Къде се намирам:
Мероприятия
Състезания и Първенства
naRiba.com

Форум

Риболовно състезание ГРЕБЕН КАНАЛ - 10 години naRiba.com
Модератори: Павел Иванов, Кърцата
-
- разбира нещата
Re: Риболовно състезание ГРЕБЕН КАНАЛ - 10 години naRiba.com
Атанас Кюркчиев е от моят отбор - Fishing Academy Team и е на 5-то място индивидуално, а не му се даде полагаща награда. Защо го прескочихте момчето ? Ще има ли някакво поущрение ? Беше се надъхал супер много, че е премазал голяма част от състезателите и чакахме да му чуем името на класирането, но уви това не се случи, а сега виждам, че е бил 5-ти от общото класиране. Моля за коментар.
Награждаването започна с повикване на всички призови позиции от 4-то до 16-то място по уредбата. Не се явиха около 6 човека (толкова шапки останаха) и наградите бяха раздадени произволно след награждаването.alankulu1987 написа:Атанас Кюркчиев е от моят отбор - Fishing Academy Team и е на 5-то място индивидуално, а не му се даде полагаща награда. Защо го прескочихте момчето ? Ще има ли някакво поущрение ? Беше се надъхал супер много, че е премазал голяма част от състезателите и чакахме да му чуем името на класирането, но уви това не се случи, а сега виждам, че е бил 5-ти от общото класиране. Моля за коментар.
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
-
- разбира нещата
Саше, Наката стоеше до мен и не чухме неговото име. Повярвай ми няма за какво да лъжа и то за една шапка. Въпроса е принцепен, че го пропуснахте. Допуснали сте грешка.fixxer написа:Награждаването започна с повикване на всички призови позиции от 4-то до 16-то място по уредбата. Не се явиха около 6 човека (толкова шапки останаха) и наградите бяха раздадени произволно след награждаването.alankulu1987 написа:Атанас Кюркчиев е от моят отбор - Fishing Academy Team и е на 5-то място индивидуално, а не му се даде полагаща награда. Защо го прескочихте момчето ? Ще има ли някакво поущрение ? Беше се надъхал супер много, че е премазал голяма част от състезателите и чакахме да му чуем името на класирането, но уви това не се случи, а сега виждам, че е бил 5-ти от общото класиране. Моля за коментар.
Бяхме най-отпред пред лентата и проследихме цялото награждаване. Някак си и двамата с него да не чуем е малко трудно не мислеш ли ?

Няма да споря, не е невъзможно, изпрати ми данни за Еконт на лично - адрес/получател/телефон за да му изпратя наградаalankulu1987 написа:Саше, Наката стоеше до мен и не чухме неговото име. Повярвай ми няма за какво да лъжа и то за една шапка. Въпроса е принцепен, че го пропуснахте. Допуснали сте грешка.

http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
WINNERS DON'T USE DRUGS
-
- разбира нещата
Ще разговарям с него утре за точния адрес и ще ти пиша на лични.fixxer написа:Няма да споря, не е невъзможно, изпрати ми данни за Еконт на лично - адрес/получател/телефон за да му изпратя наградаalankulu1987 написа:Саше, Наката стоеше до мен и не чухме неговото име. Повярвай ми няма за какво да лъжа и то за една шапка. Въпроса е принцепен, че го пропуснахте. Допуснали сте грешка.
Благодаря за разбирането !

