Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
колеги някои ходил ли е на платеното на ловна хижа чепинци ? какво е положението там ?
-
- вече хвърля и на тежко
Колега от седмиците - ако си хванал толкова риба там, значи са пред фалит от рибарника!
хаха вярно е това им е сигурно 90% от едрата риба в гъола
Не отсвирвайте така колегата, трябва да си помагаме.Angel Zhelyazkov написа:Звинявам се, че оспамих темата просто не намерих подходяща да ми дадете отговор. Сори браво за успешния риболов колега.
Колега, отежнен ваглер все ще седи щръкнал, ако не е утежнен правилно без значение колко е дълбоко. Иди сега още един път до магазина и си купи сонда (утежнение за мерене на дълбочина) някъде към 6-8 грама е идеална, закачи я на куката преди да слагаш каквито и да е тежести по линията и започваш да мяташ там където искаш да ловиш. Ваглера ти или ще потъне, което значи че трябва да увеличиш дълбочината или ще стърчи, което значи че трябва да намалиш дълбочината. Според това какво се случва местиш ваглера нагоре или надолу по линията с по 15-20см докато не се покаже само 1-2 пръста от антената. Това значи, че куката ти е точно на дъното. Махни сондата, изтегли ваглера 5см нагоре по линията и...воаля-стръвта ще ти легне на дъното. После утежни по линията със сачми като следваш правилото -повече под плувката, след 40 см още(но по-малко) след 30-40 см още по-малко и накрая един дропер над вирбела на повода. И така утежняваш докато антената на ваглера не застане точно така, както беше застанала със сондата. Успех!
По темата- Събота - Панчарево платеното. Сутринта от 8 до към 10 часа 5 шарана по около 2кг и два откачени. С Мач. Стръв -царевица на силиконов пръстен. Захранвах през 15-20мин с пелети. На стената точно срещу кафето. Добре е, че имаше риба, но ми направи огромно впечатление, че шараните излизаха като парцали, демек кеф от борба там не очаквайте. Съто така след 11 часа кълването буквално изчезна, така че ако ходите нататък-само рано сутринта и задължително на стената(там е най-дълбоко).
Здравейте колеги!
Да попитам за Огняново, някакво прясно инфо дали има? Проблема е че идната събота ми се очертава свободна от доста време на сам и ми се ще да направя едно излетче съчетано със спокойствие и природа - за това предпочитам някъде на свободен водоем, на платено панаира е сигурен.
Сетих се за Огняново като по-близка дестинация (все пак за един ден не си заслужава пътя, ако ще е много далече), но последното инфо във форума, което намерих е от преди забраната.
Ще съм благодарен, ако някой сподели нещо и за други свободни водоеми в радиус 50 до 80км макс от София. Целта е един ден релакс
и все пак, ако е възможно някоя друга интрига в риболова да се заплете. 
Да попитам за Огняново, някакво прясно инфо дали има? Проблема е че идната събота ми се очертава свободна от доста време на сам и ми се ще да направя едно излетче съчетано със спокойствие и природа - за това предпочитам някъде на свободен водоем, на платено панаира е сигурен.
Сетих се за Огняново като по-близка дестинация (все пак за един ден не си заслужава пътя, ако ще е много далече), но последното инфо във форума, което намерих е от преди забраната.
Ще съм благодарен, ако някой сподели нещо и за други свободни водоеми в радиус 50 до 80км макс от София. Целта е един ден релакс

Последно промяна от MoonElf на Вто Сеп 11, 2012 3:41 pm, променено общо 1 път.
"Успех е способността да преминаваш от един неуспех към друг без да губиш ентусиазъм."
Колега, незнам защо си мислиш че на платените е панаир? Ако искаш да релаксираш иди точно там, няма хора защото няма и риба. Панаирът е на свободните-джетове, лодки, пистящи малки деца, а да не изпусна крещящата чалга.Помоему така сточт нещата.Пожелавам ти все пак да намериш някое спокойно място.
nisko, много добре си описал значението на "панаир". Сега се замислям, че всъщност съм искал да вкарам съвсем друг смисъл - да не е фраш от хора и да няма на къде да се обърнеш и да си хвърляш спокойно. Съгласен съм, че където има риба и кълве, винаги има хора.. до като не се обезриби или не спре да кълве
, но на близките платени, където си заслужава, определено в повечето случай е г*з върху глава (май е по-точно от панаир в случая).
А за панаира в истинския смисъл също си прав - последните 2 пъти попадам в близост до такъв и нито релакса беше релакс, нито риболова-риболов.., въпреки че за второ причините може да са много
.
И конкректно по темата - естествено, че не ми се вътри със сигурен "язовир мъртвец", но не търся и специално място да избия рибата. За един ден, при положение че не мога да намеря време цяло лято, ми стига да начесам крастата и с някое друго прилично рибе на плувка, пък ако нещо случайно се обади на дъното .. "добре е дошло".
В случая не търся определен вид риба, с две думи - (ще се повторя) да на чесам крастата
, пък ако най-после ми се усмихне късмета с отпуска тази година
... е тогава вече ще го мисля
.
Мерси все пак за инфото! До петък има време, надявам се да намеря предложения и впечатления за по-близките водоеми.

А за панаира в истинския смисъл също си прав - последните 2 пъти попадам в близост до такъв и нито релакса беше релакс, нито риболова-риболов.., въпреки че за второ причините може да са много

И конкректно по темата - естествено, че не ми се вътри със сигурен "язовир мъртвец", но не търся и специално място да избия рибата. За един ден, при положение че не мога да намеря време цяло лято, ми стига да начесам крастата и с някое друго прилично рибе на плувка, пък ако нещо случайно се обади на дъното .. "добре е дошло".
В случая не търся определен вид риба, с две думи - (ще се повторя) да на чесам крастата

Мерси все пак за инфото! До петък има време, надявам се да намеря предложения и впечатления за по-близките водоеми.
"Успех е способността да преминаваш от един неуспех към друг без да губиш ентусиазъм."
- BV
- вече хвърля и на тежко
Колега MoonElf, в темата си колегата paradoxical е дал добро инфо за Огняново, при Раковица отпреди месец и отпреди няколко дни, но за съжаление търсачката не го отчита.
Поздрави и наслука!

Поздрави и наслука!

Абе бая едри парчета скачаша от време на време.Joshua написа:хаха вярно е това им е сигурно 90% от едрата риба в гъола
Аз също бях скептично настроен за този водоем,но едни приятелчета бяха ходили 2 седмици преди това и те си бяха хванали доволно та реших да проверя и извадих късмет сигурно.Доста хора останаха капо м/у другото.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това е много интересна теория.nisko написа:Колега, незнам защо си мислиш че на платените е панаир? Ако искаш да релаксираш иди точно там, няма хора защото няма и риба.

нямам живарник
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Някой плувкар да е ходил скоро на Веринско или Борика?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
@BV, мерси за отговора!
Само в този раздел не бях проверявал, търсих главно в "Информация за водоемите" и "Къде и какво кълве в момента", а търсачката наистина нищо не намери..
Само в този раздел не бях проверявал, търсих главно в "Информация за водоемите" и "Къде и какво кълве в момента", а търсачката наистина нищо не намери..

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
здравейте колеги искам да питам къде около софия мога да поспинингувам
да е свободен водоем или река и да се стига с градски транспорт
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- koda33
- разбира нещата
Зависи в кой край на София си , иначе Панчарево , Враждебна , Долни Богоров , а дали ще хванеш риба е друг въпросDimitar_allianz написа:здравейте колеги искам да питам къде около софия мога да поспинингувам

Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"