Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- Vid
- кандидат преподавател

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
То е щот колегите са на "зряла" възраст и още поне духом си живеят в оная реалност де я имаше преди повече от 20-год...... де знаем повече руския от колкот българския...Paublo_Eskobar написа:Ко речи?Teo 62 написа: А у тебе эст хорошей жоп
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- трапера
- сериозен играч

Това мнение го почнах преди обед,ама се наложи да изляза......
С тия застраховки си е жив рекет. Като няма да караш,защо трябва да плащаш!?!
Радвам се,че миналата година като си купих колата я регистрирех в Германия,а не послушах някои хора-"ти луд ли си,регистрирай си я в БГ,там е тънка лайстна!"
Тук мога да си направя застраховка от която дата си искам! Съответно нямам право да карам преди тая дата. Щото ако стане нещо ще има
Х100.
Хората си карат кабриотата и през зимата,но има опция да си изкараш сезонни Рег.номера. Тоест,караш си скъпото кабрио само лятото и плащаш половин данък!
Търсих си изгодна застраховка в нета.Намерих с близо 150€ по-евтино от миналогодишния ми застраховател (Cosmosdirekt). Иначе и те коректни-пратиха ми писмо-"г-н Славов от сметката Ви ще изтеглим 860 кинта......" Пратих им имейл с предизвестие,че ще се развеждаме от първи януари и приключихме.
Сега съм към HUK-Coburg-само 700 кинта
Реших да си я платя на два пъти,че да не ми тръгне годината на даване
*****Ihre Angaben:
Svilen Slavov
Motorstr.59, 80809 München
E-Mail: sbslavov@mail.bg
Gewählter Tarif: HUK24 Classic Select
Versicherungsbeginn: 01.01.2013
Ihr Fahrzeug: OPEL T98 MONOCAB (ZAFIRA-A 2.2)
Ihr Kennzeichen: M - SD 7071
Versicherungsschutz: Haftpflicht mit Teilkasko
Haftpflicht: 308,56 Euro
Teilkasko (150 Euro Selbstbeteiligung): 41,82 Euro
Gesamtbeitrag: 350,38 Euro halbjährlich (Lastschrift)*****
Догодина сумата ще ми падне още-с всякя година се намалява. В зависимост от колко време имаш МПС регистрирано на твое име и дали има щети изплатени по твоя вина.
Хубавото е ,че застрахователите по служебен път информират службата за регистрация-Тоя и тоя е застрахован при нас. Не се разкарваш никъде. Не носиш с тебе полици-като те спрат ченгетата,една бърза проверка в компютъра им и виждат всичко.
Още по-хубавото е,че от тоя сайт,в който си търсих изгоден застраховател,вчера ми пратиха писмо с талон за 50кинта отстъпка,ако реша да пътувам някъде на почивка.
И най любезно ми благодарят,че съм ги използвал

**********Sehr geehrter Herr Slavov,
wir wünschen Ihnen einen entspannten und glücklichen Start ins Jahr 2013.
Sie haben auf CHECK24 Ihre Kfz-Versicherung verglichen und konnten so viel Geld sparen. Als Dankeschön für Ihr Vertrauen schenken wir Ihnen zum Start in ein spannendes Jahr 2013 einen 50 € Gutschein für Ihren nächsten Urlaub.
Buchen Sie in 2013 Ihre Traumreise und freuen Sie sich nach Ihrem Aufenthalt über 50 € auf Ihrem Konto - unser Geschenk an Sie.************

