Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от Vid »

Paublo_Eskobar написа:
Teo 62 написа: А у тебе эст хорошей жоп :roll:
Ко речи?
То е щот колегите са на "зряла" възраст и още поне духом си живеят в оная реалност де я имаше преди повече от 20-год...... де знаем повече руския от колкот българския... :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Това мнение го почнах преди обед,ама се наложи да изляза......

С тия застраховки си е жив рекет. Като няма да караш,защо трябва да плащаш!?!
Радвам се,че миналата година като си купих колата я регистрирех в Германия,а не послушах някои хора-"ти луд ли си,регистрирай си я в БГ,там е тънка лайстна!"
Тук мога да си направя застраховка от която дата си искам! Съответно нямам право да карам преди тая дата. Щото ако стане нещо ще има :butthead: :ANAL: Х100.
Хората си карат кабриотата и през зимата,но има опция да си изкараш сезонни Рег.номера. Тоест,караш си скъпото кабрио само лятото и плащаш половин данък!
Търсих си изгодна застраховка в нета.Намерих с близо 150€ по-евтино от миналогодишния ми застраховател (Cosmosdirekt). Иначе и те коректни-пратиха ми писмо-"г-н Славов от сметката Ви ще изтеглим 860 кинта......" Пратих им имейл с предизвестие,че ще се развеждаме от първи януари и приключихме.
Сега съм към HUK-Coburg-само 700 кинта :mrgreen: Реших да си я платя на два пъти,че да не ми тръгне годината на даване :lol:

*****Ihre Angaben:
Svilen Slavov
Motorstr.59, 80809 München
E-Mail: sbslavov@mail.bg
Gewählter Tarif: HUK24 Classic Select
Versicherungsbeginn: 01.01.2013
Ihr Fahrzeug: OPEL T98 MONOCAB (ZAFIRA-A 2.2)
Ihr Kennzeichen: M - SD 7071
Versicherungsschutz: Haftpflicht mit Teilkasko
Haftpflicht: 308,56 Euro
Teilkasko (150 Euro Selbstbeteiligung): 41,82 Euro
Gesamtbeitrag: 350,38 Euro halbjährlich (Lastschrift)*****

Догодина сумата ще ми падне още-с всякя година се намалява. В зависимост от колко време имаш МПС регистрирано на твое име и дали има щети изплатени по твоя вина.
Хубавото е ,че застрахователите по служебен път информират службата за регистрация-Тоя и тоя е застрахован при нас. Не се разкарваш никъде. Не носиш с тебе полици-като те спрат ченгетата,една бърза проверка в компютъра им и виждат всичко.
Още по-хубавото е,че от тоя сайт,в който си търсих изгоден застраховател,вчера ми пратиха писмо с талон за 50кинта отстъпка,ако реша да пътувам някъде на почивка. :mrgreen: И най любезно ми благодарят,че съм ги използвал :lol: :lol:

**********Sehr geehrter Herr Slavov,
wir wünschen Ihnen einen entspannten und glücklichen Start ins Jahr 2013.
Sie haben auf CHECK24 Ihre Kfz-Versicherung verglichen und konnten so viel Geld sparen. Als Dankeschön für Ihr Vertrauen schenken wir Ihnen zum Start in ein spannendes Jahr 2013 einen 50 € Gutschein für Ihren nächsten Urlaub.
Buchen Sie in 2013 Ihre Traumreise und freuen Sie sich nach Ihrem Aufenthalt über 50 € auf Ihrem Konto - unser Geschenk an Sie.************
Изображение

......сега си довършвам мнението.

Понеже от две седмици,до утре сутрин съм/бях ерген, падна голям преход до една девойка :mrgreen:
Всеки ден преход 15км до "тайната квартира" и още толкоз наобратно :wink: Добре,че шушляците и бензина са на поносима цена :lol:

Новата година посрещнахме в български ресторант-хапка, пийка, танци, забранени снимки.... всичко добре,само дето бяха поканили "братя Мангасарян" да се грижат за доброто настроение :evil: Все едно бяхме на концерт на Сашо Роман :rolleyes:
Да уточня:братята не бяха оригиналните,а бяха от Факултета(може би)!!!

Днес преходът беше при мен и падна голямо служене. На оная ми работа :ANAL: :mrgreen:

Вече е време да послужа и на мене си, с тъмен Вайс и тиролска шунка :drinkers:
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Добре бе колеги, аз съм един човек-гражданин и карам 4 леки коли. Нали това е гражданска отговорност, т.е. лична от мен към останалите, ако прегреша в някой случай??? Не разбирам, защо на всички коли трябва да плащам такава отговорност, щом все аз съм шофьора????
Пардом, едната кола я кара и жената.... Ама и така да е???????? Та къде е логиката във все това?
Или това е щот живеем просто в държава наречена по нашенски Абсурдистан? Или по просто казано, държавата трябва да събира парички щото умира, щото уби бизнеса и няма откъде да плаща пенсии и пр...???
Сенека
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Ами сигурно щото има шофьори,които нямат лично МПС!!!
Представи си,че си за риба с колата естествено. Застраховката е поименна,а не на автомобила. Случи се нещо и ти не можеш да шофираш.Помолваш някой колега да те закара.Колегата има книжка, но няма кола и не шофира редовно,не си е направил застраховка! Докато те вози се случва ПТП по ваша/негова вина. Какво следва!?!

Може да мисля грешно, знам ли :smt017
лягам си star
събуждам се super star

Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

трапера написа:Ами сигурно щото има шофьори,които нямат лично МПС!!!
Представи си,че си за риба с колата естествено. Застраховката е поименна,а не на автомобила. Случи се нещо и ти не можеш да шофираш.Помолваш някой колега да те закара.Колегата има книжка, но няма кола и не шофира редовно,не си е направил застраховка! Докато те вози се случва ПТП по ваша/негова вина. Какво следва!?!

Може да мисля грешно, знам ли :smt017
Това не го разбрах..., сигур щот съм одъртял е оглупял... Та кВо.... човека си има застраховка-гражданска отговорност, щото е шофьор и кара кола без значение каква и на кой е собственост???? Та кВо от това, повтори пак...
Тук мисълта ми е че гражданска отговорност, значи такава и не може да се туря на автомобил-тенекия, а на човек-гражданин в та скапана държава?? Щото при произшествие, КАТ не пише акта на "тенекията", а на гражданина и оттам просто не разбирам защо гражд. отговорност се прави на МПС-тенекия, а не на човека, който шофира??? Ша станем ХОРА, ама кат му дойде времето.....
Сенека
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Тъй де, тъй-застрахова се тенекията.
Ама засрахователя много се интересува кой шъ управлява тенекията.
Голям разпит ми дръпнаха,макар и онлайн :lol:
-от колко години съм шофьор
-от коя държава ми е книжката
-има ли изплащани щети по моя вина.............
............какво бачкам,имам ли собствено жилище.............
За втори шофьор посочих жената същите въпроси и за нея :rolleyes:
========================================
Ако се прави ГО на "човека", това означава че ВСЕКИ с шофьорска книжка трябва да се застрахова :shock: Тя и майка ми има книжка,ама аз до сега не съм я виждал да кара. А няма и грам желание,не е и имала. Защо да плаща ГО!?
По скоро може да се разсъди тъй-имаш кола регистрирана на твое име-значи караш-значи се застраховаш!!!
Ама пък при emergency situation, ако няма кой да седне зад волана освен някой без ГО,кво прайм :cry:
Ако ГО е на тенекията лесно-всеки може да кара. Е, почти всеки.
Ти имаш 4 тенекии,лошо за теб! Трябва да плащаш за всички :rolleyes:

Изобщо цялата система е измислена повече за събиране на пари,отколкото за даване/изплащане на щета.
Навсякъде е така.

Оставяй една универсална тенекия и разкарвай другите.
лягам си star
събуждам се super star

Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Добър вечер и добро утро, службогонци на прехода!
Като зачекнахте въпроса за движимите имущества, че да ви разкажа и аз за едно мое МПС, което не съм виждал и незнаех, че притежавам
Преди година и нещо ми звънна звънеца от долу и мъжки глас пита - Иван Томов търся? - Ми аз съм, за какво се отнася! - Миии малко е дълго за обяснние, ще може те ли да слезете да поговорим?!?
Викам си айде пак поредните неприятности и аман от досадници и не бях далеч от истината.
Долу ме чака един пич с таксиметрова кола на която явно той е шофьора, запознаваме се, влизаме в колата щото е много студено и пичагата започва да ми обеснява, че двамата сме собственици на един "Москвич"... от преди 35 години. Шаш...
Започна да ми разправя как е получил доста голяма сметка за неплатени данъци на колата за повече от десетина години и как само с моето съгласие можем да оправим тая каша.
В първият момент така се пищисах защото си помислих, че е някаква нова схема за измама и едва не му теглих една майна, ама го видях, че е доста притеснен и продължих да го слушам.
Версията му беше такава, че преди повече от 35 години, баща ми /покойник от 12 год./ продал вноска за кола на баща му /също покойник/, но тогава закона е бил такъв, че и двамата трябвало да се впишат в талона като собственици на МПС-то. В последствие много години по късно баща му продал на някакви цигани "Москвича" без да го прехвърлят собственноста по надлежният ред и до онзи момент нито документи , нито талон, нито кола, нито номерата и, нищо няма момчето само дето данъци дължи.
Но работата се оказа още по трудна, защото и на двама ни бащите са починали и по закон наследници сме ние, както и майките ни, сестрите и братята ни. Всичкият този народ трябвало да отидем в КАТ за да се молим да бракуват това руско недоразумение.
Няма да ви разказвам цялата ни одисея по бракуването на "откраднатата" /това е начина за да се бракува/ кола, само ще ви кажа, че чрез нотариус другите наследници опълномощиха нас за да можем ний да действаме и с цената на няколкодневно висене в КАТ, успяхме да бракуваме това "луксозно" возило. Пича благодари на Господа, че ме е открил и че живеем в един и същи град и че не съм някъде в чужбина, иначе щеше да си плаща данъците за колата докато е жив.
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Vid написа: То е щот колегите са на "зряла" възраст и още поне духом си живеят в оная реалност де я имаше преди повече от 20-год...... де знаем повече руския от колкот българския... :lol:
Ми споделяйте си го в некой руски сайт,а и вече сте презряли!Само не мътете умовете на внуците си :smt006
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Vid написа:
Teo 62 написа: А у тебе эст хорошей жоп :roll:

То е щот колегите са на "зряла" възраст и още поне духом си живеят в оная реалност де я имаше преди повече от 20-год...... де знаем повече руския от колкот българския... :lol:
А пък правописа на доктора е ...... :lol: !
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

Paublo_Eskobar написа:
Ми споделяйте си го в некой руски сайт,а и вече сте презряли!Само не мътете умовете на внуците си :smt006
Пич,не те познавам,но определено не си в час.Морето го изкупуват руснаци и за съжаление те са най добрите куповачи за момента.Английската спекулативна вълна изчезва,а катко виждаш нови мераклии от Ивропътъ няма :!: Руснаците имат икономика -за разлика от нас и смятай до двайсет години всичко което го получихме по линията на СИВ преди години ще си го вземат.Безплатен обяд няма.Ти за какво мислиш наливат пари в Гърция иввропейцити - ша я изкупят руснаци или китайци.Па ако се загледаш малко в историята ни ша видиш за какво ни смятат от "хубавата" Ивропъ и колко пъти оттам ни идват всичките злини - кат почнеш от Санстефанския договор,минеш през Ньойския и пр.Та внуците не е лошо да понаучат руския - може да им се окаже доста от полза след време :idea:Виж Турция - ориентираха се към руския пазар и икономиката им е добре.Ние както винаги сме на губещата страна,но този път с чепат афроамерикански побит - знаеш къде :D
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

G.Petkov написа:
А пък правописа на доктора е ...... :lol: !
Хубав,както всичко при доктора...... :lol:
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Teo 62 написа:...Хубав,както всичко при доктора...... :lol:
Докторе,
я да се опитам и аз да те засмея!? :D
Генко е при зъболекаря.
Зъболекарят:
- Защо така крещите? Още не съм ви докоснал даже зъба?
- КАКВО? Мислите и да го пипате?!! :lol:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

Телескоп написа:
Teo 62 написа:...Хубав,както всичко при доктора...... :lol:
Докторе,
я да се опитам и аз да те засмея!? :D
Генко е при зъболекаря.
Зъболекарят::
Кат каза зъболекър са сещам през 90 те отивам за сефте на такъв джелатин - дотогава нямах изваден зъб.Гледа го почуква го - вади една спринцовка и вика - ша го вадим.Кат видях иглата си викам - тоз гризна 9 мм. оловце - давай викам двеста водка.Той завалията са облещи ,ма сипа.Врътнах полвината на екс и викам дърпай.Запоти се човекът,въртя,сука - извади го.Врътнах другата полвинка да спре кръвта - то кръв по устата все една съм въртял езика като ласо при някоя кака в цикъл. :lol:
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

:lol: :lol: :lol:
:drinkers: за зъболекаря,че е останал жив!!!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

Телескоп написа::lol: :lol: :lol:
:drinkers: за зъболекаря,че е останал жив!!!
Не бе ,харен човек се оказа - сега ми прави фасадата отпред - приятели станахме :D
Заключено

Обратно към “Разни”