Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето - 2013
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: С лодка в морето - 2013
На Маслен нос, по-горе го е писал 

(Мнение на американски морски пехотинец, който инструктира български изборни наблюдатели в Босна!)...Не се навеждай,за да вдигнеш каквото и да било, освен ако не е току-що паднало от твоя собствен джоб !
днес на маслен нос ,по скоро до мидарниците двама 18 кг сафрид. Сутринта рано пробвахме воблерите,само две циганки
-
- новобранец
днес пред Несебър - три сафрида....и мн.вълна.
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
zabatia,тва сериозно ли?Ако е така е супер.Последните няколко дни всеки се оплаква от слаб улов.
Качествени чепарета Borkata

-
- научил се да хвърля
Днес късния следобед пак на Траката пред таляна, каята яде като за последно ама по едно време и ний усетихме че трябва да се изнасяме. М/у другото, някой знае ли на колко метра са въжетата на тоз талян в посока Поворотния щот за два риболова губя две котви,днес бяхме на около 100м пред него.
Серионо е ,около 10-15 лодкии всички си вземаха добре. Но на обяд малко по неприятен вятър и останахме само 2 лодки,но тогава вървеше най добре,и нъм 3.50 часа стана още по неприятен вятърът и излязъхме
на 27.08 ОТ 06:30ч до към 1200ч на Царево на влачене и чепаре и воблери нищооо рибата е сита има много ем и не е гладна узакмите сутрин започнаха да взимат риба не всички но взимат и то повече сутришните кой по 100 кой по 200 риби това значи че на чепаре и воблер нямя да ще сита е и се движи хелентия
какъв размер колега вземат на мрежите?
- Анатоли Стоименов
- научил се да хвърля
Някой от колегите или автора на поста би ли ме светнал за значението на думите в червено,за да разбера написаното............val4o81 написа:на 27.08 ОТ 06:30ч до към 1200ч на Царево на влачене и чепаре и воблери нищооо рибата е сита има много ем и не е гладна узакмите сутрин започнаха да взимат риба не всички но взимат и то повече сутришните кой по 100 кой по 200 риби това значи че на чепаре и воблер нямя да ще сита е и се движи хелентия

- shturetc
- ще става разбирач
gunter написа:Някой от колегите или автора на поста би ли ме светнал за значението на думите в червено,за да разбера написаното............val4o81 написа:на 27.08 ОТ 06:30ч до към 1200ч на Царево на влачене и чепаре и воблери нищооо рибата е сита има много ем и не е гладна узакмите сутрин започнаха да взимат риба не всички но взимат и то повече сутришните кой по 100 кой по 200 риби това значи че на чепаре и воблер нямя да ще сита е и се движи хелентия
Първо да речем БЛАГОДАРЯ за инфото на колегата val4o81!

После...узукма/узакма е метод за ловене на паламуд с мрежи. Около 500 м мрежа се пуска зад лодката,като единият и край е захванат за самата лодка.Плавателното средство служи за шамандура

Под "да ще сита" предполагам,че колегата има предвид,че поради голямото количество ем в морето паламудите/циганките са сити и ,поради това ,рядко налитат на чепаре или воблер!?:roll:
Що е хелентия и аз не зная и...ще съм благодарен на val4o81 ,ако ни(ми) подскаже!
узакма е ловенето на паламуд с мрежа надвечер на смръчаване мрежите се пускат в морето и се изчаква около час час ии половина и се вдига мрежата е ако има риба същото може да се повтори.По същия начин се прави и сутрин раноgunter написа:Някой от колегите или автора на поста би ли ме светнал за значението на думите в червено,за да разбера написаното............val4o81 написа:на 27.08 ОТ 06:30ч до към 1200ч на Царево на влачене и чепаре и воблери нищооо рибата е сита има много ем и не е гладна узакмите сутрин започнаха да взимат риба не всички но взимат и то повече сутришните кой по 100 кой по 200 риби това значи че на чепаре и воблер нямя да ще сита е и се движи хелентия

хелентия е когато рибата се двежи овикаля и е пръсната на по няколко броики и не е пасаж.shturetc написа:gunter написа:Някой от колегите или автора на поста би ли ме светнал за значението на думите в червено,за да разбера написаното............val4o81 написа:на 27.08 ОТ 06:30ч до към 1200ч на Царево на влачене и чепаре и воблери нищооо рибата е сита има много ем и не е гладна узакмите сутрин започнаха да взимат риба не всички но взимат и то повече сутришните кой по 100 кой по 200 риби това значи че на чепаре и воблер нямя да ще сита е и се движи хелентия
Първо да речем БЛАГОДАРЯ за инфото на колегата val4o81!![]()
После...узукма/узакма е метод за ловене на паламуд с мрежи. Около 500 м мрежа се пуска зад лодката,като единият и край е захванат за самата лодка.Плавателното средство служи за шамандураи,недай боже,да има мазен сологан или друга вълна,рибарите в корубата не знаят на кой свят са и кое е горе,кое долЕ...щото двигателят е загасен!За узукма обикновено се влиза 2-3 часа преди изгрев и га небето вземе да просветлява такъма(мрежата) се вади,благославяш късмета си(рибоулова)-добър или лош и...хайде у дома
![]()
Под "да ще сита" предполагам,че колегата има предвид,че поради голямото количество ем в морето паламудите/циганките са сити и ,поради това ,рядко налитат на чепаре или воблер!?:roll:
Що е хелентия и аз не зная и...ще съм благодарен на val4o81 ,ако ни(ми) подскаже!
;,размера е от 300 до 500гр дребна е ощеНиколай Ж написа:какъв размер колега вземат на мрежите?

- Анатоли Стоименов
- научил се да хвърля
Благодаря!
-
- сериозен играч
Ей и аз благодаря за ценния лаф , ХЕЛЕНТИЯ ! Запомних го! Мерси за инфото колега!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба