Янтра- всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
grilot
новобранец
новобранец

Re: Янтра- всичко за и по реката

Мнение от grilot »

Да и аз така си помислих като видях, че от 31.08. никой не е писал в темата;)))). Живот и здраве утре вечер ще пиша има ли живот по реката;)
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

BaMnup написа:Пламка верно ли е че ловели сом долу покрай циганската махала под университета?
Аз специално не съм хващал, хората казват, че имало, но май са дребни. И май само на тапа с червей и на дъно ги ловят.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

И аз по Янтра не съм хващал скоро/говоря за веднъж преди над десет години/, а около Търново никога..., чувал съм че е имало късметлии но,..... Иначе на грозд от земен червей и на рибка на дъно съм ги търсил аз лично, поне така съм имал слука по Марица, а последният когато имах страхотна слука беше на скакалец на плувка близо до брега. Преди да го видя и извадя си помислих, че е много голям кефал:). Страхотно беше, само заради такива слуки човек остава рибар за цял живот.
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Izvinqvam se 4e pisha na latinica, no komputara ima problem s kirilicata.
Kakto obeshtah informaciq za rekata - pri ledenik vodata e padnala i dosta izbistrena. Za 2 4asa ot 17.00 do 19.00 nqkolko morunaj4eta edna mrqna i oklej na fider, strav bql. Vsi4ki riba se varnaha obratno da rastat.
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Никога не съм ходил на Янтра около Леденик.Дано се е пооправила и по-надолу,че утре ще отивам без никакво инфо,нямах време и днес да прескоча да я видя. :drinkers:
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Днес около Долна Оряховица-голям панаир ,поне 20 коли,тва покрай моста дето се виждат.
На смесито край Върбица,също мераклии доста...но пътя до моста е скъсан :shock:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аз там съм пораснал...
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Относно леденик - към Леденик ходя малко след моста на пътя от Търново, за ориентир непосредствено след моста в ляво има постройки /ако не греша е свинарник/. Та там има доста добър избор на места. Слуката ми основно е била морунаж и мряна и от време на време и скобар и кефал, а и уклей разбира се.
В петък ходих за много кратко /за по-малко от час/ до пътния възел почти под "дъговия мост"/на пътя софия - Варна/. Риболовът тегав /хванах една каракуда и един морунаж/, имаше някакъв канал от който изтичаше вода която миришеше неприятно, скъсах единия фидер и реших да приключвам с риболова.
Някой може ли да ми каже какъв е този канал който се излива там?
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Мисля ,че си бил на Оцетената,всички в Търново му викат така,аз съм обикалял там,но никога не съм риболовал.Иначе и при мен тегав риболов в събота 6 каракуди,1-но шаранче и 3-4 кефалчета за около 6 часа на реката...всички си плуват обратно.Днес още по-тегав риболов от 16.00 до 19.00 часа нямам бутване,като хората,само 2 кефалчета колкото показалеца.Всичко е перфектно на реката ниво,цвят,температура.....стръв всякаква и неще.На спининг един колега удари 2 кефалчета по 200гр. и грижливо си ги зави в найлоновата торбичка.
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Аз реших, че това е мръсния канал на града. Иначе вира не е лош и ми вдъхваше надежда като отидох, но ме смути канала и миризмата.
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

grilot написа:Аз реших, че това е мръсния канал на града. Иначе вира не е лош и ми вдъхваше надежда като отидох, но ме смути канала и миризмата.
Не това най-вероятно е канал за дъждовна вода,има доста такива на различни места.А колкото до миризмата понякога я има и аз съм я усещал,предполагам,че няккакво въздушно течение я разнася от пречиствателната по коритото на реката.
grilot
новобранец
новобранец

Мнение от grilot »

Благодаря за информацията!
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Колеги, как е реката около Търново? Мътна ли е и става ли въобще за риболов?
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

не е много мътна но неще да кълве поне на Белцов малко морунаж таранка и един распер на воблер :P
Обичам природата, но не само на картинка !!!
IVP.
новобранец
новобранец

Мнение от IVP. »

Shankulov написа:Колеги, как е реката около Търново? Мътна ли е и става ли въобще за риболов?
Екстра е реката,поне вчера беше.Каракудата много активна,кефала буташе лениво.Очаквам мряната да се активизира,не че сега я няма ,но повечето са бебоци.
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Колеги, досега бях на реката и кефалът е активен. На блесна кълваха доста дребни, а на воблер се обадиха няколко по-кадърни екземпляри ;) Става въпрос за чолаковци
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”