......сега си довършвам мнението.
Понеже от две седмици,до утре сутрин съм/бях ерген, падна голям преход до една девойка
Всеки ден преход 15км до "тайната квартира" и още толкоз наобратно
Добре,че шушляците и бензина са на поносима цена
Новата година посрещнахме в български ресторант-хапка, пийка, танци, забранени снимки.... всичко добре,само дето бяха поканили "братя Мангасарян" да се грижат за доброто настроение
Все едно бяхме на концерт на Сашо Роман
Да уточня:братята не бяха оригиналните,а бяха от Факултета(може би)!!!
Днес преходът беше при мен и падна голямо служене. На оная ми работа
Вече е време да послужа и на мене си, с тъмен Вайс и тиролска шунка
С тия застраховки си е жив рекет. Като няма да караш,защо трябва да плащаш!?!
Радвам се,че миналата година като си купих колата я регистрирех в Германия,а не послушах някои хора-"ти луд ли си,регистрирай си я в БГ,там е тънка лайстна!"
Тук мога да си направя застраховка от която дата си искам! Съответно нямам право да карам преди тая дата. Щото ако стане нещо ще има
Хората си карат кабриотата и през зимата,но има опция да си изкараш сезонни Рег.номера. Тоест,караш си скъпото кабрио само лятото и плащаш половин данък!
Търсих си изгодна застраховка в нета.Намерих с близо 150€ по-евтино от миналогодишния ми застраховател (Cosmosdirekt). Иначе и те коректни-пратиха ми писмо-"г-н Славов от сметката Ви ще изтеглим 860 кинта......" Пратих им имейл с предизвестие,че ще се развеждаме от първи януари и приключихме.
Сега съм към HUK-Coburg-само 700 кинта
*****Ihre Angaben:
Svilen Slavov
Motorstr.59, 80809 München
E-Mail: sbslavov@mail.bg
Gewählter Tarif: HUK24 Classic Select
Versicherungsbeginn: 01.01.2013
Ihr Fahrzeug: OPEL T98 MONOCAB (ZAFIRA-A 2.2)
Ihr Kennzeichen: M - SD 7071
Versicherungsschutz: Haftpflicht mit Teilkasko
Haftpflicht: 308,56 Euro
Teilkasko (150 Euro Selbstbeteiligung): 41,82 Euro
Gesamtbeitrag: 350,38 Euro halbjährlich (Lastschrift)*****
Догодина сумата ще ми падне още-с всякя година се намалява. В зависимост от колко време имаш МПС регистрирано на твое име и дали има щети изплатени по твоя вина.
Хубавото е ,че застрахователите по служебен път информират службата за регистрация-Тоя и тоя е застрахован при нас. Не се разкарваш никъде. Не носиш с тебе полици-като те спрат ченгетата,една бърза проверка в компютъра им и виждат всичко.
Още по-хубавото е,че от тоя сайт,в който си търсих изгоден застраховател,вчера ми пратиха писмо с талон за 50кинта отстъпка,ако реша да пътувам някъде на почивка.
**********Sehr geehrter Herr Slavov,
wir wünschen Ihnen einen entspannten und glücklichen Start ins Jahr 2013.
Sie haben auf CHECK24 Ihre Kfz-Versicherung verglichen und konnten so viel Geld sparen. Als Dankeschön für Ihr Vertrauen schenken wir Ihnen zum Start in ein spannendes Jahr 2013 einen 50 € Gutschein für Ihren nächsten Urlaub.
Buchen Sie in 2013 Ihre Traumreise und freuen Sie sich nach Ihrem Aufenthalt über 50 € auf Ihrem Konto - unser Geschenk an Sie.************

......сега си довършвам мнението.
Понеже от две седмици,до утре сутрин съм/бях ерген, падна голям преход до една девойка
Всеки ден преход 15км до "тайната квартира" и още толкоз наобратно
Новата година посрещнахме в български ресторант-хапка, пийка, танци, забранени снимки.... всичко добре,само дето бяха поканили "братя Мангасарян" да се грижат за доброто настроение
Да уточня:братята не бяха оригиналните,а бяха от Факултета(може би)!!!
Днес преходът беше при мен и падна голямо служене. На оная ми работа
Вече е време да послужа и на мене си, с тъмен Вайс и тиролска шунка
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Vid
- кандидат преподавател

Добре бе колеги, аз съм един човек-гражданин и карам 4 леки коли. Нали това е гражданска отговорност, т.е. лична от мен към останалите, ако прегреша в някой случай??? Не разбирам, защо на всички коли трябва да плащам такава отговорност, щом все аз съм шофьора????
Пардом, едната кола я кара и жената.... Ама и така да е???????? Та къде е логиката във все това?
Или това е щот живеем просто в държава наречена по нашенски Абсурдистан? Или по просто казано, държавата трябва да събира парички щото умира, щото уби бизнеса и няма откъде да плаща пенсии и пр...???
Пардом, едната кола я кара и жената.... Ама и така да е???????? Та къде е логиката във все това?
Или това е щот живеем просто в държава наречена по нашенски Абсурдистан? Или по просто казано, държавата трябва да събира парички щото умира, щото уби бизнеса и няма откъде да плаща пенсии и пр...???
Сенека
Сенека
- трапера
- сериозен играч

Ами сигурно щото има шофьори,които нямат лично МПС!!!
Представи си,че си за риба с колата естествено. Застраховката е поименна,а не на автомобила. Случи се нещо и ти не можеш да шофираш.Помолваш някой колега да те закара.Колегата има книжка, но няма кола и не шофира редовно,не си е направил застраховка! Докато те вози се случва ПТП по ваша/негова вина. Какво следва!?!
Може да мисля грешно, знам ли
Представи си,че си за риба с колата естествено. Застраховката е поименна,а не на автомобила. Случи се нещо и ти не можеш да шофираш.Помолваш някой колега да те закара.Колегата има книжка, но няма кола и не шофира редовно,не си е направил застраховка! Докато те вози се случва ПТП по ваша/негова вина. Какво следва!?!
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Vid
- кандидат преподавател

Това не го разбрах..., сигур щот съм одъртял е оглупял... Та кВо.... човека си има застраховка-гражданска отговорност, щото е шофьор и кара кола без значение каква и на кой е собственост???? Та кВо от това, повтори пак...трапера написа:Ами сигурно щото има шофьори,които нямат лично МПС!!!
Тук мисълта ми е че гражданска отговорност, значи такава и не може да се туря на автомобил-тенекия, а на човек-гражданин в та скапана държава?? Щото при произшествие, КАТ не пише акта на "тенекията", а на гражданина и оттам просто не разбирам защо гражд. отговорност се прави на МПС-тенекия, а не на човека, който шофира??? Ша станем ХОРА, ама кат му дойде времето.....
Сенека
Сенека
- трапера
- сериозен играч

Тъй де, тъй-застрахова се тенекията.
Ама засрахователя много се интересува кой шъ управлява тенекията.
Голям разпит ми дръпнаха,макар и онлайн
-от колко години съм шофьор
-от коя държава ми е книжката
-има ли изплащани щети по моя вина.............
............какво бачкам,имам ли собствено жилище.............
За втори шофьор посочих жената същите въпроси и за нея
========================================
Ако се прави ГО на "човека", това означава че ВСЕКИ с шофьорска книжка трябва да се застрахова
Тя и майка ми има книжка,ама аз до сега не съм я виждал да кара. А няма и грам желание,не е и имала. Защо да плаща ГО!?
По скоро може да се разсъди тъй-имаш кола регистрирана на твое име-значи караш-значи се застраховаш!!!
Ама пък при emergency situation, ако няма кой да седне зад волана освен някой без ГО,кво прайм
Ако ГО е на тенекията лесно-всеки може да кара. Е, почти всеки.
Ти имаш 4 тенекии,лошо за теб! Трябва да плащаш за всички
Изобщо цялата система е измислена повече за събиране на пари,отколкото за даване/изплащане на щета.
Навсякъде е така.
Оставяй една универсална тенекия и разкарвай другите.
Ама засрахователя много се интересува кой шъ управлява тенекията.
Голям разпит ми дръпнаха,макар и онлайн
-от колко години съм шофьор
-от коя държава ми е книжката
-има ли изплащани щети по моя вина.............
............какво бачкам,имам ли собствено жилище.............
За втори шофьор посочих жената същите въпроси и за нея
========================================
Ако се прави ГО на "човека", това означава че ВСЕКИ с шофьорска книжка трябва да се застрахова
По скоро може да се разсъди тъй-имаш кола регистрирана на твое име-значи караш-значи се застраховаш!!!
Ама пък при emergency situation, ако няма кой да седне зад волана освен някой без ГО,кво прайм
Ако ГО е на тенекията лесно-всеки може да кара. Е, почти всеки.
Ти имаш 4 тенекии,лошо за теб! Трябва да плащаш за всички
Изобщо цялата система е измислена повече за събиране на пари,отколкото за даване/изплащане на щета.
Навсякъде е така.
Оставяй една универсална тенекия и разкарвай другите.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
Добър вечер и добро утро, службогонци на прехода!
Като зачекнахте въпроса за движимите имущества, че да ви разкажа и аз за едно мое МПС, което не съм виждал и незнаех, че притежавам
Преди година и нещо ми звънна звънеца от долу и мъжки глас пита - Иван Томов търся? - Ми аз съм, за какво се отнася! - Миии малко е дълго за обяснние, ще може те ли да слезете да поговорим?!?
Викам си айде пак поредните неприятности и аман от досадници и не бях далеч от истината.
Долу ме чака един пич с таксиметрова кола на която явно той е шофьора, запознаваме се, влизаме в колата щото е много студено и пичагата започва да ми обеснява, че двамата сме собственици на един "Москвич"... от преди 35 години. Шаш...
Започна да ми разправя как е получил доста голяма сметка за неплатени данъци на колата за повече от десетина години и как само с моето съгласие можем да оправим тая каша.
В първият момент така се пищисах защото си помислих, че е някаква нова схема за измама и едва не му теглих една майна, ама го видях, че е доста притеснен и продължих да го слушам.
Версията му беше такава, че преди повече от 35 години, баща ми /покойник от 12 год./ продал вноска за кола на баща му /също покойник/, но тогава закона е бил такъв, че и двамата трябвало да се впишат в талона като собственици на МПС-то. В последствие много години по късно баща му продал на някакви цигани "Москвича" без да го прехвърлят собственноста по надлежният ред и до онзи момент нито документи , нито талон, нито кола, нито номерата и, нищо няма момчето само дето данъци дължи.
Но работата се оказа още по трудна, защото и на двама ни бащите са починали и по закон наследници сме ние, както и майките ни, сестрите и братята ни. Всичкият този народ трябвало да отидем в КАТ за да се молим да бракуват това руско недоразумение.
Няма да ви разказвам цялата ни одисея по бракуването на "откраднатата" /това е начина за да се бракува/ кола, само ще ви кажа, че чрез нотариус другите наследници опълномощиха нас за да можем ний да действаме и с цената на няколкодневно висене в КАТ, успяхме да бракуваме това "луксозно" возило. Пича благодари на Господа, че ме е открил и че живеем в един и същи град и че не съм някъде в чужбина, иначе щеше да си плаща данъците за колата докато е жив.
Като зачекнахте въпроса за движимите имущества, че да ви разкажа и аз за едно мое МПС, което не съм виждал и незнаех, че притежавам
Преди година и нещо ми звънна звънеца от долу и мъжки глас пита - Иван Томов търся? - Ми аз съм, за какво се отнася! - Миии малко е дълго за обяснние, ще може те ли да слезете да поговорим?!?
Викам си айде пак поредните неприятности и аман от досадници и не бях далеч от истината.
Долу ме чака един пич с таксиметрова кола на която явно той е шофьора, запознаваме се, влизаме в колата щото е много студено и пичагата започва да ми обеснява, че двамата сме собственици на един "Москвич"... от преди 35 години. Шаш...
Започна да ми разправя как е получил доста голяма сметка за неплатени данъци на колата за повече от десетина години и как само с моето съгласие можем да оправим тая каша.
В първият момент така се пищисах защото си помислих, че е някаква нова схема за измама и едва не му теглих една майна, ама го видях, че е доста притеснен и продължих да го слушам.
Версията му беше такава, че преди повече от 35 години, баща ми /покойник от 12 год./ продал вноска за кола на баща му /също покойник/, но тогава закона е бил такъв, че и двамата трябвало да се впишат в талона като собственици на МПС-то. В последствие много години по късно баща му продал на някакви цигани "Москвича" без да го прехвърлят собственноста по надлежният ред и до онзи момент нито документи , нито талон, нито кола, нито номерата и, нищо няма момчето само дето данъци дължи.
Но работата се оказа още по трудна, защото и на двама ни бащите са починали и по закон наследници сме ние, както и майките ни, сестрите и братята ни. Всичкият този народ трябвало да отидем в КАТ за да се молим да бракуват това руско недоразумение.
Няма да ви разказвам цялата ни одисея по бракуването на "откраднатата" /това е начина за да се бракува/ кола, само ще ви кажа, че чрез нотариус другите наследници опълномощиха нас за да можем ний да действаме и с цената на няколкодневно висене в КАТ, успяхме да бракуваме това "луксозно" возило. Пича благодари на Господа, че ме е открил и че живеем в един и същи град и че не съм някъде в чужбина, иначе щеше да си плаща данъците за колата докато е жив.
Никоя риба не е по - важна от живота !
- Paublo_Eskobar
- Модератор