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
alankulu1987 написа:Атанас Кюркчиев е от моят отбор - Fishing Academy Team и е на 5-то място индивидуално, а не му се даде полагаща награда. Защо го прескочихте момчето ? Ще има ли някакво поущрение ? Беше се надъхал супер много, че е премазал голяма част от състезателите и чакахме да му чуем името на класирането, но уви това не се случи, а сега виждам, че е бил 5-ти от общото класиране. Моля за коментар.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- разбира нещата
Незнаехме, че се е класирал 5-ти Ицо. Чухме всички до 16-ти и неговото име го нямаше, а сега на резултатите виждам, че е 5-ти. Затова отворих този въпрос.butnik написа:alankulu1987 написа:Атанас Кюркчиев е от моят отбор - Fishing Academy Team и е на 5-то място индивидуално, а не му се даде полагаща награда. Защо го прескочихте момчето ? Ще има ли някакво поущрение ? Беше се надъхал супер много, че е премазал голяма част от състезателите и чакахме да му чуем името на класирането, но уви това не се случи, а сега виждам, че е бил 5-ти от общото класиране. Моля за коментар.![]()
![]()
Без да коментирам излишно-защо след награждаването не потърсихте наградата ,а изчака един ден да го направиш пред целия форум.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз съм 119 , но бях с 245 гр. сега гледам по-малко са ме писа ли, нищо другия път 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
При мен как протекоха нещата.Два дена преди турнира ме натисна някакъв вирус,сутринта се събуждам с температура-ударна доза илачи,сиропи,преди тегленето едвам стоях на крака,та се наложи да поседна в колата,срещнах се за втори път със закуската,вечерята и... и много вода да наваксам изгубеното и след 20 минути бях почти готов. Тегля супер място сектор 3/53,не знаех,че съм до тапата,перспективно място в най-широката част на Канала,далеч от коридори с една дума КЪСМЕТ.В дясно от мен Митака от Кърджали,до него Панчо,момчета ,които знаят истински да се борят и няма да разпръсват рибата.
Перфектна подготовка с храна и разни-много торен,3.5 кг храна,1кг бял/400гр лепен/дипове,дезодоранти,парфюми, а бе от всичко по много.Мачовете не ми бяха прогонени добре и в крайна сметка разпънах само два, от които единия излезе от строя още при меренето на дистанция и дълбочина.Без разпъване на щека и.....Захраних плахо след сигнала колкото да имам някаква храна на двете петна на които мислех да ловя с мачовете и на дистанция на 13м с малко царевица и пелети евентуално ако имам удар на мача от бонус на тази дистанция да разпъна щека.Пред въжетата трудно виждах антената,очите ми пареха и пропусках много кълванета.Липсата на мотивация поради отпадналост ме накара да си кютя и каквото стане.Нито размишлявах върху многото пропуски,нито имах амбицията да се боря за добро класиране.През презамятане подавах по една стиска храна.От далечната дистанция взех 4-5 риби и имах едно късане.Така до третия час,когато ми просветна след третата бира
/без бира няма риба-клин клин избива/Минавам на късо,влизам в серия от дребни кефали и три бонус кефаляги,подхвърлях малки стиски храна с лепен и по някой бял с прашката.Навъртяха се и уклеи,но решението бе взето-каквото мине през шкарпа да го прибирам.Ако турнира бе на бройка щях да съм безапелационен победител
20-25 минути преди края титуляра/отложиха им мача за неделя/ реши да седне да лови и това беше финала.Ловях с повод 0.128 с 16 номер кука Суехиро 143,повод 30см утежнение 3 и 4 гр на подвижен монтаж с ваглер 16 гр Сензор Брийм на Мило.Храната ми бе тъмна,много лепкава,никаква пушилка не излизаше от нея,глината също супер лепкава,да не ми се разбива при падането във водата и да вика руснаците.Имах шанс за добър риболов,но...това е,догодина повече.
Една единствена забележка имам към организаторите и моля да бъда извинен от тях,че съм дребнав-ако до година се организира такъв турнир,нека се предвиди да е двудневен и с по-дълго време за подготовка преди старта.Имах щастието да се видя с много приятели с по-голямата част общуваме виртуално, да имаме време вечерта да се напием да му се и не види

