Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Вчера ходих на въпросното гьолче. Заведе ме един приятел, който ходил 4 пъти за последния месец и е много доволен от там. Рибата е предимно шаран всякакви размери. Даже на последния си излет там тоя мой приятел е хванал шаран 8кг дивак и са го снимали в тамошния разградски вестник. Вчера собствениците донесоха вестника. Инъче за вчерашния риболов не можем да се похвалим. Предимно малки шаранчета до 500гр. Единия колега успя да издърпа едно към 1.2кг, а аз имах едно зверско късане, естествено защото не бях подготвен добре за сериозни риби. А тея малките шаранчета са изключително борбени и доставят голямо удоволствие като ги вадиш. До колкото разбрах от колегата имало и таранки, които са рядкост, но трофейни размери. За жалост има и големи часовници и пръскачи и затова ловихме само на царевица.bachoivo написа:Някой инфо за с. Островче, Разградско да има?
Инъче условията са 7лв. за една въдица и всяка следваща по 3лв. Ако хванеш шаран над килограм имаш право да си вземеш един, естествено най-големия безплатно.
Хм, май няма разлика относно значение на либрите при мачовете и шар. пръчки. И при двата видa се отнася до тестовата крива.миро мачтийм написа:Либрите при шаранските пръчки и при мачовите пръчки нямат нищо общо. Много от реномираните мачове се измерват в либри и са си надписани така в либри.

Ето я въпросната статия. Само дано не е реклама
http://www.ekip7.bg/index.php?option=co ... 9&Itemid=1

http://www.ekip7.bg/index.php?option=co ... 9&Itemid=1
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Бъркаш! На мачовите пръти (произведени за английският пазар) в либри се означава препоръчителното максимално допустимо като здравина влакно.kasabinho написа:Хм, май няма разлика относно значение на либрите при мачовете и шар. пръчки. И при двата видa се отнася до тестовата крива.миро мачтийм написа:Либрите при шаранските пръчки и при мачовите пръчки нямат нищо общо. Много от реномираните мачове се измерват в либри и са си надписани така в либри.
Recommended Reel Lines .... lbs
Единият от мачовете ми е означен с 8 lb, което е 3,6 кг. тест на влакното, няма други означения, от които можем да си правим извод за акцията му. Слава богу имаме ръце да тръскаме....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Да, прав си. Преди време мислех, че съм гледал мач с означение на тестовата крива в либри, но това е било barbel rod.Венелин Радушев написа:Бъркаш! На мачовите пръти (произведени за английският пазар) в либри се означава препоръчителното максимално допустимо като здравина влакно.kasabinho написа:Хм, май няма разлика относно значение на либрите при мачовете и шар. пръчки. И при двата видa се отнася до тестовата крива.миро мачтийм написа:Либрите при шаранските пръчки и при мачовите пръчки нямат нищо общо. Много от реномираните мачове се измерват в либри и са си надписани така в либри.
Recommended Reel Lines .... lbs
Единият от мачовете ми е означен с 8 lb, което е 3,6 кг. тест на влакното, няма други означения, от които можем да си правим извод за акцията му. Слава богу имаме ръце да тръскаме....