Ми споделяйте си го в некой руски сайт,а и вече сте презряли!Само не мътете умовете на внуците сиVid написа: То е щот колегите са на "зряла" възраст и още поне духом си живеят в оная реалност де я имаше преди повече от 20-год...... де знаем повече руския от колкот българския...
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър

А пък правописа на доктора е ......Vid написа:Teo 62 написа: А у тебе эст хорошей жоп
То е щот колегите са на "зряла" възраст и още поне духом си живеят в оная реалност де я имаше преди повече от 20-год...... де знаем повече руския от колкот българския...
Пич,не те познавам,но определено не си в час.Морето го изкупуват руснаци и за съжаление те са най добрите куповачи за момента.Английската спекулативна вълна изчезва,а катко виждаш нови мераклии от Ивропътъ нямаPaublo_Eskobar написа:
Ми споделяйте си го в некой руски сайт,а и вече сте презряли!Само не мътете умовете на внуците си
Хубав,както всичко при доктора......G.Petkov написа:
А пък правописа на доктора е ......!
Докторе,Teo 62 написа:...Хубав,както всичко при доктора......
я да се опитам и аз да те засмея!?
Генко е при зъболекаря.
Зъболекарят:
- Защо така крещите? Още не съм ви докоснал даже зъба?
- КАКВО? Мислите и да го пипате?!!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Кат каза зъболекър са сещам през 90 те отивам за сефте на такъв джелатин - дотогава нямах изваден зъб.Гледа го почуква го - вади една спринцовка и вика - ша го вадим.Кат видях иглата си викам - тоз гризна 9 мм. оловце - давай викам двеста водка.Той завалията са облещи ,ма сипа.Врътнах полвината на екс и викам дърпай.Запоти се човекът,въртя,сука - извади го.Врътнах другата полвинка да спре кръвта - то кръв по устата все една съм въртял езика като ласо при някоя кака в цикъл.Телескоп написа:Докторе,Teo 62 написа:...Хубав,както всичко при доктора......
я да се опитам и аз да те засмея!?![]()
Генко е при зъболекаря.
Зъболекарят::
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Не бе ,харен човек се оказа - сега ми прави фасадата отпред - приятели станахмеТелескоп написа:![]()
![]()
![]()
за зъболекаря,че е останал жив!!!