Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Монтаж на косъм
Модератор: sapuna
- Vlado_852
- разбира нещата
Re: Монтаж на косъм
Илийка, снимките ти не се виждат вече. Има ли вариант да ги оправиш, че темата се разваля така?
-
- и господ не е толокова добър
Развалиха галерията и затоваVlado_852 написа:Илийка, снимките ти не се виждат вече. Има ли вариант да ги оправиш, че темата се разваля така?

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Обикновенно това е така/по-здрав повод/, но тогава, както съм писал се ползват безопасни монтажи освобождаващи тежеста.По-слаб повод е за конкретният случай троен вирбел и без такъв монтж освобождаващ тежестта при късане.Който сериозно започва да се занимава с шаранджийски риболов неминуемо стига до безопасните/сейфти както са известни с английският си термин/ монтажи.
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Здравейте. Шрегледах по набързо постовете тук. Извинявам се предварително ако го има, а не съм го видял
. Искам да ви попитам, има ли значение че например на "Bolt Rig" монтажа не слагам шлаух отдолу на куката на "възела без възел"? Може ли да се прави и без него?

- Mr.Barry
- ще става разбирач
Нещо ще пречи ли това че няма?
Колеги,според вас поводът дали може да бъде направен от хирургически конец защото ми казаха че ставало.
Преди години хирургическият (някои му казват 'медицински') конец се използваше доста често в дънния риболов. Само да не е от белия (виждал съм и един бял). Лично аз отдавна не съм го използвал, но сега се сетих и за него. Моят отговор е - да, може.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- Mr.Barry
- ще става разбирач
Днес видях един познат, който на "възела без възел" на куката на косъма
слага по-малко от една капка течно лепило с цел да стане по-здрав. Плюсове или минуси??

-
- и господ не е толокова добър
Няма смисъл, най-много да повреди влакното, ако използва неподходящото лепило.Иначе има специално лепило за възли , то може да се използва, когато използваме твърдо влакно за да не се размотават намоткитеMr.Barry написа:Днес видях един познат, който на "възела без възел" на куката на косъмаслага по-малко от една капка течно лепило с цел да стане по-здрав. Плюсове или минуси??

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Според мен, дори и при твърдия повод няма смисал от лепило. Като се има в предвид, че съм правил безброй монтажи със 45либри флуро и не сее разплитал............ 

-
- разбира нещата
Дори и от на хвърчилото конеца става за повод 

Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Дайте им втори шанс!
Косамат е много полезен за един шаранджия има по голям ефект
Здравейте, колеги!
Нов съм в форума, също така и в шаранджийския риболов.
Дайте някакви мнения за първите ми 3 монтажа, че ако има нещо за доизкусуряване да го оправя... Понеже утре ще ходя за риба на (оброчище), да не отида неподготвен!
Ето ги и тях.
Първите два монтажа смятам да ги пускам на 2 царевички с повдигач, а последния на протеиново топче "потъващо".

Нов съм в форума, също така и в шаранджийския риболов.

Дайте някакви мнения за първите ми 3 монтажа, че ако има нещо за доизкусуряване да го оправя... Понеже утре ще ходя за риба на (оброчище), да не отида неподготвен!

Ето ги и тях.
Първите два монтажа смятам да ги пускам на 2 царевички с повдигач, а последния на протеиново топче "потъващо".