Колега дай малко повече инфо, каде се намера и т.н.bat_deso написа:Вчера ходих на въпросното гьолче. Заведе ме един приятел, който ходил 4 пъти за последния месец и е много доволен от там. Рибата е предимно шаран всякакви размери. Даже на последния си излет там тоя мой приятел е хванал шаран 8кг дивак и са го снимали в тамошния разградски вестник. Вчера собствениците донесоха вестника. Инъче за вчерашния риболов не можем да се похвалим. Предимно малки шаранчета до 500гр. Единия колега успя да издърпа едно към 1.2кг, а аз имах едно зверско късане, естествено защото не бях подготвен добре за сериозни риби. А тея малките шаранчета са изключително борбени и доставят голямо удоволствие като ги вадиш. До колкото разбрах от колегата имало и таранки, които са рядкост, но трофейни размери. За жалост има и големи часовници и пръскачи и затова ловихме само на царевица.bachoivo написа:Някой инфо за с. Островче, Разградско да има?
Инъче условията са 7лв. за една въдица и всяка следваща по 3лв. Ако хванеш шаран над килограм имаш право да си вземеш един, естествено най-големия безплатно.
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
С. Островче се намира на 30-тина км от Разград, в посока Търговище
http://www.google.bg/maps?f=q&source=s_ ... 1&t=h&z=12
http://www.google.bg/maps?f=q&source=s_ ... 1&t=h&z=12
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колеги днес на Цар Калоян малко над 30 кг риба, шарани от 1 до 3 кг .
Браво колега, сериозен улов, ама като си казал "а" кажи и "б". Как ги налови - на фидер, на мач, на гол телескоп...? Захранка, стръв? Дай повече инфо. Само шаран ли или има и друга риба?k1lmAr написа:Колеги днес на Цар Калоян малко над 30 кг риба, шарани от 1 до 3 кг .
риболов - нещо истинско сред всичкия фалш
-
- новобранец
- Обратна връзка:
мач и директен , стръвта беше микс от торен и бял ,захранката маи плашеше повече рибата от колкото да я привлича, а рибата само шаран !
Колеги, всеки риболовен сезон на р. Дунав или р. Янтра се улавят трофейни шаранови риби или по точно да насоча вниманието към шаран и амур. За съжаление голяма част отиват в тигана, въпреки че е законно да вземеш рибата, така се унищожава и прекъсва естественият им прираст. Искам да насоча вашето внимание към една идея която би прекратила тази практика, не изцяло разбира се. В България има доста така наречени "Арендовани" водоеми, чиито ползватели селектират големи риби с цел развитието на спортният риболов и така печелят, за което няма лошо. Предлагам ако някой знае или има информация за такива хора нека да я разпространим, като идеята, който има трофеен улов, да може да се продаде и по този начин поне рибите ще живеят и ще радват още риболовци. Мисля, че това е една алтернатива на "Шарана в тигана". Миналата година колеги от Сдружение "Аспиус" имаха слука на такива риби в р. Янтар и се оказа че този вариант работи, по добре отколкото да се обедят хората да ги пуснат обратно. За съжаление Сдружението няма собствен водоем, въпреки, че през 2010г. множество малки сомчета и шаранчета извдени от Янтра, бяха разселени по старите корита за да ни радват и там добри риби.
Въпреки, че най добрият вриянт е рибите отново да живеят там от където са хванати, това трудно работи напрактика. Мисля, че 90% от тези, които хванат такава риба ще я задържат за фризера, но ако им се предложи или ако знаят, че за един шаран от 15 кг. може да получат примерно 200 лв., той няма да отиде в тигана. И така, ако подкрепите идеята, нека започнем от този форум като в последствие си мисля, че във всеки риболовен магазин може да се постави инфо за хората които купуват трофейни риби и всеки да го знае. Благодаря, че изчетохте гореописаното и по-малко трофеи в тигана.
Въпреки, че най добрият вриянт е рибите отново да живеят там от където са хванати, това трудно работи напрактика. Мисля, че 90% от тези, които хванат такава риба ще я задържат за фризера, но ако им се предложи или ако знаят, че за един шаран от 15 кг. може да получат примерно 200 лв., той няма да отиде в тигана. И така, ако подкрепите идеята, нека започнем от този форум като в последствие си мисля, че във всеки риболовен магазин може да се постави инфо за хората които купуват трофейни риби и всеки да го знае. Благодаря, че изчетохте гореописаното и по-малко трофеи в тигана.
- Vlado_852
- разбира нещата
За мен, дали ще отиде при арендатор или в тигана все тая!!! И в двата случая рибната популация намалява! Така, че по мое мнение, не това е правилния вариант!
За това се казва "хвани и пусни", а не хвани и продай!
Това е отлична идея! Обаче и тук опираме до въпроса "Кой ще плаща парите". И другия не маловажен въпрос е "Как ще се осъществява комуникацията?" защото живата риба не може да чака дълго.
риболов - нещо истинско сред всичкия фалш
може,може но не на въжета и в телени живарници.... Решението е карп сак така съм държал трофейни риби по 4-5 дена до транспортирането им .....delig написа: защото живата риба не може да чака дълго.

-
- сериозен играч
И аз съм на същото мнение,да хванеш трофеен екземпляр и да го продадеш или да го изядеш е все едно,и при двата случая популацията в Дунав или Янтра намалява!!Vlado_852 написа:За мен, дали ще отиде при арендатор или в тигана все тая!!! И в двата случая рибната популация намалява! Така, че по мое мнение, не това е правилния вариант!
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!