Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Инфо за р. Струма!
naskobo написа:miro253 написа:AlbinoTrout написа:..... С годините натрупват тежки метали, диоксини и отрови които концнетрират в кожата и черният дроб.
Е, за това не мое се разбереме кой скобар колко тежи.
АЗ се чудех защо месарите имат такъв уродлив видИ да знете, че скобара престои ли във фризер или буркан, при консумация удря право в макарите
![]()
![]()
Тия " оловните", обаче нЕмат вадене

-
- вече хвърля и на тежко
60 см.izzyone написа:Браво. Как е дълбочината там?humfy написа:Те от днеска със сопата,2 убави и 12-13 спортисти.Мястото се вижда![]()

Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
- indalo
- фен клуб-скобар
Супер, требе и аз да си се завлечем с кюнецо, че най ме радва. Та в тоя ред на мисли. На каква дължина ги лови и ако искаш сподели за монтажчето, с близалка, задържане или на буренце на изтичина. На подмятане и ако не не бегаа ли от сенкята
.
Мерси.

Мерси.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- daanndo
- фен клуб-скобар
Супер риболов,и аз ги трескам там само,че отсреща у шавара с болото,евалаhumfy написа:Те от днеска със сопата,2 убави и 12-13 спортисти.Мястото се вижда![]()
Захранката
И веднага
Живителна течност,и пак
Зимаха си убаво,немам бегала риба
-
- вече хвърля и на тежко
11м,2гр буре,леко задържане,3-то колено-сигурно са и бегали,не съм виделindalo написа:Супер, требе и аз да си се завлечем с кюнецо, че най ме радва. Та в тоя ред на мисли. На каква дължина ги лови и ако искаш сподели за монтажчето, с близалка, задържане или на буренце на изтичина. На подмятане и ако не не бегаа ли от сенкята.
Мерси.

Старите
- prodigy666
- разбира нещата
60 см ? еба си майката последния път беше поне метър и нещо там бре реката е паднала фного 

-
- сериозен играч

евала те това е ,интилегентна работа...
моита муляса на терсата

Браво колега само такива успехи 

Епа стига си кичил суджуци по нея!venci72 написа:моита муляса на терсата
-
- фен клуб-скобар
Това е според теб:) Според мен е друго:) Тръпката със 300 грамов шпиц е несравнима с абсолютно никоя от другите въдици(болонеза и щека)viiksan написа:Скобари,на щека,по-убаво от това нема!!!![]()
![]()

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- фен клуб-скобар
Издирвам колегата Калин Кацаров:D трябва ми компетенто му мнение за една дълга шпага на Шимано 

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Да така е!Това е според теб:)
Като цяло предпочитам щеката,естествено когато е удачно да се ползва...
След това идва директния,и на финала е болото!
НЕ ИЗПОЛЗВАМ Facebook!!!
-
- фен клуб-скобар
Всеки има предпочитанияviiksan написа:Да така е!Това е според теб:)
Като цяло предпочитам щеката,естествено когато е удачно да се ползва...
След това идва директния,и на финала е болото!

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Здравейте колеги. Днес на култовото място "тунела", направих първия си зимен риболов на река Струма с любезното съдействие на Марти. Много е приятно рано сутрин на реката да срещнеш колеги от форума. Беше голямо удоволствие за мен да се запозная с Наско и приятеля му Иван, които са много готини момчета. За това как протече самият риболов нямам много какво да споделя. Рибите бяха много редки, да не кажа почти никакви. Реката е сълзица, нивото супер ниско, а мераклиите да хващат групирани скобари - твърде много /в това число местни дерюги/. От 08.00 до 12.30 ч. всички на вира бяхме капо. Наско и Иван като по-предвидливи, събраха багажа и тръгнаха да търсят рибите на друго място. След обяда имаше едно кратко раздвижване от страна на рибите и с триста зора успях да уловя четири скобарета. За стръв въртях троха, пинки, бял червей и изкуствен вердевас. Захранка - River Ace, троха, глина и червеи. Снимки с рибите и релийза вече публикувах на страницата ми във фейсбук.
Накрая искам да се обърна към щатните сътрудници на ИАРА, които със сигурност влизат и четат този форум, да се запознаят внимателно с чл. 34 от закона за "Рибарството и Аквакултурите" - който гласи:
Чл. 34. (1) (Предишен текст на чл. 34 - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Забранява се любителският риболов в реките, когато количеството вода в тях е под минимално допустимия отток, определен съгласно методика на министъра на околната среда и водите.
(2) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Забраната по ал. 1 се налага със заповед на изпълнителния директор на ИАРА по предложение на ръководителя на съответното териториално звено на ИАРА, съгласувано със съответната басейнова дирекция на Министерството на околната среда и водите.
Искам да попитам ръководителите на териториалните звена на ИАРА - Кюстендил и Благоевград, има ли внесени предложения по чл.34 относно забрана за риболов на река Струма и ако няма защо??????
Накрая искам да се обърна към щатните сътрудници на ИАРА, които със сигурност влизат и четат този форум, да се запознаят внимателно с чл. 34 от закона за "Рибарството и Аквакултурите" - който гласи:
Чл. 34. (1) (Предишен текст на чл. 34 - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Забранява се любителският риболов в реките, когато количеството вода в тях е под минимално допустимия отток, определен съгласно методика на министъра на околната среда и водите.
(2) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Забраната по ал. 1 се налага със заповед на изпълнителния директор на ИАРА по предложение на ръководителя на съответното териториално звено на ИАРА, съгласувано със съответната басейнова дирекция на Министерството на околната среда и водите.
Искам да попитам ръководителите на териториалните звена на ИАРА - Кюстендил и Благоевград, има ли внесени предложения по чл.34 относно забрана за риболов на река Струма и ако няма защо??????