По нататък риболова се затегна, шибаните слънчаци не прощаваха ни на ляба ни на царевицата - с еднакъв мерак гълтаха и едното, и другото. По някое време изпляскаха 1-2 парчета да се види, че в гьола има прилични екземпляри, но да ги докарам на куките не успях. После се появи вятър де се опитваше да ми измъкне сопата от ръцете, натоварих си багажерията и си бих шута обратно.
Това е от мен.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- antivik
- кандидат преподавател
Казвам ти изпляскаха няколко твърде прилични екземпляра, но като гледам бреговете няма посещение като миналата година, много е обрасъл. Бентонита работят що нещо са ринали булдозери, че са фраснали и път/някакъв коларски/ де се изсипа един пич с кола, но от къде мина не разбрах. А се заврях там само като разходка, що ми е най-лесно за ходене/пътя ми е много удобен/
, не че се надявах на някакъв риболов, даже бира не си бях взел
.

- lif3house
- разбира нещата
И аз очаквах някое и друго шаранче ама нямаше. А за местните сигурно минаха за няколко часа около 20 може и повече, скачат от кораба, викат, къпят се и си заминават и след малко нова вълна. Ужас. Обаче като кълве си кълвеDon4o_62 написа:Щом е дало толко риба,значи е почнала да се изтегля надолу,как някое шаранче не се хвана,а би трябвало
,и местните не идват ли на плаж на кораба,че съм ги гледал го окупирват като корморани
,но рибата пак си даваше.