Перфектна подготовка с храна и разни-много торен,3.5 кг храна,1кг бял/400гр лепен/дипове,дезодоранти,парфюми, а бе от всичко по много.Мачовете не ми бяха прогонени добре и в крайна сметка разпънах само два, от които единия излезе от строя още при меренето на дистанция и дълбочина.Без разпъване на щека и.....Захраних плахо след сигнала колкото да имам някаква храна на двете петна на които мислех да ловя с мачовете и на дистанция на 13м с малко царевица и пелети евентуално ако имам удар на мача от бонус на тази дистанция да разпъна щека.Пред въжетата трудно виждах антената,очите ми пареха и пропусках много кълванета.Липсата на мотивация поради отпадналост ме накара да си кютя и каквото стане.Нито размишлявах върху многото пропуски,нито имах амбицията да се боря за добро класиране.През презамятане подавах по една стиска храна.От далечната дистанция взех 4-5 риби и имах едно късане.Така до третия час,когато ми просветна след третата бира

Една единствена забележка имам към организаторите и моля да бъда извинен от тях,че съм дребнав-ако до година се организира такъв турнир,нека се предвиди да е двудневен и с по-дълго време за подготовка преди старта.Имах щастието да се видя с много приятели с по-голямата част общуваме виртуално, да имаме време вечерта да се напием да му се и не види

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Здравейте и от мен. За мен лично най-голямата награда е, че имаше такова състезание. Благодаря на организаторите и искренно се надявам да им останат сили, нерви, хъс и желание и не на последно място да са живи и здрави да ни срещат по подобен начин и за в бъдеще. Още веднъж - Благодаря!
Относно риболова пиша чак сега, защото вчера четох правилника на БФРС за да се ориентирам къде съм в класирането. Абе новобранец в състезанията
. Нямаше как да ми видите физиономията в началото като прочетох, че съм със 14 наказателни точки. Понеже не ме интересуваше преди състезанието къде ще се класирам, воъбще не съм прочел и регламента за класирането. Викам си "Абе къде сбърках? И ТО 14 ПЪТИ СА МЕ НАКАЗАЛИ
. Аз не съм видял, че бъркам тоя съдя кога ме видя
? А то съм бил 14-ти в сектор 2 на място 2.
Риболова "Беше труден" както казват в някои наши предавания
. Още като се настаних на мястото взех да дочувам някои мнения на колеги, че е малко времето за подготовка, но то на риба кога ли стига времето за всичко. На практика не бях готов да захраня с тежката захранка /не, че имаше някакъв ефект от нея при нас според мен/ и на старта, не бях си подредил мястото с което закъснях с около 10 минути. През това време докато подреждах кутишки, кутий и кви ли не данданий забелязах, че от първоначалната захранка нямаше никакъв ефект. Никой, нищо не ловеше. Бях приготвил два мача с ваглери 14 и 16 грама. По-лекия бях го направил с монтаж на пропадане, повод 0,10, кука №16. Другия беше за "душамето" - повод 0,12, кука №12. За стръв бях приготвил кутийка царевица, бял, торен, жито. Храната 3 пакета Тубертини за каракуда, лепен бял, кълцан торен за храната и с глина. Стартирах с лекия ваглер, на немаркирана дистанция, ей така в небитието. Ваглера се движеше все едно съм хвърлил отзад в Марица обаче изчезна и резултата беше кленче. Второто подобно хвърляне беше на същия принцип с резултат бабушка. Колегата отляво заряза щеката и хвана мача. Аз продължих да си "изтичам" с ваглера обаче случайните риби си отидоха, а аз това го забелязах след половин час
. През това време колегата от ляво вече ме водеше с 3 каракуди, а колегата от дясно с една. Понеже се съревновавах директно с тях, реших, че от първи съм се превърнал в последен. Смених с по-тежкия ваглер. Маркирах дистанцията до въжетата, заковах ваглера почти на място /лееееко се тътреше по течението/ и изстрелях топчица лепен бял. След минути имах кефалче около 25см. След него няколко дребни като уклейчета и едно късане, но предполагам не на едра риба, а по-скоро заради някакъв проблем с повода - беше от предния риболов. Закачена риба почти не усетих, куката я нямаше. Смених нова кука с повод. Периодично срелвах малка топчица лепен бял и дойдоха и каракудите. Хванах три бързи и започна каръка. Последната ми уплете дроперите в кепа /дали тя е виновна
/. Хвърлих мача и кепа настрана и заметнах другия мач, но заради монтажа /може би/ имах само празни кълванета съчетани с един слънчак и един уклей. На следващото замятане ваглера летеше право към шамандурата и така го спрях, че се върна два метра назад и уплетох и него. Ииии двата мача в бокса. Такива уплитания не си спомням от кога не съм правил
. Е точно сега ли намерих?!?!?! Всичко се дължеше на това, че бързах. Защо ли бързах? Ами новобранец на състезание
. Резултата беше, че в момента в който имах някакви риби мачовете бяха в бокса. Докато освобождавах първия мач от кепа реших да мятам периодично захранка. Грешка поредна. Появиха се гърбове и кръгове на толупи. Заметнах - нищо, но ми направи впечатление, че и колегите скучаеха. Рибите явно минаваха и заминаваха. Реших и аз докато скучая и чакам поредната "доза риби" да приведа и другия мач в готовност за действие и докато се мотая пропуснах три кълванета. Четвъртото завърши с последната ми каракуда и пак в бокса. Отново доста време без ваглер в действие. За колегата от ляво вече не ми се говори
. Периодично вадеше по три, четири каракуди и ме отнесе. Колегата от дясно ловеше на средата между брега и въжетата и мисля, че остана с едната каракуда. Докато се оправях мятах лепен бял. Оставаха 30 минути до края. Завършиха с три малки кефалчета едното ми избяга от ръката. Ако бях го запазил щях да мина килограм.
Резултата 990 гр. 14-то място в сектора. Ми не е зле, ми кво от това важното е, че бях с вас в играта, чувствах се добре, научих някои неща, запознах се с доста колеги, открих си някои грешки, други още не съм, Бях На Риба. Съжалявам, че нямаше как да остана за награждаването. Живи и здрави другия път пак съм на линия.
Още веднъж благодаря за хубавия празник на риболова, който се получи. Поздрави на всички.
Относно риболова пиша чак сега, защото вчера четох правилника на БФРС за да се ориентирам къде съм в класирането. Абе новобранец в състезанията

