Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от indalo »

Определено трябва да се зададе този въпрос. Но попада в бездънна бездна, за жалост. На кой му дреме.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

Veleka написа:
Накрая искам да се обърна към щатните сътрудници на ИАРА, които със сигурност влизат и четат този форум, да се запознаят внимателно с чл. 34 от закона за "Рибарството и Аквакултурите" - който

Искам да попитам ръководителите на териториалните звена на ИАРА - Кюстендил и Благоевград, има ли внесени предложения по чл.34 относно забрана за риболов на река Струма и ако няма защо??????
Глас в пустиня, братче, глас в пустиня :(
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Не е глас в пустиня, копирайте го това и го пуснете на имейлите на ИаРА централното и двете местни, с копие до бтв и нова...аз утре от работатa ще го направя. колкотo повече пуснем, толкоз по-вероятни е да ни обърнат внимание....

blagoevgrad@iara.government.bg

kjustendil@iara.government.bg

signali@iara.government.bg

office@iara.government.bg

news@btv.bg

novinite@ntv.bg
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Пичове вадете шмайзерите и атака по браките:D
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

А и имам наблюдения,лятото по Струма от няколко години стана тегав сезон за щеката;) Защо всеки разбиращ човек знае!
единственио тегав сезон за щеката е зимата ,единственио проблем е че рибата не идва и не се задържа на храната...и че е групирана на определени места ,и талибаните каде са се наредили през един метър ,за летото не съм имал проблеми ,има дебели бързей има близалки ако не тука по бл град ,каде бистротата не е проблем ...говорим за мене просто съм им фанал цаката ,иначе като се замислим Марти е прав...но па каква е гаранцята че с директен и болонезе че е по успешна ,никаква ...с две думи кой лови си ги лови другото са безмислени спорове...

2 година ги тествам скобарите у басейно :D има и шарани и каракуди и мрени ...по принцип винаги са гладни ,що им фърлим леб водата зоври ,скобарите са като сребърни стрели :D ,са от началото на декември филия леб си седи по цел ден...не ядът...
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

venci72 написа:
А и имам наблюдения,лятото по Струма от няколко години стана тегав сезон за щеката;) Защо всеки разбиращ човек знае!
единственио тегав сезон за щеката е зимата ,единственио проблем е че рибата не идва и не се задържа на храната...и че е групирана на определени места ,и талибаните каде са се наредили през един метър ,за летото не съм имал проблеми ,има дебели бързей има близалки ако не тука по бл град ,каде бистротата не е проблем ...говорим за мене просто съм им фанал цаката ,иначе като се замислим Марти е прав...но па каква е гаранцята че с директен и болонезе че е по успешна ,никаква ...с две думи кой лови си ги лови другото са безмислени спорове...

2 година ги тествам скобарите у басейно :D има и шарани и каракуди и мрени ...по принцип винаги са гладни ,що им фърлим леб водата зоври ,скобарите са като сребърни стрели :D ,са от началото на декември филия леб си седи по цел ден...не ядът...
Венци аз се изразявам от мои лични впечатления-тея хора къде са били покрай мене на щеки само дребно пъцат,плитко е и е бистро,по Благоевград идва много уклей също и риболова става друг. Да не говоря за Парка в Невестино,Пресевни ,Четирци колко е тегаво -из нашия край летото почти никой от щеките не се е похвалил с редовни успехи на скобари-чат пат проблясъци! Е са не казвам за теб нещо!Но нека Миче ти каже с неговата щека как е лятоска и малкия Мук също :D и много други изявени разбиращи от риболов на щека:)Казвам го от гледна точка на това ,че с осмицата си доста по далеч от рибите и върха не е надвесен над главите им в 40 санта вода-с болото също! Не омаловажавам щеката-върховна е !

venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

с две думи кой лови си ги лови
независимо с що ,важно е на него да му е кеф

е нали това думам и аз
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Венци, ти един вид си направил лабораторя и тестваш нови лебове? :lol:
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

:D

venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

Коце © написа:Венци, ти един вид си направил лабораторя и тестваш нови лебове? :lol:
:D
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Чл. 34. (1) (Предишен текст на чл. 34 - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Забранява се любителският риболов в реките, когато количеството вода в тях е под минимално допустимия отток, определен съгласно методика на министъра на околната среда и водите.
(2) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Забраната по ал. 1 се налага със заповед на изпълнителния директор на ИАРА по предложение на ръководителя на съответното териториално звено на ИАРА, съгласувано със съответната басейнова дирекция на Министерството на околната среда и водите.

