Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- indalo
- фен клуб-скобар
Re: Инфо за р. Струма!
Определено трябва да се зададе този въпрос. Но попада в бездънна бездна, за жалост. На кой му дреме.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- izzyone
- фен клуб-скобар
Глас в пустиня, братче, глас в пустиняVeleka написа:
Накрая искам да се обърна към щатните сътрудници на ИАРА, които със сигурност влизат и четат този форум, да се запознаят внимателно с чл. 34 от закона за "Рибарството и Аквакултурите" - който
Искам да попитам ръководителите на териториалните звена на ИАРА - Кюстендил и Благоевград, има ли внесени предложения по чл.34 относно забрана за риболов на река Струма и ако няма защо??????

“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
Не е глас в пустиня, копирайте го това и го пуснете на имейлите на ИаРА централното и двете местни, с копие до бтв и нова...аз утре от работатa ще го направя. колкотo повече пуснем, толкоз по-вероятни е да ни обърнат внимание....
blagoevgrad@iara.government.bg
kjustendil@iara.government.bg
signali@iara.government.bg
office@iara.government.bg
news@btv.bg
novinite@ntv.bg
blagoevgrad@iara.government.bg
kjustendil@iara.government.bg
signali@iara.government.bg
office@iara.government.bg
news@btv.bg
novinite@ntv.bg

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
-
- фен клуб-скобар
Пичове вадете шмайзерите и атака по браките:D
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- сериозен играч
единственио тегав сезон за щеката е зимата ,единственио проблем е че рибата не идва и не се задържа на храната...и че е групирана на определени места ,и талибаните каде са се наредили през един метър ,за летото не съм имал проблеми ,има дебели бързей има близалки ако не тука по бл град ,каде бистротата не е проблем ...говорим за мене просто съм им фанал цаката ,иначе като се замислим Марти е прав...но па каква е гаранцята че с директен и болонезе че е по успешна ,никаква ...с две думи кой лови си ги лови другото са безмислени спорове...А и имам наблюдения,лятото по Струма от няколко години стана тегав сезон за щеката;) Защо всеки разбиращ човек знае!
2 година ги тествам скобарите у басейно

-
- фен клуб-скобар
Венци аз се изразявам от мои лични впечатления-тея хора къде са били покрай мене на щеки само дребно пъцат,плитко е и е бистро,по Благоевград идва много уклей също и риболова става друг. Да не говоря за Парка в Невестино,Пресевни ,Четирци колко е тегаво -из нашия край летото почти никой от щеките не се е похвалил с редовни успехи на скобари-чат пат проблясъци! Е са не казвам за теб нещо!Но нека Миче ти каже с неговата щека как е лятоска и малкия Мук същоvenci72 написа:единственио тегав сезон за щеката е зимата ,единственио проблем е че рибата не идва и не се задържа на храната...и че е групирана на определени места ,и талибаните каде са се наредили през един метър ,за летото не съм имал проблеми ,има дебели бързей има близалки ако не тука по бл град ,каде бистротата не е проблем ...говорим за мене просто съм им фанал цаката ,иначе като се замислим Марти е прав...но па каква е гаранцята че с директен и болонезе че е по успешна ,никаква ...с две думи кой лови си ги лови другото са безмислени спорове...А и имам наблюдения,лятото по Струма от няколко години стана тегав сезон за щеката;) Защо всеки разбиращ човек знае!
2 година ги тествам скобарите у басейноима и шарани и каракуди и мрени ...по принцип винаги са гладни ,що им фърлим леб водата зоври ,скобарите са като сребърни стрели
,са от началото на декември филия леб си седи по цел ден...не ядът...

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- сериозен играч
независимо с що ,важно е на него да му е кефс две думи кой лови си ги лови
е нали това думам и аз
Венци, ти един вид си направил лабораторя и тестваш нови лебове? 

-
- фен клуб-скобар
-
- сериозен играч
Коце © написа:Венци, ти един вид си направил лабораторя и тестваш нови лебове?

- prodigy666
- разбира нещата
Чл. 34. (1) (Предишен текст на чл. 34 - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Забранява се любителският риболов в реките, когато количеството вода в тях е под минимално допустимия отток, определен съгласно методика на министъра на околната среда и водите.
(2) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Забраната по ал. 1 се налага със заповед на изпълнителния директор на ИАРА по предложение на ръководителя на съответното териториално звено на ИАРА, съгласувано със съответната басейнова дирекция на Министерството на околната среда и водите.
Искам да попитам ръководителите на териториалните звена на ИАРА - Кюстендил и Благоевград, има ли внесени предложения по чл.34 относно забрана за риболов на река Струма и ако няма защо??????[/quote]
през 2012 пак се говореше за спиране на риболова заради маловодие и пак нищо ..... трябва да се раздуха случващото се из медиите .... проблема е доста сериозен ..... аз такова настървление да се ловат скобари от толко много хора не съм виждал от години ..... не ми се ходи на риба вече .... фанеш 1 -2 и почнат пред теб да меткат и си ебава майката всичко ..... глада е голем ! ама оправия нема да има само си ревем тука за спорта
(2) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) Забраната по ал. 1 се налага със заповед на изпълнителния директор на ИАРА по предложение на ръководителя на съответното териториално звено на ИАРА, съгласувано със съответната басейнова дирекция на Министерството на околната среда и водите.
Искам да попитам ръководителите на териториалните звена на ИАРА - Кюстендил и Благоевград, има ли внесени предложения по чл.34 относно забрана за риболов на река Струма и ако няма защо??????[/quote]
през 2012 пак се говореше за спиране на риболова заради маловодие и пак нищо ..... трябва да се раздуха случващото се из медиите .... проблема е доста сериозен ..... аз такова настървление да се ловат скобари от толко много хора не съм виждал от години ..... не ми се ходи на риба вече .... фанеш 1 -2 и почнат пред теб да меткат и си ебава майката всичко ..... глада е голем ! ама оправия нема да има само си ревем тука за спорта