Риболова "Беше труден" както казват в някои наши предавания

Резултата 990 гр. 14-то място в сектора. Ми не е зле, ми кво от това важното е, че бях с вас в играта, чувствах се добре, научих някои неща, запознах се с доста колеги, открих си някои грешки, други още не съм, Бях На Риба. Съжалявам, че нямаше как да остана за награждаването. Живи и здрави другия път пак съм на линия.
Още веднъж благодаря за хубавия празник на риболова, който се получи. Поздрави на всички.
- StaAnt
- ще става разбирач
Благодаря на участниците които споделят как са ловили,техники и използваните тактики.Така тези които не бяхме на канала мисленно се потапяме в самото състезание.Интересно ще е и някои от победителите да сподели с нас успешната тактика.
- borislav58
- сериозен играч
Сашка не че е толкова от значение ,но и аз имах 1.250.Мисля че нещо са объркали .
Всичко заебавам и за риба заминавам!
-
- разбира нещата
Съвет за следващите състезание - След теглене на улова, всеки състезател да се подписва срещу претегления улов, както е на всяко едно по-голямо състезание, като това което беше. Всичко е минало вече, но отбора с по-малко наказателни точки можеше да е и на 6-то място за което искам да благодаря на съотборниците ! Въпреки, че не сме опитни състезатели доказахме, че можем да застанем и да се борим до силни имена в този спорт и дори да ги биемborislav58 написа:Сашка не че е толкова от значение ,но и аз имах 1.250.Мисля че нещо са объркали .

Наздраве и наслука момци

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Изглежда, за някои сектори теглото на теглилката е извадено после, от готовите резултати, а не по време на премерването. Затова и има разлика в показанията на кантара и финалния записан улов.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
И аз мисля така. При мен след като премериха ги попитах колко ми е улова и хората ми казаха, че за сега е 1750 без да са вадили.chirusa_bg написа:Изглежда, за някои сектори теглото на теглилката е извадено после, от готовите резултати, а не по време на премерването. Затова и има разлика в показанията на кантара и финалния записан улов.