Искам да попитам ръководителите на териториалните звена на ИАРА - Кюстендил и Благоевград, има ли внесени предложения по чл.34 относно забрана за риболов на река Струма и ако няма защо??????[/quote]
през 2012 пак се говореше за спиране на риболова заради маловодие и пак нищо ..... трябва да се раздуха случващото се из медиите .... проблема е доста сериозен ..... аз такова настървление да се ловат скобари от толко много хора не съм виждал от години ..... не ми се ходи на риба вече .... фанеш 1 -2 и почнат пред теб да меткат и си ебава майката всичко ..... глада е голем ! ама оправия нема да има само си ревем тука за спорта :evil:
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Вчера имах екскурзия по Струма с приятели:D Бяхме първи на Тунела, за там Васко-Велека е написал всичко( с тая разлика, че до обяд трима души имахме една риба, не "0" :lol: )

Изображение

По обяд местиме на Кафето-поглед от паркинга.

Изображение

Не видяхме някой-нещо да е хванал, водата е с една идея по-мътна от Тунела .

Изображение

Решихме да не застояваме.

Изображение

Продължаваме към Бело поле. Мъртвило около, над и под водата, в дясно

Изображение

и в ляво от моста.Вода бистра и плитка.

Изображение

Продължаваме към Бобошево.Строежа на дигата е почти завършен, острова го няма, или по- точно това е останало от него.

Изображение

Изображение

Изображение

Тук някога, някъде Марти наказа тежко муцуните :wink:
Ще видим тая промяна на Бобошево за лошо или добре ще е :?:

Изображение

На Вуков мост имаше рибарско присъствие и някаква игра да дребна риба, но не видяхме някой да е наспорил, нямаше и живарници във водата. Бистро и плитко.

Нагоре по дефилето след Пастух, на "онова място" имаше 3-5 ентусиаста, водата е макс две педи, кристално чиста, никаква сянка от риба.Снимки няма-секретен обект :wink:

Изображение

На Невестино в парка водата е с цвят на боза, имаше двама капотиращи се колеги, но бяха творчески настроени :D

Изображение

Денят отиваше към залез и разпънахме за час под камъните на стария мост.За това време излъгахме по риба, имах и някакво Д-зверско откачане, ако не е била затърмъчена литровка, ще да е било нещо невиждано :rolleyes: Наоколо 4-5 колеги, потънали в мъглата, чак когато прибирахме видях единият да вади риба.

Изображение

Дано съм бил полезен!
Реката е аварийно маловодна, пускайте рибата, ако случайно хванете :idea:
Последно промяна от naskobo на Пет Яну 10, 2014 11:11 pm, променено общо 2 пъти.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Насе, бате поклон ти праим за тоя репорт. Баси периметъра си покрил, и снимково и словно.
За жалост, нема кой да забрани реката , всички требе да се вслушаме в Наско. Рибата във водата. И камънйе по браките. :D :drinkers:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Днес наобяд под Покровнишкият мост - около 10-15 колеги. По 0 до 1 риба на човек. Рядко скачат. Имаше и малко барбекю и запален огън.
Железница, железният мост, около залеза някъде - голямо скачане в целят участък до скалите. Нулева активност при рибарите, повечето си тръгваха. Дълбочината до скалите преди време държеше големи каефали и по някой сом и шаран. Сега след наводнението не знам как е.
8)
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

Баси периметъра си покрил, и снимково и словно.
:smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”