Вчера имах екскурзия по Струма с приятели:D Бяхме първи на Тунела, за там Васко-Велека е написал всичко( с тая разлика, че до обяд трима души имахме една риба, не "0"
)

По обяд местиме на Кафето-поглед от паркинга.

Не видяхме някой-нещо да е хванал, водата е с една идея по-мътна от Тунела .

Решихме да не застояваме.

Продължаваме към Бело поле. Мъртвило около, над и под водата, в дясно
и в ляво от моста.Вода бистра и плитка.

Продължаваме към Бобошево.Строежа на дигата е почти завършен, острова го няма, или по- точно това е останало от него.

Тук някога, някъде Марти наказа тежко муцуните
Ще видим тая промяна на Бобошево за лошо или добре ще е

На Вуков мост имаше рибарско присъствие и някаква игра да дребна риба, но не видяхме някой да е наспорил, нямаше и живарници във водата. Бистро и плитко.
Нагоре по дефилето след Пастух, на "онова място" имаше 3-5 ентусиаста, водата е макс две педи, кристално чиста, никаква сянка от риба.Снимки няма-секретен обект

На Невестино в парка водата е с цвят на боза, имаше двама капотиращи се колеги, но бяха творчески настроени

Денят отиваше към залез и разпънахме за час под камъните на стария мост.За това време излъгахме по риба, имах и някакво Д-зверско откачане, ако не е била затърмъчена литровка, ще да е било нещо невиждано
Наоколо 4-5 колеги, потънали в мъглата, чак когато прибирахме видях единият да вади риба.

Дано съм бил полезен!
Реката е аварийно маловодна, пускайте рибата, ако случайно хванете

По обяд местиме на Кафето-поглед от паркинга.

Не видяхме някой-нещо да е хванал, водата е с една идея по-мътна от Тунела .

Решихме да не застояваме.

Продължаваме към Бело поле. Мъртвило около, над и под водата, в дясно

и в ляво от моста.Вода бистра и плитка.

Продължаваме към Бобошево.Строежа на дигата е почти завършен, острова го няма, или по- точно това е останало от него.

Тук някога, някъде Марти наказа тежко муцуните

Ще видим тая промяна на Бобошево за лошо или добре ще е

На Вуков мост имаше рибарско присъствие и някаква игра да дребна риба, но не видяхме някой да е наспорил, нямаше и живарници във водата. Бистро и плитко.
Нагоре по дефилето след Пастух, на "онова място" имаше 3-5 ентусиаста, водата е макс две педи, кристално чиста, никаква сянка от риба.Снимки няма-секретен обект

На Невестино в парка водата е с цвят на боза, имаше двама капотиращи се колеги, но бяха творчески настроени

Денят отиваше към залез и разпънахме за час под камъните на стария мост.За това време излъгахме по риба, имах и някакво Д-зверско откачане, ако не е била затърмъчена литровка, ще да е било нещо невиждано

Дано съм бил полезен!
Реката е аварийно маловодна, пускайте рибата, ако случайно хванете

Последно промяна от naskobo на Пет Яну 10, 2014 11:11 pm, променено общо 2 пъти.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- indalo
- фен клуб-скобар
Насе, бате поклон ти праим за тоя репорт. Баси периметъра си покрил, и снимково и словно.
За жалост, нема кой да забрани реката , всички требе да се вслушаме в Наско. Рибата във водата. И камънйе по браките.

За жалост, нема кой да забрани реката , всички требе да се вслушаме в Наско. Рибата във водата. И камънйе по браките.

Чудя се луд ли съм или не съм.
-
- ще става разбирач
Днес наобяд под Покровнишкият мост - около 10-15 колеги. По 0 до 1 риба на човек. Рядко скачат. Имаше и малко барбекю и запален огън.
Железница, железният мост, около залеза някъде - голямо скачане в целят участък до скалите. Нулева активност при рибарите, повечето си тръгваха. Дълбочината до скалите преди време държеше големи каефали и по някой сом и шаран. Сега след наводнението не знам как е.

Железница, железният мост, около залеза някъде - голямо скачане в целят участък до скалите. Нулева активност при рибарите, повечето си тръгваха. Дълбочината до скалите преди време държеше големи каефали и по някой сом и шаран. Сега след наводнението не знам как е.

-
- сериозен играч
Баси периметъра си покрил, и снимково и словно.